X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Amberla Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa i zapomniałam ZARA - moja miłość.. Ale żal mi kasy na nią.
    I Gapa lubię. Mamy trochę ciuchów dobrej jakości od braci Pawła :) naprawdę solidne.
    A ciuchy kupuje na wyprzedażach. Nie lubię płacić za dużo. Wtedy obkupuje dzieci ;) a smyk ma czasem w środku Sezonu na konkretny produkt np. Minus 70 procent. Tak kupiłam spodnie o legginsy Pauli na Przyszły rok za Grosze. Teraz na normalnych wyprzedażach nie ma już tych modeli w ogóle :)

• apaczka Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja dziecina śpi już w domu ponad 2h. A zawsze max pół godziny. Na dworze tak pięknie, wiosennie ale nie wiem kiedy wyjdziemy bo wciąż śpi...nawet pazury u stóp pomalowałam na czerwono z tej bezsilności. Nawet książkę poczytałam, nic jej nie rusza ;-)

niecierpliwa, Martucha86, Weridiana, lys, Amberla, zabka11, Maniuś lubią tę wiadomość

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • Katarka Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam kilka pytań :)

1. Wodę dla dziecka (np. Żywiec Zdrój) trzeba przegotować, czy można z butelki bezpośrednio nalać "na surowo"?
    2. Kaszkę na jakiej wodzie? Z kranu, czy np. na tym Żywcu Zdrój?
    3. Jak będę chciała przygotować kaszkę Holle to mogę ją zrobić na wodzie i do już zrobionej dolać mojego mleka? Jeśli tak to mam ją przygotować na mniejszej ilości wody niż w przepisie?
    4. Czy przygotowując kaszkę muszę dać tyle łyżek kaszki ile pisze na opakowaniu, czy mogę dać więcej, żeby była gęściejsza?

Proszę o pomoc :D

niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

lb17w98.png
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarka wrote:

1. Wodę dla dziecka (np. Żywiec Zdrój) trzeba przegotować, czy można z butelki bezpośrednio nalać "na surowo"?
    3. Jak będę chciała przygotować kaszkę Holle to mogę ją zrobić na wodzie i do już zrobionej dolać mojego mleka? Jeśli tak to mam ją przygotować na mniejszej ilości wody niż w przepisie?
    4. Czy przygotowując kaszkę muszę dać tyle łyżek kaszki ile pisze na opakowaniu, czy mogę dać więcej, żeby była gęściejsza?

Jeśli woda z butelki to nie trzeba gotować.

Kaszkę na wodzie przegotowanej

Możesz dać trochę wody a później swoje mleko choć ja dzisiaj zrobiłam tylko na swoim podgrzanym mleku i była ok. Po kilku minutach od dodania mleka zaczyna się robić plynna. Ja zawsze robię na oko, zupełnie nie kieruję się tym co na opakowaniu. Daję więcej kaszki żeby była bardziej gęsta bo po chwili i tak robi się płynna.

Katarka lubi tę wiadomość

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • Katarka Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    apaczka wrote:
    Jeśli woda z butelki to nie trzeba gotować.

Kaszkę na wodzie przegotowanej

Możesz dać trochę wody a później swoje mleko choć ja dzisiaj zrobiłam tylko na swoim podgrzanym mleku i była ok. Po kilku minutach od dodania mleka zaczyna się robić plynna. Ja zawsze robię na oko, zupełnie nie kieruję się tym co na opakowaniu. Daję więcej kaszki żeby była bardziej gęsta bo po chwili i tak robi się płynna.

Dziękuję :)

Na wodzie przegotowanej zwykłej z kranu, tak? Nie muszę z butelki?

Latem położna mówiła mi, że mam Laurce podawać wodę (a karmiłam tylko kp, wtedy nie wiedziałam, że przy kp nie trzeba podawać wody i jej posłuchałam) i kazała mi właśnie taką z butelki gotować przez 5 minut i jak później przez jakiś czas dawałam 1 butelkę mm dziennie to powiedziała mi, że to mm mam przygotowywać też na wodzie z butelki i juz nie wiem co na butelkowej, a co na wodzie z kranu :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2016, 14:15

lb17w98.png
  • Aska87 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarka wrote:
    Dziękuję :)

Na wodzie przegotowanej zwykłej z kranu, tak? Nie muszę z butelki?

Latem położna mówiła mi, że mam Laurce podawać wodę (a karmiłam tylko kp, wtedy nie wiedziałam, że przy kp nie trzeba podawać wody i jej posłuchałam) i kazała mi właśnie taką z butelki gotować przez 5 minut i jak później przez jakiś czas dawałam 1 butelkę mm dziennie to powiedziała mi, że to mm mam mam przygotowywać też na wodzie z butelki i juz nie wiem co na butelkowej, a co na wodzie z kranu :/

my lecimy wszystko na kranowej gotowanej normalnie w czajniku, a nie jakieś 5 min, i latem też położna mówiła że można dopajać jak będzie potrzeba ale zwykłą przegotowaną nie jakąś specjalną... teraz jak dajemy obiadki i więcej mm to daje żywiec zdrój czasem

udało się w <3 9 <3 msc s
    SYNEK :*Patryk :* ur. 22.08.15 3170g 57cm 10 pkt :)
    relg3e5e4hiu7llr.png
    [*] 8.10.2016 7tc <3
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No bez przesady, pierwsze słyszę takie teorie ;-) teraz się sporo mówi o tym, że woda butelkowana wcale nie jest lepsza niż kranówka. Niekiedy właśnie ta druga zawiera więcej minerałów niż rzekomo woda mineralna.

Agaata, Paula_071 lubią tę wiadomość

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Hmmm... Patrzę na skład i się zastanawiam dlaczego produkt który ma na pierwszym miejscu mąkę ryżową nazywa się kaszką? I dlaczego mleczna? Bo ma mleczne kultury bakterii? Tak z ciekawości pytam. Jak byłam mała to zajadałam się malinową :)

Paula, pewnie dlatego, że mąka i kasza to w gruncie rzeczy to samo ziarno, kwestia tylko zmielenia - mąka jest zmielona na pył a kasza grubiej. Jak chcesz mąkę gryczaną to możesz zmielić kaszę gryczaną na pył w domu i gotowe.

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarka wrote:

Ja odpowiem tylko na 4, ja kaszke zawsze robie na oko az bedzie taka jak chce, ale pamietaj, ze kaszka gestnieje dopiero po dobrej chwila

A ja wode do picia podaje kranowe przegotowana

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2016, 14:22

• 0na88 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja wszystko robie na kranowie tzn po zagotowaniu. Do picia dawalam tez przegotowana kranowe.

niecierpliwa, Katarka lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaa i na dole pojawily sie dwie biale kreseczki - lekarka mowi ze lada dzien wyjda zabki, ja jej na dolne dziasla nigdy zajrzec nie moglam bo jezyk od razu wypychala do przodu i smiech.

Katarka, Zetka, Martucha86, Paula_071, Amberla, zabka11, Maniuś lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • Katarka Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję wam dziewczyny, zawsze pomożecie :) Czyli do picia będę dawać z butelki bez obróbki ;) A kaszkę przygotuję na wodzie z kranu przegotowanej :) Chyba to dobrze zrozumiałam :P

niecierpliwa lubi tę wiadomość

lb17w98.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amberla, dziękuję już jest lepiej, odpukac.

Paula, tez brałam duomox i augmentin. Laktacji to nie zepsuło. Tak jak Apaczka pisze to raczej przez ten zastoj. Ja tak właśnie przez 2 dni miałam po zastoju. Powodzenia.

Kurcze, chciałam jutro do CH pojechać ale Michał smoka z butla nie chce. A jego brać nie chce. I jestem udupiona.

Amberla lubi tę wiadomość

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amberla, a jakie specyfiki od Ofki? Wiem że chyba biotyna ale nie zanotowała wtedy dupa że mnie.

Amberla lubi tę wiadomość

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hmmm...dziecko mi zasnelo o 13:15 , jest 15:50 a ona nadal spi... chyba to szzepienie jej dalo w dupe , a ja zamiast wziac sie za sprzatanie czy cos , to siedze na dupie i nic nie robie bo caly czas sobie powtarzam "przeciez zaraz wstanie".

Katarka, zabka11 lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wlewam kranówkę do birty i z brity do czajnika, z brity też gotuje zupy i nalewam do nawilżacza powietrza.

Mnie skład tej kaszki nestle też nie powala, sinlacem pluła. Zawsze szerokim łukiem omijałam półkę z takimi kaszkami ale mama mnie przekonała że wychowała na tym mnie i brata i milion dzieci się wychowało. Nie spodziewałam się że będzie to jadła ale posmakowało. Jak uda się w pon warzywka i posmakują to za jakiś czas deserki wprowadze i właśnie będę ze zwykłą kaszka mieszać to tego cukru tyle nie będzie. Ale kilka dni może da mi spać w nocy.

Zetka, Amberla, zabka11 lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    0na88 wrote:
    hmmm...dziecko mi zasnelo o 13:15 , jest 15:50 a ona nadal spi... chyba to szzepienie jej dalo w dupe , a ja zamiast wziac sie za sprzatanie czy cos , to siedze na dupie i nic nie robie bo caly czas sobie powtarzam "przeciez zaraz wstanie".

To tak jak ja :) ale chyba się kimne :)

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    apaczka wrote:
    No bez przesady, pierwsze słyszę takie teorie ;-) teraz się sporo mówi o tym, że woda butelkowana wcale nie jest lepsza niż kranówka. Niekiedy właśnie ta druga zawiera więcej minerałów niż rzekomo woda mineralna.

Nie mam pewności, ale wg mnie to chodzi o butelkowane wody ale źródlane a nie mineralne - one faktycznie ponoć są na równi z kranówką.

apaczka lubi tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezeli na nan jest napisane dzienna liczba karmien 4*180 ml to chodzi o 12 h czy cala dobe?
    W zyciu swiata moj Iwo tyle na raz nie zje

małaMyszka lubi tę wiadomość

tb73i09k881y3sjt.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata wrote:
    Paula, pewnie dlatego, że mąka i kasza to w gruncie rzeczy to samo ziarno, kwestia tylko zmielenia - mąka jest zmielona na pył a kasza grubiej. Jak chcesz mąkę gryczaną to możesz zmielić kaszę gryczaną na pył w domu i gotowe.

Rozumiem, ale to powinno się nazywać mączka mleczno-bananowa ;) Że UOKiK się nie przyczepił, przecież to wprowadzanie klienta w błąd;)

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
‹‹ 3163 3164 3165 3166 3167 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ