X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2016, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    apaczka wrote:
    Wiesz co Agata wydaje mi się, że Was naciągają w tym Enelmedzie. Ok może idealnie nie jest ale jest bardzo dobrze, Hubert sobie świetnie radzi i to kwestia czasu aż ogarnie wszystko tak jak trzeba. Wątpię by trzeba było kolejnych 10 tygodni rehabilitacji, przecież to zdrowe dziecko :) Wyciągają kasę i tyle bo wiadomo, że ćwiczenia nie zaszkodzą a czy pomogą? Ja bym powiedziała, że bardziej pomoże czas :) Moi znajomi też chodzą prywatnie na rehabilitacje do Luxmedu i zostawili już tam maaase pieniędzy. Z tym, że ich półroczna córeczka nie obraca się jeszcze ani z brzuszka na plecki ani odwrotnie. Ale w Waszym przypadku uważam, że nie ma co przesadzać. Mogliby Ci pokazać jak z nim w domu ćwiczyć ale wtedy nie mogliby dodatkowo kasy przez 10 tyg wyciągać...masakra.

Apaczka ale my całą tą rehabilitację załatwiamy w ramach tego pakietu, który mamy u nich wykupiony - czyli 130 zł miesięcznie :-) Nawet jakby chciewli nas naciągnąć, to raczej oni na tym tracą. Ja też uważam, że trochę przesadzają i chcieliby, żeby dziecko robiło bardzo wcześnie wszystkie czynności - ale myślę sobie, że te ćwiczenia są dla niego i tak rozwojowe i mu nie szkodzą, więc co mi tam :-) Za pakiet tak czy siak płacę.

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2016, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To luzik w takim razie :) Trochę mi się wydaje, że jednak jest w tym wszystkim przesada ale też uważam podobnie. Skoro za to nie płacicie ekstra to spoko. Znajomi płacą 100 zł za jedną sesję w Luxie. Przez 10 tygodni zrobiło się z tego 1000zł! A nadal chodzą. My chodzimy na NFZ, nawet nie wiem ile nam jeszcze zostało, chyba z 4 razy. Asymetrii też już nie ma, teraz chyba takie ogólne ćwiczenia. Fizjoterapeuta chwali małą za podpór, wysoko na rączkach się dźwiga ale różnie z tym bywa. Jak ma gorszy dzień to w ogóle nie chce się przekręcać nie mówiąc o podporach ;)

Ech żeby mi się tak chciało jak mi się nie chce...

Magda gratuluję wspólnych lat :) My mamy niedługo 10 rocznicę związku (chyba 11 lutego, już nawet nie pamiętam, teraz obchodzimy tylko rocznicę ślubu).

Pisałyście o oleju do zupek. Ja kupiłam z Holle - jest tam olej rzepakowy, słonecznikowy i z konopii. Ciekawe o jakie konopie chodzi? Chyba im się pomyliło coś przy tłumaczeniu bo chyba chodzi o olej konopny ;)

magda sz, Paula_071, jesslin87 lubią tę wiadomość

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2016, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas spacery to dramat jak nie zasnie a spi raz na 15 spacerow to non stop steka marudzi albo placze. Dzisiaj byl z nami T i nie wierzyl ze taki maruda
    Nie wierzyl jak mowilam a ze ostatnio byl znami na spacerze chyba w nowy rok bo w tyg jak wraca juz jest za późno a w weekendy zawsze cos to teraz uwierzyl
    Magdasz spelnienia marzen
    My 16 lutego mamy 12 lat razem a we wrześniu 4 lata po ślubie ale ten czas zapindala

magda sz, Paula_071 lubią tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2016, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj przy waszych dzieciach to leń prawie caly grudzień przekrecal sie non stop plecy brzuszek to teraz lezy jak kłoda a jak juz łaskawie sie przekreci to po minucie steka i prawie placze ze juz nie chce a sam odwrócić sie nie potrafi ehhh

f2wlj44jgrn4a0f6.png

04.02.2014 - 7tc [*]
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2016, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    apaczka wrote:

Pisałyście o oleju do zupek. Ja kupiłam z Holle - jest tam olej rzepakowy, słonecznikowy i z konopii. Ciekawe o jakie konopie chodzi? Chyba im się pomyliło coś przy tłumaczeniu bo chyba chodzi o olej konopny ;)

Z konopi, czy konopny jedna cholera i tak zrobiony z konopi siewnych :-D

Ja używam dla Huberta balsamu Cutishelp Mimi z olejem konopnym - bardzo polecam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2016, 16:43

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2016, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem czy pojdziemy gdzies bo Maja ma kiepski humor, masakra ja uspac w dzien od kilku dni, walczy ze snem, placze ze zmeczenia ale spac nie bedzie w koncu ryczy i ryczy i nagle zasypia w sekundzie i cisza...spacer dzis 1 raz w spacerowce i tez ryk sie nie podoba, trzeba na raczki. Bawic na macie sie nie chce na siedzaco tez ma nudy, wszyscy jestesmy zmeczeni, boje sie poniedzialku jak nie wiem co :/

Agata zdrowka, jak masz za darmo to pewnie ze chodz ale mysle ze Hubertowi nic nie brakuje, mam wrazenie ze lekarze teraz wszedzie widza te napiecia miesniowe, moja sie pytala czy chodzimy na rehabilitacje ja mowie ze nie widze potrzeby, robi wszystko to powinna w swoim wieku wiec niech dalej sie rozwija w swoim tempie. No to powiedziala -aha no to dobrze. A juz myslalam ze wcisnie mi jakies skierowanie. Mamy pakiet w luxmedzie ale chodze na nfz bo mam pod blokiem no i pani doktor jest spoko, w luxmedzie nie wiem do kogo isc, najblizszy mam na jana pawla przy arkadii.

Agaata, jesslin87 lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2016, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga dalas marchewe? Ja dzis nie podam bo mialczala ostatnia godzine a tersz spi wiec juz za pozno na warzywka wiec jutro ale o 19 dam kasze

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2016, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    Nie wiem czy pojdziemy gdzies bo Maja ma kiepski humor, masakra ja uspac w dzien od kilku dni, walczy ze snem, placze ze zmeczenia ale spac nie bedzie w koncu ryczy i ryczy i nagle zasypia w sekundzie i cisza...spacer dzis 1 raz w spacerowce i tez ryk sie nie podoba, trzeba na raczki. Bawic na macie sie nie chce na siedzaco tez ma nudy, wszyscy jestesmy zmeczeni, boje sie poniedzialku jak nie wiem co :/

Agata zdrowka, jak masz za darmo to pewnie ze chodz ale mysle ze Hubertowi nic nie brakuje, mam wrazenie ze lekarze teraz wszedzie widza te napiecia miesniowe, moja sie pytala czy chodzimy na rehabilitacje ja mowie ze nie widze potrzeby, robi wszystko to powinna w swoim wieku wiec niech dalej sie rozwija w swoim tempie. No to powiedziala -aha no to dobrze. A juz myslalam ze wcisnie mi jakies skierowanie. Mamy pakiet w luxmedzie ale chodze na nfz bo mam pod blokiem no i pani doktor jest spoko, w luxmedzie nie wiem do kogo isc, najblizszy mam na jana pawla przy arkadii.

Magda, zgadzam się, że w dużej mierze lekarze robią teraz z igły widły.

Co do spacerów- ja bym spróbowała z nosidłem.

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2016, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I wiecie co wkurwilam sie ostatni raz i pierwszy z reszta zamawiam do paczkomatu. Paczkomat zapchany...dwie paczki do odbioru. Co za dziadostwo, skoro ten paczkomat taki oblegany to niech go powieksza a nie wysylaja mi takie maile z dupy :/

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2016, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Apaczka my niby tez tylko rocznice slubu ale mam sentyment do tej rocznicy znajomosci/zwiazku w sumie nie wiem od kiedy mozna nazwac nas para ale na 1 spotkaniu zlapal mnie za reke jak odprowadzal mnie na tramwaj. No i od 1 randki zachowywalismy sie jak para. Bylo jakos tak magicznie ze lubie do tego wracac wspomnieniami, tym bardziej ze wtedy 4 do mnie podbijalo i nie wiedzialam co robic w kazdym razie dobrze wybralam-kandydat maciek zostal komornikiem.., kandydat michal jak sie okazalo mega perwersem zbokiem ktory jeszcze przez kolejne pol roku pisal do mnie obrzydliwe smsy i namawial zebym z nim poszla do klubu swingersow...kandydat jarek mi sie przejadl bo 10 lat schodzilismy sie i rozchodzilismy no i kandydat marek moj obecny malz zaintrygowal mnie, byl taki niedostepny i to mnie krecilo. Wtedy bylam niezly lachon wazylam 62kg, piekne dlugie wlosy wiec sobie moglam przebierac.

Zetka, apaczka, Weridiana, jesslin87, zabka11, Maniuś lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2016, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rano dostal marchewe szalu nie bylo ale i nie wyplul hehe
    Moj dzisiaj od spaceru maruda nad marudami zasnal na rekach na pol godziny obudzil sie i placz bo dalej spiacy ale spac dalej juz nie chce i wez tu badz mądry

f2wlj44jgrn4a0f6.png

04.02.2014 - 7tc [*]
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2016, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Dziewczyny, a co myslicie o dodaniu oliwy z oliwek lub oleju kokosowego do posilkow dla maluchow? Bo witamina D,A,E i K rozpuszczaja sie w tluszczach i tak mysle, ze wtedy lepiej taki obiadek sie przyswoi?

Mi pedriatra tak zaleciła

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2016, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pospalam godzinę i już mi troszkę lepiej mimo iż miałam wrażenie ze to 10 minut było.

Weridiana, magda sz lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2016, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetka wrote:
    W Danii mieszka moja przyjaciółka. Ma Filipa 4 mce starszego od Miska. Tam położne sugerują dodawanie maselka do kaszek.

Gardlo mnie boli bo mi katar spływa.
    Paula, co bierzesz?

Dzięki.

Biorę Strepsils.

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2016, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czt taki kocyk i podusia będą dobre na prezent dla noworodka - chłopca?

78e797097a168dbemed.jpg

Kupiłam dzisiaj materiały i wypełnienie i zamierzam poprosić teściową żeby uszyła taki komplet i dam na prezent mojej koleżance, tylko nie mogę się zdecydować, czy ładny czy nie...

Bo jeśli np. zbyt krzykliwe kolory, to uszyje Hubertowi a jej kupię coś innego.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2016, 20:21

psioszka11, lys, Martucha86, Weridiana, Amberla, jesslin87, zabka11, Maniuś lubią tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2016, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata jak dla mnie kolory super

Agaata, lys, Katarka, jesslin87 lubią tę wiadomość

• psioszka11 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2016, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Siostry z góry przepraszam ale Nie mam czasu ani sił Was nadrobic.Czytam trochę po łebkach w wolnej chwili.
    W skrócie to u nas sajgon.Leon ma każdą noc beznadziejna.Śpię z nim w osobnym pokoju i nie mam już sił ani pomysłu na to jego jeczenie i stekanie w nocy.Ząbki ząbkami ale to jest wykanczajace.Do tego od Nowa plesniawki i wszystko jest bee.
    O wsparciu męża nie wspomnę a raczej o jego braku więc moje barki są już na wykończeniu.No to się pozalilam.
    Wszystkim życzę dużo zdrowia i spokoju.
    Podczytuje ale odezwę się w wolnej chwili.

Weridiana, jesslin87 lubią tę wiadomość

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2016, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata super pomysl z kocykiem, gdzie kupilas material i wypelnienie?

Psioszka przytulam, te przeklete zabkowanie trzeba przejsc, do tego pewnie kupa bodzcow, moja tez jest meczaca, kuna za duzo na raz i w nocy efekty...

My chcemy wyjsc a ta nie chce spac :) jak zwykle..licze ze usnie do 21:30 pozniej nigdzie nie bedzie mi sie chcialo wyjsc.
    Wiecie co mam ochote tak zaszalec, wypic pare piwek no ale to jak zacznie juz wszystko jesc.

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Katarka Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2016, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Psioszka trzymaj się dzielnie, minie i będzie dobrze :)

Karolina przyszedł Ci ten podgrzewacz? Nie wiem, czy przeoczyłam czy nie pisałaś ;)

lb17w98.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2016, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    Agata super pomysl z kocykiem, gdzie kupilas material i wypelnienie?

Psioszka przytulam, te przeklete zabkowanie trzeba przejsc, do tego pewnie kupa bodzcow, moja tez jest meczaca, kuna za duzo na raz i w nocy efekty...

My chcemy wyjsc a ta nie chce spac :) jak zwykle..licze ze usnie do 21:30 pozniej nigdzie nie bedzie mi sie chcialo wyjsc.
    Wiecie co mam ochote tak zaszalec, wypic pare piwek no ale to jak zacznie juz wszystko jesc.

Magda materiały i wypełnienie kupiłam na Madalińskiego w pasmanterii, mają tak dużo różnych materiałów bawełnianych i minky sporo, że nie wiadomo co wybrać.

http://sklepwlokienniczy.waw.pl/

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
‹‹ 3170 3171 3172 3173 3174 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ