SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Agaata wrote:Pulmicort to chyba to samo co Nebbud. Mam nadzieję, że się szybko poprawi. Oby tak było.
A Dominik dużo kaszle? Hubert najbardziej jak zaśnie, np. zasnął 15 minut temu i słyszę teraz jak kaszle cały czasAle w nocy już nie, w ciągu dnia też mało... Oby u nas też minęło.
Jak miał 7 tygodni to identycznie kaszlał i też miał Pulmicort i pomogło -
Laura wrote:Właśnie też kaszle jak zaśnie najwięcej a Wy co macie?
Jak miał 7 tygodni to identycznie kaszlał i też miał Pulmicort i pomogło
Nam kazała lekarka póki co tylko solą inhalować i oczyszczać nos Disnemarem kilka razy dziennie plus Cebion. Jakby się pogarszało to Nebbudem inhalować. -
Staś ma katar. Kurde! Zapowiada się kiepska noc. W dzień kichał i juz wiedziałam że coś się dzieje.
Do dupy!
Nie może spać bo mu gluty przeszkadzają. Dziś odkurzacz stoi przy łóżeczku. Dobrze ze jest ten aspirator bo bez niego smarki by go zalały chyba. Jestem w szoku bo w ciągu godziny pijawil się katar.
I jeszcze ząbkowanie. Biedaczek mój!
Woda morska plus odsysanie. Co jeszcze mogę podać?
Maść majeranekowa pod nos? -
Paula udalo mi sie dzis przypomniec temat i sie wdrozyc, probuje ogarnac uwagi z ostatniego maila od promotora do 1 rozdzialu ale nie ogarniam ich. Dzis zadzwonie do szwagierki bo pomogla napisac kilkadziesiat prac mgr wiec jest moim guru w tych sprawach, moze ona wyjasni mi o co chodzilo promotorowi. Chce miec ten 1 rozdzial za soba...najgorsze co moze byc przepisywanie ksiazek swoimi slowami. W drugim rozdziale opisuje dzialania promocyjne na rynku kobiet w ciazy, przyklady kilku kampanii i robie ankiete ktora bede Was tu molestowac. 3 rozdzial to opisanie wynikow i analiza wiec tez lepsze nic przepisywanie ksiazek. Tfy tfu tfu odpukac w niemalowane i inne moje dziecko zaczelo zasypiac ok 21 wiec te 2h wieczorem moge poswiecic na pisanie, w ciagu dni ciezko. Mam czas do pazdziernika oby sie udalo.
zabka11, Weridiana lubią tę wiadomość
-
Agata ja tez uzywalam nasivinu i mi pomogl ale ja mam sile wydmuchac wszystko a u dziecka nie da rady, te glutki ktore zalegaja zageszczaja sie. Takie mialam wrazenie jak uzylam u malej nasivinu. A dla doroslych polecam Nosodrill woda siarkowa, oczyszcza nos i wyplukuje z nosa gile. Trzeba tego przy zlewie uzywac, bardzo szybko przeszlo mi po tym
-
Ja się zastanawiam, czy brać jutro Huberta na rehabilitację... W sumie jest wesoły, aktywny, nie wykazuje objawów choroby - poza tym kaszlem. Jak myślicie? Iść czy odwołać?
3 lutego mamy zaplanowaną ostatnią dawkę szczepienia na pneumokoki ale na pewno się nie zaszczepimy, bo ja się nie zgodzę - muszę mieć pewność, że jest zdrowy. No cóż, przełożymy. -
magda sz wrote:Agata ja tez uzywalam nasivinu i mi pomogl ale ja mam sile wydmuchac wszystko a u dziecka nie da rady, te glutki ktore zalegaja zageszczaja sie. Takie mialam wrazenie jak uzylam u malej nasivinu. A dla doroslych polecam Nosodrill woda siarkowa, oczyszcza nos i wyplukuje z nosa gile. Trzeba tego przy zlewie uzywac, bardzo szybko przeszlo mi po tym
Ja mam taką specjalną końcówkę do inhalatora - irygator- na duży katar i załatwiam takie gluty solą fizjologicznąZawsze jest niesamowita ulga!
http://sklepic.pl/pl/p/Irygator-nebulizator-do-nosa-zatok-Rino-Shower/249magda sz lubi tę wiadomość
-
Martucha86 wrote:Mąż pyta czy kupić aromaktiv baby. Co myślicie?
Marta, jak uważacie - ja bym nie kupiła, ja nie lubię tych wszystkich zapachowych specyfików, sama tego nie używam i dziecku też nie daję. Może spróbuj póki co odciągać, oczyszczać wodą morską i przeczekać?Martucha86 lubi tę wiadomość
-
Agaata wrote:Amberla, to ja pisałam, ze mi jakość Smyka nie pasuje. I w sumie to podtrzymuję. Miałam od nich spodenki, kombinezon, bodziaki - wszystko kompletnie do niczego, po kilku praniach było takie wyciągnięte i zmywały się nadruki. Mówię o Cool Club, bo już bodziaki Fisher Price były super. Mam od nich też 3 pajace do spania i nawet nie są najgorsze, ale znowu narobili jakąś chorą ilość nap i nie chce się tego zapinać.
Ja bardzo lubię H&M - sporo u nich kupuję, zamawiam też z Nexta, dodatkowo bardzo, ale to bardzo lubię Tesco. Kupuję też w Lidlu. Mam sporo ciuszków, które kupiłam używane w pakach na Allegro, w sumie różnych firm i też z powodzeniem używamyPodobają mi się też ubrania z KappAhla, ale poza używkami nic tam nie kupowałam nowego u nich akurat, bo ceny są spore. Teraz czekam na Coccodrillo i zobaczymy
może dla nich robią Lepszą jakość?
a poważnie Agata to trzeba sprawdzać. Ja jestem zadowolona. Ale ja duuuzo chodzę, sprawdzam materiał a.potem czekam na wyprzedaże. Dla Pauli teraz kupuje najczęściej nowe. Czasem jakieś używane w dobrym stanie na allegro. Ale jak była mała to dostałam kupę ciuchów i nowych i używanych. I kupowałam używane na ciuchach ( biga) wyszukiwalam perełki
ale powiem tak - o ile dla takiego małego Dziecka można było dużo znaleźć używanych świetnej jakości bo takie dziecko to parę razy założy i się nie Rusza. To na Starsza jak Paule juz mało co jest - bo jednak starsze Dzieci Zużywają i eksploatuja. Wiec ja czekam na wyprzedaże i kupuje... Eh, jak ja się tego kiedyś pozbede?
Agaata lubi tę wiadomość