X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • ekropka Ekspertka

Wysłany: 11 lutego 2015, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i ja już po wizycie:) maleństwo ma się dobrze, fikało aż miło:) ma już 64 mm! Niestety ja dostałam antybiotyk, bo miałam za dużo ecoli w moczu;/ eh..

Jestem szczęśliwa:) idę odpocząć. Pozdrawiam was wieczornie:)

A to moje słonko

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 06:22

małaMyszka, Paula_071, Maniuś, Sana, lys, Katarka, niecierpliwa, Cassie, Aska87, chcebycmama, sylwucha89, mamasia, zabka11, Migotkaa lubią tę wiadomość

myblrs2.png
    zljss1v.png
  • Sana Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ekropka gratulacje :) ale maluszek fikał koziołki, super :)

małaMyszka lubi tę wiadomość

km5scwa10mzljyjj.png
    Julia <3 07.2015
  • Maniuś Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja tak jak Katarka :) pol dnia nadrabiam :) ale uwielbiam to robic ;) lubie czytac co u Was a przez dzien z czasem u mnie roznie...
    A swoja droga stwierdzam ze MY SIERPNIOWECZKI jestesmy super zajebista grupa i taka zgodna :) sa tu najlepsze przepisy kulinarne i porady w kazdej dziedzinie :) dlatego odwazylam sie nazywac Was siostrami,bo na wsparcie zawsze mozna liczyc :) a sama siostry nie mam :(
    Pozdrawiam kochaniutkie ;)

lys, magda sz, Katarka, niecierpliwa, Cassie, czarnaruda, chcebycmama, sylwucha89, mamasia, zabka11, małaMyszka, Sana lubią tę wiadomość

zrz69vvjbeicd46f.png
    Synek 19.08.2015 ❤️
    Synek 05.05.2017 ❤️
  • 5ylwia Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maniuś wrote:
    Hej ja tak jak Katarka :) pol dnia nadrabiam :) ale uwielbiam to robic ;) lubie czytac co u Was a przez dzien z czasem u mnie roznie...
    A swoja droga stwierdzam ze MY SIERPNIOWECZKI jestesmy super zajebista grupa i taka zgodna :) sa tu najlepsze przepisy kulinarne i porady w kazdej dziedzinie :) dlatego odwazylam sie nazywac Was siostrami,bo na wsparcie zawsze mozna liczyc :) a sama siostry nie mam :(
    Pozdrawiam kochaniutkie ;)
    Też tak uważam:) tu jest super! Liczy się jakość wpisów, a nie ich ilość.. Chociaż na ilość też nie możemy narzekać:)

Maniuś, niecierpliwa, Katarka, małaMyszka lubią tę wiadomość

• lys Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cholera chyba będę miała anginę czy jakąś infekcję migdałów, bo właśnie odkryłam, że mam biały nalot na prawym migdale. Na razie mnie nie bolą. Czekać na rozwój czy od razu iść do lekarza?

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Katarka Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boże, jakby ilość wpisów była większa to Mąż nie miałby obiadów, w domu burdel na kółkach :P Mało tego, Mój by mnie musiał karmić, poić itd., bo ja bym tylko przed komputerem siedziała i sierpnióweczki nadrabiała :D

Cassie, niecierpliwa, Maniuś, mamasia, zabka11, małaMyszka, magda sz lubią tę wiadomość

lb17w98.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    Cholera chyba będę miała anginę czy jakąś infekcję migdałów, bo właśnie odkryłam, że mam biały nalot na prawym migdale. Na razie mnie nie bolą. Czekać na rozwój czy od razu iść do lekarza?

W sensie masz ropę czy tylko wydzielinę?

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2015, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje udanych wizyt :)

Ja mam zagwarantowane 3xUSG z kasy chorych kazde kolejne jest platne i na moje wlasne ryzyko.
    Pierwsze wiadomo sie nie liczy bo to potwierdzenie ciazy. pomiedzy 11-13tc, potem polowkowe 19-21, ostatnie jakos 32-36? Nie pamietam dokladnie.
    Tez lekarz uwaza ze nie powinno sie robic USG za czesto, mimo nowoczesnego sprzetu nie uzywa tego do echa serca.
    3/4D kosztuje 75euro wiec podziekuje...

Tez uwazam ze grupa jest swietna :)

Kurka wodna... zjadlam banana i mam znowu zgage... ile mozna...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2015, 21:49

Maniuś, mamasia, zabka11, małaMyszka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2015, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uciekam dziewczynki.
    Dobranoc

mamasia, małaMyszka lubią tę wiadomość

• lys Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    W sensie masz ropę czy tylko wydzielinę?

Tylko pojedyńcze białe kropki (grudki)które delikatnie usunęłam patyczkiem do uszu i w sumie teraz nic już nie widać na migdałach. Ja nigdy nie miałam anginy, więc nie wiem jak to jest.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2015, 21:54

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Katarka Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja póki co nie miałam zgagi i mam nadzieję, że jej mieć nie będę.

małaMyszka, Cassie lubią tę wiadomość

lb17w98.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ile razy mialyscie robione usg?

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    Tylko pojedyńcze białe kropki (grudki)które delikatnie usunęłam patyczkiem do uszu i w sumie teraz nic już nie widać na migdałach. Ja nigdy nie miałam anginy, więc nie wiem jak to jest.

A masz temperaturę? Zazwyczaj jest wysoka gorączka przy anginie. Ale jeśli rano znowu będziesz miał te grudki to leć do lekarza.

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • lys Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do tej pory miałam 4 usg, wizyty mam co 4 tygodnie i gin na każdej robi usg. I to nie jest tak, że ja proszę o to, po prostu jest to standardem. Gin sprawdza, jak się ma dziecko czy wszystko ok. Myślę, że gdyby miało to szkodzić to by tego nie robili co wizytę. Także nie popadajmy w panikę. Acha i w sumie teraz tak sobie myślę, że to chyba niemożliwe żeby dziecko czuło głowicę usg, w sensie że jak? transvaginalnie czy przez powłoki brzuszne?

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Neyla Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:

popłucz ciepłą wodą z solą i przemuj migdały wodą utlenioną (patyczek do uszu nasącz) - ja tak zawsze się ratuję jak już coś się święci...na mnie działa.

62b3591443.png
    8p3oyx8df4ipmqn6.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    A masz temperaturę? Zazwyczaj jest wysoka gorączka przy anginie. Ale jeśli rano znowu będziesz miał te grudki to leć do lekarza.

Ehhh no ja jestem z tych co nie gorączkują :) Mimo, że za dzieciaka byłam ciągle chora (zapalenie oskrzeli milion razy, zapalenie płuc dwa razy itd)
    Dziś mam 36,6. Oczywiście mam subiektywne uczucie stanu podgorączkowego.
    Moja normalna temp to 36,2-36,4. Maksymalna temp. podczas całego mojego życia jaką miałam to było raz ledwo 38, miałam wtedy zapalenie ucha środkowego.

Tak jak piszesz, zobaczę czy jutro te grudki się znów pojawią.

9f7jtv73juycdhvl.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Neyla wrote:
    popłucz ciepłą wodą z solą i przemuj migdały wodą utlenioną (patyczek do uszu nasącz) - ja tak zawsze się ratuję jak już coś się święci...na mnie działa.

Właśnie płukałam rozcieńczonym listerine, ale jutro przepłuczę woda z solą. Przynajmniej spróbuję, ale to chyba nie jest najprzyjemniejsze w smaku.

9f7jtv73juycdhvl.png
  • olinka Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    Ja do tej pory miałam 4 usg, wizyty mam co 4 tygodnie i gin na każdej robi usg. I to nie jest tak, że ja proszę o to, po prostu jest to standardem. Gin sprawdza, jak się ma dziecko czy wszystko ok. Myślę, że gdyby miało to szkodzić to by tego nie robili co wizytę. Także nie popadajmy w panikę. Acha i w sumie teraz tak sobie myślę, że to chyba niemożliwe żeby dziecko czuło głowicę usg, w sensie że jak? transvaginalnie czy przez powłoki brzuszne?

ja tak samo średnio co 4 tyg mam wizte i mam robione usg

słuchajcie czy na każej wizyte badanie macie na fotelu ?

49d65f8aff.png
    "Ja jako pierwsza pod sercem Cię noszę. Ja o Twe zdrowie najgoręcej proszę...Jestem Przy Tobie od pierwszego grama. Tyś moje Dziecko... A ja Twoja mama"

• lys Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam badania na fotelu na każdej wizycie, chyba że powiem że coś mnie boli, kłuje itd to wtedy gin bada i sprawdza czy wszystko wygląda ok.

9f7jtv73juycdhvl.png
  • czarnaruda Przyjaciółka

Wysłany: 11 lutego 2015, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkarolinaaaa wrote:
    Ile razy mialyscie robione usg?

Ja do tej pory miałam 5 razy, plus za każdym razem badanie na fotelu.
    Do połowy marca mam jeszcze planowane dwa kolejne (tj. do 18tyg.), a później to dopiero koło 22 tyg. podczas połówkowego.
    Z tym, że ja chodzę i prywatnie i na NFZ.

f2w3rjjgtyrmnqs7.png

Córcia 2015
‹‹ 325 326 327 328 329 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ