X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofka wrote:
    Ja bede to dziecko karmic do osiemnastki.
    Kurwa od kapieli do 24tej szesc (!) razy. Ciumnie i spi dalej. Od 24tej do 7 rano cztery razy....i to jest sukces...
    Nie daje sie oszukac butla mimo ze umie pic bo przeciez od malenkiego zostaje z tesciowa...

Mam kryzys.

Ofka, mam to samo. Przyssie się, pociągnie dwa razy i śpi. Wezmę cyca, ryk. Już nie mogę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2016, 13:25

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • Laura Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bry bry :)
    My o 6 butla i poszliśmy spać dalej obudziliśmy się o 10.30
    Szybko wstałam zrobiłam Dominisiowi butle, przed 13 zjadł deserek i poszedł spać.
    Z kp kiepsko tak jak pisałam na FB nie chce wogóle jedynie to w nocy jak się obudzę to przystawie go raz na śpiocha. Trzeba będzie zakończyć laktacje :(

Weridiana lubi tę wiadomość

Synuś mamusi i tatusia :)
    Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• AgaSad Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze Zetka, współczuję:( i co tu mądrego poradzić.. może samo jakoś się ureguluje a może będziesz musiała stoczyć małą wojnę żeby zasypiał inaczej.. u nas jest podobnie.. wiem jak go tego oduczyć ale nie potrafię się za to zabrać w nocy, tylko że mój jakoś zaakceptował smoczek do zasypiania..

Zetka lubi tę wiadomość

1usawn15ju6q9qwm.png
  • Laura Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zamówiłam :) https://www.agugu24.pl/pl/p/Tommee-Tippee-gryzak-dziaselko-etap-pierwszy/15621
    Wiem że zapłace tyle samo za przesyłke ale myślę że będzie idealny, Dominis pcha całego smoczka do buzi, ten bedzie super na pewno :)
    Ma pełno gryzaków których nie chce, woli smoka ;)

Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• magda sz Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja codziennie w myslach klne jak usypiam mala i jak w nocy karmie ja dzis bylo od 1 do 7 6 karmien. Uwielbialam sie rozkoszowac chwila jak tulilam malutka w ramionach ale wczesniej w nocy jak nakarmialam o 21 to nastepne ok 3-4 i rano 7 a teraz uzaleznilam mala i rzuca sie wsciekla na cycka, possie 3 razy i trzyma i memla ale nie je. Po prostu nalog ze cyc w buzi, rzadko kiedy jest tak ze sama pusci, ja musze kombinowac jak jej wyciagnac z buzi zeby nie zbudzic. Jak wkladam smoczka to momentalnie oczy jak 5zl. Przy nastepnym dziecku bede madrzejsza i naucze zasypiac bez udzialu cyca, przynajmniej bede probowac bo z Maja nawet do lba mi nie przyszlo jak byla mala zeby moze ja troche usamodzielnic. Spac z nia moge byleby nie ssala co chwila

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Laura Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaSad wrote:
    No właśnie dziewczyny jak robiłyście z tym glutenem?
    Aga ja zaczęłam od kaszki z Hippa na dobranoc, kilka dni po kilka łyżeczek a teraz codziennie po pół słoiczka :)

AgaSad lubi tę wiadomość

Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• Zetka Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    Ja codziennie w myslach klne jak usypiam mala i jak w nocy karmie ja dzis bylo od 1 do 7 6 karmien. Uwielbialam sie rozkoszowac chwila jak tulilam malutka w ramionach ale wczesniej w nocy jak nakarmialam o 21 to nastepne ok 3-4 i rano 7 a teraz uzaleznilam mala i rzuca sie wsciekla na cycka, possie 3 razy i trzyma i memla ale nie je. Po prostu nalog ze cyc w buzi, rzadko kiedy jest tak ze sama pusci, ja musze kombinowac jak jej wyciagnac z buzi zeby nie zbudzic. Jak wkladam smoczka to momentalnie oczy jak 5zl. Przy nastepnym dziecku bede madrzejsza i naucze zasypiac bez udzialu cyca, przynajmniej bede probowac bo z Maja nawet do lba mi nie przyszlo jak byla mala zeby moze ja troche usamodzielnic. Spac z nia moge byleby nie ssala co chwila

Magda, a nie boli Ciebie jak ona tak ciumka? Bo mnie bardzo, mam aż tak splaszczone sutki jak szminka jak mu z buzi wyciągam.

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • Laura Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetka a ty karmisz tylko piersią?

Zetka lubi tę wiadomość

Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• Zetka Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga, gluten to można z manny. Pół łyżeczki gotujemy w ok 30-40ml i dodajesz to do owoców czy obiadku.

M9zna też te pierwsze ciasteczka hippa. Jedno rozmemlac z mlekiem czy owockiem.

Mozna też pietkę od chleba do pociumkanua ale to strach.

AgaSad lubi tę wiadomość

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laura wrote:
    Zetka a ty karmisz tylko piersią?

Tak, z mleka tylko kp. Od jakiegoś czasu warzywa, zjada w miarę ok. Gluten wprowadzam też. No i od 4 dni owocki ale płacze i owoców nie chce. Jabłko be, banany be, morele be, śliwka be. Dziś rozgniotlam banana normalnego, tez be. Nie wiem czemu. Podałam obiadek, zjadł. Po tym cyca dość sporo. Najchętniej to on by tylko cycek.

Już kurwicy dostaje i nerwy mi puszczaja. Próbowałam na noc kaszke ryżowa, czasami zje 40g a jak dodam owocna to nie tknie.

Migotka, Twój Szymek też nie lubi owoców?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2016, 14:05

Laura lubi tę wiadomość

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem na siebie zła. Porabana jakas jestem, wyrodna matka. Wczoraj była wywiadówka, synek w 1kl. Najlepiej z całej klasy napisał test, właściwie to najlepiej z wszystkich pierwszych klas. 23p/23p. Srednia klasy to 19,5p a średnia w Polsce to 19,02. No i w ogóle pomaga dzieciom, Pani go chwali, wytypowała go na konkurs z Centrum Edukacji. Wszystko super, dumni strasznie jesteśmy. Chwalilismy go itp. Ale ja zjebalam wieczór bo nerwy mi puściły bo nie chciał posprzątać i się kłaść itp, potem mały nie chciał jeść, w dzień prawie nie spal i nie wytrzymałem i zaczęłam się wydzierac. Ehhhh masakra :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2016, 14:10

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetka żadna wyrodna matka tylko matka, która jest człowiekiem :-) Przytul go, daj buziaka i już :-)

My zaliczamy drugi spacer :-) Pizdzi jak w kieleckiem ale daję radę pchać wózek więc nie jest źle ;-)

Zetka, Weridiana lubią tę wiadomość

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • Laura Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetka wrote:
    Tak, z mleka tylko kp. Od jakiegoś czasu warzywa, zjada w miarę ok. Gluten wprowadzam też. No i od 4 dni owocki ale płacze i owoców nie chce. Jabłko be, banany be, morele be, śliwka be. Dziś rozgniotlam banana normalnego, tez be. Nie wiem czemu. Podałam obiadek, zjadł. Po tym cyca dość sporo. Najchętniej to on by tylko cycek.

Już kurwicy dostaje i nerwy mi puszczaja. Próbowałam na noc kaszke ryżowa, czasami zje 40g a jak dodam owocna to nie tknie.

Migotka, Twój Szymek też nie lubi owoców?
    hmm owocków nie chce? dziwne, zawsze dzieci wolą owocki od warzyw ;)
    a spróbuj podać mu kaszkę z owocami z Hippa moze na poczatek tam jest gluten
    Dominis to je w zasadzie juz wszystko no prawie wszystko tylko nie chce cyca....

Zetka lubi tę wiadomość

Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetka ja wczoraj dalam Julce do pociunkania skorke od chleba, ale ja trzymalam w rece, a ona tak trzymala kurczowo moje dlonie, zeby tylko jej nie zabrac, a jak juz rozmoczyla i wzielam jej mina bezcenna

Zetka lubi tę wiadomość

• witaminkab Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My juz po spacerze. Musze sobie ściągnąć jakieś audiobooki, bo nudzę się strasznie na tych spacerach.

mhsv3e5eug8d3245.png
    wnidvcqg5wbp23cu.png
  • psioszka11 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetka Mój też owoców nie rusza.Kupiłam tą siateczke i chce mu dac jabłko w tym i zobaczę.
    A i kupiłam manna bez składu mleka natomiast Trzeba ja robić na mm.Więc ile wsypać na początek?bo tam są proporcje na taką gęstą z 6łyżek?

Zetka, Agaata lubią tę wiadomość

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po szczepieniu, jednak pani doktor stwierdziła, że podamy szczepionkę, bo nie widać infekcji, kaszlu też już nie ma. To były 3-cie pneumokoki i teraz mamy spokój ze szczepieniami do 13-14 miesiąca :-) I bardzo dobrze. Hubert waży 6760, między 3 a 10 centylem. Powiedziałam, że kasz nie podawaliśmy, nic nie powiedziała, ale minę miała średnią. No cóż, w sumie to moja sprawa.
    Mamy się pokazać za 2 miesiące na taki ogólny przegląd, wtedy też wypytam o szczepionkę na meningokoki - chciałabym ją podać jak Hubert skończy rok.

apaczka, Zetka, AgaSad, Laura, Martucha86, Paula_071, Weridiana, magda sz, jesslin87, mamasia, Amberla lubią tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acha, zęby, jak to określila są "w dziąsłach" ale jeszcze spory kawałek do wyjścia mają, więc jeszcze poczekamy.
    Z jednej strony to źle, bo dalej będzie masa śliny i drapanie się zabawkami po dziąsłach. Ale z drugiej strony, z perspektywy kp to wcale mi się nie śpieszy żeby on miał zęby i tutaj to będę nawet zadowolona jak jeszcze nie wyjdą.

AgaSad, Laura, Zetka, Martucha86, Paula_071, Weridiana, magda sz, jesslin87, mamasia, Amberla lubią tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Maniuś Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/020621c78d4e.jpg

AgaSad, Laura, Martucha86, witaminkab, Weridiana, magda sz, jesslin87, 0na88, Aska87, mamasia, Migotkaa, Amberla lubią tę wiadomość

zrz69vvjbeicd46f.png
    Synek 19.08.2015 ❤️
    Synek 05.05.2017 ❤️
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dalej plaża, tesciowa tancuje z malym podobno, jeszcze ma obiad zrobic. A ja kawke pije, cisza spokoj. Wrocilam od kosmetyczki... jestem zła kobietą...

Zetka, Weridiana, magda sz, jesslin87, 0na88, mamasia, Amberla lubią tę wiadomość

tb73i09k881y3sjt.png
‹‹ 3197 3198 3199 3200 3201 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ