SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzień dobry
Wczoraj matka zaszalała pół dnia na zakupach, a wieczorem do kinapo ciężkim tygodniu miło się rozerwać!
Za tydzień chrzciny więc kupiłam sobie sukienkę i buty, strój dla małego księcia, a tatuś całkowicie zaszalał.. Za 2 tygodnie ma 30 więc w ramach prezentu mógł sobie pozwolić
Oli spał od 20.30 (chyba bo jak wychodziłam do kina, to mąż jeszcze go tulił) do 6.20! A później jeszcze od 7 do 8.30
Miłego dnia!Amberla, Paula_071, Weridiana, zabka11, Martucha86, jesslin87, Maniuś lubią tę wiadomość
-
AgaSad wrote:Witamy się..
Amberla piękne plany, najważniejsze to własnie mieć jasno określony cel, wtedy wiadomo do czego się dąży..
Mi też marzy się dom tymbardziej że wychowałam się w dużym domu i nie mogę przyzwyczaić się do bloku... niestety patrząc realnie mało prawdopodobne żeby udało nam się wybudować we Wro a niestety ze względu na obecną pracę dojazdy zupełnie odpadają.. więc za 2-3 lata będziemy szukać większego mieszkania, problem w tym że nie wyobrażam sobie mieszkać w innej dzielnicy Wrocławia niż teraz a u nas ceny z kosmosu.. no nic czas pokaże:)
Lys pytałaś o nocki Patryka - nie mam pojęcia co znowu się stało, od ponad tygodnia było naprawdę fajnie - już nawet 4,5 godz spał, podejrzewam że znowu przeżywa gości wszystko sypnęło się po wizycie mojej cioci, 2 godz na rączkach więc był taki bardzo rozbawiony.. zawsze tak mam, nie wiem czy to możliwe że dziecko tak przeżywa wizyty czy to jakiś zbieg okoliczności..
A wogóle zauważyłam że on ostatnio ciągle zmęczony jest, ledwo wstanie minie pół godz i już ziewa i trze oczka.. nie wiem może wiejskie powietrze tak na niego wpływa ale muszę zapytać lekarki bo wcześniej tak nie było.. może to już czas na rozszerzanie tej diety jednak..
Aga a na kiedy planujesz to rozszerzanie diety?
Hubert też teraz trochę wcześniej idzie na drzemkę pierwszą (teraz śpi) - ale ja myślę, że to zmęczenie wynika z tej ogromnej ruchliwości i ciekawości świata.
Co do nocek i gości - to trudno mi powiedzieć, ja u Huberta nie zaobserwowałam nic takiego. -
Nadrobilam
Ja wczoraj ogarnelam te moja stajnie augiasza. Meza wygnalam z mlodym na spacer, a ja dostalam takiego spida. Nawet auto szybko umylam, bo co wkladam mlodego do auta, to sie upoerdziele.
No i wczoraj bylismy na imprezce - 18-tka na 50 osob na sali. Mlody na poczatku towarzyski, pozniej zasnal na chwile ze zmeczenia. Nakarmilam go, ale przy tym gwarze nie umial usnac. O 20 zadzwonilam po rodzicow, wzieli go na spacer na 2 godz, po spacerze pospal jeszcze ladnie na sali, nic mu nie przeszkadzalo, glosnia muzyka, spiewy moich szwagrow. Po polnocy sie przebudzil, wiec sie zawinelismy do domu. Maz mnie wkurzhl i zostal, przylazl grubo po 3-ciej, swiatla akurat nie bylo i napity przewracal wszystko w domu, wlazl chyba we wszystko co bylo na drodze do sypialni. Myslalm, ze go zabije, bo dziecko obudzil. Nie gadam z nim :p
Amberla, zabka11, 0na88, jesslin87, Maniuś lubią tę wiadomość
-
Temat domkow, wiecie co ja chyba nienormalna jestem, ale z wielka przyjemnoscia podjelabhm sie takiego wyzwania ponownie. Jak to cieszy, jak sie widzi jak rosnie w oczach i Twoja wizja nabiera ksztaltow. Wiadomo przy pierwszym domku czlowiek nie ustrzeze sie bledow.
Jak moge cos poradzic, to warto wybrac prosta bryle, z prostym dachem, obrazowo - pudelko zapalek z dachem. Szwagier buduje cos niezwykle skomplikowanego, bo zonie domek sie z zewnatrz podobal. A ten teraz klnie na czym swiat stoi, bo projekt z serii "jak najwiecej wydac na dach i elewacje".
Amberla, Weridiana, jesslin87 lubią tę wiadomość
-
Pocztkowo mielismy w planie wybudoaac taki domek:
http://extradom.pl/projekt-domu-iskierka-SLL1002
Ale ze wzgledu na brak pokoju na parterze, zdecydowaliy sie na ten:
http://extradom.pl/projekt-domu-tymek-paliwo-stale-wersja-a-z-pojedynczym-gar-WRD1563Amberla, Paula_071, Weridiana, Martucha86, jesslin87, Maniuś lubią tę wiadomość
-
Agaata nam pół roku mija dokładnie za tydzień, we wtorek wracam do Wro a w czwartek mamy ostatnie szczepienie i wtedy porozmawiam z moją dr jak ona widzi rozszerzanie diety więc myślę że wystartujemy od przyszłego weekendu albo od poniedziałku..
Mój jakoś wyjątkowo jest zmęczony ostatnio, wrócił do drzemki przedpołudniowej ale całe szczęście usypiam go w łóżeczku więc już nie muszę kombinować z tym jego spaniem.. Ja od początku obserwowałam u niego gorsze spanie po wizycie gości nawet do tego stopnia że jak była kuzynka z 2 dzieci i ten młodszy wisiał nad nim z zabawkami to nie spał od 1 do 5.30 w nocy.. a jak już śpi to są to bardzo niespokojne noce i częste pobudki.. nop ale nic nie wymyślę musi się oswoić o ile to jest wogóle przyczyna bo on do wszystkich się uśmiecha i chętnie idzie na ręce więc nie widzę oznak że coś mu nie pasuje podczas tych wizyt..
A Ty kiedy planujesz rozszerzanie diety? Może razem wystartujemy?
Paula mi się właśnie marzy 5 pokoi i gabinet w domu bo my często pracujemy z domu i narazie wszystko jest w salonie i szlag mnie trafia bo stół zawalony papierami, laptopami i ciągle jest bałagan.. w sumie myślę że 4 też by były ok tylko dzieci w jednym pokoju by musiały być, we Wro to mało mieszkań 5-pokojowych jest niestety chyba że jakieś stare budownictwo a tam nie chcemy..
Mój znajomy zrobił świetny deal bo miał mieszkanie 75 m2 ale pięknie urządzone tzn nie jakoś tak na bogato ale po prostu ze smakiem.. no i jego sąsiad miał znajomego dewelopera który wybudował 3 szeregówki 2 ulice dalej, zaproponował im dobrą cenę.. więc policzył że jak sprzeda w określonej cenie i dobierze kredyt na więcej lat to wyjdzie mu taka sama rata.. cena była z kosmosu jak za takie mieszkanie ale przy każdej prezentacji wysprzątane na tip top, zapalone świeczuszki,klimat itp.. i trafił się kupiec, bardzo bogaci ludzie którzy wogóle nie czuli że przepłacająa wg mnie cena była przestrzelona o conajmniej 70 tys.. i tym sposobem sprzedał mieszkanie i mieszkają w pięknej szeregówce we Wro..
Amberla, Agaata, Paula_071, Weridiana, zabka11, jesslin87 lubią tę wiadomość
-
Griszanka wrote:Temat domkow, wiecie co ja chyba nienormalna jestem, ale z wielka przyjemnoscia podjelabhm sie takiego wyzwania ponownie. Jak to cieszy, jak sie widzi jak rosnie w oczach i Twoja wizja nabiera ksztaltow. Wiadomo przy pierwszym domku czlowiek nie ustrzeze sie bledow.
Jak moge cos poradzic, to warto wybrac prosta bryle, z prostym dachem, obrazowo - pudelko zapalek z dachem. Szwagier buduje cos niezwykle skomplikowanego, bo zonie domek sie z zewnatrz podobal. A ten teraz klnie na czym swiat stoi, bo projekt z serii "jak najwiecej wydac na dach i elewacje".to prawda. Paweł juz jeden wybudował ale to był bardziej projekt matki wszystko, on tylko zarabiał w Stanach na nie niego a budowali Rodzice. Niestety błędy o których Mówisz jest ich cała masa. Dramat, tyle by się zmieniło a nie da się i lepiej wybudować nowy. No i tu do nas niedaleko do jego Rodziców i nonstop nas Nawiedzają!!!! Bo im się wydaje ze to ch dom i przyjeżdżają jak do siebie a mnie to do szału i białej gorączki doprowadza!!! Dlatego chcemy się gdzie indziej wybudować żeby było wszystko w środku jak chcemy i żeby mieć od nich spokój, bo żadne Rozmowy nie pomagają. Czasem na Tydzień pomoże a potem znów robią to samo.
A odnośnie błędów i dachu, to Paweł mówi to samo - prosty Dwuspadzisty dach - i taniej i prościej i potem mniej z nim problemów. Zawsze mi to powtarza. Przyklasnal by Ci -
Griszanka śliczny ten dom.. też mi się podobają takie projekty..
Moi rodzice mają piękną działkę naprzeciwko domu gdzie mieszkają i tutaj też moglibyśmy się wybudować, pieniądze na pewno mniejsze niż zakup mieszkania we Wro no ale niestety standardowo problem z pracąjeszcze ja to bym zaryzykowała ale mój M to typowy mieszczuch niestety..
-
AgaSad wrote:A Ty kiedy planujesz rozszerzanie diety? Może razem wystartujemy?
Aga ja planuję na 13 -14 lutego, ale to póki co tylko plany. Jeśli wcześniej uznam, że już czas to po prostu będzie spontanAle wstępnie możemy się umówić na 13-14 lutego
-
Griszanka piekny domek! Mam tylko pytanie jak Ci sie sprawdzaja okna dachowe? W pracy takie mialam i zle doswiadczenie niestety ale moze po prostu zle zalozone byly.
My chcemy blizniak albo narozny segment takiego wolno stojacego sie nie podejme bo widze co sie dzieje u rodzicow i ile robotyyy a dwa musielibysmy miec dzialke bo nie oplaca sie kupic dzialki i budowac w wawie i pod, ceny sa kosmoczne a dwa jak Agata pisala trzeba kupic ogromne dzialki. Deweloperzy maja nizsze ceny niz jak samemu. Blizniak albo segment pod wawa to ok 600 tys za 120m i 400m dzialki. Za dzialke trzeba zaplacic ok 200-300 tys plus budowa i wykonczenie i pierdolenie z pozwoleniami to masakra. Kolezanka kupila dzialke w Zielonce 5 lat temu i sie sadzi z wojtem bo nie moze sie budowac bo choc ma droge do domu to cos prawnie nie styka i nie ma tej drogi na mapie, geodeta nie moze podpisac bo sprawy spadkowe bo zeby ta droge zbudpwac musieli wykorzystac 20 m dzialki prywatnej gosc zmarl i no czeski filmAgaata lubi tę wiadomość
-
AgaSad wrote:Ok. Ja tez tak właśnie planuję. A od czego zaczynasz? Standardowa marchewka?
Aga ja zacznę albo od dyni albo od kaszki ryżowej z Holle na wodzie gotowanej, jeszcze nie wiem od czego, ale od jednej z tych dwóch rzeczy. Od marchewki nie planuję zaczynać. -
magda sz wrote:Griszanka piekny domek! Mam tylko pytanie jak Ci sie sprawdzaja okna dachowe? W pracy takie mialam i zle doswiadczenie niestety ale moze po prostu zle zalozone byly.
My chcemy blizniak albo narozny segment takiego wolno stojacego sie nie podejme bo widze co sie dzieje u rodzicow i ile robotyyy a dwa musielibysmy miec dzialke bo nie oplaca sie kupic dzialki i budowac w wawie i pod, ceny sa kosmoczne a dwa jak Agata pisala trzeba kupic ogromne dzialki. Deweloperzy maja nizsze ceny niz jak samemu. Blizniak albo segment pod wawa to ok 600 tys za 120m i 400m dzialki. Za dzialke trzeba zaplacic ok 200-300 tys plus budowa i wykonczenie i pierdolenie z pozwoleniami to masakra. Kolezanka kupila dzialke w Zielonce 5 lat temu i sie sadzi z wojtem bo nie moze sie budowac bo choc ma droge do domu to cos prawnie nie styka i nie ma tej drogi na mapie, geodeta nie moze podpisac bo sprawy spadkowe bo zeby ta droge zbudpwac musieli wykorzystac 20 m dzialki prywatnej gosc zmarl i no czeski film
Magda, myślę, że działka za 200-300 tys to trudna by była do znalezienia. W Izabelinie np. trzeba budować na działce nie mniejszej niż 900 czy 1000 metrów - cena 1m to około 450-500 zł - więc sama działka to z 450 000 zł minimum. Także budowa domu pod Warszawą wychodzi mega drogo. -
No 200-300 to za dzialke taka 6 arow ale to ciezko znalazc. W Izabelinie sa okazje i mozba taniej znalezc i dzialke i dom ale tam maskra przed te wysypisko Radiowo. Ja mieszkam na pograniuczu zoliborz/bielany i jak jest goraco to czuje smrod a co tam sie musi dziac
Wiecie co piwo bylo zlym pomyslem, zrobilam sobie dyspense od diety no i rocznica skonczylam piwo pic jakos 23.15, Maja sie obudzila przed 2. Przez 40 min staralam sie ja zajac zeby nie chciala cyca bo mialam stresa zeby odczekac te ok 4h. Pozniej co chwile sie budzila na cyca do 7 rano, nie spalam cala noc. Czuje sie mega zle. Dostala wczoraj kupe kaszy ale nic to nie daloin dalej w las tym wiecej drzew, nie chce spac w dzien, w nocy budzi sie 1-2 i do rana masakra...nie wiem skad ona ma sile bo ja wymiekam. Co to ma byc znow skok czy co
-
czesc babolki
u mnie wczoraj dzien imprezowy- byli znajomi, siedzieliśmy do 2 nad ranem, sączyłam winko - fajniutko.
planujemy razem jechac do Bułgarii w lipcu
dzis ogarniałam domek, byłam na zakupach - kurzce chciałam warzywa bio w lidlu kupic dla malej na zupe a tu tylko cebula i ziemniaki...i stwierdziłam ze jeszcze dwa tyg pojemy sloiczki i zaczne gotowac zupki - załatwie warzywa ze wsi od dziadków.
kupiłam tez dzis bebiko 2 i bede powoli za tydzien malej wprowadzac.
mala wlasnie opędzlowała poł sloiczka owoców z 100ml kaszki i teraz fika na macie.
od kilku dni lezac na brzuszku podnosi sie na wyprostowanych rączkach
Magda sz - wszytskiego naj naj naj z okazji rocznicy!! i wytrwalosci przy Majeczce! do kiedy masz mame u siebie?
Migotka - jaki tłuszcz dodajesz do zupek dla Szymka?
Martrucha- zdrówka dla Stasia
PSioszka-trzymaj sie i zagon meza do pomocy!!!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2016, 16:45
Martucha86 lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczynki
U nas kiepsko, tzn z malym ok ale ja poklocona z mezem, tak mnie wkurzyl na wieczor se wzielam szymka zmylam makijaz i poszlam lezec, dzisiaj sie nie odzywamy, bylismy jak co niedziele u tesciow na obiedzie, chyba tesciu cos pidkapiwal ze ciche dni.. no nic maly spi, ja leze w sypialni, chwilo trawj -
Agaata wrote:Dziewczyny, czt taki kocyk i podusia będą dobre na prezent dla noworodka - chłopca?
Kupiłam dzisiaj materiały i wypełnienie i zamierzam poprosić teściową żeby uszyła taki komplet i dam na prezent mojej koleżance, tylko nie mogę się zdecydować, czy ładny czy nie...
Bo jeśli np. zbyt krzykliwe kolory, to uszyje Hubertowi a jej kupię coś innego.
Agaata lubi tę wiadomość