X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odnośnie musztardy, ja jem.

W ogóle podobno cytrusów nie można, to dlaczego w słoiczku po 4tym mcu Gruszka i banan jest sok cytrynowy?

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cytrusów nie można jeśli dziecko ma alergię, ale jeśli nie ma to można, tak jak i inne rzeczy.

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 23:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Padła!!!
    Udało się po 5 godzinach głodówki wcisnąć 60 ml z butelki. Dopoiła się cycem w nagrodę i padła :-) ciekawe na ie jej starczy. Wiecie co, tak czytam o tym odkładaniu, nieodkladaniu, odbijaniu - moja po jedzeniu od razu jest na brzuchu, np. teraz i nic się nie dzieje. Jak ją np. w dzień karmię, to podnoszę chwilę do pionu, zazwyczaj beka od razu, czasami za chwilę i odkładam ją na matę. Ona od razu fika na brzuszek, bawi się i nic się nie dzieje. A w nocy odbija leżąc na brzuchu(a właściwie śpiąc).
    Aha, najlepsze jest to, że moja gwiazda nie wypije mleczka z aventu czy z MAM, nie nie. Ona łaskawie może wypić odrobinkę ze zwykłej prostej butelki z rossmana,ze zwykłym szerokim smoczkiem, którą chyba od kogoś dostałam, bo ja nie kupowałam.

Zetka, Amberla lubią tę wiadomość

201508091565.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 23:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój też mi wyliczył ile postów dziennie średnio dodaje itp. ale on też ma swoje forum i nigdy mu nic nie mówiłam więc jak tylko zaczyna coś gledzić o belly to mu przypominam o jego zainteresowaniach. Belly na bank nie czyta :) tyle co pisałam o nim, kłótni, o teściach więc na bank nie czyta skoro nic mi nie powiedział.

Dałam dziś Mai jabłko do possania, trochę się nim pobawiła ale to by było na tyle. Jutro jej dam kawałek brokuła i ziemniaczka i niech się pobawi jedzeniem. Wprowadzam BLW skoro papy nam nie idą. Pałki kukurydziane ładnie je, gryzie więc podejrzewam że z warzywkiem sobie poradzi. Jak się zaczyna dławić to troszke jej pomagam ale sama potrafi odkrztusić także próbujemy.

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 23:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata wrote:
    Cytrusów nie można jeśli dziecko ma alergię, ale jeśli nie ma to można, tak jak i inne rzeczy.

No tak, tylko raczej przy KP z defaulta nie jemy cytrusów, bo co mam na dziecku eksperymentować czy ma alergię czy nie ma. A tu w słoiczku jest. No i teraz jak mój zjadł i jest ok, to chyba sobie pozwolę na pomarańcze :)

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 23:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pulpecja odstawiasz już całkiem od piersi, czy chcesz przejść na mieszane ?

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 23:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata wrote:
    Pulpecja odstawiasz już całkiem od piersi, czy chcesz przejść na mieszane ?
    chce przejść na mieszane, w ogóle chcę przyzwyczaić mała do butelki w razie W.

201508091565.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 23:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetka wrote:
    No tak, tylko raczej przy KP z defaulta nie jemy cytrusów, bo co mam na dziecku eksperymentować czy ma alergię czy nie ma. A tu w słoiczku jest. No i teraz jak mój zjadł i jest ok, to chyba sobie pozwolę na pomarańcze :)

Ja jem cytrusy i to w dużych ilościach. Codziennie pół pomelo, dwie mandarynki, banana :-)

Zetka lubi tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 04:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mlody pokasluje i chrypke ma i delikatny karar ponawiam pytanie czym inhalowac i co mu moge podawac ?

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaaga wrote:
    Hej mlody pokasluje i chrypke ma i delikatny karar ponawiam pytanie czym inhalowac i co mu moge podawac ?
    inhaluj na początek samą solą fizjologiczną, możliwe, ze przejdzie bez podawania niczego.

201508091565.png
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    apaczka wrote:
    Jesli przebył infekcję to kaszel poinfekcyjny może sie utrzymywać długo, kilka tygodni ale jego nasilenie powinno być coraz mniejsze. Alergia - raczej mało prawdopodobna. Miałby jakieś zmiany osłuchowe, świsty, obturację oskrzeli. Nie tylko krztusiec może wywoływać pzrewlekły kaszlel - są także inne bakterie np Mycoplasma czy Chlamydia. A Karol miał kontakt z ta osoba podejrzewana o krztusiec? Nie gorączkuje, ma apetyt? Ma katar? Bardzo często przyczyną kaszlu jest tzw post-nasal drip syndrome - czyli wydzielina ściekająca po tylnej ścianie gardła. Tu masz fajny arytkuł
    http://www.ptwm.org.pl/base/kaszel-jako-objaw
    Rozumiem, że inhalacje robicie z soli fizjologicznej?
    Agata poza tym kaszlem wszystko git. Zadnej goraczki, kataru, apetyt bez zmian. No mial z ta osoba od podejrzenia krztusca kontakt, ale teraz ich izolujemy.
    A inhalacje robie z nebu-dose.

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    oj tam oj tam niecierpliwa ma ponad 6000 postów :P

Lys, ale Ty mnie ostro gonisz :D Dam Ci fory i nie bede nic pisac przez jakis czas :P

lys, jesslin87, Maniuś, Amberla lubią tę wiadomość

• Griszanka Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    Griszanka współczuje takich akcji :/ kurcze z tego co pamiętam to nie pierwsza taka akcja. Może zasięgnij opinii kilku lekarzy, może jakiś House się trafi i trafi w 10 z tym kaszlem.
    Madazia ppszukiwanie lokalnego dr Housa raczej nie wchodzi w gre przy tej ilosci chorob, ktora jest teraz. I tak z Karolem jak ide do przychodni, to z sercem na ramieniu, przychodze na ostatnia chwile, doslownie 2-3 minuty przed wizyta i modle sie, zeby nie bylo opoznienia.

Apaczka no i bezposrednio przedvtym kaszlem nie mial zadnej infekcji.

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Griszanka wrote:
    Madazia ppszukiwanie lokalnego dr Housa raczej nie wchodzi w gre przy tej ilosci chorob, ktora jest teraz. I tak z Karolem jak ide do przychodni, to z sercem na ramieniu, przychodze na ostatnia chwile, doslownie 2-3 minuty przed wizyta i modle sie, zeby nie bylo opoznienia.

Apaczka no i bezposrednio przedvtym kaszlem nie mial zadnej infekcji.

Griszanka, w sezonie infekcji dobrze rozejrzeć się za zamówieniem wizyty domowej dla takiego małego dziecka. Może masz taką możliwość?

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny z Wro, chcę iść na basen z małą, jesteście w stanie coś polecić?

9f7jtv73juycdhvl.png
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A który ten Nebu Dose stosujecie? Bo jest hipertoniczny, który może podrazniac oskrzela i izotoniczny z kwasem hialuronowym.

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam beznadziejną noc, nie liczę już pobudek, bo nie wiem ile ich było. Nie wiem co się stało z moim pięknie śpiącym dzieckiem :/ Nad ranem była histeria i wydaje mi się, że był problem z brzuszkiem i miał zaparcie. Płakał mocno, później zaczęłam masować brzuszek i jakoś zasnął. Wygląda na to, że marchewka z delikatnych jarzynek jednak mu nie posłużyła. I teraz nie wiem, podawać te pół słoiczka, które mi zostało, czy lepiej podać coś innego?

Kwiauszek lubi tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pulpecja wrote:
    inhaluj na początek samą solą fizjologiczną, możliwe, ze przejdzie bez podawania niczego.
    Taka zwykla NaCl 0.9 % taka mam do przemywania oczu i nosa

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata, może więcej wody, chociaż Hubert pisałaś że pije.

Aaaaaga,na początku z soli fizjologicznej. Możesz podać też cebion (juvit) 2x5kr i fenistil 2x5kr.

U nas noc wyjątkowo świetna. O 21 zjadł półtora cyca i spal do 3. Zjadł, mąż go nosił godzinę :) bo się rozbudzil. Ale potem wstał dopiero o 7 :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 08:39

Paula_071, aaaaga lubią tę wiadomość

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja usnęłamw czoraj z Szymkiem że tak powiem "na trola" , cos popłakiwał więc połozyłam się z nim w łóżku masowałąm brzuszek przytulałam i tak zasnęłam, przebudziłąm sie tylko to zdjęłam spodnie i spalismy dalej do rana, mały usnie na drzemkę to pójde pod prysznic

I teraz nie wiem czy to jabłko nie było przyczyna,, nosz kurde spróbuje dzis jeszcze raz

Ja tez inhalowałams amą solą fizjologiczna 3 x po 10-15 min i przeszło:)

Zabka, Myszka gdzie jstescie? Napiszcie czy wszystko ok:)

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
‹‹ 3278 3279 3280 3281 3282 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również: