X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2016, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a w Krakowie panuje swinska grypa... cudownie.

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2016, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a co myslicie o dodaniu oliwy z oliwek lub oleju kokosowego do posilkow dla maluchow? Bo witamina D,A,E i K rozpuszczaja sie w tluszczach i tak mysle, ze wtedy lepiej taki obiadek sie przyswoi?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2016, 12:56

Weridiana lubi tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Katarka Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2016, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Dziewczyny, a co myslicie o dodaniu oliwy z oliwek lub oleju kokosowego do posilkow dla maluchow? Bo witamina D,A,E i K rozpuszczaja sie w tluszczach i tak mysle, ze wtedy lepiej taki obiadek sie przyswoi?

Ja słyszałam, że się dodaje, jeśli ktoś sam gotuje zupki. Nie wiem jak do słoiczków. Ty myślisz o swoich zupkach czy o słoiczkach?

lb17w98.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2016, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarka wrote:
    Ja słyszałam, że się dodaje, jeśli ktoś sam gotuje zupki. Nie wiem jak do słoiczków. Ty myślisz o swoich zupkach czy o słoiczkach?

O swoich. A dlaczego do sloiczkow nie mozna dodac?

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • lys Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2016, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaSad tym razem to ewidentne brzuch, widać jak próbuje zrobić kupę nie może wiec daje za wygrana i tak kilka lub kilkanaście godzin. Właśnie przed chwila zrobiła kupę pospala prawie godzinę i przynajmniej nie ryczy. Ja niestety nie zasnęłam bo zbyt mocno głowa mnie nawala.

A Patryk czemu znów się budzi? Na jedzenie? Może to rzeczywiście taki okres? Dziewczyny tu wklejaly linki do artykułów ze 5m dzieci tak już maja ze mega się cześciej w nocy budzić itd

Migotka Lily nie śpi w wózku na spacerach bardzo rzadko śpi. Na ogół albo ryczy albo się rozgląda. Wczoraj jak byliśmy na zakupach to musiałam ja ululac i dopiero wsadzić śpiąca do wózka. Pospala 20 min i koniec.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2016, 13:22

9f7jtv73juycdhvl.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2016, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:

W większości słoiczków zupek jest już olej dodany

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Katarka Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2016, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:

Nie wiem czy można, ale myśląc logicznie chyba można, bo czemu by nie :) Chociaż w niektórych widziałam w składzie olej palmowy chyba i zastanawiałam się po co on tam. Może właśnie z tego powodu? Żeby witaminy lepiej się wchłaniały?

lb17w98.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2016, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarka wrote:
    Nie wiem czy można, ale myśląc logicznie chyba można, bo czemu by nie :) Chociaż w niektórych widziałam w składzie olej palmowy chyba i zastanawiałam się po co on tam. Może właśnie z tego powodu? Żeby witaminy lepiej się wchłaniały?

Na to bym nie liczyla. Olej palmowy jest najtanszym i najmniej wartosciowym tluszczem wiec to przykre, ze wciskaja do sloiczkow dla takich malutkich dzieciaczkow:(

Katarka lubi tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2016, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w sloiczkach jest olej , ja jak gotuje sama obiadki dodaje maselko.

w pierwszym lepszym sloiczku z gerbera mam olej rzepakowy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2016, 13:52

Katarka lubi tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • Katarka Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2016, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    0na88 wrote:
    w sloiczkach jest olej , ja jak gotuje sama obiadki dodaje maselko.

w pierwszym lepszym sloiczku z gerbera mam olej rzepakowy.

Faktycznie, przepraszam, olej rzepakowy ;)

niecierpliwa lubi tę wiadomość

lb17w98.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2016, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! Podczytuje Was, ale jakos weny mi brak.

Zycze zdrowka wszystkim, ktorych dopadlo chorobsko!

My wczoraj mielismy tesciow i wujostwo meza i jakos dzis jestem mega zmeczona, wieczorem jeszcze przylazl okres i juz w ogole mnie poskladalo. Jestem juz wykonczona Julka jak zwykle dala do wiwatu jak byli dziadkowie, marudzila strasznie, a jak wychodzilam do innego pokoju usmiech od ucha do ucha, maz twierdzi, ze to wina tego, ze rzadko ich widzi (minimum raz w tygodniu), a mojego ojca widzi raz na 2 tygodnie i nigdy tak nie reaguje.

Magda.sz ja karuzele wczoraj sprzedalam, bo juz nie budzila zainteresowania.

Laura super, ze Dominis juz lepiej

Agata, jak tam kaszel Huberta??? Co do lozka to skoro Ty masz ukrocic spotkania z listonoszem, to maz z kim ma ukrocic?? Jednym slowem - zaszaleliscie ;)

Lys, kurde mialam nadzieje, ze u Was juz bedzie tylko lepiej, wspolczuje Waszym plecom, bo ja jvz ledwo daje rady moje 8kg nosic, a jak pomysle ze Ty taka drobina jeszcze dodatkowo dzwigasz 1,5 kg wiecej to nie dziwie sie, ze plecy siadaja. Dziewczyny dobrze radza, moze faktycznie nosidlo lub chusta?

Co do sloiczkow ja z olejem palmowym sie nie spotkalam, rzepakowy albo maslo w tych po 6 miesiacu.

My dzis robilismy przymiarke do spacerowki, Julce bardzo sie podobalo, ale ja jakos przekonana nie jestem. Jeszcze z miesiac mysle pojezdzic w gondoli.

lys, Weridiana, Laura, jesslin87 lubią tę wiadomość

• 0na88 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2016, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moje belly zwariowalo , pokazuje mi ze jestem w 14 tygodniu ciazy , i wiadomosci mi wysyla z danego tygodnia... tylko ludzi strasza ;-)

nieciepliwa - podejrzewam ze jestes wykonczona , wiem co znaczy wizyta tesciow i cudowna reakcja dziecka na nich...

niecierpliwa, apaczka, Zetka, magda sz, Paula_071, Martucha86, Amberla, jesslin87, witaminkab, zabka11, Maniuś lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2016, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona moze belly wie lepiej niz Ty :D
    Swoja droga Julka i Zoska to by sobie mogly reke podac ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2016, 14:26

0na88, jesslin87 lubią tę wiadomość

• jesslin87 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2016, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamy zeba!!!!!!!!!! Dolna lewa 2! Moje spostrzezenia. Plakal duzo przez sen. Gryzl w tym miejscu mojego palca. Od 2 bylo widac zarys zeba. Taka biala plamka na dziasle. I dzisiaj sie przebil. Bylam wczoraj u lekarza ale u innej bo mojej nie bylo i mowila ze do zeba daleko. Nie wyglada jakby mial wyjac. A jednak jest.

niecierpliwa, apaczka, 0na88, Zetka, aaaaga, lys, mamasia, magda sz, Migotkaa, Paula_071, Martucha86, Weridiana, Amberla, Laura, witaminkab, zabka11, Maniuś lubią tę wiadomość

74diqps6a69lyc94.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2016, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:

W Danii mieszka moja przyjaciółka. Ma Filipa 4 mce starszego od Miska. Tam położne sugerują dodawanie maselka do kaszek.

Gardlo mnie boli bo mi katar spływa.
    Paula, co bierzesz?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2016, 14:55

zabka11 lubi tę wiadomość

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2016, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula, ja po tych zastojach też miałam mniej mleka. Kupiłam wtedy tabletki lactinatal. Bierze się 3 dziennie, ja brałam 2. Bardzo mi pomogły.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2016, 14:56

Paula_071 lubi tę wiadomość

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2016, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moim zdaniem należy dodawać jakiś rodzaj oleju / oliwy do posiłków dla dziecka. Lepsze wchłanianie witamin, lepiej się dziecko wypróżniać będzie, dobry wpływ na hormony więc bez tego raczej trudno by było dziecku funkcjonować na dłuższą metę.

Ja jestem przeziębiona i zmęczona na maksa, katar mnie wykończy niedługo. Hubert dzisiaj był niespokojny i wzięłam go do siebie na 3 godzinki w nocy. I to był błąd - on spał jak zabity a ja cały czas na czuwaniu, nie umiałam głęboko zasnąć, nie wyspałam się, jestem zmęczona i rozdrażniona. Zdecydowanie wolę jak on śpi obok mnie, ale w łóżeczku.

Mąż poszedł z Młodym na spacer, a ja powinnam ogarnąć ten pierdolnik w domu. Wczoraj przez godzinę układałam rzeczy na swoje miejsce, i co? Dzisiaj mieszkanie wygląda jak po wojnie. Już mi cierpliwości do tego brakuje.

Byliśmy na rehabilitacji dzisiaj a później na kontrolnej wizycie u Pani doktor, która nas na tą rehabilitację skierowała. No i tak: nogami bardzo ładnie pracuje, mięśnie brzuszka super, mięśnie obręczy barkowej są za słabe w stosunku do reszty i dlatego się nie podnosi bardzo wysoko na rękach - próbuje ale nie umie tak w pionie się podnieść. Wg Pani doktor to już powinien absolutnie robić i nad tym mamy pracować. Dodatkowo nie podpiera się na ręku leżąc na boku (nie wiem czy to dobrze zrozumiałam) - ze względu na to mamy chodzić na kolejnych 10 rehabilitacji, bo trzeba pracować,żeby rozwój przebiegał harmonijnie. Asymetrii już nie widać, odgięciowy też już raczej nie jest - nie odwraca się z brzucha na plecy ciągnąc głowę - wcześniej to robił i to było nieprawidłowe odgięcie. Teraz odwraca się najpierw na boczek a później na plecy dopiero. Może być tak, że ze względu na rączki póki co zostanie przy pełzaniu,a etap raczkowania może w ogóle pominąć - ale nie jest to takie pewne, bo dzieci potrafią zaskakiwać :-)

To tyle u nas. Idę sobie zrobić herbatę, bo mam chwilę spokoju. Później trzeba pranie wieszać i ogarniać ten sajgon.

Martucha86, Weridiana, jesslin87, zabka11 lubią tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2016, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata, zdrówka!
    Ja też codziennie nad ranem czyli od około 4 w łóżku i ciężko to nazwać spaniem.

Co do odwracania to dobrze zrozumiałas. Chodzi o to że leżąc na brzuszku odrywa jedna rączkę, podnosi ja lekko do góry i tym samym odgina się w tą stronę. Mój tak ma od około tygodnia. Wczoraj przywalil lekko przy obrotach ale nie płakal, na puzzlach był.

U mnie też pierdolnik. Dzień w dzień sprzątanie pranie, gotowanie, a i tak syf. Normalnie syzyfowa praca. A u starszego w pokoju to już w ogóle.

Magda, najlepszego! Zrozumienia, szczęścia i super seksu życzę :) no i wymarzonego domu! :)

U nas 10 lutego stuknie 10 lat od pierwszej randki :) szok!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2016, 15:13

Agaata, magda sz, Paula_071, Weridiana, jesslin87, zabka11 lubią tę wiadomość

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2016, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz co Agata wydaje mi się, że Was naciągają w tym Enelmedzie. Ok może idealnie nie jest ale jest bardzo dobrze, Hubert sobie świetnie radzi i to kwestia czasu aż ogarnie wszystko tak jak trzeba. Wątpię by trzeba było kolejnych 10 tygodni rehabilitacji, przecież to zdrowe dziecko :) Wyciągają kasę i tyle bo wiadomo, że ćwiczenia nie zaszkodzą a czy pomogą? Ja bym powiedziała, że bardziej pomoże czas :) Moi znajomi też chodzą prywatnie na rehabilitacje do Luxmedu i zostawili już tam maaase pieniędzy. Z tym, że ich półroczna córeczka nie obraca się jeszcze ani z brzuszka na plecki ani odwrotnie. Ale w Waszym przypadku uważam, że nie ma co przesadzać. Mogliby Ci pokazać jak z nim w domu ćwiczyć ale wtedy nie mogliby dodatkowo kasy przez 10 tyg wyciągać...masakra.

My byliśmy z małą w Złotych Tarasach ale nam się nie podobało. Gorąco, tłum ludzi, głośna muzyka. Natalka się obudziła i musieliśmy się zwijać. Teraz jeszcze mąż z nią spaceruje a ja biorę się za obiad. A w ogóle mi się nic nie chce, zakopałabym się pod kołdrą i poszła spać. Strasznie zmęczona jestem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2016, 15:26

Agaata, magda sz, Paula_071, Weridiana, Amberla, jesslin87, zabka11 lubią tę wiadomość

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • jesslin87 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2016, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda sto lat :) spelnienia wszystkich marzen, udanego seksu i mnostwo buziaczkow od meza i Mai :) :*

magda sz lubi tę wiadomość

74diqps6a69lyc94.png
‹‹ 3169 3170 3171 3172 3173 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ