X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Laura Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata wrote:
    Pulmicort to chyba to samo co Nebbud. Mam nadzieję, że się szybko poprawi. Oby tak było.
    A Dominik dużo kaszle? Hubert najbardziej jak zaśnie, np. zasnął 15 minut temu i słyszę teraz jak kaszle cały czas :/ Ale w nocy już nie, w ciągu dnia też mało... Oby u nas też minęło.
    Właśnie też kaszle jak zaśnie najwięcej a Wy co macie?
    Jak miał 7 tygodni to identycznie kaszlał i też miał Pulmicort i pomogło

Synuś mamusi i tatusia :)
    Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• Laura Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Magda, a jak pisanie pracy?

Laura, duzo zdrowka dla Dominika!
    dzięki Paula a jak twoja piers?
    nic nie wiem bo nie nadrabiałam was :/

Synuś mamusi i tatusia :)
    Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• Agaata Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laura wrote:
    Właśnie też kaszle jak zaśnie najwięcej a Wy co macie?
    Jak miał 7 tygodni to identycznie kaszlał i też miał Pulmicort i pomogło

Nam kazała lekarka póki co tylko solą inhalować i oczyszczać nos Disnemarem kilka razy dziennie plus Cebion. Jakby się pogarszało to Nebbudem inhalować.

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Martucha86 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staś ma katar. Kurde! Zapowiada się kiepska noc. W dzień kichał i juz wiedziałam że coś się dzieje.
    Do dupy!
    Nie może spać bo mu gluty przeszkadzają. Dziś odkurzacz stoi przy łóżeczku. Dobrze ze jest ten aspirator bo bez niego smarki by go zalały chyba. Jestem w szoku bo w ciągu godziny pijawil się katar.
    I jeszcze ząbkowanie. Biedaczek mój!
    Woda morska plus odsysanie. Co jeszcze mogę podać?
    Maść majeranekowa pod nos?

5fo2vs9.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta, nam wczoraj zapisała lekarka w zaleceniach, że jeśli pojawi się katar to Nasivin Soft 2 razy dziennie można podać, ale przez 3 dni.

Martucha86 lubi tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula udalo mi sie dzis przypomniec temat i sie wdrozyc, probuje ogarnac uwagi z ostatniego maila od promotora do 1 rozdzialu ale nie ogarniam ich. Dzis zadzwonie do szwagierki bo pomogla napisac kilkadziesiat prac mgr wiec jest moim guru w tych sprawach, moze ona wyjasni mi o co chodzilo promotorowi. Chce miec ten 1 rozdzial za soba...najgorsze co moze byc przepisywanie ksiazek swoimi slowami. W drugim rozdziale opisuje dzialania promocyjne na rynku kobiet w ciazy, przyklady kilku kampanii i robie ankiete ktora bede Was tu molestowac. 3 rozdzial to opisanie wynikow i analiza wiec tez lepsze nic przepisywanie ksiazek. Tfy tfu tfu odpukac w niemalowane i inne moje dziecko zaczelo zasypiac ok 21 wiec te 2h wieczorem moge poswiecic na pisanie, w ciagu dni ciezko. Mam czas do pazdziernika oby sie udalo.

zabka11, Weridiana lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata ja bym sie wystrzegala nasivinu u mojej zagescil glutki tak ze nie bylo jak sciagac a nos zapchany. Za to polecam mucofluid na rozrzedzenie 3-4 dni i po katarze a nie 3 tyg.

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda, ja nie wiem jak u dzieci z tym Nasivinem, ale ja sama stosuję i mi bardzo pomaga. Nie można go stosować długotrwale, ale przez 2 -3 dni używam i u mnie działa bardzo dobrze.

Amberla lubi tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • magda sz Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martucha kropelki oilbasowe na waciki i poloz kolo lozeczka bedzie sie mu lepiej oddychalo, psikaj czesto woda morska, nawilz pokoj, jak nie masz nawilzacza to porozwieszaj mokre reczniki

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Agaata Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata wrote:
    Magda, ja nie wiem jak u dzieci z tym Nasivinem, ale ja sama stosuję i mi bardzo pomaga. Nie można go stosować długotrwale, ale przez 2 -3 dni używam i u mnie działa bardzo dobrze.

Magda, a Mucofluid to nie jest wykrztuśny lek?

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata ja tez uzywalam nasivinu i mi pomogl ale ja mam sile wydmuchac wszystko a u dziecka nie da rady, te glutki ktore zalegaja zageszczaja sie. Takie mialam wrazenie jak uzylam u malej nasivinu. A dla doroslych polecam Nosodrill woda siarkowa, oczyszcza nos i wyplukuje z nosa gile. Trzeba tego przy zlewie uzywac, bardzo szybko przeszlo mi po tym

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mucosolvan to wykrztusny syropek a mucofluid to taki aerozol do noska. Bardzo szybko zadzialal

Agaata lubi tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Martucha86 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż pyta czy kupić aromaktiv baby. Co myślicie?

5fo2vs9.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się zastanawiam, czy brać jutro Huberta na rehabilitację... W sumie jest wesoły, aktywny, nie wykazuje objawów choroby - poza tym kaszlem. Jak myślicie? Iść czy odwołać?

3 lutego mamy zaplanowaną ostatnią dawkę szczepienia na pneumokoki ale na pewno się nie zaszczepimy, bo ja się nie zgodzę - muszę mieć pewność, że jest zdrowy. No cóż, przełożymy.

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Martucha86 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo ile porad dopiero odczytałam :)! Dzięki :*

5fo2vs9.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    Agata ja tez uzywalam nasivinu i mi pomogl ale ja mam sile wydmuchac wszystko a u dziecka nie da rady, te glutki ktore zalegaja zageszczaja sie. Takie mialam wrazenie jak uzylam u malej nasivinu. A dla doroslych polecam Nosodrill woda siarkowa, oczyszcza nos i wyplukuje z nosa gile. Trzeba tego przy zlewie uzywac, bardzo szybko przeszlo mi po tym

Ja mam taką specjalną końcówkę do inhalatora - irygator- na duży katar i załatwiam takie gluty solą fizjologiczną :-) Zawsze jest niesamowita ulga!

http://sklepic.pl/pl/p/Irygator-nebulizator-do-nosa-zatok-Rino-Shower/249

magda sz lubi tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martucha86 wrote:
    Mąż pyta czy kupić aromaktiv baby. Co myślicie?

Marta, jak uważacie - ja bym nie kupiła, ja nie lubię tych wszystkich zapachowych specyfików, sama tego nie używam i dziecku też nie daję. Może spróbuj póki co odciągać, oczyszczać wodą morską i przeczekać?

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Amberla Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata wrote:
    Amberla, to ja pisałam, ze mi jakość Smyka nie pasuje. I w sumie to podtrzymuję. Miałam od nich spodenki, kombinezon, bodziaki - wszystko kompletnie do niczego, po kilku praniach było takie wyciągnięte i zmywały się nadruki. Mówię o Cool Club, bo już bodziaki Fisher Price były super. Mam od nich też 3 pajace do spania i nawet nie są najgorsze, ale znowu narobili jakąś chorą ilość nap i nie chce się tego zapinać.

Ja bardzo lubię H&M - sporo u nich kupuję, zamawiam też z Nexta, dodatkowo bardzo, ale to bardzo lubię Tesco. Kupuję też w Lidlu. Mam sporo ciuszków, które kupiłam używane w pakach na Allegro, w sumie różnych firm i też z powodzeniem używamy :-) Podobają mi się też ubrania z KappAhla, ale poza używkami nic tam nie kupowałam nowego u nich akurat, bo ceny są spore. Teraz czekam na Coccodrillo i zobaczymy :-)
    Ja mam dziewczynkę ;) może dla nich robią Lepszą jakość? :) a poważnie Agata to trzeba sprawdzać. Ja jestem zadowolona. Ale ja duuuzo chodzę, sprawdzam materiał a.potem czekam na wyprzedaże. Dla Pauli teraz kupuje najczęściej nowe. Czasem jakieś używane w dobrym stanie na allegro. Ale jak była mała to dostałam kupę ciuchów i nowych i używanych. I kupowałam używane na ciuchach ( biga) wyszukiwalam perełki ;) ale powiem tak - o ile dla takiego małego Dziecka można było dużo znaleźć używanych świetnej jakości bo takie dziecko to parę razy założy i się nie Rusza. To na Starsza jak Paule juz mało co jest - bo jednak starsze Dzieci Zużywają i eksploatuja. Wiec ja czekam na wyprzedaże i kupuje... Eh, jak ja się tego kiedyś pozbede? :D

Agaata lubi tę wiadomość

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martucha ja 2 razy uzywalam aromaviv i swobodniej sie Julce oddychalo

• Martucha86 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masz rację Agata! Trzy wdechy i bez paniki. To katar. Uciążliwe i męczące dziadostwo ale bez stresu i wykupywania połowy apteki.
    :)
    Zobaczymy co przyniesie kolejny dzień.

Agaata lubi tę wiadomość

5fo2vs9.png
‹‹ 3165 3166 3167 3168 3169 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ