X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesslin to ja bym tego pechem nie nazwala, dobrze ze tak dokladnie bada dziecko

apaczka, Paula_071, mamasia lubią tę wiadomość

• Migotkaa Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Szymko zabawki łapie na brzuchu ale sie nie podnosi na łapkach wysoko ale mój Szymon to jest antybrzuchowiec

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • jesslin87 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znaczy się na początku mówiła że słabo odwraca głowę w lewo na brzuchu to zesmy do niego mówili tylko tak żeby patrzalam na lewo. Potem nie chciał leżeć na bokach to zesmy go kładli non stóp na boku a teraz właśnie o te piastki.

74diqps6a69lyc94.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jesslin87 wrote:
    Agata też mi się tak wydaje ale mam pecha bo moja pediatra to specjalista rehabilitacji medycznej. I na każdej wizycie ogląda mi dziecko z każdej strony jak się układa ciało na lewym boku jak na prawym, jak na brzuchu czy na brzuchu odwraca głowę w lewo i w prawo. No i jedyne co jej nie odpowiada to to że się podnosi na piastkach i tylko co wizytę słyszę że jak nie będzie tego robił to czeka was rehabilitacja. Potem pokazuje jak ćwiczyć dana umiejętność dziecka...

Ale on się wspiera tylko na piąstkach i jak chce coś sięgnąć to otwiera i sobie bierze, czy cały czas piąstka? Chodzi o wysoki podpór? Wiesz, mi ostatnio taka wlasnie pediatra - spec rehabilitaqcji dzieciecej tlumaczyla ze on ma słabą obręcz barkową i nie bedzie dobrze robił wysokiego podporu... a on dwa czy trzy dni pozniej zaczął. Fizjoterapeutka powiedzialka ze nie wie o co pani doktor chodzi bo ona widzi Huberta co tydzien i nie zauwazyla slabej obreczy barkowej.

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata chyba zaczarowalas nam pogode :P Juz szaro buro i ponuro, ale wyjsc musze, bo juz wczoraj nie bylam

• Agaata Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też buro, ale ja dzisiaj bezapelacyjnie idę - wczoraj nie byłam, bo po nocnych imprezach mojego syna, nie byłam w stanie. Poszłam wczoraj spać z Młodym i spałam półtorej godziny w ciągu dnia (rzadko mi się to zdarza). Ale wczoraj to byłam wykończona.

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mi się wcale nie chce wychodzić;/ ale pewnie koło 13 zwleke dupe, aaaa chociaz tyle że teściowa przyniosła wczoraj fasolke po bretońsku i obiad z głowy

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My zawsze robimy wieczorem obiad na następny dzień - wczoraj zrobiłam kaszę gryczaną i sos pieczarkowy a mąż zrobił kotlety z piersi na patelni grillowej, więc obiad stoi w lodówce.

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • jesslin87 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sięga jak coś chce bardzo. Głównie próbuje pelzac jak dzdzownica. Ręce do przodu, dupka do góry i tak się przesuwa w stronę tej zabawki ktora go interesuje. No a ją mu ręce do gory, prostuje dłonie i pokazuje jaj się ma podnosić. Bo mi tak pediatra mówiła by robić.

Wiesz ma dopiero 5 miesięcy a z tego co czytalam co dziecko powinno robić w 5 miesiącu to on to wszystko robi.

74diqps6a69lyc94.png
  • jesslin87 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz Niecierpliwa ją zawsze mowie że mam dobra pediatrę poświęca malemu mnostwo czasu, odpowiada wyczerpująco na wszystkie moje pytania. Ale idąc na wizytę aż się całą poce. Bo zawsze mnie straszy rehabilitacja a jak potem patrze na wasze filmiki to widzę że Maks nie odbiega rozwojowo od innych dzieci. A potem właśnie siedze w domu i go obserwuje i wkrecam sobie że może on jest chory... :(

74diqps6a69lyc94.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jesslin87 wrote:
    Sięga jak coś chce bardzo. Głównie próbuje pelzac jak dzdzownica. Ręce do przodu, dupka do góry i tak się przesuwa w stronę tej zabawki ktora go interesuje. No a ją mu ręce do gory, prostuje dłonie i pokazuje jaj się ma podnosić. Bo mi tak pediatra mówiła by robić.

Wiesz ma dopiero 5 miesięcy a z tego co czytalam co dziecko powinno robić w 5 miesiącu to on to wszystko robi.

Wydaje mi się, że jeszcze zacznie, on jest właśnie młodszy od sierpniówkowych dzieciaków, a w tym przypadku dwa tygodnie, czy miesiąc to robią kolosalną różnicę.
    Jesslin ja polecam piłkę - kładziesz go na brzuszku na piłce i delikatnie bujasz w przód i w tył pilnując żeby rączki miał przed sobą (nie gdzieś z boku). Super ćwiczenia, wspomagają właśnie obręcz barkową i rączki. Nam fizjoterapeutka podpowiedziała, no i ona nie kazała dziecka na siłę podnosić, on ma sam się nauczyć.

niecierpliwa, jesslin87 lubią tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesslin, ale Maks skonczyl dopiero 5 miesiecy i bodajze jest najmlodszy, a miesiac czy nawet dwa w porownaniu do najstarszych sierpniowych maluchow to ogromna roznica, a pamietaj ze kazde dziecko rozwija sie swoim tempem.

Edit widze, ze zdublowalam Agate ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 08:47

jesslin87, aaaaga lubią tę wiadomość

• lys Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja się jeszcze nie podnosi. Jak prostuje rączkę to raz jedna raz druga tak jakby obu na raz nie miała siły ale ja się nie martwię.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 08:49

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    Moja się jeszcze nie podnosi. Jak prostuje rączkę to raz jedna raz druga tak jakby oby na raz nie miała siły ale ja się nie martwię.

U nas też tak było, teraz już na dwóch się podnosi i buja się w przód i w tył. Ale najpierw podnosił się na jednej prostej a drugiej ugiętej.

lys lubi tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa, a jaki to dokładnie model wózka? Pisałaś kiedyś o promocji, jest jeszcze? To jest taki mniejszy woreczek typu parasolka do samochodu, żeby na wakacje zabrać?

U nas nocka druga z rzedu fajna. Mały jadl 2 razy, a moje cycki eksploduja. Dzisiaj jedziemy na Mazury. Mam nadzieję że przez wyjazd to spanie się nie pokielbasi.

Kurcze, u nas te zmiany na skórze nie schodzą z tych policzków, już nie wiem czy to łzs? :(

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas beznadziejna noc. Natalia budziła się na karmienie, chwilę jadła i płacz :-/ tak jest od wczorajszego popołudnia. Kiedy minie ten kryzys?? Na dolnym dziasle białawe zgrubienie, zobaczę za parę dni - może ząbek idzie. Tylko to w miejscu 2 więc trochę dziwnie by było...

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A no to super to znaczy ze mój mały pączek sobie w swoim tempie wszystko robi. Dupke tez próbuje podnosić i pelzac czy coś w tym stylu.

niecierpliwa lubi tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetka baby design enjoy, na prosbe Katarki rano na fb wrzucilam foty jak to wyglada po zlozeniu, co do promocji podejrzewam, ze jest nadal bo bylo 100 sztuk, a jak kupow5am tydzien temu to zosalo bodajze 89

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 09:00

• Migotkaa Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata mówisz z efajny ten trójkąt, ja czekam na ta kostkę z fishera, mój Szymko lubi grające zabawki, na szczęscie te z fishera maja przyjazną uszom muzykę:) W niedziele dostał jakiegoś bąka grającego to myślałam ż emi łeb odpadnie, musiałam głosnik taśma zakleic

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Zetka baby design enjoy, na prosbe Katarki rano na fb wrzucilam foty jak to wyglada po zlozeniu, co do promocji podejrzewam, ze jest nadal bo bylo 100 sztuk, a jak kupow5am tydzien temu to zosalo bodajze 89

Właśnie widziałam na fb :)
    A jako to był sklep?
    A ona jest większa od takiej typowej parasolki, prawda?
    Jaka to była ta promocyjna cena? :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 09:08

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
‹‹ 3285 3286 3287 3288 3289 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ