X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Aska87 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej co do zlotu :) pisalam na fb ale tam tylko 9 osob to napisze i tu
    wpadla mi w oko taka strona http://www.dzieciochatki.pl/ jeszcze nie przegladalam dokladnie ale moze ktoras z Was cos zainspiruje
    i takie pierwsze z brzegu http://www.dzieciochatki.pl/miejsce_przyjazne_dzieciom/194/stara_wies.html chyba nie takie zle

małaMyszka, niecierpliwa, mamasia, Laura, magda sz, jesslin87, Amberla lubią tę wiadomość

udało się w <3 9 <3 msc s
    SYNEK :*Patryk :* ur. 22.08.15 3170g 57cm 10 pkt :)
    relg3e5e4hiu7llr.png
    [*] 8.10.2016 7tc <3
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aska fajna sprawa :) Ja jestem za, o ile termin nam podpasuje ;)

małaMyszka, jesslin87 lubią tę wiadomość

• małaMyszka Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aska87 wrote:
    hej co do zlotu :) pisalam na fb ale tam tylko 9 osob to napisze i tu
    wpadla mi w oko taka strona http://www.dzieciochatki.pl/ jeszcze nie przegladalam dokladnie ale moze ktoras z Was cos zainspiruje
    i takie pierwsze z brzegu http://www.dzieciochatki.pl/miejsce_przyjazne_dzieciom/194/stara_wies.html chyba nie takie zle
    Ale suuuuuperrrr!!!!
    To co rezerwujemy????
    Od 13 sierpnia?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2016, 16:07

magda sz, jesslin87 lubią tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobimy krok do przodu i zarezerwujmy termin, jak każda wpłaci część na rezerwację, to już będzie postęp. Nawet jakby to było 50 zł

Laura, magda sz, jesslin87, Amberla lubią tę wiadomość

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiecie co, cięzkie tematy tu poruszacie...
    Magda nigdynie chciałabym tego doświadczyć, myślę że wtedy moja samoocena spadała by do -100, to chyba najgorsze co może kobiete spotkać, no zaraz po śmierci
    Ja pracuje w systemie zmianowym i przez 2 lata jak juz mieszkaliśmy tutaj to w miesiącu ponad połowa to były 2 zmiay czyli wychodziłam z domu po 13 i wracałam 22.30, wtedy sobie wkęcałam że na dobrą sprawę mój mąż bez problemu mógłby miec kochankę.. nawet kiedyś mu to powiedziałam to powiedział mi że nie chciało by mu się grać na 2 fronty, ja też z tych co mężowi ufam bardziej niż sobie:)

Byłam dzisiaj w mojej pracy i dowiedziałam się ż ekoleżanka w ciązy, wprawdzie nie mężatka, wszyscy mówią "wpadła" co mnie irytuje, zareczeni, ja jestem zdania że lepiej teraz niż później miały by być problemy, bo naprawdę lepiej się zdziwić niż później wyczekiwać.. takie moje zdanie

aaa wpieprzam moje risotto, pyszne:)

Noi bedac na zakupach znów zgrzeszyłam bo przy kasie był glaretki opolanki, uwielbiam je, swoją droga galaretka dobra na stawy, co nie dziewczynki haha:D

zabka11, małaMyszka, Weridiana, Paula_071, mamasia, Pulpecja, Zetka, Laura, Maniuś, magda sz, jesslin87, Amberla lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Ee Miss Psycholog :D rozwiazanie Twojej zagadki jest proste otoz pewnie chce Ci dogodzic kulinarnie i szkoda mu czasu na stanie w lodowce i rozmyslanie co by moja Pani zjadla z ogromna przyjemnoscia ;)

Aaa i wkurza mnie tez, ze wszystko co ugotuje jest DOBRE. Ziemniaki, jajko, maslanka - dobre, krewetki z grzankami i salsa pomidorowa - dobre, kluski slaskie i rolady - dobre, skoro wszystko jest dobre to na cholere mam wymyslac.

To się ciesz, że jest dobre. U mnie jest "może być" z miną zbitego psa :-D

małaMyszka, niecierpliwa, jesslin87, Amberla lubią tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym zdrady nie wybaczyła... I dlatego tak świruje

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zabka11 wrote:
    co do męzów i jedzenia to u mnie tez ciezka sprawa...moj jest z zawodu kucharzem, obecnie pracuje w farmaceutyce, ale ma na soim koncie kilka grubych lat pracy jako kucharz.
    zatem pierogi robi on, pizze, nieraz jak go najdzie to piecze nadziewanego kuraka albo robi susi...ale musi miec wene.
    co do tego co ja ugotuje, to w zasadzie zjada co zrobie, choc ma swoje dziwactwa, np ziemniaki muszą byc utłuczone wg jego przepisu, bo innych nie tknie.
    kiedys bylo gorzej, krecił nosem często, teraz wyluzował na szczescie.

Jaki to jest przepis na tłuczenie ziemniaków? Zaintrygowałaś mnie:)

Karolina - z tego co piszesz to Pola jest w górnej siatce centylowej. Nie ma co jej paść kaszką moim zdaniem. Dadaj po poł łyzeczki manny zrobionej na wodzie do obiadku i styknie:)

Dziewczyny, cieszcie się, że Wasze dzieci nie mają zębów. Mój wczoraj mnie ugryzł i kanalik znowu zapchany. Pierś twarda jak kamień, młody ściągał tylko z dołu piersi. Położna godzinę rozmasowywała mi pierś, przekuła igłą kanalik i puściło... Ciekawe na jak długo... To jest jakaś masakra:(

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, które zamawiają w Tesco, wiecie może jaka jest minimalna kwota dostawy?

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata wrote:
    Jak czytam, że robicie Waszym mężom kolację, obiady itp to trochę czasem czuję się zazdrosna, że chcą jeść to co zrobicie i nie marudzą zbytnio. U mnie rzadko się zdarza, żebym trafiła w gust, dlatego zwykle jedzenie on sam robi. Ale mój to dziwny typ z tym żarciem... Ziemniaków nie lubi, kopytka, pyzy, grube makarony są ble, schabowy - niejadalny, mielony - nie za bardzo, kanapki - bez masła i tylko z jednym składnikiem na chlebie (koniecznie ciemnym) - nie może być kanapka i np. pomidor czy ogórek, bo zdejmuje i zjada oddzielnie. Zresztą nie może być pomidor z ogórkiem razem, bo zielone z czerwonym nie pasuje :-D A i nie może być 2 dni to samo na obiad, bo nuda. Na kolację - najlepiej sałatka składająca się z sałaty i jeszcze dwóch składników, więcej nie może być - bo jakby ktoś narzygał taka mamałyga (to cytat). Ewentualnie może być pęczak z pomidorami suszonymi, pestkami słonecznika prażonymi i oliwkami, albo kasza jaglana w jakiejś takiej formie. W efekcie, ja prawie nic nie robię do jedzenia, bo ciągle zjada, ale widzę, że bez przekonania - i sam robi sobie i mi też :-)
    Peczak pomidory oliwki i słoń?
    Tez mi nie smakuje pomidor z ogorkiem ;)))

tb73i09k881y3sjt.png
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małaMyszka wrote:
    Ofka masz jakiś fajny przepis na danie z makaronem pad thai najlepiej z jakimś mięchem
    Nie kochanie robilam raz z neta i wedlug przepisu i wyszlo niedobreeee

małaMyszka lubi tę wiadomość

tb73i09k881y3sjt.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małaMyszka wrote:
    Dziewczyny, które zamawiają w Tesco, wiecie może jaka jest minimalna kwota dostawy?

Pytasz o wartość zakupów czy koszt transportu?

małaMyszka lubi tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tłuczone ziemniaki wg mojego męża:
    ziemniaki po ugotowaniu ugniatasz "na sucho", dopiero jak są juz super utłuczone, dodajesz masło - dalej ugniatasz, nastepnie trochę śmietany - ugniatasz. na końcu próbujesz do smaku i doprawiasz wg uznania.;-)
    jesli zaburzysz kolejnosć, będą grudki, a to jest wg mojego ślubnego niedopuszczalne.

ja sie wychowałam na zwykłych ziemniakach utłuczonych bez żadnych dodatków, wiec jak moj maz mi wyjechał z masłem i smietana, to byłam w szoku ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2016, 16:41

Paula_071, Pulpecja, małaMyszka, Weridiana, magda sz, jesslin87, Amberla lubią tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    Co byście zrobiły jakbyście się dowiedziały po ślubie że facet zdradził? Strasznie mi smutno, bo moi znajomi się rozwodzą, terapia im nie pomogła. On zdradził ją przed ślubem o czym ona dowiedziała się 3 miesiące po ślubie... odeszła ale po tygodniu wróciła bo ją błagał o drugą szansę, ale przy każdej okazji doszukiwała się zdrady no i po 2,5 roku po ślubie decyzja o rozwodzie :( jak się starał zabiegał było dobrze ale od pół roku sobie zlał, jak okazja jakaś to do klubu ze striptisem z kolegami, jakies smski itp, przyłapała go na małych kłamstewkach, teraz jeszcze wychodzi że on kręci z jej koleżankami.. masakra, płakać mi się chce bo tyle lat się znamy i z nią i z nim. On zawsze nam zazdrościł ze mamy takie ognisko domowe, dziecko teraz...dzięki Bogu oni nie mają dziecka.
    Magda to najlepsze co ja moglo spotkac...pozbyc sie dziada i dac sobie szanse. Nie placz nad kolezanka tylko ja gdzies zabierz na balety...

Boze ja nie rozumiem. Ktos jest wobec Ciebie nie w porzadku albo Cie nie szanuje albo rani...to nad czym tu plakac? Tylko nad straconym czasem.

Gdybym nie byla z miom pierwszym mezem nie bylabym teraz z moim drugim. Ale jak sobie pomysle....bylam mloda, faceci mnie podtywali, mialam dobra prace, studia a tracilam czas zeby udowodnik komus ze powinien sie zmienic.

apaczka, Paula_071, Pulpecja, Weridiana, magda sz, jesslin87, Amberla lubią tę wiadomość

tb73i09k881y3sjt.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofka wrote:
    bylam mloda, faceci mnie podtywali, mialam dobra prace, studia a tracilam czas zeby udowodnik komus ze powinien sie zmienic.

masz racje Ofka, fajnie i rzeczowo to ujęłaś. wydaje mi się, że niestety nie każda kobieta jest w stanie to zrozumiec i jest na tyle silna, by to zmienić. stąd tyle nieszcześcliwych kobiet w związkach...

Paula_071, Weridiana, jesslin87, Amberla lubią tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mala zasneła, ide chałupę ogarnac i nas spakować, bo za godzinę zabieram dziewczynki, julcie podrzucam na tańce,a z Klarusią jadę do teściów, bo mieszkaja tuż obok. i koczuję tam do 20, az Jula skończy zajęcia....

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weridiana wrote:
    My gotujemy wspólnie mąż lubi gotować, ostatnio to moje obiady dominują bo jestem w domu ale nie jest źle. Wczoraj właśnie jedliśmy schabowego z kapustą :-) a że zostało kapusty i nie chce mi się nic robić to zjemy ją z kartaczami (mam zamrożone) ;-) a jutro może spaghetti lub mielone.
    Czy Twoje laski nosza te bursztyny? Kuplam Iwkowi dwie bransolety. Moze pomoga

tb73i09k881y3sjt.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zadzwonili do mnie z konkurencyjnego banku, że szukają kogoś pilnie do departamentu marketingu, a znaleźli moje cv w bazie i czy bym nie przyszła na rozmowę. Generalnie mi szkoda, bo centrala tego banku się mieści 5 minut piechotą od mojego domu, a obecnie do pracy jadę pół 20 minut samochodem. Powiedziałam pani, że do sierpnia jestem na macierzyńskim i dopiero wtedy mogę. I żeby o mnie pamiętali na przyszłość :)

Pulpecja, Katarka, Laura, Weridiana, AgaSad, jesslin87, Amberla lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza dobrze ze pogadałas z mężem, zaufanie zaufaniem ale czasem taka interwencja postawi go do pionu i zaprocentuje na przyszłość jakby miał jakiś głupi pomysł. Przede wszystkim na pewno odczuł ze mu na Tobie zależy a to jest bardzo ważne. .

Magda ja tam był nie płakała nad takim facetem i stwierdzilabym ze stać mnie na kogoś lepszego i niech spada..
    Natomiast płacze nad małżeństwem mojej kuzynki. 14 lat po ślubie, nie było zdrady, jakoś tak sue zaczęli mijac, skupieni na pracy i dzieciach. . Od 2 lat ona czuła jakby mieszkała z obcym facetem.. I cyk, rozwód. Dzieci 8 i 12 lat.. on jeszcze próbował walczyć ale ona tak sue wypaliła ze koniec. Smutne i tyle ale nam nadzieje ze jakoś sobie pokładają życie bo lubię i ja i jego..

małaMyszka, jesslin87 lubią tę wiadomość

1usawn15ju6q9qwm.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sorry za błędy ale to pisanie z tel jest idiotyczne..

Amberla lubi tę wiadomość

1usawn15ju6q9qwm.png
‹‹ 3122 3123 3124 3125 3126 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ