X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata polecam celofan, moja wsiąkła, mam czas odpocząć. Znęca się nad tym jak opętana.

Griszanka współczuje takich akcji :/ kurcze z tego co pamiętam to nie pierwsza taka akcja. Może zasięgnij opinii kilku lekarzy, może jakiś House się trafi i trafi w 10 z tym kaszlem.

Idę zaraz usypiać mała, do piątku całe łóżko dla nas. Ostatnie kilka dni jakby diabeł w nią wstąpił, wszystko jest ok przez minutę. Ten celofan wyjątkowo długo jak na nią. Poszłam z nią na zakupy, szukałam płaszcza ale to była jedna wielka masakra i musiałam nieść małą. Kupiłm smoko-gryzak ale w dupie go ma. Boziu ukradli i podmienili mi dziecko. Mama jutro idzie do pracy, tata po nocce i sama się będę musiała użerać. Oby jutro był lepszy dzień

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    Agata polecam celofan, moja wsiąkła, mam czas odpocząć. Znęca się nad tym jak opętana.

Griszanka współczuje takich akcji :/ kurcze z tego co pamiętam to nie pierwsza taka akcja. Może zasięgnij opinii kilku lekarzy, może jakiś House się trafi i trafi w 10 z tym kaszlem.

Idę zaraz usypiać mała, do piątku całe łóżko dla nas. Ostatnie kilka dni jakby diabeł w nią wstąpił, wszystko jest ok przez minutę. Ten celofan wyjątkowo długo jak na nią. Poszłam z nią na zakupy, szukałam płaszcza ale to była jedna wielka masakra i musiałam nieść małą. Kupiłm smoko-gryzak ale w dupie go ma. Boziu ukradli i podmienili mi dziecko. Mama jutro idzie do pracy, tata po nocce i sama się będę musiała użerać. Oby jutro był lepszy dzień

Magda, celofam najwyżej jutro, dzisiaj dzięki Bogu już od prawie godziny śpi... Uff.

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • 5ylwia Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ciężko ogarnąć wszystko na fb.. Może żeby wprowadzić trochę porządku zrobimy tak, że danego dnia pierwsza osoba, która będzie chciała coś dodać, napisać wstawi date i pod tą datą będą wszystkie wpisy, zdjęcia, komentarze z danego dnia? Rozumiecie o co mi chodzi? :) np. Jutro rano pierwsza osoba wpiszę post 17.02.2015 i pod tym postem będą komentarze z tego dnia.. Chcąc nadrobić dany dzień wejdę sobie i będę miała wszystko w jednym miejscu tak jak na belly :)

• Paula_071 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata, współczuję. Mój też ma świra, przewraca się na przewijaku, ale przynajmniej nie jest taki mobilny. Chociaż nawet przez sen przewraca się na brzuch. Ile razy do niego przychodzę w nocy czy po drzemce w ciągu dnia to leży na brzuchu. A raczej zadziera nosa do księżyca;)
    I też mam problem z jedzeniem, bo p. dzisiaj karmiłam go piersią w restauracji. Wzięłam go na ramię, nie odbiło się. Ten zaczyna się gimnastykować, łapać kwiatki w wazonie, łyżeczki ze stołu, firanki w oknach. Biorę na kolana, to przewraca się na brzuch i wtedy rzyg. W domu po jedzeniu staram się go ponosić chwilę, działa na niego gapienie się przez okno oraz lustro, wtedy jest nieruchomy. Później daję do bujaczka, chociaż ledwo się w nim mieści. Ale czasami to działa.

Maluch śpi, mam nadzieję, że nie będzie dokazywał w nocy przez tę podróż i zmianę miejsca. Jeszcze nigdy nie spał poza domem. Dzięki Boże za łóżeczko turystyczne, inaczej nie miałabym jak z toalety skorzystać.

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • chcebycmama Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amberla wrote:
    Niecierpliwa sprzedaje nosidelko? Jakie? Bo ja chcę kupić, bo przyda się na wakacjach i w ogóle Przy dwójce Dzieci :)
    Jesselin, wiem ze zweryfikuje ale bałam się ze Dużo poznika.
    Chce być mama, ja właśnie szukam kogoś kto uszyje corkom tipi ;)
    No to jak tylko uszyje tipi to Wam pokaże i dla sierpnioweczek będzie super cena bo jak patrze na ceny teepee to normalnie szok... :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 21:07

Amberla lubi tę wiadomość

Syn, roczek.
    Okruszek, 20 tydzień w brzuszku. :-)
  • witaminkab Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wyobrażam sobie żeby Łucja wysiedziala w jednym miejscu godzinę. No chyba ze na podłodze, ale wtedy się turla i czasem ulewa. Wiec Laura grzeczny jest Twój Dominis. Po jedzeniu jak ja chcę odbić to sięga do wszystkiego,wygina się, a żeby wysiedziala w bujaku lub krzeselku to albo musi mieć na to ochotę,albo musiałabym ja posadzić przed bajką. To już niech lepiej czasem troszeczkę uleje ;)

Laura lubi tę wiadomość

mhsv3e5eug8d3245.png
    wnidvcqg5wbp23cu.png
  • jesslin87 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W TV leci niemożliwe. Widziałam już kiedyś. Plakalam ale teraz majac dziecko płacze co chwilę. Nie moge sobie wyobrazić czegoś takiego. :(

74diqps6a69lyc94.png
  • Laura Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata wrote:
    Laura a gdzie on przez tą godzinę jest?
    siedzi mi na kolanach albo w wózku na pół siedząco ale najpierw odbija mu się dwa razy siedząc u mnie na kolanach a potem trochę do wózka i ja sobie wtedy ogarniam itp. :) i potem na mate czy na rozłozoną kanape bo musimy wkoncu kupic te puzle :)

Synuś mamusi i tatusia :)
    Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• Agaata Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laura wrote:
    siedzi mi na kolanach albo w wózku na pół siedząco ale najpierw odbija mu się dwa razy siedząc u mnie na kolanach a potem trochę do wózka i ja sobie wtedy ogarniam itp. :) i potem na mate czy na rozłozoną kanape bo musimy wkoncu kupic te puzle :)

Nie ma opcjni żeby Hubert wysiedział godzinę. Na kolanach odwraca się na brzuch i buja się w przód i w tył na czworaka na moim brzuchu. W leżaczku góra 10 minut i to kwękając, bo nuda. Także jak tylko mu się odbije ( a ostatnio już coraz rzadziej) to go puszczam wolno. A ulać potrafi długo po jedzeniu, najbardziej wtedy jak stanie na czworaka wysoko i się tak bardzo szybko buja do przodu i do tyłu na rękach.

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też coraz bardziej mobilny. Podczas naszego obiadu mąż co 10 sekund wstawać żeby go przenosić z paneli na puzzle.
    No i siada już bardziej pewnie z czworakow.

Griszanka, współczuję. Odpocznij i głęboki wdech, wydech. Oby się nie powtórzyło. Nie ma nic gorszego jak chore dziecko.

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • jesslin87 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata jak czytam co Hubert wyprawia to w sumie się cieszę że Maks jeszcze leży :)

Agaata lubi tę wiadomość

74diqps6a69lyc94.png
  • jesslin87 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Griszanka nie lubię takich momentów. Człowiek później cały chodzi że strachu...

74diqps6a69lyc94.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Griszanka bidulo, ale sie strachu najadłaś <przytulam>
    U nas po jedzeniu tez jest godzina spkoju bo po godzinie zaczyna sie nuda, no porócz wieczora, gdzie po kaszce jest mega maruda przed spaniem, ale w ciągu dnia sam soba się zajmie godzinę, w bujaku, w krzesłku albo na dywanie:)

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Katarka Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny kp. Mozemy jesc cos co w skladzie ma ocet spirytusowy? Bo dzisiaj kolezanka widziala, ze jem musztarde i powiedziala mi, ze nie powinnam, bo w skladzie jest wlasnie ocet spirytusowy :/

lb17w98.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesslin o tym samym pomyslałam, wsadze go w krzesełko i moge obiad robic albo rnao jak zje to moge posiedziec godzinę z kawą:)

Laura lubi tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • jesslin87 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie Migotka lepiej zacznijmy doceniać ten okres błogości haha :)

Ps. Dobrze że moj mąż nie czyta. Bo mowie że głównie cały dzień trzymalam dziecko na rękach i jestem padnieta haha :)

Laura, mamasia lubią tę wiadomość

74diqps6a69lyc94.png
  • Aska87 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jesslin87 wrote:

Ps. Dobrze że moj mąż nie czyta. Bo mowie że głównie cały dzień trzymalam dziecko na rękach i jestem padnieta haha :)
    skąd wiesz że nie czyta :P ?

udało się w <3 9 <3 msc s
    SYNEK :*Patryk :* ur. 22.08.15 3170g 57cm 10 pkt :)
    relg3e5e4hiu7llr.png
    [*] 8.10.2016 7tc <3
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy Wasze dzieciaczki tez maja fazę na wyrzucanie zabawek z wózka, krzesełka? Szymek co mu dam to kombinuje żeby wyrzucić, dziś jak pierdylnał organkami w kuchni z krzesełka o płytki to był zdziwiony ze taki huk

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Agaata Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarka wrote:
    Dziewczyny kp. Mozemy jesc cos co w skladzie ma ocet spirytusowy? Bo dzisiaj kolezanka widziala, ze jem musztarde i powiedziala mi, ze nie powinnam, bo w skladzie jest wlasnie ocet spirytusowy :/

Normalnie jem i nie zawracam sobie tym głowy.

Katarka lubi tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Laura Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jesslin87 wrote:

dobre dobre ;)

Synuś mamusi i tatusia :)
    Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

‹‹ 3276 3277 3278 3279 3280 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ