SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja tylko na chwilkę. Też puściłam 130 zł w coccodrillo
ale sporo kupiłam.
Siedzimy z siostrą, upiekłam szybko makowca do kawki, zaraz zrobię coś dobrego do jedzenia. trzymajcie się cieplutko, miłego wieczoru.Weridiana, Zetka, Migotkaa, jesslin87, Amberla, zabka11 lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny!
Nie nadrobie Was raczej....
Dominiś coraz bardziej chory, kaszel się nasila, czekamy na domową wizyte.
Nie chce już go zabierać do przychodni, wolę żeby lekarz przyjechał do domu.
A i tak niemal wykłóciłam się z nim (pediatrą) o tą domową wizytę! -
Amberla wrote:Co do ciuchów : Ja najczęściej kupuje w Smyku. Ktoś pisał, że mają kiepską jakość? Nie zgodzę się.... choć zależy co.... Owszem body - a to pewnie używacie teraz najczęściej - jak są w wielopakach to są kiepskie. W sensie najgorsza jakość jest w 5 pakach. Ale już w 3 pakach naprawdę spoko. Laura nosi po Pauli i kolory i wszystko oki. A sprzedawane pojedynczo w ogóle super.Rozmiarówkę mają trochę zrypaną bo zawsze muszę kupować przynajmniej rozmiar lub 2 większe w stosunku do aktualnego wzrostu Pauli. Np. teraz ma 92 cm - to ciuchy nosi ze Smyka na 98 ub czasem 04 ( zależy co). Więc na przyszły rok zaopatrzyłam się na zimę w rzeczy 104-110
. Najbardziej lubię ich spodne zimowe- narciarskie. Kurtki mają fajne, bluzy, sukienki, rajstopy ( choć chyba czasem się kurczą)Aaa i swetry uwielbiam i bluzki z długim rękawem.
Kurtki najbardziej lubie kupować w H&M. Naprawdę fajne są. I grube legginsy też tam kupuję. I opaski i gadżety na włosy i czapki też H&M. Za to podkoszulki średnio mi podchodzą. stosunkowo szybko się niszcą. Ale dla młodszych dzieci bodziaki maja fajne
Cocodrillo mam zamiar wypróbować
Co do innych to lubię Mango - szczególnie mają kolekcję Mini me - dla mamy i córki - na lato na wyprzedażach się u niech zaopatrzę w ciuchy dla Pauli Laury i mnie
Co jeszcze? Ciuchu Nexta - płaszczyki, bluzeczki naprawdę fajne. I lubię bardzo Carter'sa - poprzesyłał nam brat Pawła ciuchy ze stanów. O dziwo naprawdę super jakość. Ubieram Laurze po Pauli i dalej rewelacja.
A i lubię też Mayoral - cudne sukieneczki
Amberla, to ja pisałam, ze mi jakość Smyka nie pasuje. I w sumie to podtrzymuję. Miałam od nich spodenki, kombinezon, bodziaki - wszystko kompletnie do niczego, po kilku praniach było takie wyciągnięte i zmywały się nadruki. Mówię o Cool Club, bo już bodziaki Fisher Price były super. Mam od nich też 3 pajace do spania i nawet nie są najgorsze, ale znowu narobili jakąś chorą ilość nap i nie chce się tego zapinać.
Ja bardzo lubię H&M - sporo u nich kupuję, zamawiam też z Nexta, dodatkowo bardzo, ale to bardzo lubię Tesco. Kupuję też w Lidlu. Mam sporo ciuszków, które kupiłam używane w pakach na Allegro, w sumie różnych firm i też z powodzeniem używamyPodobają mi się też ubrania z KappAhla, ale poza używkami nic tam nie kupowałam nowego u nich akurat, bo ceny są spore. Teraz czekam na Coccodrillo i zobaczymy
Amberla lubi tę wiadomość
-
Laura wrote:Hej dziewczyny!
Nie nadrobie Was raczej....
Dominiś coraz bardziej chory, kaszel się nasila, czekamy na domową wizyte.
Nie chce już go zabierać do przychodni, wolę żeby lekarz przyjechał do domu.
A i tak niemal wykłóciłam się z nim (pediatrą) o tą domową wizytę!
Może trzeba go inhalować Nebbudem i podawać Nurofen przeciwzapalnie? Podawałaś Cebion? Jeśli nie, to też by się przydało. Kupisz w aptece bez recepty.
U nas Hubert nadal kaszle, ale poza tym nie ma żadnych objawów i nie nasila się ten kaszel póki co (tfu tfu). Za to ja jestem coraz bardziej przeziębiona -
Używacie jeszcze karuzeli? Moja od zawsze miała ją gdzieś, czasem się popatrzyła ale generalnie nie sprawdziła się, myślałam że może jak będzie starsza ale chyba nic z tego. Pakuje ją i wywożę do rodziców. Tym razem chyba wezniemy przyczepkę bo wywozimy wanienkę, gondolę, parę siat ciuchów, fotelik do karmienia.... cygany jak siemasz.
Wiecie co wkurzyłam się bo w niedziele zamówiłam śpiworek i nadal nie przyszedł... ale kij jutro pierwszy spacer w spacerówce w kocu. Moja mama biadoliła że zimno, żeby jeszcze poczekać parę tygodni ale po dzisiejszym "spacerze" stwierdziła że spacerówka na następny spacer. Zobaczyła jak fajnie jest nieść dziecko i pchać brzuchem wózek. Udało się ją na chwilę wsadzić do wózka ale tak że siedziała przodem do świata i zadowolona sidziała ale na to wpadłyśmy dopiero przed blokiem.
robi się wesoło, wszystko musi być na już, wymuszanie pełną parą. Sama się nie pobawię bo np. mam ochotę dotknąć farelki albo pudełko z drugiego kąta pokoju. Męczydupka sie robiWiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2016, 17:27
zabka11 lubi tę wiadomość
-
Wydaje mi się ze niestety Emka podlapala przeziębienie bo ma podwyższoną temp. Dałam jej calpol , mam nadzieję że się to nie rozwinie
Agaata w pl bardzo lubiłam kappAhl , kupowalam na przecenach bo drogo jednak jakościowo super.
też lubię hm , next,
Amberla pisałaś o zarze , w pl lubiłam ,a tutaj wydaje mi się jakaś gorsza jakość , dziwne bo kupuję i tesco, azda , sainsbury a to wiadomo tańsze ciuszki, jednak jakość często lepsza od zaryAmberla lubi tę wiadomość
-
Ja ostatnio zamówiłam z Zarze bluzę i dwie pary spodni, ale na 74 i 80 więc jeszcze dłuuugo nie będą dobre. Wydają sie fajne, zobaczymy. Czy Tesco to tańsze ciuszki? Hmm w Polsce mi się wydaje, że nie za bardzo - są dość drogie - w Zarze taniej kupiłam niż w Tesco
Weridiana, Amberla lubią tę wiadomość
-
Agaata wrote:Nie mam pewności, ale wg mnie to chodzi o butelkowane wody ale źródlane a nie mineralne - one faktycznie ponoć są na równi z kranówką.
tak, dzieku niby powinno sie podawac zrodlana, ja filtruje w dzbanku i gotuje, ale nie gotuje 5 min -
Agaata wrote:Ja ostatnio zamówiłam z Zarze bluzę i dwie pary spodni, ale na 74 i 80 więc jeszcze dłuuugo nie będą dobre. Wydają sie fajne, zobaczymy. Czy Tesco to tańsze ciuszki? Hmm w Polsce mi się wydaje, że nie za bardzo - są dość drogie - w Zarze taniej kupiłam niż w Tesco
Tak tutaj tesco jest w bardzo przystępnej cenie i jakość ok , może dlatego że to firma z uk -
Haj, dzisiaj znowu mnie prawie cały dzień nie bylo w domu, ale cudowna pogoda !
Kupilam dla Polci butki ugg na allegro za 38zł z przesyłką(uzywane)
Jeszcze czapeczke i szaliczek, chyba kupie z la mama komin + czapka.
Wiecie co.. miesiac temu kupilam na Mamoladzie podgrzewacz avent + body CK, w sumie za 45zł. Dziewczyna 3 razy wyslala paczke.
Za pierwszym razem niby chlopak o niej zapomniał i woził ją w samochodzie, za drugim razem zalali paczke kawą na poczcie, za trzecim wyslala i miala byc we wtorek. No..i wczoraj sie juz wkurwiłam. Do niej napisalam smsa, mąz do nej wydzwaniał i cisza ! Nie odbierala i nie odp. ale raz pisala do mnie z innego nr.wiec zadzwonilam pod ten nr i odebral jej chlopak, mówił ze on nic o tym nie wie ze to z jego dziewczyną pewnie to załatwialam i zebym zadzwonila za 30min bo wlasnie wraca do domu i z nią pogada (rzeczywiscie bylo słychac ze jedzie autem) za 30 min zadzwoniłam i nie odbierał, potem jeszcze z 5 raz nic ! wiec napisalam smsa:
"No tak, oszukać na 45zł, nie wiem czy się smiać czy płakać, warto się tak poniżać? Proszę dać znać czy dostane zwrot pieniedzy,czy podgrzewacz, czy mam zawiadomić odpowiednie służby. Tu juz nie chodzi o te pieniądze ale o państwa zachowanie. Mam wszystkie smsy,profile na fb,nawet adres bo przeciez robiłam przelew, także proszę sie zastanowic czy to tego warte bo ja wcale nie żartuje."
Dopiero dostalam smsa nie od niej,tylko od jej chłopaka:
"Jutro do południa przyjdzie podgrzewacz. Został wysłany za dopłatą zeby został dostarczony w sobotę kurierem dpd"
No wiec, albo sie wystraszyli, albo ten chlopak naprawde nic nie wiedział, zjebał ją i wysłał sam, albo przyjdzie do mnie pusta paczka zeby w razie czego miec dowod ze cos wyslali a w paczce moze nic nie byc ?
Na wszelki wypadek jak przyjdzie to nagram to jak bede ją otwierać, jak mnie wyhujali to im pokaze ze na debila nie trafili.
Nie mam zamiaru tego nigdzie zgłaszac bo szkoda czasu za te 45zł ale chce ich troche pognebić jeżeli znowu robią mnie w hujajesslin87, Amberla, zabka11 lubią tę wiadomość
-
Z zary lepsza jakość dziecięcych niż normalnych? bo ja jestem uczulona na zarę, kupa kasy a jakość fatalna, kiedyś kupiłam sobie i mężowi na wyprzedażach po 2 praniach z tych ubrań zostały szmatki do podłogi a męża sweter to do niczego bo na szmatkę się nie nadało. No i wcale takie tanie nie były jak na wyprzedaż bo za sweter zapłaciłam 100, za koszulki bawełniane też coś koło tego, za spodnie też także drogie te szmatki do podłogi
-
hejka
my dzis z Klara u psiapsiołki na kawie pół dnia spędziłysmy, potem spacer bo bylo cieplutko, zaraz lecimy sie kapac i wieczorkiem was nadrobie
i cos na poprawę humoru
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/48d9d94e8cb0.jpgKkarolinaaaa, Zetka, Martucha86, 0na88, Laura, aaaaga, mamasia, lys, Paula_071, Migotkaa, niecierpliwa, jesslin87, Amberla, Weridiana, Maniuś, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Laura wrote:ATROVENT, PULMICORT do inhalacji mamy.
Atrovent mamy mieszac z solą i inhalowac. Miejmy nadzieje ze pomoze i bedzie lepiej, wierze ze bedzie.
dzieki za rady Agaata
Pulmicort to chyba to samo co Nebbud. Mam nadzieję, że się szybko poprawi. Oby tak było.
A Dominik dużo kaszle? Hubert najbardziej jak zaśnie, np. zasnął 15 minut temu i słyszę teraz jak kaszle cały czasAle w nocy już nie, w ciągu dnia też mało... Oby u nas też minęło.