X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny a ile czekałyście od początku rozszerzania diety do podania pierwszej zupki? Ja od jutra podam 2-składnikowe warzywka i jak będzie ok to myślałam o zupce ale nie wiem czy to nie za szybko po ok 1,5 tyg?

Jeju zaczyna się marudzenie a jeszcze przede mną pakowanie bo jutro jadę do rodziców, mąż wróci ok 21.. super.. od 2 dni nie byliśmy na spacerze bo pogoda jakaś mało zachęcająca i już mam dość tych stu drzemek bo oczywiście śpi 30 min i ciągle zmęczony..

1usawn15ju6q9qwm.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laura wrote:
    Hejo!

Dominis zjadł cały słoiczek obiadku :)

Juz wiem jak robić o 11 dostaje butle i o 14 daje mu obiadek tak żeby był troszkę głodny ;)
    No i mamy plan dnia:
    6-bula
    11-butla bo tak śpimy ;)
    14-obiadek i szoczek
    15-butla bo głodny
    17-deserek i soczek
    18-butla bo głodny
    20 a 21 kaszka i czasem pipije soczkiem
    23 butla na noc

Laura, a tak z ciekawości zapytam - czemu Dominik nie pije wody?

niecierpliwa, Katarka lubią tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Laura Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata wrote:
    Laura, a tak z ciekawości zapytam - czemu Dominik nie pije wody?
    Dominik wody nie chciał i nie chce pić właśnie....

Synuś mamusi i tatusia :)
    Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• 0na88 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas tez woda nie wchodzi , 2 lyki pociagnie i to wszystko.

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mój rzuca się na wodę jakby to jakiś rarytas był ale podejrzewam że bardziej go interesuje kubek a ta woda to tak przy okazji bo to coś nowego.. kupiłam taki z Ikei z dzióbkiem myśląc że to niekapek a tu leci jak się przechyli jak z kranu.. muszę chyba kupić ten doidy albo lepszy niekapek bo on bardzo chce być samodzielny.. wścieka się jak mu pomagam pić a jak go wycieram to już wogóle histeria bo skojarzył to z końcem jedzenia i picia a to przecież takie fajne..

Paula_071 lubi tę wiadomość

1usawn15ju6q9qwm.png
  • Martucha86 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadrabiam forum a Mlody zwiał do przedpokoju :) ciekawie się robi...
    Sokow nie pije...wódę ciągle uczę i sa postepy:)

Paula_071, Pulpecja, Maniuś, Katarka, witaminkab, magda sz, jesslin87, aaaaga, Amberla lubią tę wiadomość

5fo2vs9.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja po kazdym razie jak daje doidy to cala Zoska do przebrania ,ale pije z tego choc z kazdym jej lykiem mam oczywiscie serce w gardle.
    Dzis poszlam za ciosem i dalam jej ta paleczke kukurydziana ale tylko nia rzucala ku uciesze psa ktory wszystko wyjadal . Wzielam wiec w koncu i ja do buzi , wiec sprobowala , ale nie podeszla jej - do zabawy tak , do jedzenia jej chyba jeszcze nie dojrzala.

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martucha86 wrote:
    Nadrabiam forum a Mlody zwiał do przedpokoju :) ciekawie się robi...
    Sokow nie pije...wódę ciągle uczę i sa postepy:)

no to jak tylko wódę pije to nie dziwie sie ze juz w przedpokoju urzeduje ;D

Martucha86, Aska87, niecierpliwa, Agaata, Laura, lys, Paula_071, Katarka, magda sz, mamasia, apaczka, Migotkaa, witaminkab, jesslin87, aaaaga, Amberla, Maniuś lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na impreze chce isc :)) wypusc go :D

Martucha86, Katarka, jesslin87, Amberla lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • Martucha86 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    0na88 wrote:
    no to jak tylko wódę pije to nie dziwie sie ze juz w przedpokoju urzeduje ;D
    Ciekawe ze akurat to słowo podpowiedział mi słownik ;)

0na88, niecierpliwa, AgaSad, Paula_071, magda sz, jesslin87, Amberla, Maniuś lubią tę wiadomość

5fo2vs9.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laura wrote:
    Dominik wody nie chciał i nie chce pić właśnie....

Laura, ale jak nie chce, to i tak powinnaś podawać i próbować go przekonać. Woda jest dla niego zdecydowanie ważniejsza niż te soki. Prawdę mówiąc aktualnie odchodzi się od podawania soków niemowlętom na rzecz wody. Próbuj więcej z wodą, bo 3 razy dziennie sok i jeszcze owoce, to może być za dużo cukrów.

Katarka lubi tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pulpecja wrote:
    możesz sobie przy okazji zrobić poziom wit D, będziesz wiedziała czy ci brakuje.

W diagnostyce do konca lutego jest promocja i badanie kosztuje 40zl. Chyba zrobie sobie i malemu badanie.

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Katarka Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa, napisz mi cos wiecej o tym wozku baby design enjoy :) Caly czas nad nim mysle. Jak tam sie sklada oparcie, czy jest pozycja calkiem lezaca, jak sie prowadzi, ile zajmuje miejsca po zlozeniu itp. :)

lb17w98.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarka ja jestem bardzo zadowolona, super sie prowadzi, jest lekki a co najwazniejsze ksieznej jest wygodnie, bo zaliczyla w nim dwie dwugodzinne drzemki, co u nas jest rzadkoscia ;)
    Poczytaj sobie tohttp://bedemamusia.blogspot.com/2015/04/nasza-nowa-spacerowka-baby-design-enjoy.html?m=1

http://www.nellavita.pl/2014/07/enjoy.html?m=1

• Katarka Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Katarka ja jestem bardzo zadowolona, super sie prowadzi, jest lekki a co najwazniejsze ksieznej jest wygodnie, bo zaliczyla w nim dwie dwugodzinne drzemki, co u nas jest rzadkoscia ;)
    Poczytaj sobie tohttp://bedemamusia.blogspot.com/2015/04/nasza-nowa-spacerowka-baby-design-enjoy.html?m=1

http://www.nellavita.pl/2014/07/enjoy.html?m=1

Ok, poczytam, dzieki :)

niecierpliwa lubi tę wiadomość

lb17w98.png
  • Katarka Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa jak mozesz to wrzuc jeszcze jakas fote tego wozka na fb :) Zdjecie realne to jednak cos innego niz te od nich zdjecia ;)

lb17w98.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To sa zdjecia z bloga, bardzo fajnie sa tam opisane i w sumie te dwa blogi mnie przekonaly, ze kupilam w ciemno bez ogladania ;) I podpisuje sie pod tym co tam napisaly.
    Jasne nie ma problemu rano wrzuce Ci foty, bo teraz limuzyna stoi u mamuski w pokoju, a juz chyba kima, no i w dziennym swietle kolor lepiej wyjdzie.

Edit wozek docelowo mial zawsze jezdzic w bagazniku, ale juz nie wyobrazam sobie dnia bez niego w domu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 21:18

• Katarka Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    To sa zdjecia z bloga, bardzo fajnie sa tam opisane i w sumie te dwa blogi mnie przekonaly, ze kupilam w ciemno bez ogladania ;) I podpisuje sie pod tym co tam napisaly.
    Jasne nie ma problemu rano wrzuce Ci foty, bo teraz limuzyna stoi u mamuski w pokoju, a juz chyba kima, no i w dziennym swietle kolor lepiej wyjdzie.

Edit wozek docelowo mial zawsze jezdzic w bagazniku, ale juz nie wyobrazam sobie dnia bez niego w domu

Dzieki :) To czekam do rana na foty, a sprobuj sie spoznic to nasle na Ciebie Ofke i zrobi z Toba porzadek :D Pewnie bedziesz musiala dac zdjecie z jakims ptactwem :P

lb17w98.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś byłam w sklepie z wózkami i bawiłam się tą enjoy i super mi się podoba :)

Ogólnie dziś był spoko dzień, wstała o 8 ja od wczoraj wieczora mialam migrenę i dopiero koło południa dziś przeszło, nawet przez sen mnie męczyło. Tato zajął się niunią 1,5h, dałam cyca i spałyśmy do 12:30, pozniej o 15:30 do 17 spała i mało marudziła. Była dziś kochana, śmiała się cały dzień, w kąpieli szalała, nalałam płynu żeby piana była i było szaleństwo. No i o 20:30 poszła spać. Wiem że czeka nas milion pobudek w nocy ale przynajmniej dziś dostałam za ostatnie czasy nagrodę w postaci śmieszku :)

BLW dzień 1 brokuł i ziemniak. Brokuła nawet do rączki nie chciała wziąć jakby zielony parzył, ziemniaka pomemłała ale bez szału.

No i co jeszcze obłowiłam się w ciuchu na dwa płaszczyki wełniano-kaszmirowe jeden czarny drugi czerwony po 13zł no plus 25 zł za pralnie bo zaniosłam w drodze z ciucha. Małej kupiłam kurtkę z Zary na teraz i na jesień, teraz taka dłuższa i rękawki do podwinięcia ale nie jest zle. Płaszczyk z takiego misia jakby z Next to na wiosnę, jakiś taki ponczo-golf wełniany z Nexta, czapeczkę, kilka pajaców na teraz z Nexta. Wydałam 66zł łącznie z płaszczami :) Jutro idę na dostawę do innego ciucha jakaś dobra passa. Chyba nigdy tak się nie obłowiłam ekonomicznie w ciuchu.

Kupiłam też w pepco super płaszczyk dla niuni na ciepłą wiosnę :) wydaje się super, jutro cyknę foto.

No to lecę Was nadrabiać

apaczka, jesslin87, Martucha86, Paula_071, Maniuś, Amberla lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aa i jeszcze w tych 66 zł, śpiworek do wózka z mothercare opyle za 50zł może. Był jeszcze fajny z mamas papas, w necie widziałam że po 100 funtów łazi nowy ale nie w PL. Normalnie szok, mam nadzieję że jakieś nosidło znajdę :)

oc7e509.png
    ySkMp1.png
‹‹ 3283 3284 3285 3286 3287 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ