X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bede to dziecko karmic do osiemnastki.
    Kurwa od kapieli do 24tej szesc (!) razy. Ciumnie i spi dalej. Od 24tej do 7 rano cztery razy....i to jest sukces...
    Nie daje sie oszukac butla mimo ze umie pic bo przeciez od malenkiego zostaje z tesciowa...

Mam kryzys.

magda sz, małaMyszka, Amberla lubią tę wiadomość

tb73i09k881y3sjt.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa - nie kupilam zadnego mleka, bo nie umiem sie zdecydowac. Nie planuje podawac smakowych kaszek, ale nigdy to nie wiadomo, dlatego chyba wezme Bebiko, tylko nie wiem czy nie to plus.
    Mam pomrozone mleko, sama jeszcze sciagam i przystawiam do "zdrowej" piersi.

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofka wrote:
    Kurwa od kapieli do 24tej szesc (!) razy. Ciumnie i spi dalej. Od 24tej do 7 rano cztery razy....i to jest sukces...
    Nie daje sie oszukac butla mimo ze umie pic bo przeciez od malenkiego zostaje z tesciowa...

Mam kryzys.

A maz podaje mu butle czy Ty? Moze Ciebie za bardzo z cycem kojarzy. Myslisz, ze te pobudki sa z glodu czy potrzeby ciumkania/ bliskości? Kiedy rozszerzasz diete?

A ja dalej ogrzewam, sciagam, chlodze...

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofka wrote:

Mam kryzys.

Bo on raczej z głodu się nie budzi, dlatego nie daje się oszukać butlą. Raczej z innych powodów się budzi i potrzebuje bliskości. Może ma za dużo jakichś bodźców? Kiedyś czytałam, że dzieci przy których często się ogląda tv, gorzej śpią.

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weridiana wrote:
    no wlasnie jak to jest z tym hardem czy nie wystarczy base? czy hard jest lepszy?
    dzieki za wskazowki :-)

wiesz co generalnie sama baza wystarczy ale z tym hardem sa takie twarde, mniej podatne na uszkodzenia zwłaszcza przy dłuzszych paznokciach, ja uzywam zawsze odkad kupiłam:)

Weridiana lubi tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny wspolczuje nocek , odpukac dziecko mi spi cala noc - z 10-11 godzin ciagiem.
    za to w ciagu dnia tylko dwie drzemki 30 min i to jest max.
    mamy swoj rytm dnia , karmienia o stalych porach , spacery , kapiel i jakos to idzie choc fakt ze jak zaburzymy rytm to wszystko sie sypie i przesuwa.

Jade dzis do mamy , poogladam inne sciany niz swoje.

niecierpliwa, Paula_071, Martucha86, jesslin87, Amberla lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    A maz podaje mu butle czy Ty? Moze Ciebie za bardzo z cycem kojarzy. Myslisz, ze te pobudki sa z glodu czy potrzeby ciumkania/ bliskości? Kiedy rozszerzasz diete?

A ja dalej ogrzewam, sciagam, chlodze...
    No albo ja albo maz...pobudki sa raczej z tego ze jak sie rozbudzi musi ciumnac zeby dalej zasnac. Nie wiem kiedy rozszerze diete bo on ma ten rumien pod szyjka i czekamy az zejdzie. Cialko go swedzi...
    Jutro skonczy pol roku to juz bylby czas na to. On zawsze dostawal w butli odciagniete moje, raz tylko byla proba z mm. No i teraz dostal w tym tygodniu pierwszy raz nan ale go uczulilo. Teraz probuje dac bebilon pepti ma paskudny smak.

tb73i09k881y3sjt.png
  • witaminkab Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofka bebilon pepti nie jest najgorszy. Nutramigen jest paskudny.

mhsv3e5eug8d3245.png
    wnidvcqg5wbp23cu.png
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata wrote:
    Bo on raczej z głodu się nie budzi, dlatego nie daje się oszukać butlą. Raczej z innych powodów się budzi i potrzebuje bliskości. Może ma za dużo jakichś bodźców? Kiedyś czytałam, że dzieci przy których często się ogląda tv, gorzej śpią.
    W ciagu dnia nie wlaczam tv nigdy, wieczorem maz wlacza ale to maly juz spi w drugim pokoju. Ewentualnie rano jak wstaniemy i maz sie szykuje do pracy to leci ddtvn. Ale tez rzadko.

tb73i09k881y3sjt.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofka wrote:
    W ciagu dnia nie wlaczam tv nigdy, wieczorem maz wlacza ale to maly juz spi w drugim pokoju. Ewentualnie rano jak wstaniemy i maz sie szykuje do pracy to leci ddtvn. Ale tez rzadko.

To w takim razie nie ten trop. Może jakieś inne bodźce? Cholera wie. Nie sądzę, aby 10 razy w nocy był głodny.

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofka moze zwyczajna potrzeba bliskosci, dzis czytalam ze dziecki kp jedza noca caly okres karmienia piersia, ale ile w tym prawddy?

Ona u nas tak samo, cos za cos w ciagu dnia 3 drzemki po 30 minut czasem 4, ale za to 10-12h snu nocnego. Kiedys musza zregenerowac sily ;)

0na88 lubi tę wiadomość

• Migotkaa Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa nie bój sie, nie ugłodzi sie:) Najwidoczniej się najada :) mój Szymko jak skończył 3 miesiace to przestał wogóle jeść w nocy

niecierpliwa, aaaaga lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofka, a on zasypia tylko przy cycku? W ciagu dnia tez?

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Ofka, a on zasypia tylko przy cycku? W ciagu dnia tez?
    Raczej po cycku...dostaje jesc, rozleniwia sie odkladam i zasypia. Czasami od razu czasami jeszcze sie wierci chwile.

tb73i09k881y3sjt.png
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do tej 24 spi w lozeczku potem ja sie klade i biore go do siebie. I tu i tu czestotliwosc budzenia sie jedt taka sama...najpierw myslalam ze to noworodek. Po 3 miesiacu do 4 go bylo ok ze cztery razy sie budzil. Potem obstawialam zeby, wyszly mu dwa, sliny tak nie toczy, nie pcha tak raczek juz...teraz ten rumien bo sie troche drapie...

Oddalam go wlasnie do tesciowej. Maz go zabral. Poucze sie troche, pojde do kosmetyczki a maz go przywiezie po 17.
    Podjelam decyzje ze za dwa tygodnie bedzie u tesciowej codziennie. Ja nie mam szansy tego zdac w tym roku ale musze sprobowac. Bedzie tam z tata, on jest przyzwyczajony na dluzej byc z tesciowa, bo odkad skonczyl miesiac musialam wrocic na zajecia i nie bylo mnie caly dzien. Bije sie z myslami no ale przeciez potem znowu bedzie ze mna ja mam maciezynski do wrzesnia chyba...

tb73i09k881y3sjt.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry. Moja panna odsypia nocne pobudki rano. Tzn spi do 10-11. Np. teraz sobie grzecznie śpi. Po 7 dostała cycka. W nocy teraz co 2 godziny. jak przyjdzie wiosna to będę musiała ją przestawić z tego porannego spania, szkoda dnia. Moja też ma potrzebę bliskości bardzo mocną i to ja muszę tę bliskość zapewnić. Tatuś nie wystarczy. Zwłaszcza wieczorem.
    Moja Tośka ma glos jak chłop po przepiciu, jak się śmieje to aż mi się śmiać chce, coś jej w tym gardle siedzi i mówi z taką mega chrypą. Poza tym dobrze się czuje. Nie wiem czy się lekarzem nie skończy jak nie przejdzie.

201508091565.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofka skoro Iwo dobrze sie czuje z tesciowa to nie masz sie co zastanawiac . To dobra decyzja .

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofka, fajnie, ze masz jak zostawić, nawet się nie zastanawiaj. Moja teściowa bałaby się z nią dłużej zostać, bo ona nie bardzo chce butelkę, a jakby płakała to od razu byłby telefon po mnie :-/ muszę więc poczekać aż będzie w stanie najeść się schabowym.

201508091565.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boze jak ja sie boje odstawienia od cycka ;/
    Boje sie ze bedzie sajgon. Jeszcze chce ją karmic,ale do lata chce odstawic, najwazniejszy okres juz ją wykarmiłam, ogólnie to zalezy mi zeby do wiosny ją karmic,a potem niech sie dzieje co chce, tylko boję się jej reakcji, mimo ze z butli pije,ale tą butle dostaje jednak raz na jakis czas a cyca ma codziennie..

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkarolina zacznij od codziennego zastepowania jednego cyca butla po np 2tygodniach dwie butle itd bedzie wam łatwiej i mniej boleśniej

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
‹‹ 3195 3196 3197 3198 3199 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ