X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • lys Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka dałaś jabłko i banana wczoraj tak? A wcześniej dawałas banana? I po bananie było ok?
    Mojej nie służy ani jabłko ani banan.

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tomek niestety budził się często w nocy. To ewidentnie zęby, bo po posmarowaniu maścią zasypiał, ale niestety tylko na godzinę. Czyli kolejna noc, gdzie spałam 4h z milionem pobudek. Już się nie mogę doczekać aż wyjdą górne jedynki.

Praga w śniegu :)

jesslin87 lubi tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lys dawałam codziennie tylko ze słoika a nie kupione i zrobione w domu i zawsze było ok, ona banana bardzo lubi i deser bez banana jest beeeeeeeee

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w ogóle zapomniałam napisać ze dorwalam te pałki kukurydziane w zabce. Dałam małej i zjadla ja chyba w 5 minut albo i szybciej. Myślałam że dłużej jej zejdzie ale to się rozpuszcza szybciutko. Zjadla jedną przedwczoraj i juz nie chce.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 09:02

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata, a jest jakiś tłuszcz w składzie tego obiadku? Jeśli nie, to może dodaj oliwy z oliwek.

Zetka, Ty pisałaś, że u Ciebie w Biedronce jest Holle? Ja obleciałam kilka w mojej okolicy i był tylko Hipp i Bobovita.

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwko plywal na basenie w maroku i byl juz dwa razy na basenie Termy cieplickie...bardziej go chyba interesuje jak leci woda z foczki lub picie wody z basenu. We Wro to nie wiem gdzie jest ozonowana woda...
    Nie wiem czy to przypadek ale Iwo przez wekend nie mial bransolet, caly czas miauczal wychodza mu jedynki. Wczoraj zalozylam mu bransolety i kurcze nie miauczy...

Tesciowa mowi ze ladnie je. Bebilon mu miesza z kasza i pije...Tesciowa kladzie mu na parapecie poduszke a on uwielbia patrzec przez okno na samochody...tesknie za nim...

lys, Paula_071, Pulpecja, aaaaga, jesslin87, Zetka, Amberla lubią tę wiadomość

tb73i09k881y3sjt.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofka wrote:
    Iwko plywal na basenie w maroku i byl juz dwa razy na basenie Termy cieplickie...bardziej go chyba interesuje jak leci woda z foczki lub picie wody z basenu. We Wro to nie wiem gdzie jest ozonowana woda...
    Nie wiem czy to przypadek ale Iwo przez wekend nie mial bransolet, caly czas miauczal wychodza mu jedynki. Wczoraj zalozylam mu bransolety i kurcze nie miauczy...

Tesciowa mowi ze ladnie je. Bebilon mu miesza z kasza i pije...Tesciowa kladzie mu na parapecie poduszke a on uwielbia patrzec przez okno na samochody...tesknie za nim...

Dokładnie tak samo robię mojemu. Poducha, parapet i gapi się w okno jak zahipnotyzowany.

Ja nie polecam Aqua Parku. Syf straszny. Ja kiedyś wylądowałam z zapaleniem układu moczowego po tym basenie, ostatnio kolega złapał bakterię tam w uchu i siedział 2 tygodnie w szpitalu.

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kuzwae mam taki katar ze nie moge sie nachylic nad kompem bo zaleje klawiature !

mam dosc tych przeziebiec ilez mozna ? w zyciu tak nie chorowalam jak po ciazy , wiecznie jestem przeziebiona przez co dziecko to samo .

a mialam was pytac , nie dzwonia do Was jakies numery z kierunkowym 52 ? cos jak numer stacjonarny - przez 3 dni wydzwaniali do mnie bez przerwy z 7 polaczen dziennie mialam nieodebrane - raz odebralam to okazalo sie ze ankieta poloznicza z pytaniem ile wazylam przed porodem , drugi raz znowu z podobnego numeru ze jakis odkurzacz wygralam ale tak sie wpienilam ze zjebalam biedna studentka az maz sie w glowe pukal ze moglabym byc troche milsza ale cos czlowieka chce az trafic.
    Dzwonili jak na sranie !

W szpitalu pewnie jak te pudelka , czy gratisy niby bralam to pewnie dali moj numer do jakiejs pieprzonej bazy... wyrazilam zgode to mam.

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też mnóstwo pobudek w nocy, nawet nie wiem ile. Oczywiście w nocy ładnie je a w dzień kręci się, wyrywa, denerwuje, drapie mnie i je tylko jak jest bardzo głodna. Chyba coś jej się w główce poprzestawiało ;) No ale najważniejsze, że je w nocy :) Niedługo wybieramy się do Rossmana uzupełnić zapasy bo jutro jedziemy na lubelską wichurę :) Przywieziemy Natalce happy, bio, eko kurę do zupek :)

Paula_071, Pulpecja, jesslin87, magda sz, Amberla lubią tę wiadomość

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój też dziś budził się często ale trzymam się planu 2 karmienia w nocy i koniec.. ja tez zaraz jadę do Rossmana po zapasy i jeszcze popatrzeć na wózki bo już czas w końcu coś kupić. .

1usawn15ju6q9qwm.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Agata, a jest jakiś tłuszcz w składzie tego obiadku? Jeśli nie, to może dodaj oliwy z oliwek.

Zetka, Ty pisałaś, że u Ciebie w Biedronce jest Holle? Ja obleciałam kilka w mojej okolicy i był tylko Hipp i Bobovita.

Paula, jest olej rzepakowy. No nic, podam jeszcze dzisiaj, zobaczymy...

Paula_071, Amberla lubią tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona tak dzwonili dzwonili jak popierdyleni od tych niebieskich pudełek ze szpiytala, ja głupia tez wyraziłam zgodę

0na88 lubi tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    apaczka wrote:
    A który ten Nebu Dose stosujecie? Bo jest hipertoniczny, który może podrazniac oskrzela i izotoniczny z kwasem hialuronowym.
    Na fiolce jest dopisek hialuronic, wiec chyba ten dobry.

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • Aska87 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja nie odbieram z reguły obcych tel, pierwsze sprawdzam w necie kto to... w ogole u mnie od porodu telefon zawsze gdzies walnięty z wyłączonym głosem więc niech se dzwonią :P

udało się w <3 9 <3 msc s
    SYNEK :*Patryk :* ur. 22.08.15 3170g 57cm 10 pkt :)
    relg3e5e4hiu7llr.png
    [*] 8.10.2016 7tc <3
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Griszanka a jak dzis u Karola ? kurcze , ja panikuje nawet jak Zoska sie zachlysnie przy piciu mleka , nawet nie wyobrazam sobie jak bylas zdenerwowana wczoraj.

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadrobilam. Aktywne jestescie dzis :)
    Karol w nocy spal nawet nawet. Dwie pobudki na jedzenie, oczywiscie wybudzil go kaszel, choc wydaje sie, ze slabszy ciut. Widac, ze zmeczony jest. Obudzil sie, godzinke sie pobawil, w tym czasie sciagnelam mleko do probiotyku, zaczal marudzic, zjadl 100ml mleka z probiotykiem i spal 2 godziny, ja polowe tego razem z nim.
    Posmakowal mu kleik ryzowy, na wieczor zjadl 120 zrobionego na moim mleku. Szukalam smoczka do kaszki, ale nie znalazlam i kupilam butelke rossmanowa ze smoczkiem 2 i kleik ladnie przechodzi. Kupilam bez przekonania za 7 zl i odziwo mojemu dziecku pasuje ;)

0na88 lubi tę wiadomość

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Griszanka, moja też jeśli już ma wypić mleko to z najzwyklejszej rossmanowskiej butelki ze zwykym smoczkiem :-)

201508091565.png
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona ja wczoraj sie poplakalam z bezsilnosci. Teraz robimy inhalacje i zaczyna gaworzyc i pokrzykiwac, wraca moje dziecko.
    Akcja z zachlysnieciem zdarzyla sie nam juz drugi raz, tyle, ze wtedy nam zwymiotowal i nie mogl zlapac oddechu. Ze dwa miesiace mial, ale tez maz byl ze mna.

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • witaminkab Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Łucja kaszle bardziej a jej lekarz ma urlop. Jest inny w przychodni, ale kiepski. Musze czekać do jutra :(
    W nocy Łuśka spala nawet nieźle za to ja obudziłam się z goroczka. I znowu siedzimy w domu.

mhsv3e5eug8d3245.png
    wnidvcqg5wbp23cu.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mlody też wczoraj dostal palke kukurydziana krzyczal jak sie skonczyla dostal druga wmlucil az uszy sie trzesly bylismy wczoraj na usg ciemiaczka wszystko ok trwało moze z 5 minut i 140 zl kosztowalo ehhh zycie dzisiaj o 13.20 neurolog prosze o trzymanie kciukow
    Maz wziął wolne wiec bedzie mi razniej

Migotkaa, lys, Maniuś, Paula_071, mamasia, magda sz, Amberla lubią tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
‹‹ 3279 3280 3281 3282 3283 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ