X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Amberla Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    Z zary lepsza jakość dziecięcych niż normalnych? bo ja jestem uczulona na zarę, kupa kasy a jakość fatalna, kiedyś kupiłam sobie i mężowi na wyprzedażach po 2 praniach z tych ubrań zostały szmatki do podłogi a męża sweter to do niczego bo na szmatkę się nie nadało. No i wcale takie tanie nie były jak na wyprzedaż bo za sweter zapłaciłam 100, za koszulki bawełniane też coś koło tego, za spodnie też także drogie te szmatki do podłogi
    Wg. Mnie dziecięca z Zary o niebo lepsza. Damska jakość jest dla mnie tragiczna.nie kupuje bo uważam ze to wręcz szmaty i miałam takie same doświadczenia jak Ty ;) dodam że dla mężczyzn rozmiary jak na Chudzielcow: nie na mojego P ;)

magda sz lubi tę wiadomość

• zabka11 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mala śpi, Julcia czyta, maz w pracy do 23, trzasnełam skalpel II, teraz padnieta siedzę, chrupię jabłko i Was nadrabiam.
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/45d86365bff7.jpg
    skoro tak, to napisałam do męża, żeby wino przyniósł, może coś będzie ;-P

Martucha86, magda sz, lys, jesslin87, Amberla, Migotkaa, Zetka, Laura, Weridiana, witaminkab, Maniuś, małaMyszka lubią tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • Martucha86 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Własnie przyjechał Krzysiek. Jednak pół apteki jest; )!

zabka11, Amberla, Laura lubią tę wiadomość

5fo2vs9.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdycham już na ten mój katar. Zaraz znowu będę inhalować. Mam nadzieję, że jutro już będzie lepiej.

W ogóle to dzisiaj w nocy zapadło się po mojej stronie łóżko w sypialni! :-D Mąż się nabija, że jestem wielorybem chyba skoro takie wielkie łóżko się pode mną zarwało. A tak naprawdę to skakałam po nim z Hubertem i robiłam mu huśtawkę no i w nocy postanowiło się to łóżko na mnie zemścić. :/ Teraz mam podstawioną pod stelaż łóżka skrzynkę z narzędziami i mąż mówi, że musi wymyślić jak to naprawić.

zabka11, Martucha86, Amberla, Zetka, Laura, Paula_071, jesslin87 lubią tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laura, Weridiana, Martucha - zdrówka dla Waszych maluchów!

ona - gratuluje wyrzynajacych sie ząbków :-)

Migotka - kuruj sie!!! jak cie bedzie do pon. trzymac to do lekarza marsz!

magda sz - ja uzywam karuzeli i mala bardzo lubi, mamy Fisher Price rainforest - zawsze zapypiajac mala patrzy sie na podswietlone zwierzatka.

co do ciuchów to ja z NY uwielbiam reserved kids, h&m, children place, f&f....suuuper ciuszki.
    w PL mam dużo używanych, kupuje czasem coś w H&M, ze Smyka kilka rzeczy dostałam, ale body mi sie porozciagały....:-/
    z zary mam kilka ciuszków, spodenki super, ale bodziaki po praniu tracą fason :-/

ja tez uzywam brity, tylko ja najpierw przegotowuję wode w czajniku, studze i dopiero przelewam do dzbanka. z takiej wody robię mleko, herbatkę , kaszkę.

Martucha86, Laura, Weridiana, 0na88, jesslin87 lubią tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • jesslin87 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wam powiem ze u nas katar sie konczy. Przyszedl w wtorek wieczor wczoraj jak zasnal o 19 to spal do 8 rano. Z przerwami na karmienie. I dzisiaj od okolo 14 wrocilo moje dziecko. Sie smial bawil. Uzywalam tylko masci majerankowej i soli fiz. Takze juz wiidze ze to koniec.

Martucha86, zabka11, Weridiana lubią tę wiadomość

74diqps6a69lyc94.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj Aaagata przyznałabys sie koleżankom, co na tym łóżku wyprawiałas, a nie sie dzieckiem zasłaniasz ;-)

Agaata, Amberla, Martucha86, magda sz, Katarka, Weridiana, Paula_071, jesslin87 lubią tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lece pod prysznic i zaraz tu wróce do Was:)

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Agaata Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zabka11 wrote:
    oj Aaagata przyznałabys sie koleżankom, co na tym łóżku wyprawiałas, a nie sie dzieckiem zasłaniasz ;-)

Hehe, właśnie mój mąż mówi, że musi ukrócić wizyty listonosza! :-P

zabka11, Amberla, Zetka, Weridiana, niecierpliwa, jesslin87 lubią tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Martucha86 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Młody fika po całym łóżku tak rozbudzil się po odciaganiu kataru. Humor mu dopisuje. Kicha i się śmieje :)! Dobrze ze nie ryczy. Oboje jesteśmy w szoku. Liczę ze nie będzie 3 godzin aktywność teraz...

zabka11, Agaata, jesslin87 lubią tę wiadomość

5fo2vs9.png
  • Amberla Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tadada dam Tadada dam!!! Nadrobiłam WAS!!!!!!! NAdrobiłam!!!!! :D

Żabka - nienawidzę Cię ;P Ja też bym chciała robić skalpel najlepiej co dzień. Ale tłumaczę to sobie tak, że Ty masz starsze dziecko.... heh, zawsze jakieś usprawiedliwienie lenistwa musi być ;P
    A i co do ciuchów to masz rację. Reserved kids też lubię. Mam 3-4 ciuchy i powiem, że jakość naprawę super - szczególnie bluzek - a kupiłam za grosze 9,90 za jedną ;P

Eh ale dziś aktywny dzień, od rana do wieczora ;) Laure nakarmiłam ze 90 ml. kaszki plus 30 owocków do niej. Zostawiła niecałe 2 łyżeczki. Dobiłam mlekiem.... I Śpi... mam nadzieję że do 4-6? :)Nadzieja matką głupich...

zabka11, lys, magda sz, Laura, Katarka, Weridiana, Paula_071, aaaaga, niecierpliwa, jesslin87, witaminkab, Maniuś, małaMyszka lubią tę wiadomość

• zabka11 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amberla - ja robie wieczorem, jak mala spi, a starsza juz nauczona, przepytana i w lozku lezy :-) choc nie powiem, niełatwo sie zebrac, ale jak sie juz zrobi kilka dni pod rząd to szkoda potem to zaprzepaścić. jutro pewnie nie zrobie, bo maz w domu, musze dom ogarnac, cos przygotowac, bo poludniu znajomi przychodza.

Amberla lubi tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • Amberla Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A pamiętacie, jak kiedyś opowiadałam o matce mojego chrześnika?(Żonie kuzyna). Miała raka szyjki macicy. Wycieli jej - ale nie wszystko. I ostatnio odebrała po nowym roku wyniki. Wróciło - przerzuty na węzły chłonne. Miała operacje 15 chyba stycznia. Wycieli. I co? I się dziś dowiaduję, że znów trafiła do szpitala, bo zwijała się z bólu.... nie mogła się wypróżnić.... okazało się, że jej źle flaki pukładali. Otwarli ją znowu i leży w szpitalu :( A ma 3 wspaniałych dzieci.... Eh... oby z tego już w końcu wyszła i była zdrowa bo ma dla kogo żyć....

• zabka11 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amberla wrote:
    A pamiętacie, jak kiedyś opowiadałam o matce mojego chrześnika?(Żonie kuzyna). Miała raka szyjki macicy. Wycieli jej - ale nie wszystko. I ostatnio odebrała po nowym roku wyniki. Wróciło - przerzuty na węzły chłonne. Miała operacje 15 chyba stycznia. Wycieli. I co? I się dziś dowiaduję, że znów trafiła do szpitala, bo zwijała się z bólu.... nie mogła się wypróżnić.... okazało się, że jej źle flaki pukładali. Otwarli ją znowu i leży w szpitalu :( A ma 3 wspaniałych dzieci.... Eh... oby z tego już w końcu wyszła i była zdrowa bo ma dla kogo żyć....
    straszne, mam nadzieję, że wyjdzie z tego :-/

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • Amberla Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zabka11 wrote:
    Amberla - ja robie wieczorem, jak mala spi, a starsza juz nauczona, przepytana i w lozku lezy :-) choc nie powiem, niełatwo sie zebrac, ale jak sie juz zrobi kilka dni pod rząd to szkoda potem to zaprzepaścić. jutro pewnie nie zrobie, bo maz w domu, musze dom ogarnac, cos przygotowac, bo poludniu znajomi przychodza.
    Ja też sobie obiecuję co wieczór. Ale od długiego czasu wolny wieczór zaczyna się 21-22..... a czasem później bo trzeba zmywarkę puścić, poskładać rzeczy, poprasować itp... i wtedy jestem już zrypana jak koń po westernie i marzę żeby spać. Aaaa i ostatnie dni zamiast poćwiczyć, poczytać.... nadrabiałam was... No nic, jestem na bieżąco więc jutro nie mam wymówki, więc może.... przeczytam w końcu książkę ;P

• Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amberla- Boze to straszne... Moich rodziców koleżanka miala raka piersi, teraz jakos miala operacje, wycieli jej pierś, za jakis czas beda jej "odbudowywać". Tez ma nie duże dzieci..

Jezu kochany, zdrowie jest najważniejsze..

Weridiana lubi tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wy o sklepu a ja żrę naczosy.

Amberla, przypomnisz mi proszę co bierzesz na włosy za radą Ofki?

Amberla, Paula_071 lubią tę wiadomość

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amberla aż mnie zakuło, za każdym razem jak słyszę o takich tragediach to jestem wściekła na życie, na Boga... na wszystko. Życzę zdrówka z całego serducha!

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Amberla Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetka wrote:
    Wy o sklepu a ja żrę naczosy.

Amberla, przypomnisz mi proszę co bierzesz na włosy za radą Ofki?
    Ja biorę Biotebal - kończę pierwsze opakowanie i cynk.... a dodatkowo te kwasy dha bo karmię i wit. D.
    Skrzypu trochę się boję, nie wiem, można przy karmieniu?

Zetka lubi tę wiadomość

• Zetka Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki. No właśnie ja skrzyp biorę.. Nie wiedziałam nawet ze może nie można przy KP? Ja biorę też Wit d, feminatal DHA i magnez i ten skrzyp. Aha i wapno.

A na tym biotebalu też piszą że przy KP nie wolno.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2016, 22:52

Amberla lubi tę wiadomość

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
‹‹ 3166 3167 3168 3169 3170 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ