X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofka wrote:
    A ja dalej plaża, tesciowa tancuje z malym podobno, jeszcze ma obiad zrobic. A ja kawke pije, cisza spokoj. Wrocilam od kosmetyczki... jestem zła kobietą...

Zazdroszczę :-) Też bym dzisiaj chciała być złą kobietą. Dopiero uspiłam Młodego, bo po tej szczepionce jakiś niechętny był do spania, zresztą rytm dnia nam się rozwalił.

Moja teściowa kompletnie nie dałaby rady z Młodym, ona nawet za bardzo nosić go nie umie :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2016, 16:17

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofka wrote:
    A ja dalej plaża, tesciowa tancuje z malym podobno, jeszcze ma obiad zrobic. A ja kawke pije, cisza spokoj. Wrocilam od kosmetyczki... jestem zła kobietą...

Oj tam zaraz zła :) szczęśliwa mama, szczęśliwe dziecko :) gdyby babcia nie chciała, to by nie wzięła :)

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata wrote:
    Zazdroszczę :-) Też bym dzisiaj chciała być złą kobietą. Dopiero uspiłam Młodego, bo po tej szczepionce jakiś niechętny był do spania, zresztą rytm dnia nam się rozwalił.

Moja teściowa kompletnie nie dałaby rady z Młodym, ona nawet za bardzo nosić go nie umie :/

U mnie to samo. Ani teściowa, ani teściu ani mój tata. Jedynie moja sis ale to też na pół godzinki jak do sklepu wychodzę. Ale zdążyło się to 2 razy bo mieszka 200km dalej. Ja nawet tylko z mężem 2 razy go zostawiłam. Raz na 4h raz na 1h.

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babcia nie ma wyjscia:) ja poprostu pakuje mlodego tatusiowi do pracy a on jej zawozi;))

Agaata, Zetka, Weridiana, jesslin87, Amberla lubią tę wiadomość

tb73i09k881y3sjt.png
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z mezem tym bardziej zostawiam. Chcial dziecko to mu urodzilam. Wychowujemy razem. Np. Tylko on go kapie. Ja sama moze zevdwa razy wykapalam. Pare razy mu pomoglam. Kladzie sobie recznik na dno wanny na to kladzie Iwka, i opierdziela temat. Potem go oporzadza i dopiero ja wkraczam z cycem.

Weridiana, magda sz, jesslin87, Amberla lubią tę wiadomość

tb73i09k881y3sjt.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    psioszka11 wrote:
    Zetka Mój też owoców nie rusza.Kupiłam tą siateczke i chce mu dac jabłko w tym i zobaczę.
    A i kupiłam manna bez składu mleka natomiast Trzeba ja robić na mm.Więc ile wsypać na początek?bo tam są proporcje na taką gęstą z 6łyżek?

A czemu trzeba robić na mm? Nie można na wodzie i później dodać np. do zupki dziecka?

http://kupiec.pl/product_pl/15/kasza_manna_blyskawiczna

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetka wrote:
    Jestem na siebie zła. Porabana jakas jestem, wyrodna matka. Wczoraj była wywiadówka, synek w 1kl. Najlepiej z całej klasy napisał test, właściwie to najlepiej z wszystkich pierwszych klas. 23p/23p. Srednia klasy to 19,5p a średnia w Polsce to 19,02. No i w ogóle pomaga dzieciom, Pani go chwali, wytypowała go na konkurs z Centrum Edukacji. Wszystko super, dumni strasznie jesteśmy. Chwalilismy go itp. Ale ja zjebalam wieczór bo nerwy mi puściły bo nie chciał posprzątać i się kłaść itp, potem mały nie chciał jeść, w dzień prawie nie spal i nie wytrzymałem i zaczęłam się wydzierac. Ehhhh masakra :(
    Zetka, skąd ja to znam.... ile razy wydarłam się na syna, a potem wyłam, ze porąbana jestem. Nauczyłam się przepraszać, po prostu. Idę i mówię, ze miałam ciężki dzień, dużo nerwów, ale to mnie nie usprawiedliwia, nie powinnam się na niego wydzierać. No ale jestem tylko człowiekiem, każdy może zrobić źle, najważniejsze to umieć się do tego przyznać. Pogadamy i jest ok. Mam z nim naprawdę dobry kontakt, a ma prawie 16 lat, kończy właśnie gimnazjum. wzorowe zachowanie, czerwony pasek, mnóstwo zainteresowań, olimpiady, sport, zawsze zrobi o co poproszę. I też mi się zdarza nie docenić tylko nawrzeszczeć o byle g....

Zetka, Weridiana, magda sz, jesslin87, Martucha86, Amberla lubią tę wiadomość

201508091565.png
  • witaminkab Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina pytałaś czy ktoś z Zakopanego. Ja co prawda nie, ale z Nowego Targu wiec bluziutko.

mhsv3e5eug8d3245.png
    wnidvcqg5wbp23cu.png
  • Maniuś Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrzę tak teraz na paragony z Polski...bylam w Biedronce po te sloiczki z Hippa,wzięłam ich chyba z 20...no i tam dużo innych rzeczy i teraz patrzę ze po 3.99 to ja mam tylko 5sztuk a reszta 4.95 i 5.45, 5.75...to niezły chwycik byl,czy tylko ja tak sie nacięłam???

zrz69vvjbeicd46f.png
    Synek 19.08.2015 ❤️
    Synek 05.05.2017 ❤️
  • Maniuś Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witaminkab wrote:
    Karolina pytałaś czy ktoś z Zakopanego. Ja co prawda nie, ale z Nowego Targu wiec bluziutko.
    I ja,i ja ze stolicy Podhala :) Nowy Targ sie klania :)

witaminkab lubi tę wiadomość

zrz69vvjbeicd46f.png
    Synek 19.08.2015 ❤️
    Synek 05.05.2017 ❤️
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym zostawiła i mąż by został tylko mój butli nie tknie.

Agaata lubi tę wiadomość

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetka wrote:
    Ja bym zostawiła i mąż by został tylko mój butli nie tknie.
    u mnie podobnie; mąż chętnie by został, ale ona nie chce butelki. A wieczorem to w ogóle jestem jej do szczęścia w całości potrzebna nawet jak cyca nie chce. Jakby mnie tak niechcący szlag trafił to współczuje :-/

Agaata, AgaSad, Zetka, Maniuś, jesslin87, Amberla lubią tę wiadomość

201508091565.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetka, Pulpecja, u mnie podobnie, mąż chętny żeby zostać, ale Młody butli nie tyka.

Pulpecja, Zetka, jesslin87 lubią tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetka gratulacje dla małego zdolniachy.. i nie miej do siebie wyrzutów..ideały nie istnieją, każdej z nas pewnie nie raz puściły i jeszcze puszczą nerwy:(

Pulpecja daj przepis na takiego zdolnego 16-latka który jeszcze ma super kontakt z mamą:) jak patrzę na różnych znajomych to kiepsko to wygląda:(
    Fajnie że masz już takie duże dzieci, ja ciągle zastanawiam się jaką będę matką, czy będę potrafiła właśnie złapać ten kontakt a nie tylko się czepiać byle pierdół..

Weridiana, Zetka, jesslin87, Migotkaa, Amberla lubią tę wiadomość

1usawn15ju6q9qwm.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i jeszcze wam powiem że to jest takie niesamowite jak Patryk stęsknił się za tata, od wczoraj są nierozłączni, nawet do mnie mały mniej się uśmiecha.. dziś maż 2 razy uśpił go na drzemki i zajęło mu to 2 minuty:)
    U nas na całe szczęście mały ładnie jadł z butli więc zawsze mogę go zostawić mężowi a moja mama to już jest wogóle babcia roku pod względem zajmowania się nim..

Weridiana, magda sz, Zetka, apaczka, jesslin87, witaminkab, 0na88, Amberla lubią tę wiadomość

1usawn15ju6q9qwm.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała Myszka fajnie sprawdzilaby się elektroniczna niania na wyjście lub nakieruj kamerę Skype z komputera na lozeczko , zaloguj się w telefonie pod innym adresem i zadzwoń do siebie. Będziesz widziała co się dzieje będąc na spacerze

1usasg185gkausx0.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest taka aplikacja na smartfony elektroniczna niania - tylko trzeba mieć do niej 2 smartfony. My używamy jak jesteśmy u mojej mamy. Nazywa się Dormi.

magda sz, Zetka, apaczka, jesslin87, Martucha86, 0na88, Weridiana, Amberla lubią tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaSad wrote:
    Zetka gratulacje dla małego zdolniachy.. i nie miej do siebie wyrzutów..ideały nie istnieją, każdej z nas pewnie nie raz puściły i jeszcze puszczą nerwy:(

Pulpecja daj przepis na takiego zdolnego 16-latka który jeszcze ma super kontakt z mamą:) jak patrzę na różnych znajomych to kiepsko to wygląda:(
    Fajnie że masz już takie duże dzieci, ja ciągle zastanawiam się jaką będę matką, czy będę potrafiła właśnie złapać ten kontakt a nie tylko się czepiać byle pierdół..
    oj wiele osób pyta jak mi się to udało, że nie mam z nim większych problemów :-) przede wszystkim chyba trzeba wyluzować, iść za dzieckiem a nie przed nim; wspierać a nie prowadzić za rączkę, pozwalać popełniać blędy i ponosić konsekwencje, a przede wszystkim rozmawiać, mówić o uczuciach i pozwalać na ich wyrażanie. Ja popełniłam mnóstwo błędów i pewnie drugie tyle popełnię, ale widocznie nie skrzywdziły go aż tak bardzo :-)

Zetka, AgaSad, Maniuś, jesslin87, 0na88, Weridiana, Amberla lubią tę wiadomość

201508091565.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszka, co do zostawienia Młodego i wyjścia z psem - może poproś kogoś, żeby albo został chwilę z Sebastianem albo wyszedł z psem. Ja nie zostawiłabym dziecka samego w domu nawet na 5 minut za żadne skarby świata.

Pulpecja, Zetka, jesslin87, Martucha86, aaaaga, Amberla lubią tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też jestem tego zdania, co Agata. Wolałabym nie zostawiać dziecka samego. Myszka, nie możesz poprosić sąsiadki albo kogoś? Żeby wyjść z psem, albo popilnować te parę minut dziecka.

Zetka, Agaata, jesslin87, Martucha86, Amberla lubią tę wiadomość

201508091565.png
‹‹ 3198 3199 3200 3201 3202 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ