SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
jesslin87 wrote:Agata też mi się tak wydaje ale mam pecha bo moja pediatra to specjalista rehabilitacji medycznej. I na każdej wizycie ogląda mi dziecko z każdej strony jak się układa ciało na lewym boku jak na prawym, jak na brzuchu czy na brzuchu odwraca głowę w lewo i w prawo. No i jedyne co jej nie odpowiada to to że się podnosi na piastkach i tylko co wizytę słyszę że jak nie będzie tego robił to czeka was rehabilitacja. Potem pokazuje jak ćwiczyć dana umiejętność dziecka...
Ale on się wspiera tylko na piąstkach i jak chce coś sięgnąć to otwiera i sobie bierze, czy cały czas piąstka? Chodzi o wysoki podpór? Wiesz, mi ostatnio taka wlasnie pediatra - spec rehabilitaqcji dzieciecej tlumaczyla ze on ma słabą obręcz barkową i nie bedzie dobrze robił wysokiego podporu... a on dwa czy trzy dni pozniej zaczął. Fizjoterapeutka powiedzialka ze nie wie o co pani doktor chodzi bo ona widzi Huberta co tydzien i nie zauwazyla slabej obreczy barkowej. -
U nas też buro, ale ja dzisiaj bezapelacyjnie idę - wczoraj nie byłam, bo po nocnych imprezach mojego syna, nie byłam w stanie. Poszłam wczoraj spać z Młodym i spałam półtorej godziny w ciągu dnia (rzadko mi się to zdarza). Ale wczoraj to byłam wykończona.
-
Sięga jak coś chce bardzo. Głównie próbuje pelzac jak dzdzownica. Ręce do przodu, dupka do góry i tak się przesuwa w stronę tej zabawki ktora go interesuje. No a ją mu ręce do gory, prostuje dłonie i pokazuje jaj się ma podnosić. Bo mi tak pediatra mówiła by robić.
Wiesz ma dopiero 5 miesięcy a z tego co czytalam co dziecko powinno robić w 5 miesiącu to on to wszystko robi. -
Wiesz Niecierpliwa ją zawsze mowie że mam dobra pediatrę poświęca malemu mnostwo czasu, odpowiada wyczerpująco na wszystkie moje pytania. Ale idąc na wizytę aż się całą poce. Bo zawsze mnie straszy rehabilitacja a jak potem patrze na wasze filmiki to widzę że Maks nie odbiega rozwojowo od innych dzieci. A potem właśnie siedze w domu i go obserwuje i wkrecam sobie że może on jest chory...
-
jesslin87 wrote:Sięga jak coś chce bardzo. Głównie próbuje pelzac jak dzdzownica. Ręce do przodu, dupka do góry i tak się przesuwa w stronę tej zabawki ktora go interesuje. No a ją mu ręce do gory, prostuje dłonie i pokazuje jaj się ma podnosić. Bo mi tak pediatra mówiła by robić.
Wiesz ma dopiero 5 miesięcy a z tego co czytalam co dziecko powinno robić w 5 miesiącu to on to wszystko robi.
Wydaje mi się, że jeszcze zacznie, on jest właśnie młodszy od sierpniówkowych dzieciaków, a w tym przypadku dwa tygodnie, czy miesiąc to robią kolosalną różnicę.
Jesslin ja polecam piłkę - kładziesz go na brzuszku na piłce i delikatnie bujasz w przód i w tył pilnując żeby rączki miał przed sobą (nie gdzieś z boku). Super ćwiczenia, wspomagają właśnie obręcz barkową i rączki. Nam fizjoterapeutka podpowiedziała, no i ona nie kazała dziecka na siłę podnosić, on ma sam się nauczyć.niecierpliwa, jesslin87 lubią tę wiadomość
-
Jesslin, ale Maks skonczyl dopiero 5 miesiecy i bodajze jest najmlodszy, a miesiac czy nawet dwa w porownaniu do najstarszych sierpniowych maluchow to ogromna roznica, a pamietaj ze kazde dziecko rozwija sie swoim tempem.
Edit widze, ze zdublowalam AgateWiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 08:47
jesslin87, aaaaga lubią tę wiadomość
-
lys wrote:Moja się jeszcze nie podnosi. Jak prostuje rączkę to raz jedna raz druga tak jakby oby na raz nie miała siły ale ja się nie martwię.
U nas też tak było, teraz już na dwóch się podnosi i buja się w przód i w tył. Ale najpierw podnosił się na jednej prostej a drugiej ugiętej.lys lubi tę wiadomość
-
Niecierpliwa, a jaki to dokładnie model wózka? Pisałaś kiedyś o promocji, jest jeszcze? To jest taki mniejszy woreczek typu parasolka do samochodu, żeby na wakacje zabrać?
U nas nocka druga z rzedu fajna. Mały jadl 2 razy, a moje cycki eksploduja. Dzisiaj jedziemy na Mazury. Mam nadzieję że przez wyjazd to spanie się nie pokielbasi.
Kurcze, u nas te zmiany na skórze nie schodzą z tych policzków, już nie wiem czy to łzs?
-
U nas beznadziejna noc. Natalia budziła się na karmienie, chwilę jadła i płacz
tak jest od wczorajszego popołudnia. Kiedy minie ten kryzys?? Na dolnym dziasle białawe zgrubienie, zobaczę za parę dni - może ząbek idzie. Tylko to w miejscu 2 więc trochę dziwnie by było...
-
Zetka baby design enjoy, na prosbe Katarki rano na fb wrzucilam foty jak to wyglada po zlozeniu, co do promocji podejrzewam, ze jest nadal bo bylo 100 sztuk, a jak kupow5am tydzien temu to zosalo bodajze 89
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 09:00
-
Agaata mówisz z efajny ten trójkąt, ja czekam na ta kostkę z fishera, mój Szymko lubi grające zabawki, na szczęscie te z fishera maja przyjazną uszom muzykę
W niedziele dostał jakiegoś bąka grającego to myślałam ż emi łeb odpadnie, musiałam głosnik taśma zakleic
-
niecierpliwa wrote:Zetka baby design enjoy, na prosbe Katarki rano na fb wrzucilam foty jak to wyglada po zlozeniu, co do promocji podejrzewam, ze jest nadal bo bylo 100 sztuk, a jak kupow5am tydzien temu to zosalo bodajze 89
Właśnie widziałam na fb
A jako to był sklep?
A ona jest większa od takiej typowej parasolki, prawda?
Jaka to była ta promocyjna cena?Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 09:08