SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Ofka wrote:A ja dalej plaża, tesciowa tancuje z malym podobno, jeszcze ma obiad zrobic. A ja kawke pije, cisza spokoj. Wrocilam od kosmetyczki... jestem zła kobietą...
ZazdroszczęTeż bym dzisiaj chciała być złą kobietą. Dopiero uspiłam Młodego, bo po tej szczepionce jakiś niechętny był do spania, zresztą rytm dnia nam się rozwalił.
Moja teściowa kompletnie nie dałaby rady z Młodym, ona nawet za bardzo nosić go nie umieWiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2016, 16:17
-
Ofka wrote:A ja dalej plaża, tesciowa tancuje z malym podobno, jeszcze ma obiad zrobic. A ja kawke pije, cisza spokoj. Wrocilam od kosmetyczki... jestem zła kobietą...
Oj tam zaraz złaszczęśliwa mama, szczęśliwe dziecko
gdyby babcia nie chciała, to by nie wzięła
-
Agaata wrote:Zazdroszczę
Też bym dzisiaj chciała być złą kobietą. Dopiero uspiłam Młodego, bo po tej szczepionce jakiś niechętny był do spania, zresztą rytm dnia nam się rozwalił.
Moja teściowa kompletnie nie dałaby rady z Młodym, ona nawet za bardzo nosić go nie umie
U mnie to samo. Ani teściowa, ani teściu ani mój tata. Jedynie moja sis ale to też na pół godzinki jak do sklepu wychodzę. Ale zdążyło się to 2 razy bo mieszka 200km dalej. Ja nawet tylko z mężem 2 razy go zostawiłam. Raz na 4h raz na 1h.
-
Z mezem tym bardziej zostawiam. Chcial dziecko to mu urodzilam. Wychowujemy razem. Np. Tylko on go kapie. Ja sama moze zevdwa razy wykapalam. Pare razy mu pomoglam. Kladzie sobie recznik na dno wanny na to kladzie Iwka, i opierdziela temat. Potem go oporzadza i dopiero ja wkraczam z cycem.
Weridiana, magda sz, jesslin87, Amberla lubią tę wiadomość
-
psioszka11 wrote:Zetka Mój też owoców nie rusza.Kupiłam tą siateczke i chce mu dac jabłko w tym i zobaczę.
A i kupiłam manna bez składu mleka natomiast Trzeba ja robić na mm.Więc ile wsypać na początek?bo tam są proporcje na taką gęstą z 6łyżek?
A czemu trzeba robić na mm? Nie można na wodzie i później dodać np. do zupki dziecka?
http://kupiec.pl/product_pl/15/kasza_manna_blyskawiczna -
Zetka wrote:Jestem na siebie zła. Porabana jakas jestem, wyrodna matka. Wczoraj była wywiadówka, synek w 1kl. Najlepiej z całej klasy napisał test, właściwie to najlepiej z wszystkich pierwszych klas. 23p/23p. Srednia klasy to 19,5p a średnia w Polsce to 19,02. No i w ogóle pomaga dzieciom, Pani go chwali, wytypowała go na konkurs z Centrum Edukacji. Wszystko super, dumni strasznie jesteśmy. Chwalilismy go itp. Ale ja zjebalam wieczór bo nerwy mi puściły bo nie chciał posprzątać i się kłaść itp, potem mały nie chciał jeść, w dzień prawie nie spal i nie wytrzymałem i zaczęłam się wydzierac. Ehhhh masakra
Zetka, Weridiana, magda sz, jesslin87, Martucha86, Amberla lubią tę wiadomość
-
Patrzę tak teraz na paragony z Polski...bylam w Biedronce po te sloiczki z Hippa,wzięłam ich chyba z 20...no i tam dużo innych rzeczy i teraz patrzę ze po 3.99 to ja mam tylko 5sztuk a reszta 4.95 i 5.45, 5.75...to niezły chwycik byl,czy tylko ja tak sie nacięłam???
-
Zetka wrote:Ja bym zostawiła i mąż by został tylko mój butli nie tknie.
Agaata, AgaSad, Zetka, Maniuś, jesslin87, Amberla lubią tę wiadomość
-
Zetka gratulacje dla małego zdolniachy.. i nie miej do siebie wyrzutów..ideały nie istnieją, każdej z nas pewnie nie raz puściły i jeszcze puszczą nerwy:(
Pulpecja daj przepis na takiego zdolnego 16-latka który jeszcze ma super kontakt z mamąjak patrzę na różnych znajomych to kiepsko to wygląda:(
Fajnie że masz już takie duże dzieci, ja ciągle zastanawiam się jaką będę matką, czy będę potrafiła właśnie złapać ten kontakt a nie tylko się czepiać byle pierdół..Weridiana, Zetka, jesslin87, Migotkaa, Amberla lubią tę wiadomość
-
A i jeszcze wam powiem że to jest takie niesamowite jak Patryk stęsknił się za tata, od wczoraj są nierozłączni, nawet do mnie mały mniej się uśmiecha.. dziś maż 2 razy uśpił go na drzemki i zajęło mu to 2 minuty:)
U nas na całe szczęście mały ładnie jadł z butli więc zawsze mogę go zostawić mężowi a moja mama to już jest wogóle babcia roku pod względem zajmowania się nim..Weridiana, magda sz, Zetka, apaczka, jesslin87, witaminkab, 0na88, Amberla lubią tę wiadomość
-
AgaSad wrote:Zetka gratulacje dla małego zdolniachy.. i nie miej do siebie wyrzutów..ideały nie istnieją, każdej z nas pewnie nie raz puściły i jeszcze puszczą nerwy:(
Pulpecja daj przepis na takiego zdolnego 16-latka który jeszcze ma super kontakt z mamąjak patrzę na różnych znajomych to kiepsko to wygląda:(
Fajnie że masz już takie duże dzieci, ja ciągle zastanawiam się jaką będę matką, czy będę potrafiła właśnie złapać ten kontakt a nie tylko się czepiać byle pierdół..przede wszystkim chyba trzeba wyluzować, iść za dzieckiem a nie przed nim; wspierać a nie prowadzić za rączkę, pozwalać popełniać blędy i ponosić konsekwencje, a przede wszystkim rozmawiać, mówić o uczuciach i pozwalać na ich wyrażanie. Ja popełniłam mnóstwo błędów i pewnie drugie tyle popełnię, ale widocznie nie skrzywdziły go aż tak bardzo
Zetka, AgaSad, Maniuś, jesslin87, 0na88, Weridiana, Amberla lubią tę wiadomość
-
Myszka, co do zostawienia Młodego i wyjścia z psem - może poproś kogoś, żeby albo został chwilę z Sebastianem albo wyszedł z psem. Ja nie zostawiłabym dziecka samego w domu nawet na 5 minut za żadne skarby świata.
Pulpecja, Zetka, jesslin87, Martucha86, aaaaga, Amberla lubią tę wiadomość