X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 05:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofka moj je Nan Pro 1
    Zastanawiam sie czy mleko nastepne 2 tez dawac mu Nan czy moze Hipp musze poczytac które lepsze

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • psioszka11 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 05:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam na spacerze odpoczywam.Raz że wyjdę do ludzi pogadam jak kogoś spotkam,dwa zobaczę co słychać w okolice no i nie muszę dziecka zabawiać bo śpi i tym sposobem z całym ubieraniem i wyjściem zlatuja 3h więc troche dnia już za mną.
    Na plesniawki syrop Fluconazole czy coś takiego.
    Dziś kolejna tragiczna noc.Aż się poplakalam z bezsilności i obudziłam męża.Dziś zadziałało obudzenie Leona z tych jekow i lulanie go na nowo na trzeźwo.Jestem wykończona trzeci tydzień to dla mnie za dużo.

Weridiana lubi tę wiadomość

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Psioszka jej wykończą Cię te zęby

1usawn15ju6q9qwm.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas jeszcze nie zaczęło i juz mi słabo jak Was czytam..
    Ja polubiłam spacery jak młody zaczął na nich spać bo przez pierwsze tygodnie tez wył jak szalony.. ale pomimo tego wychodziłam codziennie.. jeju nie zapomnę tych powrotów na syrenie..
    Łeb mi pęka, mój też budził się dziś często ale usypialam bez cyca..
    Wracam dziś do Wrocławia. . Buu

1usawn15ju6q9qwm.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! U mnie dzisiaj nocka kiepska, takiej już dawno nie pamiętam - 5 pobudek i o 6.40 nagle wielki płacz. Myślę sobie - nie, karmienie kolejne nie wchodzi w grę, bo on głodny nie jest, dopiero jadł, więc mąż wstał i zabrał go na matę - jak tylko go odłożył na macie od razu uśmiech od ucha do ucha i zabawa na całego. Po prostu zmęczył się już spaniem i chciał, żeby go natychmiast zabrać na zabawy :-)
    Co do spacerów, ja miałam chyba dwa razy sytuację płakania w wózku, jak Hubert był noworodkiem - fajne to nie było. Na szczęście on najczęściej spał do tej pory na spacerach, a teraz trochę śpi, a trochę po prostu sobie leży z otwartymi oczami. Wczoraj 45 minut spał, 45 minut leżał. Także ja lubię spacery, bo wtedy mogę trochę odpocząć.

Weridiana lubi tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas spacery to loteria bo jak zasnie to spoko jak nie to steka caly spacer i tak skrocony z 2 godz do niecalej godziny kiedys tez co spacer spal to byly czasy potrafiłam wtedy ok 10 km zrobic teraz nawet nie włączam krokomierza

f2wlj44jgrn4a0f6.png

04.02.2014 - 7tc [*]
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bylam wczoraj w netto po pampki w promocji takich jeszcze nie mielismy pomaranczowe opakowanie sleep and play
    Zobaczymy :-)
    Jutro moja mama przyjeżdża do nas na caly dzien to z pozytywnych informacji hehhe a z tych gorszych znowu mam dentyste buuuu
    Milego dnia sisters
    Aaaaa na weekend bede robila ciacho albo Magdy pieklo niebo albo maxi king mmmmm pycha

Weridiana, jesslin87, Amberla lubią tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

04.02.2014 - 7tc [*]
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ,

Lys a moze jak tak sie rusza niespokojnie w lozeczku to odpal suszarke na max? nie znam twojego dzieciatka ale u mojego dziala - jak zaczyna marudzic , wiercic sie , stekac a wiem ze jadla to wlaczam albo suszarke albo szumisia.

U nas dzis ma byc 11 stopni ale wiatr 22km/h - juz widze ze mi kwiatkami balkonowymi a raczej ich pozostaloscia zamiata na lewo i prawo - a szkoda , bo wczoraj lalo i nie bylysmy nigdzie.

wkurwilam sie na meza teraz moja kolej na ciche dni :)

aaa i moje zimno na wardze obecnie wyglada tak jakby mi ktos niezle dal w morde.... pewnie sasiedzi sie beda zastanawiac czy maz mnie leje jak dodadza sobie dzisiejsza klotnie :)

Weridiana, zabka11, Amberla lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga ja uzywam tych pampkow, maja inny wygladac ale sa tak samo chlonne jak zielone. Zaplacilam na alegro 115 zl za 200 szt.

Mysza to teraz bedziesz spac spokojnie :)

U nas noc tako, bo spala od 21:30 az do 3:30 cyc i kolejny cyc o 6.20 i od tej 6 do tej pory co chwile. Pewnie wstanie jak zabiore ale tak mnie leb boli ze niech ona pospi bo nie mam sily nosic.

Cala noc mialam dusznosci w klatce do tej pory ze jakby kaszlec mi sie chcialo. Wezme zaraz jakis paracetamol. Nie wiem co jeszcze

małaMyszka lubi tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaaga wrote:
    Ofka moj je Nan Pro 1
    Zastanawiam sie czy mleko nastepne 2 tez dawac mu Nan czy moze Hipp musze poczytac które lepsze
    Mam dwie paczki po 400 gram nan moge Ci wyslac chcesz? Daj adres na priv

tb73i09k881y3sjt.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! U nas noc fatalna na moje wlasne zyczenie, jak szlam spac to po 22 wyjelam Julce koc, w ktory sie wtula, no i zaczelo sie wiercenie. Zeby sobie zrobic dobrze wzielam ja do lozka, zeby nie latac miedzy pokojami i wtedy sie dopiero zaczelo wiercenie. Kazdy moj ruch i skrzypniecie lozka to bylo stekanie, jeczenie. W koncu tak jej zaczelam zmieniac pozycje, ze sie obudzila. Wtedy maz zaczal ja tulic, a robil to tak niezdarnie, ze tylko sie wystraszyla i zaczal sie ryk. Kilkanascie minut uspokajalam na rekach i jak juz spala probowalam odlozyc do lozeczka i znowu ryk. Udalo sie w koncu jak oddalam kocyk, siadkam na fotelu, zeby dobrze zasnela i zabrac kocyk i z tej chwili zrobily sie 2h, bo mi sie zasnelo i obudzil mnie bol karku i tak dopiero po 2 trafilam do lozka, o 4 karmienie i o 6.45 juz pobudka. Chyba jej bede ten kocyk zostawiac, bo inaczej zle sypia :/

• 0na88 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa - to sobie zrobilas dobrze :D

niecierpliwa lubi tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    0na88 wrote:
    niecierpliwa - to sobie zrobilas dobrze :D

Pieknie mnie podsumowalas :D

0na88 lubi tę wiadomość

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona to za co Ci maz ta warge rozwalil, pochwal sie :D A tak w ogole jak sie czuje po tym pobiciu??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2016, 09:18

• Aska87 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa co za matka że zabiera dziecku kocyk :P będzie starsza też przyjdzie Ci poduche zabierze za kare :p
    a tak serio to mój lepiej śpi jak jest w łóżeczku a nie z nami .... mam wrażenie ze jak spał u nas to każdy ruch, wszystko go wybudzało, no i ja też się bałam poruszyć więc obydwoje byliśmy niewyspani
    teraz sypia od 20-21 do 6-7 z jedną pobudką tak koło 4-5 kiedyś było na butelke, teraz z racji tego ze za duzo przytył dostaje tylko smoka i momentalnie zasypia :) ja sobie chwale bardzo że do swojego łóżeczka się wyprowadził ... tylko u nas jego łóżeczko stoi obok naszego a nie w innym pokoju

niecierpliwa, zabka11, Amberla lubią tę wiadomość

udało się w <3 9 <3 msc s
    SYNEK :*Patryk :* ur. 22.08.15 3170g 57cm 10 pkt :)
    relg3e5e4hiu7llr.png
    [*] 8.10.2016 7tc <3
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małaMyszka wrote:
    Ofka jak tam rozszerzanie diety?
    Moj jest caly czas na cycu, bo dostal mega skazy bialkowej chyba, wysypka, rumien, syche placki. Meczy sie, drapie. Siostra kazala sie wstrzymac. No i moj maly dalej tylko na cycu...

Noc? Co poltora h pobudka. Jak w zegarku. Dzis chcialam go oszukac woda z glukoza. Nie chcial.

tb73i09k881y3sjt.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aska, ja mam podobne obserwacje odnośnie spania - i on i ja lepiej śpimy jeśli on jest u siebie w łóżeczku. Ja mam wygodnie, on też jakoś po swojemu się rozkłada, nie rozprasza się moją obecnością i zapachem mleka, więc u nas to się sprawdza. Też mam łóżeczko obok swojego łóżka w sypialni.

Aska87 lubi tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofka wrote:
    Mam dwie paczki po 400 gram nan moge Ci wyslac chcesz? Daj adres na priv
    Nie przyda Ci sie?

f2wlj44jgrn4a0f6.png

04.02.2014 - 7tc [*]
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuzwa grypa, rozkłada mnie w każdej minucie, gorączka 37,8, mam dreszcze, bolą mnie mięśnie, kaszel duszący i ledwo żyję. Mam w domu paracetamol, ibuprom, panadol, aspiryne, polopiryne, acc 100, acodin, no i czosnki i te sprawy domowe. Zaraz wezmę paracetamol bo wiem że mogę tylko czy to coś da. Mąż powiedział że jak poczuję że nie jestem w stanie zająć się małą to przyjezdzie, mam nadzieje ze jak zbiję gorączkę będzie lepiej. Cykam się bo wczoraj jak karmiłam małą to udawałam że jem z jej łyżki i trochę ją oblizałam...kuzwa tylko sobie jebnąć w czoło ale co po fakcie zrobić. Oby moje mleko ja uchroniła, póki co wygląda na zdrową... Ja pierdole.

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inhalacja mi coś da?

oc7e509.png
    ySkMp1.png
‹‹ 3185 3186 3187 3188 3189 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ