X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2016, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dzisiaj w nocy zapadło się łóżko po stronie mojego męża :-D :-D czyli mamy po równo. Chyba będziemy musieli kupić nowy stelaż...

0na88, Martucha86, jesslin87, Zetka, Katarka, Amberla, apaczka, magda sz, Laura, Weridiana, Paula_071, mamasia, witaminkab, Maniuś lubią tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2016, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry u nas mlody padł o 20 do 23 nawet sie nie ruszyl od 23 do 2 co godzine wybudzanie na smoka ktorego wypluwal po 10 min od 2 do 4 spal a od 4 do 4.40 gadal sobie dostał butle i zasnal dopiero o 5.30 godzine później juz sie krecil ale zasnal jeszcze na godzinke
    Wlasnie sie karmimy
    Magdasz my dzisiaj damy marchewe bo tatus w domu i chce zobaczyc jak syn wcina nooo zeby sie nie zdziwil hihi

Paula_071, jesslin87 lubią tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • Katarka Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2016, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata wrote:
    A dzisiaj w nocy zapadło się łóżko po stronie mojego męża :-D :-D czyli mamy po równo. Chyba będziemy musieli kupić nowy stelaż...

Agata, co Wy na tym łóżku wyprawiacie? :P

lb17w98.png
  • Katarka Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2016, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj będzie dynia :D Zaczynamy rozszerzanie :D

niecierpliwa, Agaata, Paula_071, mamasia, Zetka, jesslin87, Maniuś lubią tę wiadomość

lb17w98.png
  • Katarka Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2016, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ile tego dać? Ze trzy łyżeczki będzie dobrze?

lb17w98.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2016, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata problem jest taki ze maź ma problem z plecami, ostatnio cały czas usypiał mała i jak ja odkładał to jakoś wygiął się nienaturalnie żeby jej nie obudzić i teraz plecy go napieprzaja, mama ostatnio pół dnia przeleżała i tez dopiero się przyznała ze ja plecy i nogi bolą. A ze paczka trzeba non stop nosić bo ryczy bo kupy nie może zrobić to jednym słowem mamy przewalone. Teraz dziś mnie kręgosłup zaczął nawalać i maź ja teraz próbuje ululac a ostatnio wychodzi nam to tylko na rączkach w pozycji pionowej. Ona wazy prawie 9400 ... Zaczyna się robić dramat.

9f7jtv73juycdhvl.png
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2016, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lys a chusta? Może to by rozwiązało chociaż część Waszych problemów?

Weridiana, 0na88, jesslin87 lubią tę wiadomość

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • Katarka Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2016, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurcze Lys, mi się Moja wydaje ciężka, a waży około 7kg, a co dopiero ponad 9... Ale dasz ze wszystkim radę, kto jak nie Ty :)

lb17w98.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2016, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ly nie wiem co poradzić, a wózku jak bys ja woziła to nie uśnie? pewnie chodzi o to żeby miała brzuszek przy ciele żeby się jej masował.. w pełni Cie rozumiem bo podnieść czy odłożyć mojego Szymka to też kręgosłup daje znać, tylko tyle że ja go raczej staram się nie nosić bo bym chyba padła a raczej mój kręgosłup, może faktycznie husta albo to nosidełko tula? Pytałąś kogoś fachowego czy mogła bys go juz używać ?

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2016, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Apaszka nie ma opcji chusta nie przejdzie bo mała nie jest cierpliwa nie lubi być skrępowana i z chusty nie dam rady jej odłożyć do łóżka . Ona jest prawie nieodkladalna tyle ile się trzeba napocić przy tym to głowa mała. Ona by chciała spać na rączkach najlepiej. Ja nie wiem skąd ja mam siły na to wszystko.
    Zasnęła teraz wiec idę tez spać, może łaskawie zrobi sobie przerwę od cyca na pół h.

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2016, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laura wrote:
    Dominis potrafi juz zjesc cały słoiczek obiadku i tez cały słoiczek deserku ale zaraz po godzinie robimy mu mleczko bo głodny ;)

Wlasnie moj wczoraj zjadl dosc sporo, ale w ogole jego żołądek tego nie zauwazyl, je mleko dalej tak samo jak przed wprowadzeniem posilkow.

Maz przywlukl jeszcze przeziebienie do domu. Boli mnie masakrycznie gardlo, w nocy sie dwa razy przebueralam tak zlewal mnie pot. Mleka dalej jest minimum, mlody ssie 1-2 minuty i sie rzuca przy piersi.
    Moj brat i moja bratowa ( poczatek ciazy) tez mocno chorzy z goraczka. Moi rodzice zabrali bratanka do siebie, mama gotuje obiady na 3 domy. Dziadkowie to jednak skarb.

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2016, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tez nocka nie najlepsza, mały budził się prawie co godz a ostatnio juz było tak super.. i do tego też wysiadł mi kręgosłup.. cały czas boli, w nocy spać nie mogę, zaczęłam smarować Fastum ale wyczytałam że przenika do mleka więc lipa.. może któraś z Was poradzi czym można się smarować przy kp? :(

Lys a orientowałaś się czy w Polsce są takie osoby typu super niania które mogą pomóc rozwiązać problemy ze snem u dziecka? Ja chyba byłabym w stanie zapłacić każde pieniądze żeby ktoś pomógł mi w takiej sytuacji - a na tym etapie na pewno jest to do zrobienia.. to już nawet nie chodzi o wasze kręgosłupy bo tak jak mówisz na pewno znajdziesz siły żeby ją nosić, lulać itp ale przecież dla niej to też tak nie do końca jest dobrze spać na rękach.. może właśnie to nie brzuch jest przyczyną jej rozdrażnienia tylko brak porządnego snu..? tak piszę bo u nas tak było jak mały miał 2 miesiące, ciągle myślałam że ma kolki a on płakał ze zmęczenia, wszystko minęło jak zaczął lepiej sypiać..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2016, 11:04

1usawn15ju6q9qwm.png
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2016, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Wlasnie moj wczoraj zjadl dosc sporo, ale w ogole jego żołądek tego nie zauwazyl, je mleko dalej tak samo jak przed wprowadzeniem posilkow.

Maz przywlukl jeszcze przeziebienie do domu. Boli mnie masakrycznie gardlo, w nocy sie dwa razy przebueralam tak zlewal mnie pot. Mleka dalej jest minimum, mlody ssie 1-2 minuty i sie rzuca przy piersi.
    Moj brat i moja bratowa ( poczatek ciazy) tez mocno chorzy z goraczka. Moi rodzice zabrali bratanka do siebie, mama gotuje obiady na 3 domy. Dziadkowie to jednak skarb.
    Rany, wszystkie plagi :-/ zdrowiejcie! U mojego brata wszystkie dzieci na antybiotyku, dodatkowo moja babcia, która była u niego w odwiedzinach też się zaraziła i również dostała antybiotyk,a od wczoraj ma jeszcze jelitówkę :-/ ciepło jest i są takie efekty...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2016, 10:59

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • Laura Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2016, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nocka przespana bez kaszlu ani razu Dominiś nie zakaszlał :), chyba inhalacja jest podana w pore. Obudziłam sie o 7 dałam mu cyca na spiocha i poszlismy spac dalej, obudzilam sie patrze przed 9 dałam mu butle i o 10 tej zasnął i śpi cały czas. Tata ma wolne to nie bylo pobudki o 6 na butle.....

magda sz, Paula_071, Zetka, Martucha86, jesslin87, Maniuś lubią tę wiadomość

Synuś mamusi i tatusia :)
    Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• magda sz Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2016, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bry, ja do 11 spalam od 24 ale milion pobudek...takie biale cos widac niziutko na dzialach jedynek i nie wiem moze to przez to? Dwa nie dalam wczoraj kaszki bo jakos tak wyszli i mam za swoje. Dzis na bank dostanie. Aga ja chyba tez dzis dam marchewke albo dynie i wieczorem kaszy troche. O 7 zanosze Maje mamie ale jutro bedzie wiec w poniedzialek bedzie zimny prysznic...co ja bym teraz dala zeby mieszkac z rodzicami. W glowie mi sie porabalo bo wyprowadzilam sie do wawy jesz ze przed matura (dojezdzalam na egz) tak bylo mi spiesznona teraz w druga strone hehe
    Mama z mezem dobrze sie dogaduja tfu tfu, wczoraj razem wino wypili, ja 1/3 lampki i ogladalismy domy, oczywiscie najaralismy sie na jedno strasznie ale kuzwa zebysmy mieli 100 tys wiecej. Za duzy kredyt trzeba byloby wziac. Mam nadzieje ze za dwa lata beda jeszcze dzialki w tej okolicy o ktorej marzymy- lasek, kanalek rzeczki, laki i same nowe domy w okolicy, pieknie po prostu. Cala noc mi sie snilo ze tam mieszkamy...a wczoraj to juz jedna noga kupilismy hahah ale przeliczylismy rate kredytu wiekszego o 100 tys i nie oplaca sie. Choc u tak mysle ze trzeba bedzie ze 300 wziac bo wykonczyc dom to kuzwa majatek :/ wiecie od czego zaczelo sie szukanie domu? Pokazalam mezowi ze chce kupic Mai hustswke, hamak, basen taki wiekszy, piaskownice, indianski domek maz kazal mi sie puknac w glowe ze gdzie ja to chce postawic i zaczal szukac pola do popisu. Kuzwa mam dosc tej klity, zeby cos kupic 10 razy trzeba myslec czy to potrzebne i gdzie bedziemy trzymac..

Dzis mamy 5 lecie zwiazku, maz nawet pamietal i wczoraj sie pytal gdzie bym chciala pojsc z tej okazji, moze Maja nam pozwoli w koncu wyjsc, mama z nia zostanie :)

Laura, aaaaga, AgaSad, Weridiana, apaczka, Paula_071, Amberla, 0na88, mamasia, Zetka, Martucha86, Migotkaa, jesslin87, Maniuś lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Laura Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2016, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaaaaaaaaa i dzisiaj mamy 5 miesięcy :)

Weridiana, Paula_071, Amberla, 0na88, mamasia, Zetka, Martucha86, Migotkaa, jesslin87, witaminkab, Maniuś lubią tę wiadomość

Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• Laura Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2016, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda Najlepszosci! bawcie sie dobrze :)
    Aaaa i tego domu na przyszłość :)

Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• Weridiana Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2016, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się czuję już lepiej ale mała ma gorączkę, nad ranem dałam calpol i teraz zasnęła. Laura w polskiej szkole, a mąż robi zakupy, jeszcze obrażony że musi do drugiego sklepu po calpol jechać bo nie chcę panadolu niby to jest to samo ale skoro dobrze reaguje na calpol to po co zmieniać.
    Ech a jeszcze mam tyle spraw do załatwienia i wylazala mi opryszczka w nosie :-/

Sylwia dziękuję :-)

Trzymajcie się dziewczyny , zdrówka
    tu też ciepło więc bakterie krążą

1usasg185gkausx0.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2016, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda wszystkiego naj dla Was!!

1usawn15ju6q9qwm.png
  • Katarka Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2016, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda wszystkiego najlepszego :)

Dynia poszła, smakowało :D

Paula_071, Zetka, Maniuś lubią tę wiadomość

lb17w98.png
‹‹ 3168 3169 3170 3171 3172 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ