SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
magda sz wrote:Ale akcja z tymi grudniowkami
dobrze ze jest ten fb tajny. Kogo jeszcze nie ma na fb a chcialaby byc ? Przeslijcie maila [email protected]
AgaSad, Katarka lubią tę wiadomość
-
0na88 wrote:Lys ma chyba tylko fikcyjne konto na facebooku
no Lys jest u nas najbardziej podejrzanamusi koniecznie stawić się na zlocie żeby zweryfikować swoją autentyczność
a wcześniej był temat wietrzenia mieszkania... to ja robie tak, że jak wychodzimy na spacer to zakręcam kaloryfery i otwieram okna żeby się wietrzyło jak nas nie majakoś nie mam odwagi otwierać jak mały jest w pokoju
lys lubi tę wiadomość
-
Paula_071 wrote:My jedziemy na krotko, wyjazd we wtorek powrot w czwartek. Maz ma wyklad we wtorek i w srode, zabieram sie z malym by nie siedziec samej w domu, zwlaszcza ze w marcu znika na tydzień do Francji (w koncu leci bez nas bo to jest potwornie daleko i trzeba by sie zatrzymywac ba nocleg po drodze). Wtedy moja mama bedzie tez w sanatorium, wiec chyba sobie strzele w leb jak bedzie akcja ząbki.
Tylko pogoda się zepsuła, chyba w deszczu bedziemy spacerowac po moscie Karola.
Podasz przepis na ciasto? Brzmi interesująco:)
Paula przepis tutaj:
http://polskabiega.sport.pl/polskabiega/1,143183,19569814,sernik-jaglany-z-polewa-daktylowa-przepis.html
tyle że trzeba robić dzień wcześniej bo bakalie moczy się 8 godz (ja moczyłam niecałe 6) no i na noc do lodówki.. trochę bałam się tych orzechów przy kp ale małemu nic nie jest a ciasto jest smaczne i w smaku naparwdę trochę sernik przypomina:)Paula_071 lubi tę wiadomość
-
Heheh no zlot potwierdzi autentycznosc. Dla mnie ten Flakonik to jakas gowniara ktorej sie nudzi, zakompleksiona i wyobraza sobie swoja przyszlosc tak jak ta holenderka. Sytuacja masakra dla forum. Wyobrazacie sobie zeby ktos z nas tak oszukiwal? To jak zamach stanu. Slyszy sie o kradziezy tozsamosci, nigdy sie nie spotkalam z takim czyms i mam nadzieje ze nie spotkam choc cyber przestepstwa beda sie zdarzaly czesciej i wiecej... Maz zawsze mnie uczula na platnosci w necie, wyjmowanie kasy z bankomatu, mowil ze ostatnio na szkoleniu mieli jak bardzo to sie rozwinelo w ciagu 3 lat. Ilosc rozbojow sie zmniejsza ale wlasnie tego typu kradzieze sa co chwila.
-
dramat , tyle psycholi sie mija na ulicy i nawet sie nie wie..... a ta laska chyba zalozyla ten ich watek .
teraz i ja chora - wlasciwie to mozna powiedziec ze prawie cala zime na zmiane z dzieckiem chorujemy . Zoska goraczki nie ma ,sprawdzam co chwile jak poparzona z termometrem - najwyzej zadzwonie po jakiegos pediatre na wizyte domowa. Sama sie czuje jakbym miala zaraz zejsc. Wiosno przybywaj !
-
Zetka wrote:My starszego odwiezlismy na Mazury do Dziadka, ja dojeżdżam w czwartek bo mąż delegacje ma. A od pn mąż tydzień urlopu
U nas ze spaniem masakra ciąg dalszy. Piszecie że dziecko wybudza się na smoka, mój też się wybudza, na pewno nie z głodu. I co mam wtedy robić jak płacze bo chce possać ale tylko cyca? Tak więc noc w noc pobudek kilka i ssanie cycaco robić?
No i suche placki czerwone zlane błyszczące. Tylko na polikach. Kapie Cetaphilem, smarujemy od wczoraj Medidermem. Przemywam woda. Nie wiem co jeszcze.
Co do raczkowania, to mój od mca podnosi pupę w gore ale nie raczkuje. Pełza i zrobi może paręnaście cm na tych czworakach ale to tyle. Za to siada z czworakow,ale jeszcze podpiera się raczkami bo tak to się obala.
Griszczanka, mój też ma ta strune rzekoma w serduszku.
Magda,jak Maja w nocy, dalej cycycycycyc?
Migotka, ja też w koszuli i kardiganie dziś otwierałam kurierowi i tak często mam
Paula, zazdroszczę Pragi
Pulpecja, wypiła z butli mm? Jak to zrobiłaś?
Jakie polecacie spacerówki parasolki takie na wycieczki, niezbyt wielkie do samochodu, ale wygodne dla dziecka?
Mi też podobają się spacerówki z babyjogger, widziałam w realu i są bardzo fajne a to składanie i rozkładanie super, delikatnie,jedną ręką.. tyle że ja muszę mieć coś z odwracanym siedziskiem a taka wersja z tej firmy kosztuje ok 2 tys więc bez przesady..
Z parasolek podoba mi się Mclaren TechnoWiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 17:34
Zetka lubi tę wiadomość
-
0na88 wrote:dziewczyny a jak robicie z otwieraniem okien przy dzieciach ? macie uchylone , czy jednak zamykacie jak dziecko jest w pomieszczeniu a np wietrzycie pod ich nieobecnosc ?
bo ja zamykam jak mala jest w pokoju , a moze przesadzam i powinnam normalnie funkcjonowac ?
Ona ja też wietrzę pod nieobecność.. trochę boję się przeciągów jednak.. -
Takie sytuacje jak na grudniówkach co jakiś czas się pojawiają na belly. Niedawno też była laska, która udawała , że jest w ciąży bliźniaczej a w swoim pamiętniku wstawiła zdjęcie usg innej dziewczyny z forum, która faktycznie była w takiej ciąży
Jak widać problemy z płodnością, ciąża itp wywołują różne intensywne emocje.
-
Zetka mój też miał taką fazę na cyca, przeszło w sumie samo, jak się budził to najpierw próbowałam podnosić i odkładać ale nie byłam tak nawiedzona żeby robić to 150 razy, po kilku razach zazwyczaj wymiękałam, u nas właśnie smoczek zaczął działać i mój głos, wyciszał się jak do niego gadałam i tak trochę zmniejszyłam częstotliwość nocnych pobudek..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 17:41
Zetka lubi tę wiadomość