X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oo Magda, jakiś super ten ciucholand:D nic tak nie cieszy jak kupienie za grosze:) Ja tez włąsnie muszę sie wybrac i obkupić w jakies pajace wieksze Szymka bo niedługonie bedzie miał co ubrać i jakies body po domu na krotki rekaw:) a azreszta ja biore co mi wpadnie w ręce fajnego:)

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez nie podaje soków małmu, dostaje owoce to soki wg mnie są zbędne, zreszta podejrzewam ż ejak by pił duzo soku to ucierpiało by na tym jedzenie typu mleko, ja podaje wodę i dolewam ociupinkę soku malinowego, dosłownie dla koloru, bo wodą mi tak pluł ż enie było szans, a tak to powoli powoli sie przekonuje:)

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Apaczka ja wziełam kiedys w pko z żubrem, wzielam 50 tys hipo na remont a spłacam 88.... mamusia taki znalazła bo jest współbiorcą a ona kocha pko więc wtedy się zgodziłam zaufałam bo stwierdziłam że ona wie najlepiej.
    Ja bym poszukała w kilku bankach, zrobiła symulację, nie u doradcy tylko sama przeszła się do kilku banków na money.pl możesz wstępnie zobaczyć jak to wygląda i wtedy przejść się do kilku placówek które będą wydawać się ok- osobiście. Dobrze jakbyś miała też kogos znajomego w banku na hipotece to utargujesz cos po znajomości ja mam jak coś wtyki w mbanku, bz wbk na hipotece i coś jeszcze bo znajomi skaczą sobie z banku do banku i nie wyrabiam kiedy gdzie kto pracuje. No i w PL polecam, choć we frankach już chyba dawno nie dają.

apaczka, Paula_071 lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Apaczka, a ja bym poszła do doradcy, tam już jakaś wstępna selekcja by była, bo on wybierze ze 3 banki, które będą miały najbardziej dopasowaną ofertę i wtedy można się do tych banków przespacerować i wypytać jeszcze dokładnie o szczegóły. Moim zdaniem nie masz szans pochodzić po wszystkich bankach i wyszukać sobie najlepszej oferty,a jakby nie było taki doradca zna ofertę banków, wypyta co dla Ciebie ważne i na pewno uda mu się cos chociażby podpowiedzieć.

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wzięłam tez 50tyś, tylko mielismy reszte wkłądu własnego, ja mam ten z dopłata dla młodych w bgz, w ostatnim roku trwania tego programu jeszcze sie udało,
    Apaczka ja tez bym wzieła doradce

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najgorsza jest świadomośc że w kuchni w szafce leżą delicjeeeeeeeeee, aaa nie nie zjem ich o nie!
    w pon idziemy z Szymciem na sesje, maja byc 2 ujecia rodzinne i matka ma odwieczny problem - nie mam się w co ubrać !

Martucha86, mamasia lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • jesslin87 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 23:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ją mam Wawel cukierki krowkowe MMM też kusza :(

74diqps6a69lyc94.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 23:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jesslin87 wrote:
    A ją mam Wawel cukierki krowkowe MMM też kusza :(
    aaa pyszne są, czuje ich smak, slinianki pracuja

jesslin87 lubi tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • jesslin87 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 00:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MMM i się skusilam na jednego :(

Powiedzcie jak nie jeść słodyczy kiedy one są takie pyszne???!!!!!

74diqps6a69lyc94.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 04:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarka jakbys pytala jak sie prowadzi enjoya w srodku nocy na kawalku dywanu to odpowiedzi brzmi - zarabiscie.
    O 3.30 pobudka i lozeczko be, raczki be, a wozek zarabisty tylko jest male ale musi byc w ruchu, wiec tak sobie popycham.

lys, aaaaga, Martucha86, 0na88, Katarka, Paula_071, mamasia, Maniuś, Amberla lubią tę wiadomość

• lys Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa najważniejsze, ze Ci się nie nudzi o 4 rano :)

U nas noc baaardzoooo beznadziejna, dziś jest 3 dzień bez kupy, gazy małą męczą i wybudzała się co chwilę, a o 5 rano wstała i tak sobie buczy, a mi łeb pęka :/

Dziś o 13 idziemy do lekarza, więc nie ma szans na drzemkę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 07:42

niecierpliwa, Paula_071 lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • jesslin87 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lys nie wiem czy próbowała suszonych śliwek? Mój przed wczoraj nie zrobił ani 1 kupy a na dzień zazwyczaj robi 6/7 więc kupiła śliwki w sloiczki z jabłkiem i mu dalam i wszystko poszło także może sprobuj?

74diqps6a69lyc94.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jesslin87 wrote:
    Ah mi pediatra powiedziała że Maks ma na brzuszku trzymać ręce otwarte a nie zaciśnięte. Mam go zachęcić zabawką. Żadnej nie chce łapać. Byłam zrezygnowano. Ale zauważyłam że łapie mój tel.

Znalazłam stary nie dzialajacy, położyła przed nim i w końcu otwiera rączki na brzuszku i próbuje łapać. Wytrzymał dzisiaj tak pół godziny po czym odwrócił się na plecy. Sukces.

Jesslin, Maks nie sięga po zabawki jak leży na brzuszku? Tzn, nie podnosi rąk do góry, nie wspiera się do zabawek? Cały czas ma te piąstki zaciśnięte? Hmm, ja oczywiście tak amatorsko się mogę wypowiedzieć, ale czytałam kiedyś, że taki objaw należy skonsultować z neurologiem, bo może mieć coś wspólnego z napięciem. Oczywiście nie musi tak być.
    Nie dawaj mu telefonu starego do zabawy, telefon to siedlisko bakterii, a do tego może mieć różne szkodliwe związki, jakieś metale ciężkie itp.

Migotka, przyszła ta zabawka - trójkąt aktywności, o której ostatnio pisałam. Na szczęście nie gra, jest zajebista, Hubertowi podoba się bardzo i mi też.

U nas dzisiaj przyzwoita noc :-) Ale pogoda już dzisiaj nie dopisuje :/

Migotkaa lubi tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj kupilam pilot z fisher price jako, ze kradnie nam wszystkie piloty, to teraz ma swoj ;)
    W ogole nie wiem czy widzialyscie, ale w carffurze jest tydzien dla dzieci i duzo promocji, wczoraj mnie pokusilo niestety

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj Apaczka pisala, ze w Warszawie bylo ladnie, a u nas pogoda byla paskudna to dzis odwrotnie, od rana ladnie. W ogole o 5 rano tak pieknie ptaki cwierkaly ;)

• jesslin87 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyciąga ręce ale nie utrzymuje się na otwartych dłoniach tylko na piastkach i pediatra powiedziała że on juz powinien się dźwigać na dłoniach otwartych...

A telefon leży przed nim ale tak że go nie sięga a on próbuje i wtedy właśnie się zaczyna unosić na otwartych dłoniach...

No cóż tonacy brzytwy się chwyta.

74diqps6a69lyc94.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jesslin87 wrote:
    Wyciąga ręce ale nie utrzymuje się na otwartych dłoniach tylko na piastkach i pediatra powiedziała że on juz powinien się dźwigać na dłoniach otwartych...

A telefon leży przed nim ale tak że go nie sięga a on próbuje i wtedy właśnie się zaczyna unosić na otwartych dłoniach...

No cóż tonacy brzytwy się chwyta.

A to bym z tym wspieraniem się nie przesadzała, Hubert też się często wspiera na piąstkach, pytałam rehabilitantki, powiedziała, że jeszcze trochę i powinno się to zmienić.

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laura moj tez odrazu nie zachwycil sie woda dopiero chyba po 3 dniach zaakceptowal a teraz pije i widze ze polubil
    Wiadomo ze maluchy lubia słodkie
    Agaata ma racje z soczkami moze zacznij rozcienczac i z dnia na dzien coraz bardziej az bedziesz miala wode zabarwiona sokiem z delikatnym posmakiem ostatnio obilo mi sie o uszy ze soki to najlepiej jak najpóźniej dawac dziecku no chyba ze rozcienczasz to spoko coco jumbo i do przodu

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • jesslin87 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata też mi się tak wydaje ale mam pecha bo moja pediatra to specjalista rehabilitacji medycznej. I na każdej wizycie ogląda mi dziecko z każdej strony jak się układa ciało na lewym boku jak na prawym, jak na brzuchu czy na brzuchu odwraca głowę w lewo i w prawo. No i jedyne co jej nie odpowiada to to że się podnosi na piastkach i tylko co wizytę słyszę że jak nie będzie tego robił to czeka was rehabilitacja. Potem pokazuje jak ćwiczyć dana umiejętność dziecka...

74diqps6a69lyc94.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bryyyyyy, jaka beznadziejna noc, kwiczał co chwila, dzis juz nie dostanie robionego deseru tylko ze słoika, bo nie wiem czy to zeby moze czy brzuch, wczoraj zauwazyłam ze przy dolnych jedynkach cos czerwonego jest, moze bedzie zab?

Oczywiście dziecko pełne energii i radości a matka zwłoki..

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
‹‹ 3284 3285 3286 3287 3288 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ