SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
i ja już po wizycie:) maleństwo ma się dobrze, fikało aż miło:) ma już 64 mm! Niestety ja dostałam antybiotyk, bo miałam za dużo ecoli w moczu;/ eh..
Jestem szczęśliwa:) idę odpocząć. Pozdrawiam was wieczornie:)
A to moje słonko
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 06:22
małaMyszka, Paula_071, Maniuś, Sana, lys, Katarka, niecierpliwa, Cassie, Aska87, chcebycmama, sylwucha89, mamasia, zabka11, Migotkaa lubią tę wiadomość
-
Hej ja tak jak Katarka
pol dnia nadrabiam
ale uwielbiam to robic
lubie czytac co u Was a przez dzien z czasem u mnie roznie...
A swoja droga stwierdzam ze MY SIERPNIOWECZKI jestesmy super zajebista grupa i taka zgodnasa tu najlepsze przepisy kulinarne i porady w kazdej dziedzinie
dlatego odwazylam sie nazywac Was siostrami,bo na wsparcie zawsze mozna liczyc
a sama siostry nie mam
Pozdrawiam kochaniutkielys, magda sz, Katarka, niecierpliwa, Cassie, czarnaruda, chcebycmama, sylwucha89, mamasia, zabka11, małaMyszka, Sana lubią tę wiadomość
-
Maniuś wrote:Hej ja tak jak Katarka
pol dnia nadrabiam
ale uwielbiam to robic
lubie czytac co u Was a przez dzien z czasem u mnie roznie...
A swoja droga stwierdzam ze MY SIERPNIOWECZKI jestesmy super zajebista grupa i taka zgodnasa tu najlepsze przepisy kulinarne i porady w kazdej dziedzinie
dlatego odwazylam sie nazywac Was siostrami,bo na wsparcie zawsze mozna liczyc
a sama siostry nie mam
Pozdrawiam kochaniutkieManiuś, niecierpliwa, Katarka, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Boże, jakby ilość wpisów była większa to Mąż nie miałby obiadów, w domu burdel na kółkach
Mało tego, Mój by mnie musiał karmić, poić itd., bo ja bym tylko przed komputerem siedziała i sierpnióweczki nadrabiała
Cassie, niecierpliwa, Maniuś, mamasia, zabka11, małaMyszka, magda sz lubią tę wiadomość
-
lys wrote:Cholera chyba będę miała anginę czy jakąś infekcję migdałów, bo właśnie odkryłam, że mam biały nalot na prawym migdale. Na razie mnie nie bolą. Czekać na rozwój czy od razu iść do lekarza?
W sensie masz ropę czy tylko wydzielinę?małaMyszka lubi tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
nick nieaktualnyGratuluje udanych wizyt
Ja mam zagwarantowane 3xUSG z kasy chorych kazde kolejne jest platne i na moje wlasne ryzyko.
Pierwsze wiadomo sie nie liczy bo to potwierdzenie ciazy. pomiedzy 11-13tc, potem polowkowe 19-21, ostatnie jakos 32-36? Nie pamietam dokladnie.
Tez lekarz uwaza ze nie powinno sie robic USG za czesto, mimo nowoczesnego sprzetu nie uzywa tego do echa serca.
3/4D kosztuje 75euro wiec podziekuje...
Tez uwazam ze grupa jest swietna
Kurka wodna... zjadlam banana i mam znowu zgage... ile mozna...Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2015, 21:49
Maniuś, mamasia, zabka11, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Paula_071 wrote:W sensie masz ropę czy tylko wydzielinę?
Tylko pojedyńcze białe kropki (grudki)które delikatnie usunęłam patyczkiem do uszu i w sumie teraz nic już nie widać na migdałach. Ja nigdy nie miałam anginy, więc nie wiem jak to jest.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2015, 21:54
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
lys wrote:Tylko pojedyńcze białe kropki (grudki)które delikatnie usunęłam patyczkiem do uszu i w sumie teraz nic już nie widać na migdałach. Ja nigdy nie miałam anginy, więc nie wiem jak to jest.
A masz temperaturę? Zazwyczaj jest wysoka gorączka przy anginie. Ale jeśli rano znowu będziesz miał te grudki to leć do lekarza.małaMyszka lubi tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
Ja do tej pory miałam 4 usg, wizyty mam co 4 tygodnie i gin na każdej robi usg. I to nie jest tak, że ja proszę o to, po prostu jest to standardem. Gin sprawdza, jak się ma dziecko czy wszystko ok. Myślę, że gdyby miało to szkodzić to by tego nie robili co wizytę. Także nie popadajmy w panikę. Acha i w sumie teraz tak sobie myślę, że to chyba niemożliwe żeby dziecko czuło głowicę usg, w sensie że jak? transvaginalnie czy przez powłoki brzuszne?
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
lys wrote:Cholera chyba będę miała anginę czy jakąś infekcję migdałów, bo właśnie odkryłam, że mam biały nalot na prawym migdale. Na razie mnie nie bolą. Czekać na rozwój czy od razu iść do lekarza?
popłucz ciepłą wodą z solą i przemuj migdały wodą utlenioną (patyczek do uszu nasącz) - ja tak zawsze się ratuję jak już coś się święci...na mnie działa.małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Paula_071 wrote:A masz temperaturę? Zazwyczaj jest wysoka gorączka przy anginie. Ale jeśli rano znowu będziesz miał te grudki to leć do lekarza.
Ehhh no ja jestem z tych co nie gorączkująMimo, że za dzieciaka byłam ciągle chora (zapalenie oskrzeli milion razy, zapalenie płuc dwa razy itd)
Dziś mam 36,6. Oczywiście mam subiektywne uczucie stanu podgorączkowego.
Moja normalna temp to 36,2-36,4. Maksymalna temp. podczas całego mojego życia jaką miałam to było raz ledwo 38, miałam wtedy zapalenie ucha środkowego.
Tak jak piszesz, zobaczę czy jutro te grudki się znów pojawią.małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Neyla wrote:popłucz ciepłą wodą z solą i przemuj migdały wodą utlenioną (patyczek do uszu nasącz) - ja tak zawsze się ratuję jak już coś się święci...na mnie działa.
Właśnie płukałam rozcieńczonym listerine, ale jutro przepłuczę woda z solą. Przynajmniej spróbuję, ale to chyba nie jest najprzyjemniejsze w smaku.małaMyszka lubi tę wiadomość
-
lys wrote:Ja do tej pory miałam 4 usg, wizyty mam co 4 tygodnie i gin na każdej robi usg. I to nie jest tak, że ja proszę o to, po prostu jest to standardem. Gin sprawdza, jak się ma dziecko czy wszystko ok. Myślę, że gdyby miało to szkodzić to by tego nie robili co wizytę. Także nie popadajmy w panikę. Acha i w sumie teraz tak sobie myślę, że to chyba niemożliwe żeby dziecko czuło głowicę usg, w sensie że jak? transvaginalnie czy przez powłoki brzuszne?
ja tak samo średnio co 4 tyg mam wizte i mam robione usg
słuchajcie czy na każej wizyte badanie macie na fotelu ?małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Kkarolinaaaa wrote:Ile razy mialyscie robione usg?
Ja do tej pory miałam 5 razy, plus za każdym razem badanie na fotelu.
Do połowy marca mam jeszcze planowane dwa kolejne (tj. do 18tyg.), a później to dopiero koło 22 tyg. podczas połówkowego.
Z tym, że ja chodzę i prywatnie i na NFZ.małaMyszka lubi tę wiadomość
Córcia 2015