X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda, jeśli kaszlesz to inhalacja z soli fizjologicznej jak najbardziej coś Ci da. Co do leków to zdaje się, że możesz też ibuprom. Aspiryny i polopiryny nie możesz przy kp łykać. Acodin z kodeiną jest i ja bym też nie wzięła, ale z tego co wiem zdania są podzielone. Zrób sobie syrop z cebuli.

Ja też jeszcze trochę kaszlę i w nocy mnie gardło bolało :/ U nas to już się ciągnie z tydzień :/

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata może masz zwykłe przeziebienie, mnie scina z nóg, bolą mnie nawet palce jak piszę.

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda, tym razem tak - przeziębienie. Ja miałam już taką jakby grypę raz, leżałam w łóżku jak kłoda z gorączką 39st. Masakra była, bardzo źle się czułam,do tego miałam kaszel i katar - chyba w listopadzie to było. Brałam Apap 4 razy dziennie, Tantum Verde do gardła, piłam syrop z cebuli, robiłam inhalacje.
    Tym razem u nas był katar, bóle mięśni i takie ogólne rozbicie, mąż miał przez jeden dzien gorączkę 38 st, no i ten kaszel Huberta...

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    0na88 wrote:

Lys a moze jak tak sie rusza niespokojnie w lozeczku to odpal suszarke na max? nie znam twojego dzieciatka ale u mojego dziala - jak zaczyna marudzic , wiercic sie , stekac a wiem ze jadla to wlaczam albo suszarke albo szumisia.

mamy szumisia, ale to nie pomaga

9f7jtv73juycdhvl.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Startujemy dzisiaj z ryba, w smaku dobre ale wali ryc :P

aaaaga lubi tę wiadomość

• Pulpecja Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczynki.
    Magda, wracaj do zrowia. Na mnie najlepiej działa na wszelkie choroby gorący rosół (dodaję tez trochę imbiru i czosnku) no i te metody, o których pisały dziewczyny, bo przy kp to wiele nie można, Normalnie to dwa razy fervex i było po chorobie. Na szczęście nie lapie mnie nic poważnego. Dzisiaj za to Tośka kaszle. Muszę jej cos dać, bo szalu dostanę.
    My na spacerki lubimy chodzić, mała jest grzeczna, śpi albo sobie patrzy.
    Wiecie co, dzięki forum to jestem tak obcykana we wszystkich rzeczach dla dziecka... wyobrażacie sobie, ze ta kuzynka ma 4,5 miesięczną córkę, mówi, ze jak nie może zasnąć to włącza jej suszarkę. Pytam czy ma szumisia, a ona a co to jest? I dlatego czas poświęcony na forum nie jest czasem straconym, to kopalnie wiedzy po prostu :-)
    Trzeba wypić kawkę i brać się do jakiejś konkretnej roboty, bo syf w domu, a ja sobie tylko wyszukuję żeby nic nie zrobić.
    Miłego dnia.

niecierpliwa, Weridiana, Zetka, jesslin87, zabka11, Maniuś, witaminkab, Amberla lubią tę wiadomość

201508091565.png
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaaga wrote:
    Nie przyda Ci sie?
    Absolutnie nie, maly ma uczulenie. A zawsze to pare zl w kieszeni;))szkoda wyrzucic.

tb73i09k881y3sjt.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oki napisze wiadomość na fb

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słuchajcie, a jak już zacznę podawać mm to się po 6 miesiącu zaczyna od 2 czy od 1? Ja już nie pamiętam, chyba od razu dwójka, nie?

201508091565.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale nam się szpital na Belly zrobił:( mały śpi na drzemce więc zaraz wypiję sobie mleko z czosnkiem, Werdiana zaintrygował mnie Twój przepis z tym kakao.. muszę też spróbować.
    U nas 14 stopni ale strasznie wieje, za godzinkę ma być mąż i weźmie małego na chwilkę na spacer, niech jeszcze pooddycha wiejskim powietrzem bo od jutra znowu będzie się raczył wrocławskimi spalinami..

Magda rób ten syrop z cebuli, mi też na kaszel pomagał taki syrop z mleczy i czarnego bzu ale to moja teściowa szamanka robiła.. ona na każdą chorobę ma miksturę:)

Aga ja też miałam te pampki i były bardzo ok.. natomiast teraz mam Dady 4 i wydaje mi się że są gorsze niż te mniejsze rozmiary, grubsze i słabo pochłaniają zapach.. no ale dostałam 2 paczki więc nie ma co kwękać.. takie prezenty bardzo lubię:)

1usawn15ju6q9qwm.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas tez dzis zaczynamy rybke - losos z warzywami

niecierpliwa - u meza bez zmian, mimo operacji nadal widzi podwojnie jak patrzy w dol - co chwile lata do okulisty , chirurga szczekowego - narazie karza mu czekac i cwiczyc , ale poprawy narazie zadnej.

Nawet pismo nam przyszlo z policji ze wszczeli postepowanie bo szpital wyslal papiery - myslalam ze jak sie nie zglasza pobicia itd.. to sprawy nie ma , a tu prosze.

niecierpliwa lubi tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda a sprobuj ten syrop z banana co pisalam.

tb73i09k881y3sjt.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pulpecja wrote:
    słuchajcie, a jak już zacznę podawać mm to się po 6 miesiącu zaczyna od 2 czy od 1? Ja już nie pamiętam, chyba od razu dwójka, nie?

chyba 2 , 1 jest niby do 6 miesiaca - tzn. tak mi sie wydaje ;-)

Pulpecja, zabka11 lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • Aska87 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my wczoraj zakupilismy w almie na próbe jakies dziwne pampersy :) niby wyprodukowane w Dani i skandynawskie standardy hmmm zobaczymy co to :) 54 szt za 25 zl wiec cena kuszaca

udało się w <3 9 <3 msc s
    SYNEK :*Patryk :* ur. 22.08.15 3170g 57cm 10 pkt :)
    relg3e5e4hiu7llr.png
    [*] 8.10.2016 7tc <3
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda zdrowka!

Pulpecja mi sie wydaje, ze od 2.

Rybka wciekla, mozna jechac nad morze ;)

zabka11 lubi tę wiadomość

• Ofka Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pulpecja wrote:
    A bedziesz karmic mieszanie czy jak? Jak chcesz odstawic od cyca?

tb73i09k881y3sjt.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pulpecja od 2 bo 1 jest od urodzenia do 6m

Pulpecja lubi tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • 5ylwia Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, współczuję tych chorób i nieprzespanych nocek! Oli od 3 dni chodzi spać przed 20, a wstaje o 7! Łóżeczko mam przy łóżku więc jak koło 4 zaczyna się kręcić to wyciągam rękę i wkładam mu smoka i śpi dalej ;-) o 7 cycek i śpimy do 9! Fakt, że w dzień daje popalić fest ale jednak jak człowiek wyspany to ma siłę na wszystko :) U sąsiada remont.. Wiertarka chodzi tak, że głowę rozsadza.. Wczoraj Oli tak się wystraszył, że pół godziny nie mogłam go uspokoić! Chyba sąsiad słyszał tą histerię bo dzisiaj rano napisał sms do męża żeby mi przekazał, że jeszcze dzisiaj będą wiercić :( siedzimy zamknięci w sypialni.. Pogoda masakra wieje i pada! Nie pozostaję mi nic innego jak jechać do siostry ;-)

lys lubi tę wiadomość

• Weridiana Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    0na88 wrote:
    u nas tez dzis zaczynamy rybke - losos z warzywami

niecierpliwa - u meza bez zmian, mimo operacji nadal widzi podwojnie jak patrzy w dol - co chwile lata do okulisty , chirurga szczekowego - narazie karza mu czekac i cwiczyc , ale poprawy narazie zadnej.

Nawet pismo nam przyszlo z policji ze wszczeli postepowanie bo szpital wyslal papiery - myslalam ze jak sie nie zglasza pobicia itd.. to sprawy nie ma , a tu prosze.

To poważna sprawa, powinni przynajmniej zapłacić odszkodowanie, a jakby stracił wzrok, pobicie to przestępstwo

1usasg185gkausx0.png
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona a ujeli sprawcow?

tb73i09k881y3sjt.png
‹‹ 3186 3187 3188 3189 3190 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ