X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2016, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata, ja jeszcze ani razu nie uzylam piduszki. Ale pytasz o kolory, wiec osobiscie wole spokojniejsze, granatowy jest ok, ale czerwony dla mnie za ostry. Ale to kwestia gustu.

Edit. Ale wysyp ale;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2016, 21:31

Agaata lubi tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Martucha86 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2016, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    Kocyk super :)
    U nas dzień spoko ale wczorajsza nocka...jedna z najgorszych jakie mieliśmy.
    Teraz znowu nie za wesoło :/. Krzysiek tuli Stasia po czyszczeniu nosa. Nie za bardzo ta wydzielina schodzi musze dać coś na rozrzedzenie. W poniedziałek idę do lekarza. Wole żeby go zobaczyl. No i łzawi mu oczko :/.
    Spokojnej niedzieli :)!
    Zdrowia dla wszystkich! ! !

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2016, 21:34

Weridiana lubi tę wiadomość

5fo2vs9.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2016, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Agata, ja jeszcze ani razu nie uzylam piduszki. Ale pytasz o kolory, wiec osobiscie wole spokojniejsze, granatowy jest ok, ale czerwony dla mnie za ostry. Ale to kwestia gustu.

Edit. Ale wysyp ale;)

O a ja poduszeczki używam zawsze w wózku i w leżaczku, żeby miał przyjemniej - mam dwie, bez wypełnienia, więc praktycznie całkiem płaskie, tyle, że miłe dla buzi :-)

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Martucha86 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2016, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa jeszcze pytanie o krzesełko :)
    http://allegro.pl/showitem/description/5903126284.html

Co myślicie? Podoba mi się ze można rozkładać na krzesełko i stolik.

5fo2vs9.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2016, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja tez spi na plaskiej minky.

Potwor uspany a my w drodze do pubu biladrowego gdzie byla nasza pierwsza randka. Zalozylam szpilki pierwszy raz od pazdziernika 2014...nie wiem czy to dobry pomysl ale kij przemecze sie.

apaczka, Zetka, psioszka11, Katarka, mamasia, jesslin87, niecierpliwa, Paula_071, Martucha86, Weridiana, zabka11, małaMyszka, Maniuś lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2016, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda, bawcie się dobrze :)
    Psioszka, zdrówka!

Agata, mi się podoba :)

U mnie starszy znów zaczyna chrzakac :( boję się że to nawrót :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2016, 22:06

Agaata, magda sz lubią tę wiadomość

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2016, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej wam,
    moja na szczęście zasnęła, bo też marudna. Tzn wszystko ok do czasu dopóki ktoś poświęca jej uwagę :-/ ja ledwo chodzę tak bolą mnie plecy, koniecznie muszę się na ten masaż umówić.
    Psioszka,wspólczucia, może mu niedługo przejdzie. Pewnie zęby i pleśniawki go rozdrażniają, biedny też się męczy.
    Agata, mnie się podoba; pasowałby taki komplet do naszego wózka, bo mamy granatowy z czerwonymi wstawkami :-)
    Jutroidziemy na te chrzciny, kreacja dla młodej gotowa, gozej ze mną. Chyba pójdę w dżinsach :-/
    Magda, udanego wieczoru :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2016, 22:21

jesslin87, Weridiana lubią tę wiadomość

201508091565.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2016, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta, zdrówka dla Stasia!

Martucha86 lubi tę wiadomość

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • Amberla Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2016, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś wstałam 6.20 i już nie mogłam zasnąć. Zaczęłam się po 8 krzątać ale cichutko, bo Laura nie spała i była ze mną na dole ale Paula i Paweł spali u góry. Wstali o 8 40 ;) Super. Wszyscy wyspani i zadowoleni ;)
    Ja w czasie ich snu kupiłam też na Smyku rajtki dla Pauli na przyszły rok - 8 par bo będzie już chodzić do przedszkola i brudzić wiec potrzebuje więcej a był w zniżce 70%. Potem od 12 siedzieliśmy u dziadków -moich rodziców. Poszlismy na długi dwugodzinny spacer. A popołudniu pojechałam jeszcze z mamą i Paulą do Smyka zobaczyć spodnie narciarskie na przyszły rok. I kupiłam w dobrej cenie - mam nadzieję ze dobry rozmiar - miałam kartę podarunkową to kupiłam jeszcze spódniczkę. Ale to co się działo w sklepie... Paula co wyprawiała.... jezu byłąm cała mokra i wyczerpana. i jeszcze znalazłą sobie kolegę i robili sobie konkurs kto głośniej będzie krzyczeć. Ludzie się gapili tak się darli :P A ile mieli radochy! Masakra
    W ogóle kolejka do kasy w SMyku jakby co najmniej coś za darmo rozdawali..... A i jaka dumna chodziła potem Paula w drodze do auta - sama tachała siatkę ze swoimi ciuchami. Nie pozwoliła wziąć bo to jej i dumna chodziła ;)

Madzia udanej rocznicy ;)

My też dzisiaj poważnie gadaliśmy. I ustaliliśmy, że budujemy dom... a kiedy to się okaże czy P. dalej będzie pracował tu gdzie pracuje i zarabiał tak jak zarabia no i czy ja też będę mieć dobrą prace albo w ogóle pracę.
    I ustaliliśmy, że większość rzeczy w naszym życiu na pewno będziemy wiedzieli za jakiś czas a najlepiej w 2018 roku. I jeśli wtedy na jesieni będzie oki. To zaczynamy budowę na wiosnę 2019 ;)
    Wybudujemy się na działce przed domem moich rodziców, dokupimy jeszcze od sąsiada kawałek idealnie wpasowujący się w naszą działkę i będzie jeszcze fajny spory ogród by sadzić owoce i warzywa ;)
    W planach dom do maks 140-150 metrów ale w tych metrach liczymy już garaż i pomieszczenie gospodarcze. Ode mnie działka, Paweł buduje ;)

Eh.... chciałabym i jednocześnie bym nie chciała by już była jesień 2018 ;)
    Dobra spadam spać się wyspać bo Laura śpi od 9 i najedzona kaszką z owocem i moim cycem dobita- liczę na powtórkę z wczoraj ;:)

Zetka, Laura, jesslin87, magda sz, Paula_071, Martucha86, Weridiana, zabka11, 0na88, Maniuś lubią tę wiadomość

• Pulpecja Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2016, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amberla, super:-) fajnie, że macie takie plany, oby wszystko potoczyło się po waszej myśli.
    Właśnie jeśli chodzi o kaszkę, to moja gwiazda przedwczoraj zjadła butlę, a wczoraj była walka i 1:0 dla młodej. Za żadne skarby nie chciała kaszki. Musiałąm dac cyca i dawać przez calą noc. Cóż, nie ma tak dobrze, trzeba się uczyć pokory i cierpliwości.

Amberla, jesslin87, Weridiana lubią tę wiadomość

201508091565.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2016, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amberla, super plany z tą budową domu! :-)Też bym chciała kiedyś mieć taki nieduży dom, ale póki co mnie dojazdy przerażają, bo raczej budowa domu w Warszawie nie wchodzi w grę.

My się zbieramy, żeby kupić nowe mieszkanie. Chcielibyśmy ten projekt w ciągu max dwóch lat zrealizować, szukamy czegoś większego - minimum 100m2 - max 130m2. Nie jest łatwo znaleźć coś fajnego w normalnej cenie, pewnie kupienie takiego mieszkania będzie oznaczało dla nas zrezygnowanie z kilku wygodnych rzeczy, które mamy teraz (lokalizacja, mały blok) - ale za to będziemy mieć więcej miejsca.

Amberla, jesslin87, Weridiana lubią tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Amberla Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2016, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A na TVN leci jakiś film z Charlize Theron - "Kobieta na skraju dojrzałości" ;) Coś dla Ofki - to tak apropo byłej męża co przychodziła do niej z arbuzem.... zerkam katem oka... ale nie wiem co się wydarzy ani jak się kończy wiec co złęgo to nie ja :P

jesslin87, Paula_071 lubią tę wiadomość

• Amberla Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2016, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata wrote:
    Amberla, super plany z tą budową domu! :-)Też bym chciała kiedyś mieć taki nieduży dom, ale póki co mnie dojazdy przerażają, bo raczej budowa domu w Warszawie nie wchodzi w grę.

My się zbieramy, żeby kupić nowe mieszkanie. Chcielibyśmy ten projekt w ciągu max dwóch lat zrealizować, szukamy czegoś większego - minimum 100m2 - max 130m2. Nie jest łatwo znaleźć coś fajnego w normalnej cenie, pewnie kupienie takiego mieszkania będzie oznaczało dla nas zrezygnowanie z kilku wygodnych rzeczy, które mamy teraz (lokalizacja, mały blok) - ale za to będziemy mieć więcej miejsca.
    Agata 100 - 130 metrów to jak dom ;) My mamy ok. 100 metrow. Ale fakt u was to ceny pewnie zabójcze i lepiej wybudować dom pod Wawą a to dojazdy , stracony czas itp.
    My mieszkamy tuż pod Krakowem, za ogrodzeniem naszej działki już jest Kraków. Rodzice mieszkają kawałek dalej ale w tej samej gminie - Zielonki. Ja zawsze mieszkałam w domu. Paweł wychował się w bloku, potem przeprowadzili się do domu jak miał 18 lat. Ja nie potrafiłabym mieszkać w bloku z sąsiadami. Ale jakbym musiała i nie byłoby wyjścia to dałabym radę.
    Prawda jest taka, że jak coś się psuje niszczy w domu to trzeba samemu ponosić wszelkie opłaty. I roboty jest więcej przy nim, trawa, drzewka, roślinki itp. Ale ile radości... polecam każdej która planuje kiedyś się wybudować ;)

jesslin87, Weridiana lubią tę wiadomość

• Amberla Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2016, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pulpecja wrote:
    Amberla, super:-) fajnie, że macie takie plany, oby wszystko potoczyło się po waszej myśli.
    Właśnie jeśli chodzi o kaszkę, to moja gwiazda przedwczoraj zjadła butlę, a wczoraj była walka i 1:0 dla młodej. Za żadne skarby nie chciała kaszki. Musiałąm dac cyca i dawać przez calą noc. Cóż, nie ma tak dobrze, trzeba się uczyć pokory i cierpliwości.
    Bo to jest właśnie Pulpecja najpiękniejsze w życiu - mieć plany, mieć do czego dążyć. Nie chciałabym chyba mieć milionów dolarów na koncie, bo co, wtedy mogłabym mieć wszystko.... i o czym tu marzyć? Nie potrzebuję zbytków. Wolę wtedy oddać coś na potrzebujące, chore dzieci. A tak to mieć marzenia i dążyć zawsze do czegoś.... ;)

Pulpecja, jesslin87, Agaata, magda sz, Migotkaa, AgaSad, zabka11, Maniuś lubią tę wiadomość

• Agaata Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2016, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amberla wrote:
    Agata 100 - 130 metrów to jak dom ;) My mamy ok. 100 metrow. Ale fakt u was to ceny pewnie zabójcze i lepiej wybudować dom pod Wawą a to dojazdy , stracony czas itp.
    My mieszkamy tuż pod Krakowem, za ogrodzeniem naszej działki już jest Kraków. Rodzice mieszkają kawałek dalej ale w tej samej gminie - Zielonki. Ja zawsze mieszkałam w domu. Paweł wychował się w bloku, potem przeprowadzili się do domu jak miał 18 lat. Ja nie potrafiłabym mieszkać w bloku z sąsiadami. Ale jakbym musiała i nie byłoby wyjścia to dałabym radę.
    Prawda jest taka, że jak coś się psuje niszczy w domu to trzeba samemu ponosić wszelkie opłaty. I roboty jest więcej przy nim, trawa, drzewka, roślinki itp. Ale ile radości... polecam każdej która planuje kiedyś się wybudować ;)

Sama nie wiem co lepsze. Ceny tu gdzie mieszkamy na Mokotowie w granicach 10000 zł za metr, ale powiedzmy na bliskiej Pradze w nowych blokach znajomi kupili świetne mieszkanie za 6500 zł/metr i wzięli 120m + dwa miejsca garażowe. Ale to już nie ta sama lokalizacja - jednak nie ma tak dobrze, nie można mieć wszystkiego ;-) Pod Warszawą to też nie za tanio - w fajnej okolicy kilkaset złotych za metr działki trzeba zapłacić a często trzeba kupić działkę minimum 1500m2 bo gminy sobie ustaliły, że nie może być zbyt gęsta zabudowa i na mniejszych nie można budować. Także budowa to też bardzo duże koszty.

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2016, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć pytanie skoro wczoraj dostal pierwsza marchewke to dzisiaj przerwa na obserwacje czy ok czy dzisiaj tez dac a jutro obserwowac czy nie ma niepożądanej reakcji

Migotkaa lubi tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2016, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde mieszkanie ponad 100 m woow nie chciałoby mi sie tego sprzatac hihi ja marze o 70 m i uwazam ze to duzo rozważamy zmiane za 2 -3 lata ale jak to będzie kto wie

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • Amberla Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2016, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pospalam ale z dwoma pobudkami o 2 i 5 i teraz już na stałe. starsza i mąż śpią a ja przewijam Laure.
    Aaaaga - ja podałam odrazu następnego dnia i więcej a 3 juz dodałam z ziemniaczkami żeby nie dostała zatwierdzenia. Nie było żadnych problemów ;)
    Jadę Dziś do Biedry dokupić słoików a za jakiś miesiąc planuje sama zacząć dla niej gotować :)
    Fakt duży dom mieszkanie to więcej sprzątania. Dlatego Tez mam dla was mniej czasu bo ja jestem pedantka i żeby mieć porządek w domu to tez trochę czasu schodzi. Ale z Porozrzucanymi rzeczami Dzieci Przystopowalam :) wieczorem je ogarniam tylko na swoje miejsce.
    Pocieszam się że mam córki to za 10 lat jedna dostanie odkurzacz druga mopa i będą pomagać raz w tygodniu mamusi ;) resztę ja k z ogarnę jak one w tym pomogą :P ja tak robiłam, zawsze pomagałam mamie. U góry odkurzalam i mylam a na dole ona :) no i kurze u góry tez ja i czasem Prasowanie :D
    Wiec chyba nie taka rozpieszczona ze mnie jedynaczka :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2016, 08:23

Migotkaa, jesslin87 lubią tę wiadomość

• AgaSad Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2016, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy się..
    Amberla piękne plany, najważniejsze to własnie mieć jasno określony cel, wtedy wiadomo do czego się dąży..
    Mi też marzy się dom tymbardziej że wychowałam się w dużym domu i nie mogę przyzwyczaić się do bloku... niestety patrząc realnie mało prawdopodobne żeby udało nam się wybudować we Wro a niestety ze względu na obecną pracę dojazdy zupełnie odpadają.. więc za 2-3 lata będziemy szukać większego mieszkania, problem w tym że nie wyobrażam sobie mieszkać w innej dzielnicy Wrocławia niż teraz a u nas ceny z kosmosu.. no nic czas pokaże:)
    Lys pytałaś o nocki Patryka - nie mam pojęcia co znowu się stało, od ponad tygodnia było naprawdę fajnie - już nawet 4,5 godz spał, podejrzewam że znowu przeżywa gości wszystko sypnęło się po wizycie mojej cioci, 2 godz na rączkach więc był taki bardzo rozbawiony.. zawsze tak mam, nie wiem czy to możliwe że dziecko tak przeżywa wizyty czy to jakiś zbieg okoliczności..
    A wogóle zauważyłam że on ostatnio ciągle zmęczony jest, ledwo wstanie minie pół godz i już ziewa i trze oczka.. nie wiem może wiejskie powietrze tak na niego wpływa ale muszę zapytać lekarki bo wcześniej tak nie było.. może to już czas na rozszerzanie tej diety jednak..

Amberla, lys, jesslin87 lubią tę wiadomość

1usawn15ju6q9qwm.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2016, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy mieszkanie 100 metrow, 2 lazienki, 4 pokoje. W perspektywie 2 dziecka myslimy o zmienie na wiejsze, by kazde mialo swoj pokoj (maz musi miec gabinet, bo tam pracuje). Do domu sie nie nadajemy, zadne z nas nie ma smykalki do ogrodu czy naorawiania rynny;) ale moze szeregowka?

Tomek poszedl spac o 8, o 23 karmienie. Budze sie o 5 i mysle - matko, moje dziecko pewnie głodne! I moja laktacja, przeciez musze dziecko czesto przystawiac! Polecialam, nakarmilam na spiocha i spal jeszcze do 8:) ale musialam sie wtedy przeniesc do salonu bo chory maz mi chrapal:/

Amberla lubi tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
‹‹ 3171 3172 3173 3174 3175 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ