Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata polecam celofan, moja wsiąkła, mam czas odpocząć. Znęca się nad tym jak opętana.

Griszanka współczuje takich akcji :/ kurcze z tego co pamiętam to nie pierwsza taka akcja. Może zasięgnij opinii kilku lekarzy, może jakiś House się trafi i trafi w 10 z tym kaszlem.

Idę zaraz usypiać mała, do piątku całe łóżko dla nas. Ostatnie kilka dni jakby diabeł w nią wstąpił, wszystko jest ok przez minutę. Ten celofan wyjątkowo długo jak na nią. Poszłam z nią na zakupy, szukałam płaszcza ale to była jedna wielka masakra i musiałam nieść małą. Kupiłm smoko-gryzak ale w dupie go ma. Boziu ukradli i podmienili mi dziecko. Mama jutro idzie do pracy, tata po nocce i sama się będę musiała użerać. Oby jutro był lepszy dzień

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    Agata polecam celofan, moja wsiąkła, mam czas odpocząć. Znęca się nad tym jak opętana.

Griszanka współczuje takich akcji :/ kurcze z tego co pamiętam to nie pierwsza taka akcja. Może zasięgnij opinii kilku lekarzy, może jakiś House się trafi i trafi w 10 z tym kaszlem.

Idę zaraz usypiać mała, do piątku całe łóżko dla nas. Ostatnie kilka dni jakby diabeł w nią wstąpił, wszystko jest ok przez minutę. Ten celofan wyjątkowo długo jak na nią. Poszłam z nią na zakupy, szukałam płaszcza ale to była jedna wielka masakra i musiałam nieść małą. Kupiłm smoko-gryzak ale w dupie go ma. Boziu ukradli i podmienili mi dziecko. Mama jutro idzie do pracy, tata po nocce i sama się będę musiała użerać. Oby jutro był lepszy dzień

Magda, celofam najwyżej jutro, dzisiaj dzięki Bogu już od prawie godziny śpi... Uff.

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • 5ylwia Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ciężko ogarnąć wszystko na fb.. Może żeby wprowadzić trochę porządku zrobimy tak, że danego dnia pierwsza osoba, która będzie chciała coś dodać, napisać wstawi date i pod tą datą będą wszystkie wpisy, zdjęcia, komentarze z danego dnia? Rozumiecie o co mi chodzi? :) np. Jutro rano pierwsza osoba wpiszę post 17.02.2015 i pod tym postem będą komentarze z tego dnia.. Chcąc nadrobić dany dzień wejdę sobie i będę miała wszystko w jednym miejscu tak jak na belly :)

• Paula_071 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata, współczuję. Mój też ma świra, przewraca się na przewijaku, ale przynajmniej nie jest taki mobilny. Chociaż nawet przez sen przewraca się na brzuch. Ile razy do niego przychodzę w nocy czy po drzemce w ciągu dnia to leży na brzuchu. A raczej zadziera nosa do księżyca;)
    I też mam problem z jedzeniem, bo p. dzisiaj karmiłam go piersią w restauracji. Wzięłam go na ramię, nie odbiło się. Ten zaczyna się gimnastykować, łapać kwiatki w wazonie, łyżeczki ze stołu, firanki w oknach. Biorę na kolana, to przewraca się na brzuch i wtedy rzyg. W domu po jedzeniu staram się go ponosić chwilę, działa na niego gapienie się przez okno oraz lustro, wtedy jest nieruchomy. Później daję do bujaczka, chociaż ledwo się w nim mieści. Ale czasami to działa.

Maluch śpi, mam nadzieję, że nie będzie dokazywał w nocy przez tę podróż i zmianę miejsca. Jeszcze nigdy nie spał poza domem. Dzięki Boże za łóżeczko turystyczne, inaczej nie miałabym jak z toalety skorzystać.

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • chcebycmama Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amberla wrote:
    Niecierpliwa sprzedaje nosidelko? Jakie? Bo ja chcę kupić, bo przyda się na wakacjach i w ogóle Przy dwójce Dzieci :)
    Jesselin, wiem ze zweryfikuje ale bałam się ze Dużo poznika.
    Chce być mama, ja właśnie szukam kogoś kto uszyje corkom tipi ;)
    No to jak tylko uszyje tipi to Wam pokaże i dla sierpnioweczek będzie super cena bo jak patrze na ceny teepee to normalnie szok... :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 21:07

Amberla lubi tę wiadomość

Syn, roczek.
    Okruszek, 20 tydzień w brzuszku. :-)
  • witaminkab Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wyobrażam sobie żeby Łucja wysiedziala w jednym miejscu godzinę. No chyba ze na podłodze, ale wtedy się turla i czasem ulewa. Wiec Laura grzeczny jest Twój Dominis. Po jedzeniu jak ja chcę odbić to sięga do wszystkiego,wygina się, a żeby wysiedziala w bujaku lub krzeselku to albo musi mieć na to ochotę,albo musiałabym ja posadzić przed bajką. To już niech lepiej czasem troszeczkę uleje ;)

Laura lubi tę wiadomość

mhsv3e5eug8d3245.png
    wnidvcqg5wbp23cu.png
  • jesslin87 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W TV leci niemożliwe. Widziałam już kiedyś. Plakalam ale teraz majac dziecko płacze co chwilę. Nie moge sobie wyobrazić czegoś takiego. :(

74diqps6a69lyc94.png
  • Laura Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata wrote:
    Laura a gdzie on przez tą godzinę jest?
    siedzi mi na kolanach albo w wózku na pół siedząco ale najpierw odbija mu się dwa razy siedząc u mnie na kolanach a potem trochę do wózka i ja sobie wtedy ogarniam itp. :) i potem na mate czy na rozłozoną kanape bo musimy wkoncu kupic te puzle :)

Synuś mamusi i tatusia :)
    Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• Agaata Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laura wrote:
    siedzi mi na kolanach albo w wózku na pół siedząco ale najpierw odbija mu się dwa razy siedząc u mnie na kolanach a potem trochę do wózka i ja sobie wtedy ogarniam itp. :) i potem na mate czy na rozłozoną kanape bo musimy wkoncu kupic te puzle :)

Nie ma opcjni żeby Hubert wysiedział godzinę. Na kolanach odwraca się na brzuch i buja się w przód i w tył na czworaka na moim brzuchu. W leżaczku góra 10 minut i to kwękając, bo nuda. Także jak tylko mu się odbije ( a ostatnio już coraz rzadziej) to go puszczam wolno. A ulać potrafi długo po jedzeniu, najbardziej wtedy jak stanie na czworaka wysoko i się tak bardzo szybko buja do przodu i do tyłu na rękach.

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też coraz bardziej mobilny. Podczas naszego obiadu mąż co 10 sekund wstawać żeby go przenosić z paneli na puzzle.
    No i siada już bardziej pewnie z czworakow.

Griszanka, współczuję. Odpocznij i głęboki wdech, wydech. Oby się nie powtórzyło. Nie ma nic gorszego jak chore dziecko.

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • jesslin87 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata jak czytam co Hubert wyprawia to w sumie się cieszę że Maks jeszcze leży :)

Agaata lubi tę wiadomość

74diqps6a69lyc94.png
  • jesslin87 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Griszanka nie lubię takich momentów. Człowiek później cały chodzi że strachu...

74diqps6a69lyc94.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Griszanka bidulo, ale sie strachu najadłaś <przytulam>
    U nas po jedzeniu tez jest godzina spkoju bo po godzinie zaczyna sie nuda, no porócz wieczora, gdzie po kaszce jest mega maruda przed spaniem, ale w ciągu dnia sam soba się zajmie godzinę, w bujaku, w krzesłku albo na dywanie:)

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Katarka Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny kp. Mozemy jesc cos co w skladzie ma ocet spirytusowy? Bo dzisiaj kolezanka widziala, ze jem musztarde i powiedziala mi, ze nie powinnam, bo w skladzie jest wlasnie ocet spirytusowy :/

lb17w98.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesslin o tym samym pomyslałam, wsadze go w krzesełko i moge obiad robic albo rnao jak zje to moge posiedziec godzinę z kawą:)

Laura lubi tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • jesslin87 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie Migotka lepiej zacznijmy doceniać ten okres błogości haha :)

Ps. Dobrze że moj mąż nie czyta. Bo mowie że głównie cały dzień trzymalam dziecko na rękach i jestem padnieta haha :)

Laura, mamasia lubią tę wiadomość

74diqps6a69lyc94.png
  • Aska87 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jesslin87 wrote:

Ps. Dobrze że moj mąż nie czyta. Bo mowie że głównie cały dzień trzymalam dziecko na rękach i jestem padnieta haha :)
    skąd wiesz że nie czyta :P ?

udało się w <3 9 <3 msc s
    SYNEK :*Patryk :* ur. 22.08.15 3170g 57cm 10 pkt :)
    relg3e5e4hiu7llr.png
    [*] 8.10.2016 7tc <3
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy Wasze dzieciaczki tez maja fazę na wyrzucanie zabawek z wózka, krzesełka? Szymek co mu dam to kombinuje żeby wyrzucić, dziś jak pierdylnał organkami w kuchni z krzesełka o płytki to był zdziwiony ze taki huk

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Agaata Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarka wrote:
    Dziewczyny kp. Mozemy jesc cos co w skladzie ma ocet spirytusowy? Bo dzisiaj kolezanka widziala, ze jem musztarde i powiedziala mi, ze nie powinnam, bo w skladzie jest wlasnie ocet spirytusowy :/

Normalnie jem i nie zawracam sobie tym głowy.

Katarka lubi tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Laura Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jesslin87 wrote:

dobre dobre ;)

Synuś mamusi i tatusia :)
    Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

‹‹ 3276 3277 3278 3279 3280 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

💔 Jak przetrwać Święta, gdy Twoje ramiona są puste? Poradnik dla par starających się o dziecko

Święta Bożego Narodzenia. Magiczny czas, pełen ciepła, rodzinnych spotkań i... presji. Dla par, które od dawna marzą o dziecku, grudzień potrafi być emocjonalnym rollercoasterem. Wzruszenie miesza się z frustracją, poczuciem niesprawiedliwości i bólem, a każda reklama czy uśmiechnięte dziecko przy stole tylko uwypukla to, czego w ciągu roku udaje się jakoś nie dostrzegać.

CZYTAJ WIĘCEJ