X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata, powiedz, ze dawałaś, ale nie chciał jeść :-) no i zapytaj konkretnie dlaczego ten trzeci centyl ją tak martwi. W końcu to nie oznacza chorego dziecka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2016, 21:11

Weridiana, Agaata, Paula_071 lubią tę wiadomość

201508091565.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pulpecja wrote:
    Agata, powiedz, ze dawałaś, ale nie chciał jeść :-) no i zapytaj konkretnie dlaczego ten trzeci centyl ją tak martwi. W końcu to nie oznacza chorego dziecka.

Tak kombinowałam, ale doszłam do wniosku, że to bez sensu ją oszukiwać, bo to w końcu moja świadoma decyzja. :-) Powiem, że nie dawałam bo nie miałam przekonania co do tego i że ładnie przybiera, więc nie wiem o co chodzi :-) Przez 3 tyg teraz przybrał 400g - dzisiejsza waga 6700g.

Zetka, magda sz, Pulpecja lubią tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Apaczka moja tak odwracala głowę i na drugi dzień miała te białe plamki chyba plesniawki. Z tym ze budziła się co 1,5h z płaczem.
    Dzisiaj już dobrze, nawet spacer udany bo spala 2h w wózku co jej się bardzo rzadko zdarza.

1usasg185gkausx0.png
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Apaczka doskonale Cie rozumiem, po tym co Julka mi zafundowala z jedzeniem mam taka traume, ze boje sie kazdej zmiany korka czy butelki, na mm 2 tez przechodzilam z dusza na ramieniu
    Wiesz ja w porównaniu do tej akcji z grudnia to bardzo wyluzowałam. Wtedy nie wiedziałam o co chodzi i martwiłam się a po kilku dniach było po wszystkim. Teraz po prostu mam nadzieję, że prędko minie i już nie rwę włosów z głowy. Jeszcze do mnie przyjdzie :P

Paula_071 lubi tę wiadomość

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    apaczka wrote:
    Wiesz co, z tą kaszą...może jak byś dała kaszkę mleczną o jakimś tam smaku, która zawiera mnóstwo cukru to byś Huberta może utuczyła. Ale jak chcesz dawać kaszke Holle ryżową i to na wodzie to moim zdaniem ciężko będzie ;) ona jest dosyć lekka, nie wiem ile trzeba by jej zjeść żeby się spaść.

Zgadzam się, dlatego uważam, że to bez sensu. Wolałabym zacząć od warzyw, później dołączyć owoce a później dodawać co 2-gi dzień kasze do owoców. Nie sądzę, aby kasza na wodzie mu smakowała, dlatego nie podawałam.

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robię sernik :-) Jeszcze muszę usmażyć polędwiczki i będzie można posiedzieć w spokoju. :-)

Weridiana, magda sz lubią tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iys co do umowy. .nie ma nikogo kto by cię zatrudnił tak na papierze dla banku, chyba wystarczy przez 3-6 miesięcy? I jeśli macie jakiś wkład własny to pewnie zmienia postać rzeczy. Wiem że swojego czasu chętnie udzielano w pl kredytu samozatrudnionym w uk teraz już trzeba mieć umowę o pracę ale wiadomo są różne obejścia. Np tutaj z punktu widzenia banku lepiej mieć umowę o pracę przez 3 miesiące niż samozatrudnienie przez 3 lata, chore bo na umowie też możesz stracić pracę ale tak już jest.

1usasg185gkausx0.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weridiana z tego co wiem w PL nie ma już opcji wzięcia kredytu na mieszkanie bez wkładu własnego.

Weridiana, Paula_071 lubią tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata dzięki za rozjaśnienie :) zastanawiam się tylko czy coś mi zrobią jeśli zgłoszę wynajem po podpisaniu umowy. Dzisiaj mieszkanie zostało wynajęte, nie wiedziałam że muszę wcześniej zgłosić.

Agaata lubi tę wiadomość

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba tylko możesz zmienić datę wynajęcia w umowie i jeszcze raz podpisać. :-)

Zetka lubi tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weridiana ja nie lubie tak kombinowac. Na chwilę obecną jest jak jest zobaczymy co czas pokaże.

Weridiana lubi tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata wrote:
    Weridiana z tego co wiem w PL nie ma już opcji wzięcia kredytu na mieszkanie bez wkładu własnego.
    Ha a to nawet nie wiedziałam, cały czas coś się zmienia

Agaata lubi tę wiadomość

1usasg185gkausx0.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weridiana wrote:
    Ha a to nawet nie wiedziałam, cały czas coś się zmienia

Teraz jest obowiązek 15% wkłądu własnego, z czego 10% trzeba mieć w gotówce, a te 5% zdaje się w formie jakiegoś zabezpieczenia na lokacie. Nie wiem dokładnie.

Weridiana, apaczka lubią tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    Weridiana ja nie lubie tak kombinowac. Na chwilę obecną jest jak jest zobaczymy co czas pokaże.

Rozumiem ale prawo też nie jest doskonałe niestety

może się przejdź do dobrego doradcy kredytowego i będzie w stanie Ci pomóc

jeszcze jedna opcja, banki wystawiają mieszkania, domy na aukcji wtedy jest dużo taniej, nie interesowalam się bliżej tematem a może warto?

lys lubi tę wiadomość

1usasg185gkausx0.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale miałam wieczorem nerwa. No tak mnie wszystko wkurzalo że szok. Teraz mnie brzuch pobolewa, mam nadzieję że to nie zwiastun @

Próbowałam Małemu podać moje mleko z butli. Nie da rady, wywala tego smoka. Jestem w czarnej dupie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2016, 21:56

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/360680b1abfc.jpg

dzisiejszy spacer , no połowa bo drugą spacerowalysmy słowo :-)

magda sz, jesslin87, lys, 0na88, Martucha86, Migotkaa, Pulpecja, Paula_071, niecierpliwa, witaminkab, Maniuś, Laura, Amberla lubią tę wiadomość

1usasg185gkausx0.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetka ja tak miałam ze starszą ale jak poszłam do pracy (Laura miała 6 miesięcy) i nie miałam wyjścia zostawiłam ją z opiekunką z moim mlekiem i butelką. Od niej wypila bez problemu ale nigdy przy mnie.

1usasg185gkausx0.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetka wrote:
    Ale miałam wieczorem nerwa. No tak mnie wszystko wkurzalo że szok. Teraz mnie brzuch pobolewa, mam nadzieję że to nie zwiastun @

Próbowałam Małemu podać moje mleko z butli. Nie da rady, wywala tego smoka. Jestem w czarnej dupie.

W takiej samej czarnej dupie jak ja, bo mój butelki też nie akceptuje. Daliśmy spokój już w listopadzie, bo jak próbowaliśmy podać moje mleko z butli to dostał takiej histerii, że zapomniał oddychać ;-) Przekorny jest, bo smoczka używa z chęcią.

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupilam lampę i lakier na allegro semilac, mama mi przywiezie. Wzięłam lakier 28 czerwony wino ale chciałabym jeszcze taką żywą jasną czerwień, który kolor radzicie, a z jasnych lubię french ale z tych nie wiem, jakies kolory polecacie?

1usasg185gkausx0.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weridiana sexy red jest bardzo mocny czerwony a ja mam teraz czerwony juz pisze jaki tylko zerknę Intense Red 027:)- klasyczna czaerwień, no zalezy co lubisz, ja lubie neonki mocne kolory, czasem pastele, czarny z drobinkami jest piekny:)

a i polecam Harda pod kolor, super utwardza paznokcie:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2016, 22:50

Weridiana lubi tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
‹‹ 3193 3194 3195 3196 3197 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ