SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Ofka wrote:Ja bede to dziecko karmic do osiemnastki.
Kurwa od kapieli do 24tej szesc (!) razy. Ciumnie i spi dalej. Od 24tej do 7 rano cztery razy....i to jest sukces...
Nie daje sie oszukac butla mimo ze umie pic bo przeciez od malenkiego zostaje z tesciowa...
Mam kryzys.
Ofka, mam to samo. Przyssie się, pociągnie dwa razy i śpi. Wezmę cyca, ryk. Już nie mogę.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2016, 13:25
-
Bry bry
My o 6 butla i poszliśmy spać dalej obudziliśmy się o 10.30
Szybko wstałam zrobiłam Dominisiowi butle, przed 13 zjadł deserek i poszedł spać.
Z kp kiepsko tak jak pisałam na FB nie chce wogóle jedynie to w nocy jak się obudzę to przystawie go raz na śpiocha. Trzeba będzie zakończyć laktacjeWeridiana lubi tę wiadomość
-
kurcze Zetka, współczuję
i co tu mądrego poradzić.. może samo jakoś się ureguluje a może będziesz musiała stoczyć małą wojnę żeby zasypiał inaczej.. u nas jest podobnie.. wiem jak go tego oduczyć ale nie potrafię się za to zabrać w nocy, tylko że mój jakoś zaakceptował smoczek do zasypiania..
Zetka lubi tę wiadomość
-
Zamówiłam
https://www.agugu24.pl/pl/p/Tommee-Tippee-gryzak-dziaselko-etap-pierwszy/15621
Wiem że zapłace tyle samo za przesyłke ale myślę że będzie idealny, Dominis pcha całego smoczka do buzi, ten bedzie super na pewno
Ma pełno gryzaków których nie chce, woli smoka -
Ja codziennie w myslach klne jak usypiam mala i jak w nocy karmie ja dzis bylo od 1 do 7 6 karmien. Uwielbialam sie rozkoszowac chwila jak tulilam malutka w ramionach ale wczesniej w nocy jak nakarmialam o 21 to nastepne ok 3-4 i rano 7 a teraz uzaleznilam mala i rzuca sie wsciekla na cycka, possie 3 razy i trzyma i memla ale nie je. Po prostu nalog ze cyc w buzi, rzadko kiedy jest tak ze sama pusci, ja musze kombinowac jak jej wyciagnac z buzi zeby nie zbudzic. Jak wkladam smoczka to momentalnie oczy jak 5zl. Przy nastepnym dziecku bede madrzejsza i naucze zasypiac bez udzialu cyca, przynajmniej bede probowac bo z Maja nawet do lba mi nie przyszlo jak byla mala zeby moze ja troche usamodzielnic. Spac z nia moge byleby nie ssala co chwila
-
magda sz wrote:Ja codziennie w myslach klne jak usypiam mala i jak w nocy karmie ja dzis bylo od 1 do 7 6 karmien. Uwielbialam sie rozkoszowac chwila jak tulilam malutka w ramionach ale wczesniej w nocy jak nakarmialam o 21 to nastepne ok 3-4 i rano 7 a teraz uzaleznilam mala i rzuca sie wsciekla na cycka, possie 3 razy i trzyma i memla ale nie je. Po prostu nalog ze cyc w buzi, rzadko kiedy jest tak ze sama pusci, ja musze kombinowac jak jej wyciagnac z buzi zeby nie zbudzic. Jak wkladam smoczka to momentalnie oczy jak 5zl. Przy nastepnym dziecku bede madrzejsza i naucze zasypiac bez udzialu cyca, przynajmniej bede probowac bo z Maja nawet do lba mi nie przyszlo jak byla mala zeby moze ja troche usamodzielnic. Spac z nia moge byleby nie ssala co chwila
Magda, a nie boli Ciebie jak ona tak ciumka? Bo mnie bardzo, mam aż tak splaszczone sutki jak szminka jak mu z buzi wyciągam.
-
Aga, gluten to można z manny. Pół łyżeczki gotujemy w ok 30-40ml i dodajesz to do owoców czy obiadku.
M9zna też te pierwsze ciasteczka hippa. Jedno rozmemlac z mlekiem czy owockiem.
Mozna też pietkę od chleba do pociumkanua ale to strach.AgaSad lubi tę wiadomość
-
Laura wrote:Zetka a ty karmisz tylko piersią?
Tak, z mleka tylko kp. Od jakiegoś czasu warzywa, zjada w miarę ok. Gluten wprowadzam też. No i od 4 dni owocki ale płacze i owoców nie chce. Jabłko be, banany be, morele be, śliwka be. Dziś rozgniotlam banana normalnego, tez be. Nie wiem czemu. Podałam obiadek, zjadł. Po tym cyca dość sporo. Najchętniej to on by tylko cycek.
Już kurwicy dostaje i nerwy mi puszczaja. Próbowałam na noc kaszke ryżowa, czasami zje 40g a jak dodam owocna to nie tknie.
Migotka, Twój Szymek też nie lubi owoców?Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2016, 14:05
Laura lubi tę wiadomość
-
Jestem na siebie zła. Porabana jakas jestem, wyrodna matka. Wczoraj była wywiadówka, synek w 1kl. Najlepiej z całej klasy napisał test, właściwie to najlepiej z wszystkich pierwszych klas. 23p/23p. Srednia klasy to 19,5p a średnia w Polsce to 19,02. No i w ogóle pomaga dzieciom, Pani go chwali, wytypowała go na konkurs z Centrum Edukacji. Wszystko super, dumni strasznie jesteśmy. Chwalilismy go itp. Ale ja zjebalam wieczór bo nerwy mi puściły bo nie chciał posprzątać i się kłaść itp, potem mały nie chciał jeść, w dzień prawie nie spal i nie wytrzymałem i zaczęłam się wydzierac. Ehhhh masakra
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2016, 14:10
-
Zetka wrote:Tak, z mleka tylko kp. Od jakiegoś czasu warzywa, zjada w miarę ok. Gluten wprowadzam też. No i od 4 dni owocki ale płacze i owoców nie chce. Jabłko be, banany be, morele be, śliwka be. Dziś rozgniotlam banana normalnego, tez be. Nie wiem czemu. Podałam obiadek, zjadł. Po tym cyca dość sporo. Najchętniej to on by tylko cycek.
Już kurwicy dostaje i nerwy mi puszczaja. Próbowałam na noc kaszke ryżowa, czasami zje 40g a jak dodam owocna to nie tknie.
Migotka, Twój Szymek też nie lubi owoców?
a spróbuj podać mu kaszkę z owocami z Hippa moze na poczatek tam jest gluten
Dominis to je w zasadzie juz wszystko no prawie wszystko tylko nie chce cyca....Zetka lubi tę wiadomość
-
Zetka Mój też owoców nie rusza.Kupiłam tą siateczke i chce mu dac jabłko w tym i zobaczę.
A i kupiłam manna bez składu mleka natomiast Trzeba ja robić na mm.Więc ile wsypać na początek?bo tam są proporcje na taką gęstą z 6łyżek?Zetka, Agaata lubią tę wiadomość
Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
-
My po szczepieniu, jednak pani doktor stwierdziła, że podamy szczepionkę, bo nie widać infekcji, kaszlu też już nie ma. To były 3-cie pneumokoki i teraz mamy spokój ze szczepieniami do 13-14 miesiąca
I bardzo dobrze. Hubert waży 6760, między 3 a 10 centylem. Powiedziałam, że kasz nie podawaliśmy, nic nie powiedziała, ale minę miała średnią. No cóż, w sumie to moja sprawa.
Mamy się pokazać za 2 miesiące na taki ogólny przegląd, wtedy też wypytam o szczepionkę na meningokoki - chciałabym ją podać jak Hubert skończy rok.apaczka, Zetka, AgaSad, Laura, Martucha86, Paula_071, Weridiana, magda sz, jesslin87, mamasia, Amberla lubią tę wiadomość
-
Acha, zęby, jak to określila są "w dziąsłach" ale jeszcze spory kawałek do wyjścia mają, więc jeszcze poczekamy.
Z jednej strony to źle, bo dalej będzie masa śliny i drapanie się zabawkami po dziąsłach. Ale z drugiej strony, z perspektywy kp to wcale mi się nie śpieszy żeby on miał zęby i tutaj to będę nawet zadowolona jak jeszcze nie wyjdą.AgaSad, Laura, Zetka, Martucha86, Paula_071, Weridiana, magda sz, jesslin87, mamasia, Amberla lubią tę wiadomość