Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny a ile czekałyście od początku rozszerzania diety do podania pierwszej zupki? Ja od jutra podam 2-składnikowe warzywka i jak będzie ok to myślałam o zupce ale nie wiem czy to nie za szybko po ok 1,5 tyg?

Jeju zaczyna się marudzenie a jeszcze przede mną pakowanie bo jutro jadę do rodziców, mąż wróci ok 21.. super.. od 2 dni nie byliśmy na spacerze bo pogoda jakaś mało zachęcająca i już mam dość tych stu drzemek bo oczywiście śpi 30 min i ciągle zmęczony..

1usawn15ju6q9qwm.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laura wrote:
    Hejo!

Dominis zjadł cały słoiczek obiadku :)

Juz wiem jak robić o 11 dostaje butle i o 14 daje mu obiadek tak żeby był troszkę głodny ;)
    No i mamy plan dnia:
    6-bula
    11-butla bo tak śpimy ;)
    14-obiadek i szoczek
    15-butla bo głodny
    17-deserek i soczek
    18-butla bo głodny
    20 a 21 kaszka i czasem pipije soczkiem
    23 butla na noc

Laura, a tak z ciekawości zapytam - czemu Dominik nie pije wody?

niecierpliwa, Katarka lubią tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Laura Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata wrote:
    Laura, a tak z ciekawości zapytam - czemu Dominik nie pije wody?
    Dominik wody nie chciał i nie chce pić właśnie....

Synuś mamusi i tatusia :)
    Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• 0na88 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas tez woda nie wchodzi , 2 lyki pociagnie i to wszystko.

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mój rzuca się na wodę jakby to jakiś rarytas był ale podejrzewam że bardziej go interesuje kubek a ta woda to tak przy okazji bo to coś nowego.. kupiłam taki z Ikei z dzióbkiem myśląc że to niekapek a tu leci jak się przechyli jak z kranu.. muszę chyba kupić ten doidy albo lepszy niekapek bo on bardzo chce być samodzielny.. wścieka się jak mu pomagam pić a jak go wycieram to już wogóle histeria bo skojarzył to z końcem jedzenia i picia a to przecież takie fajne..

Paula_071 lubi tę wiadomość

1usawn15ju6q9qwm.png
  • Martucha86 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadrabiam forum a Mlody zwiał do przedpokoju :) ciekawie się robi...
    Sokow nie pije...wódę ciągle uczę i sa postepy:)

Paula_071, Pulpecja, Maniuś, Katarka, witaminkab, magda sz, jesslin87, aaaaga, Amberla lubią tę wiadomość

5fo2vs9.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja po kazdym razie jak daje doidy to cala Zoska do przebrania ,ale pije z tego choc z kazdym jej lykiem mam oczywiscie serce w gardle.
    Dzis poszlam za ciosem i dalam jej ta paleczke kukurydziana ale tylko nia rzucala ku uciesze psa ktory wszystko wyjadal . Wzielam wiec w koncu i ja do buzi , wiec sprobowala , ale nie podeszla jej - do zabawy tak , do jedzenia jej chyba jeszcze nie dojrzala.

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martucha86 wrote:
    Nadrabiam forum a Mlody zwiał do przedpokoju :) ciekawie się robi...
    Sokow nie pije...wódę ciągle uczę i sa postepy:)

no to jak tylko wódę pije to nie dziwie sie ze juz w przedpokoju urzeduje ;D

Martucha86, Aska87, niecierpliwa, Agaata, Laura, lys, Paula_071, Katarka, magda sz, mamasia, apaczka, Migotkaa, witaminkab, jesslin87, aaaaga, Amberla, Maniuś lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na impreze chce isc :)) wypusc go :D

Martucha86, Katarka, jesslin87, Amberla lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • Martucha86 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    0na88 wrote:
    no to jak tylko wódę pije to nie dziwie sie ze juz w przedpokoju urzeduje ;D
    Ciekawe ze akurat to słowo podpowiedział mi słownik ;)

0na88, niecierpliwa, AgaSad, Paula_071, magda sz, jesslin87, Amberla, Maniuś lubią tę wiadomość

5fo2vs9.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laura wrote:
    Dominik wody nie chciał i nie chce pić właśnie....

Laura, ale jak nie chce, to i tak powinnaś podawać i próbować go przekonać. Woda jest dla niego zdecydowanie ważniejsza niż te soki. Prawdę mówiąc aktualnie odchodzi się od podawania soków niemowlętom na rzecz wody. Próbuj więcej z wodą, bo 3 razy dziennie sok i jeszcze owoce, to może być za dużo cukrów.

Katarka lubi tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pulpecja wrote:
    możesz sobie przy okazji zrobić poziom wit D, będziesz wiedziała czy ci brakuje.

W diagnostyce do konca lutego jest promocja i badanie kosztuje 40zl. Chyba zrobie sobie i malemu badanie.

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Katarka Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa, napisz mi cos wiecej o tym wozku baby design enjoy :) Caly czas nad nim mysle. Jak tam sie sklada oparcie, czy jest pozycja calkiem lezaca, jak sie prowadzi, ile zajmuje miejsca po zlozeniu itp. :)

lb17w98.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarka ja jestem bardzo zadowolona, super sie prowadzi, jest lekki a co najwazniejsze ksieznej jest wygodnie, bo zaliczyla w nim dwie dwugodzinne drzemki, co u nas jest rzadkoscia ;)
    Poczytaj sobie tohttp://bedemamusia.blogspot.com/2015/04/nasza-nowa-spacerowka-baby-design-enjoy.html?m=1

http://www.nellavita.pl/2014/07/enjoy.html?m=1

• Katarka Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Katarka ja jestem bardzo zadowolona, super sie prowadzi, jest lekki a co najwazniejsze ksieznej jest wygodnie, bo zaliczyla w nim dwie dwugodzinne drzemki, co u nas jest rzadkoscia ;)
    Poczytaj sobie tohttp://bedemamusia.blogspot.com/2015/04/nasza-nowa-spacerowka-baby-design-enjoy.html?m=1

http://www.nellavita.pl/2014/07/enjoy.html?m=1

Ok, poczytam, dzieki :)

niecierpliwa lubi tę wiadomość

lb17w98.png
  • Katarka Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa jak mozesz to wrzuc jeszcze jakas fote tego wozka na fb :) Zdjecie realne to jednak cos innego niz te od nich zdjecia ;)

lb17w98.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To sa zdjecia z bloga, bardzo fajnie sa tam opisane i w sumie te dwa blogi mnie przekonaly, ze kupilam w ciemno bez ogladania ;) I podpisuje sie pod tym co tam napisaly.
    Jasne nie ma problemu rano wrzuce Ci foty, bo teraz limuzyna stoi u mamuski w pokoju, a juz chyba kima, no i w dziennym swietle kolor lepiej wyjdzie.

Edit wozek docelowo mial zawsze jezdzic w bagazniku, ale juz nie wyobrazam sobie dnia bez niego w domu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 21:18

• Katarka Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    To sa zdjecia z bloga, bardzo fajnie sa tam opisane i w sumie te dwa blogi mnie przekonaly, ze kupilam w ciemno bez ogladania ;) I podpisuje sie pod tym co tam napisaly.
    Jasne nie ma problemu rano wrzuce Ci foty, bo teraz limuzyna stoi u mamuski w pokoju, a juz chyba kima, no i w dziennym swietle kolor lepiej wyjdzie.

Edit wozek docelowo mial zawsze jezdzic w bagazniku, ale juz nie wyobrazam sobie dnia bez niego w domu

Dzieki :) To czekam do rana na foty, a sprobuj sie spoznic to nasle na Ciebie Ofke i zrobi z Toba porzadek :D Pewnie bedziesz musiala dac zdjecie z jakims ptactwem :P

lb17w98.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś byłam w sklepie z wózkami i bawiłam się tą enjoy i super mi się podoba :)

Ogólnie dziś był spoko dzień, wstała o 8 ja od wczoraj wieczora mialam migrenę i dopiero koło południa dziś przeszło, nawet przez sen mnie męczyło. Tato zajął się niunią 1,5h, dałam cyca i spałyśmy do 12:30, pozniej o 15:30 do 17 spała i mało marudziła. Była dziś kochana, śmiała się cały dzień, w kąpieli szalała, nalałam płynu żeby piana była i było szaleństwo. No i o 20:30 poszła spać. Wiem że czeka nas milion pobudek w nocy ale przynajmniej dziś dostałam za ostatnie czasy nagrodę w postaci śmieszku :)

BLW dzień 1 brokuł i ziemniak. Brokuła nawet do rączki nie chciała wziąć jakby zielony parzył, ziemniaka pomemłała ale bez szału.

No i co jeszcze obłowiłam się w ciuchu na dwa płaszczyki wełniano-kaszmirowe jeden czarny drugi czerwony po 13zł no plus 25 zł za pralnie bo zaniosłam w drodze z ciucha. Małej kupiłam kurtkę z Zary na teraz i na jesień, teraz taka dłuższa i rękawki do podwinięcia ale nie jest zle. Płaszczyk z takiego misia jakby z Next to na wiosnę, jakiś taki ponczo-golf wełniany z Nexta, czapeczkę, kilka pajaców na teraz z Nexta. Wydałam 66zł łącznie z płaszczami :) Jutro idę na dostawę do innego ciucha jakaś dobra passa. Chyba nigdy tak się nie obłowiłam ekonomicznie w ciuchu.

Kupiłam też w pepco super płaszczyk dla niuni na ciepłą wiosnę :) wydaje się super, jutro cyknę foto.

No to lecę Was nadrabiać

apaczka, jesslin87, Martucha86, Paula_071, Maniuś, Amberla lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aa i jeszcze w tych 66 zł, śpiworek do wózka z mothercare opyle za 50zł może. Był jeszcze fajny z mamas papas, w necie widziałam że po 100 funtów łazi nowy ale nie w PL. Normalnie szok, mam nadzieję że jakieś nosidło znajdę :)

oc7e509.png
    ySkMp1.png
‹‹ 3283 3284 3285 3286 3287 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Dlaczego skład Prenasolu to odpowiedź na potrzeby przyszłej mamy?

Ciąża to czas, w którym zapotrzebowanie na konkretne składniki odżywcze gwałtownie rośnie. Przyszła mama musi dostarczyć je nie tylko sobie, ale przede wszystkim rozwijającemu się maluchowi. Niestety, współczesna dieta często nie wystarcza, by pokryć te zwiększone potrzeby. Właśnie dlatego Polskie Towarzystwo Ginekologów i Położników (PTGiP) przygotowało konkretne rekomendacje dotyczące dodatkowego wsparcia organizmu. Na co warto zwrócić uwagę, wybierając odpowiedni preparat? Czy każda kobieta w ciąży potrzebuje suplementów?

CZYTAJ WIĘCEJ

Masz objawy duszności wydechowej, ale nie jesteś zdiagnozowany? Lekarz online może pokierować Cię dalej

Duszność wydechowa utrudnia oddychanie, szczególnie podczas wydychania powietrza. Uczucie braku tchu może budzić niepokój. Jeśli doświadczasz takich objawów, a diagnoza wciąż nie jest postawiona, warto skonsultować się z lekarzem. Konsultacja online to szybki sposób na omówienie symptomów, uzyskanie wstępnej oceny i wskazówek dotyczących dalszej diagnostyki.

CZYTAJ WIĘCEJ

MUUVO Quick SE 2 – dlaczego jest idealny na pierwszy wózek dla dziecka?

Zastanawiasz się, który wózek sprawdzi się najlepiej już od pierwszych spacerów z maluchem? MUUVO Quick SE 2 to wyjątkowa propozycja, która łączy w sobie elegancki design z praktycznymi funkcjami docenianymi i przez dzieci, i rodziców. Warto zwrócić uwagę na innowacyjne rozwiązania, takie jak regulowana budka, wentylowane oparcie i wygoda składania. Sprawdź, co sprawia, że Quick SE 2 może stać się idealnym wyborem na start.

CZYTAJ WIĘCEJ