Nieudane IVF? Czas na nowy plan.

Zatrzymaj się zanim spróbujesz kolejny raz. Zyskaj ekspercką analizę dotychczasowego leczenia i konkretne zalecenia. Wróć silniejsza.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    Ale akcja z tymi grudniowkami :/ dobrze ze jest ten fb tajny. Kogo jeszcze nie ma na fb a chcialaby byc ? Przeslijcie maila [email protected]
    Ty Magda lepiej sprawdź czy my wszystkie prawdziwe jesteśmy ;-)

AgaSad, Katarka lubią tę wiadomość

201508091565.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i ryba nie zeszla z kurtki ... fuck ! wlasnie zamowilam jakas ze smyka z promocji na szybko ;/

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pulpecja wrote:
    Ty Magda lepiej sprawdź czy my wszystkie prawdziwe jesteśmy ;-)

Lys ma chyba tylko fikcyjne konto na facebooku ;-) :D

Pulpecja, Katarka lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • Laura Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetko masz racje, chyba tak zrobie :)

Zetka lubi tę wiadomość

Synuś mamusi i tatusia :)
    Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• Pulpecja Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    0na88 wrote:
    a Mała Myszka? w ogóle to podejrzane będą wszystkie, które nie stawią się na zlocie ;-)

0na88, witaminkab lubią tę wiadomość

201508091565.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pulpecja wrote:
    a Mała Myszka? w ogóle to podejrzane będą wszystkie, które nie stawią się na zlocie ;-)

o to , to - zlot zweryfikuje autentycznosc :

Pulpecja, Zetka lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martucha86 wrote:
    Niby przypadkiem któraś z dziewczyn na instagramie zobaczyła zdjęcia, które ta dziewczyna wklejała u nich w wątku...

A moja pierwsza mysl to jak akurat przypadkiem trafila na te zdjecia

• Aska87 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    0na88 wrote:

no Lys jest u nas najbardziej podejrzana :) musi koniecznie stawić się na zlocie żeby zweryfikować swoją autentyczność :)

a wcześniej był temat wietrzenia mieszkania... to ja robie tak, że jak wychodzimy na spacer to zakręcam kaloryfery i otwieram okna żeby się wietrzyło jak nas nie ma :) jakoś nie mam odwagi otwierać jak mały jest w pokoju

lys lubi tę wiadomość

udało się w <3 9 <3 msc s
    SYNEK :*Patryk :* ur. 22.08.15 3170g 57cm 10 pkt :)
    relg3e5e4hiu7llr.png
    [*] 8.10.2016 7tc <3
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys - koleżanki z pracy polecają ginekolog Joannę Kulpa-Snopek. Wizyta kosztuje 150zł.

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    My jedziemy na krotko, wyjazd we wtorek powrot w czwartek. Maz ma wyklad we wtorek i w srode, zabieram sie z malym by nie siedziec samej w domu, zwlaszcza ze w marcu znika na tydzień do Francji (w koncu leci bez nas bo to jest potwornie daleko i trzeba by sie zatrzymywac ba nocleg po drodze). Wtedy moja mama bedzie tez w sanatorium, wiec chyba sobie strzele w leb jak bedzie akcja ząbki.
    Tylko pogoda się zepsuła, chyba w deszczu bedziemy spacerowac po moscie Karola.

Podasz przepis na ciasto? Brzmi interesująco:)

Paula przepis tutaj:
    http://polskabiega.sport.pl/polskabiega/1,143183,19569814,sernik-jaglany-z-polewa-daktylowa-przepis.html

tyle że trzeba robić dzień wcześniej bo bakalie moczy się 8 godz (ja moczyłam niecałe 6) no i na noc do lodówki.. trochę bałam się tych orzechów przy kp ale małemu nic nie jest a ciasto jest smaczne i w smaku naparwdę trochę sernik przypomina:)

Paula_071 lubi tę wiadomość

1usawn15ju6q9qwm.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heheh no zlot potwierdzi autentycznosc. Dla mnie ten Flakonik to jakas gowniara ktorej sie nudzi, zakompleksiona i wyobraza sobie swoja przyszlosc tak jak ta holenderka. Sytuacja masakra dla forum. Wyobrazacie sobie zeby ktos z nas tak oszukiwal? To jak zamach stanu. Slyszy sie o kradziezy tozsamosci, nigdy sie nie spotkalam z takim czyms i mam nadzieje ze nie spotkam choc cyber przestepstwa beda sie zdarzaly czesciej i wiecej... Maz zawsze mnie uczula na platnosci w necie, wyjmowanie kasy z bankomatu, mowil ze ostatnio na szkoleniu mieli jak bardzo to sie rozwinelo w ciagu 3 lat. Ilosc rozbojow sie zmniejsza ale wlasnie tego typu kradzieze sa co chwila.

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Martucha86 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    A moja pierwsza mysl to jak akurat przypadkiem trafila na te zdjecia
    Nie mam pojęcia:) ale tamta do wszystkiego się przyznała.

5fo2vs9.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dramat , tyle psycholi sie mija na ulicy i nawet sie nie wie..... a ta laska chyba zalozyla ten ich watek .

teraz i ja chora - wlasciwie to mozna powiedziec ze prawie cala zime na zmiane z dzieckiem chorujemy . Zoska goraczki nie ma ,sprawdzam co chwile jak poparzona z termometrem - najwyzej zadzwonie po jakiegos pediatre na wizyte domowa. Sama sie czuje jakbym miala zaraz zejsc. Wiosno przybywaj !

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    0na88 wrote:

I jak tu udowodnić że ja to ja :p :D

Pulpecja, AgaSad, Paula_071, Amberla lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetka wrote:
    My starszego odwiezlismy na Mazury do Dziadka, ja dojeżdżam w czwartek bo mąż delegacje ma. A od pn mąż tydzień urlopu :)

U nas ze spaniem masakra ciąg dalszy. Piszecie że dziecko wybudza się na smoka, mój też się wybudza, na pewno nie z głodu. I co mam wtedy robić jak płacze bo chce possać ale tylko cyca? Tak więc noc w noc pobudek kilka i ssanie cyca :/ co robić?

No i suche placki czerwone zlane błyszczące. Tylko na polikach. Kapie Cetaphilem, smarujemy od wczoraj Medidermem. Przemywam woda. Nie wiem co jeszcze.

Co do raczkowania, to mój od mca podnosi pupę w gore ale nie raczkuje. Pełza i zrobi może paręnaście cm na tych czworakach ale to tyle. Za to siada z czworakow,ale jeszcze podpiera się raczkami bo tak to się obala.

Griszczanka, mój też ma ta strune rzekoma w serduszku.

Magda,jak Maja w nocy, dalej cycycycycyc?

Migotka, ja też w koszuli i kardiganie dziś otwierałam kurierowi i tak często mam :)

Paula, zazdroszczę Pragi :)

Pulpecja, wypiła z butli mm? Jak to zrobiłaś? :)

Jakie polecacie spacerówki parasolki takie na wycieczki, niezbyt wielkie do samochodu, ale wygodne dla dziecka?

Mi też podobają się spacerówki z babyjogger, widziałam w realu i są bardzo fajne a to składanie i rozkładanie super, delikatnie,jedną ręką.. tyle że ja muszę mieć coś z odwracanym siedziskiem a taka wersja z tej firmy kosztuje ok 2 tys więc bez przesady..
    Z parasolek podoba mi się Mclaren Techno

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 17:34

Zetka lubi tę wiadomość

1usawn15ju6q9qwm.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    lys - koleżanki z pracy polecają ginekolog Joannę Kulpa-Snopek. Wizyta kosztuje 150zł.

A to tu dzwoniłam i najbliższy termin 28 luty chyba że ktoś odwoła to wtedy do mnie zadzwonia.
    Dzięki :)

9f7jtv73juycdhvl.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    0na88 wrote:
    dziewczyny a jak robicie z otwieraniem okien przy dzieciach ? macie uchylone , czy jednak zamykacie jak dziecko jest w pomieszczeniu a np wietrzycie pod ich nieobecnosc ?

bo ja zamykam jak mala jest w pokoju , a moze przesadzam i powinnam normalnie funkcjonowac ?

Ona ja też wietrzę pod nieobecność.. trochę boję się przeciągów jednak..

1usawn15ju6q9qwm.png
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takie sytuacje jak na grudniówkach co jakiś czas się pojawiają na belly. Niedawno też była laska, która udawała , że jest w ciąży bliźniaczej a w swoim pamiętniku wstawiła zdjęcie usg innej dziewczyny z forum, która faktycznie była w takiej ciąży :-) Jak widać problemy z płodnością, ciąża itp wywołują różne intensywne emocje.

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetka mój też miał taką fazę na cyca, przeszło w sumie samo, jak się budził to najpierw próbowałam podnosić i odkładać ale nie byłam tak nawiedzona żeby robić to 150 razy, po kilku razach zazwyczaj wymiękałam, u nas właśnie smoczek zaczął działać i mój głos, wyciszał się jak do niego gadałam i tak trochę zmniejszyłam częstotliwość nocnych pobudek..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 17:41

Zetka lubi tę wiadomość

1usawn15ju6q9qwm.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    I jak tu udowodnić że ja to ja :p :D

chyba z kotem musisz przyjechać :P

Zetka, lys, Laura lubią tę wiadomość

1usawn15ju6q9qwm.png
‹‹ 3268 3269 3270 3271 3272 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Męska płodność – kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problemy z zajściem w ciążę dotyczą coraz większej liczby par na całym świecie, także w Polsce. Styl życia, stres, zanieczyszczenie środowiska, opóźnianie decyzji o rodzicielstwie – wszystko to wpływa na pogarszające się parametry płodności, również u mężczyzn. W niemal połowie przypadków trudności z płodnością wynikają z czynników męskich. Mimo to temat męskiej płodności wciąż jest marginalizowany, a badanie nasienia – niepotrzebnie kojarzone z czymś wstydliwym. Tymczasem seminogram, czyli analiza nasienia, to podstawowe i bardzo ważne narzędzie diagnostyczne. Sprawdź, kiedy warto je wykonać i co może powiedzieć o Twojej płodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ