SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja bede to dziecko karmic do osiemnastki.
Kurwa od kapieli do 24tej szesc (!) razy. Ciumnie i spi dalej. Od 24tej do 7 rano cztery razy....i to jest sukces...
Nie daje sie oszukac butla mimo ze umie pic bo przeciez od malenkiego zostaje z tesciowa...
Mam kryzys.magda sz, małaMyszka, Amberla lubią tę wiadomość
-
Niecierpliwa - nie kupilam zadnego mleka, bo nie umiem sie zdecydowac. Nie planuje podawac smakowych kaszek, ale nigdy to nie wiadomo, dlatego chyba wezme Bebiko, tylko nie wiem czy nie to plus.
Mam pomrozone mleko, sama jeszcze sciagam i przystawiam do "zdrowej" piersi.13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
Ofka wrote:Ja bede to dziecko karmic do osiemnastki.
Kurwa od kapieli do 24tej szesc (!) razy. Ciumnie i spi dalej. Od 24tej do 7 rano cztery razy....i to jest sukces...
Nie daje sie oszukac butla mimo ze umie pic bo przeciez od malenkiego zostaje z tesciowa...
Mam kryzys.
A maz podaje mu butle czy Ty? Moze Ciebie za bardzo z cycem kojarzy. Myslisz, ze te pobudki sa z glodu czy potrzeby ciumkania/ bliskości? Kiedy rozszerzasz diete?
A ja dalej ogrzewam, sciagam, chlodze...13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
Ofka wrote:Ja bede to dziecko karmic do osiemnastki.
Mam kryzys.
Bo on raczej z głodu się nie budzi, dlatego nie daje się oszukać butlą. Raczej z innych powodów się budzi i potrzebuje bliskości. Może ma za dużo jakichś bodźców? Kiedyś czytałam, że dzieci przy których często się ogląda tv, gorzej śpią. -
Weridiana wrote:no wlasnie jak to jest z tym hardem czy nie wystarczy base? czy hard jest lepszy?
dzieki za wskazowki
wiesz co generalnie sama baza wystarczy ale z tym hardem sa takie twarde, mniej podatne na uszkodzenia zwłaszcza przy dłuzszych paznokciach, ja uzywam zawsze odkad kupiłam:)Weridiana lubi tę wiadomość
-
dziewczyny wspolczuje nocek , odpukac dziecko mi spi cala noc - z 10-11 godzin ciagiem.
za to w ciagu dnia tylko dwie drzemki 30 min i to jest max.
mamy swoj rytm dnia , karmienia o stalych porach , spacery , kapiel i jakos to idzie choc fakt ze jak zaburzymy rytm to wszystko sie sypie i przesuwa.
Jade dzis do mamy , poogladam inne sciany niz swoje.
niecierpliwa, Paula_071, Martucha86, jesslin87, Amberla lubią tę wiadomość
-
Paula_071 wrote:A maz podaje mu butle czy Ty? Moze Ciebie za bardzo z cycem kojarzy. Myslisz, ze te pobudki sa z glodu czy potrzeby ciumkania/ bliskości? Kiedy rozszerzasz diete?
A ja dalej ogrzewam, sciagam, chlodze...
Jutro skonczy pol roku to juz bylby czas na to. On zawsze dostawal w butli odciagniete moje, raz tylko byla proba z mm. No i teraz dostal w tym tygodniu pierwszy raz nan ale go uczulilo. Teraz probuje dac bebilon pepti ma paskudny smak. -
Agaata wrote:Bo on raczej z głodu się nie budzi, dlatego nie daje się oszukać butlą. Raczej z innych powodów się budzi i potrzebuje bliskości. Może ma za dużo jakichś bodźców? Kiedyś czytałam, że dzieci przy których często się ogląda tv, gorzej śpią.
-
Ofka wrote:W ciagu dnia nie wlaczam tv nigdy, wieczorem maz wlacza ale to maly juz spi w drugim pokoju. Ewentualnie rano jak wstaniemy i maz sie szykuje do pracy to leci ddtvn. Ale tez rzadko.
To w takim razie nie ten trop. Może jakieś inne bodźce? Cholera wie. Nie sądzę, aby 10 razy w nocy był głodny. -
Ofka moze zwyczajna potrzeba bliskosci, dzis czytalam ze dziecki kp jedza noca caly okres karmienia piersia, ale ile w tym prawddy?
Ona u nas tak samo, cos za cos w ciagu dnia 3 drzemki po 30 minut czasem 4, ale za to 10-12h snu nocnego. Kiedys musza zregenerowac sily0na88 lubi tę wiadomość
-
Do tej 24 spi w lozeczku potem ja sie klade i biore go do siebie. I tu i tu czestotliwosc budzenia sie jedt taka sama...najpierw myslalam ze to noworodek. Po 3 miesiacu do 4 go bylo ok ze cztery razy sie budzil. Potem obstawialam zeby, wyszly mu dwa, sliny tak nie toczy, nie pcha tak raczek juz...teraz ten rumien bo sie troche drapie...
Oddalam go wlasnie do tesciowej. Maz go zabral. Poucze sie troche, pojde do kosmetyczki a maz go przywiezie po 17.
Podjelam decyzje ze za dwa tygodnie bedzie u tesciowej codziennie. Ja nie mam szansy tego zdac w tym roku ale musze sprobowac. Bedzie tam z tata, on jest przyzwyczajony na dluzej byc z tesciowa, bo odkad skonczyl miesiac musialam wrocic na zajecia i nie bylo mnie caly dzien. Bije sie z myslami no ale przeciez potem znowu bedzie ze mna ja mam maciezynski do wrzesnia chyba... -
Dzień dobry. Moja panna odsypia nocne pobudki rano. Tzn spi do 10-11. Np. teraz sobie grzecznie śpi. Po 7 dostała cycka. W nocy teraz co 2 godziny. jak przyjdzie wiosna to będę musiała ją przestawić z tego porannego spania, szkoda dnia. Moja też ma potrzebę bliskości bardzo mocną i to ja muszę tę bliskość zapewnić. Tatuś nie wystarczy. Zwłaszcza wieczorem.
Moja Tośka ma glos jak chłop po przepiciu, jak się śmieje to aż mi się śmiać chce, coś jej w tym gardle siedzi i mówi z taką mega chrypą. Poza tym dobrze się czuje. Nie wiem czy się lekarzem nie skończy jak nie przejdzie. -
Ofka, fajnie, ze masz jak zostawić, nawet się nie zastanawiaj. Moja teściowa bałaby się z nią dłużej zostać, bo ona nie bardzo chce butelkę, a jakby płakała to od razu byłby telefon po mnie
muszę więc poczekać aż będzie w stanie najeść się schabowym.
-
Boze jak ja sie boje odstawienia od cycka ;/
Boje sie ze bedzie sajgon. Jeszcze chce ją karmic,ale do lata chce odstawic, najwazniejszy okres juz ją wykarmiłam, ogólnie to zalezy mi zeby do wiosny ją karmic,a potem niech sie dzieje co chce, tylko boję się jej reakcji, mimo ze z butli pije,ale tą butle dostaje jednak raz na jakis czas a cyca ma codziennie..