SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
niecierpliwa - nic jej nie bylo , caly wielki kubek opedzlowuje w mgnieniu oka .
Jak sie skonczy w kubeczku to nadal buzie otwarta trzyma
dzieki dziewdzyny , bedziemy probowac dalej przepchac moja siostreniecierpliwa, jesslin87 lubią tę wiadomość
-
Moje dziecko wygulgalo tyle wody, ze robilam 2 dolewki - bynajmniej tak myslalam do czasu, az jej nie podnioslam - ca5e plecy mokre. Jak ona to zrobila, ze z przodu suchutka, a z tylu potok
Martucha86, apaczka, Zetka, Katarka, mamasia, Amberla lubią tę wiadomość
-
Pulpecja wrote:cześć.
Właśnie zważyłam małą. Waży o 100 g mniej niż tydzień temuzajebiście.
Ona, spróbuj w katedrze, ja chrzciłam we Wrocławiu syna, bo z jego ojcem miałam tylko ślub cywilny i też robili nam problemy.
ja ostatnio wadze coś mało wierze ... kilka razy ważyłam młodego rano i wieczorem w samej pieluszce to nawet 200g różnicy było
w zeszłym tyg było tak że w czwartek wieczorem było 8600 a w niedziele rano tak jak waże co tydzien było 8300 -
niecierpliwa wrote:Moje dziecko wygulgalo tyle wody, ze robilam 2 dolewki - bynajmniej tak myslalam do czasu, az jej nie podnioslam - ca5e plecy mokre. Jak ona to zrobila, ze z przodu suchutka, a z tylu potok
u nas to norma jużzawsze zadowolona jestem że taki suchutki podnosze a plecy przemoczone
niecierpliwa, Martucha86, jesslin87 lubią tę wiadomość
-
0na88 wrote:niecierpliwa - tylko sklad tych deserkow pozostawia jednak wiele do zyczenia ... wkleilabym, ale Agaata by sie noga przezegnala haha
Hahahaha wiem, wiec lepiej nie wklejajJak zje jeden na tydzien to swiat sie nie zawali
Agaata, 0na88, jesslin87 lubią tę wiadomość
-
niecierpliwa wrote:Hahahaha wiem, wiec lepiej nie wklejaj
Jak zje jeden na tydzien to swiat sie nie zawali
Oj dlaczego Agata od razu!Nie jestem przecież terrorystką żywieniową
Deserki fajne, sama bym taki zjadłaAle prawda jest taka, że póki co dziecku bym nie dała. Ale podkreślam - PÓKI CO - kiedyś i na takie przyjdzie czas
0na88, niecierpliwa, jesslin87, Amberla lubią tę wiadomość
-
Aska87 wrote:ja ostatnio wadze coś mało wierze ... kilka razy ważyłam młodego rano i wieczorem w samej pieluszce to nawet 200g różnicy było
w zeszłym tyg było tak że w czwartek wieczorem było 8600 a w niedziele rano tak jak waże co tydzien było 8300właśnie próbujemy z butelką. Może 10 ml wypiła... przez pół godziny, a pierś dostawała ostatnio o 7.30.
-
Ja dzisiaj dałam Delikatny banan z Gerbera - również nie przypadł do gustu... Dla mnie był pyszny. Dla Huberta nie. Polizał trochę i zamknął buzię na amen. Zresztą dzisiaj brak humoru u niego, w nocy jadł raz, później o 7.00 nad ranem i nie chciał więcej mleka też
Wściekle gryzł co popadnie aż zasnął. Niech te zęby się określą w którąś stronę, bo szkoda mi dziecka
-
Migotkaa wrote:agata tak:) raczej bez owoców
Zawsze możesz podać jogurt naturalny z jakimś swoim owocem, ale ja bym jeszcze poczekała ze 2 miesiące z tym. Chociaż moja koleżanka ostatnio była u pediatry i ta zaleciła jej podawać od czasu do czasu jogurt naturalny. Dziecko ma 8 miesięcy.
Edit: zaczekałabym ze 3 miesiące - tak żeby Szymek miał z 10 miesięcy. Nie wiem do końca jak to z tymi zwykłymi jogurtami jest, ale chyba bliżej roku się podaje. A nie możesz mu w ramach podwieczorku dać kaszki z owocami, takiej na wodzie?Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 10:48
-
Tak dokladnie, a w niemal kazdej kaszcze jest cukier. Po cholere tak malym dzieciom dosladzac kaszki. U mnie na polkach w sklepach bez cukru znalazlam tylko kleik ryzowy. Dzisiaj moze wyciagne meza do Wroclawia, to kupilabhm te Holle.
Aska, a ile placilas za te kaszki w E.Leclerc? Zastanawiam sie czy nie lepiej zamowic na allegro.
A czy ktoras z Was zastanawiala sie nad kojcem dla dziecka. Ja myslalam o czym takim, mam miejsce, gdyby mlodemu sie nie sppdobalo, to mialabym czym zastawiac schody i przrstrzen pod schodamiCiekawa jestem Waszej opinii
http://allegro.pl/kojec-drewniany-zagroda-8-el-najtaniej-i5987398209.html -
Agaata wrote:Jesslin, Maks nie sięga po zabawki jak leży na brzuszku? Tzn, nie podnosi rąk do góry, nie wspiera się do zabawek? Cały czas ma te piąstki zaciśnięte? Hmm, ja oczywiście tak amatorsko się mogę wypowiedzieć, ale czytałam kiedyś, że taki objaw należy skonsultować z neurologiem, bo może mieć coś wspólnego z napięciem. Oczywiście nie musi tak być.
Nie dawaj mu telefonu starego do zabawy, telefon to siedlisko bakterii, a do tego może mieć różne szkodliwe związki, jakieś metale ciężkie itp.
Migotka, przyszła ta zabawka - trójkąt aktywności, o której ostatnio pisałam. Na szczęście nie gra, jest zajebista, Hubertowi podoba się bardzo i mi też.
U nas dzisiaj przyzwoita nocAle pogoda już dzisiaj nie dopisuje
Agaata lubi tę wiadomość
-
niecierpliwa wrote:Ja wczoraj kupilam pilot z fisher price jako, ze kradnie nam wszystkie piloty, to teraz ma swoj
W ogole nie wiem czy widzialyscie, ale w carffurze jest tydzien dla dzieci i duzo promocji, wczoraj mnie pokusilo niestetydo carrefoura mam kawałek, ale może warto
Agaata lubi tę wiadomość
-
Griszanka wrote:Tak dokladnie, a w niemal kazdej kaszcze jest cukier. Po cholere tak malym dzieciom dosladzac kaszki. U mnie na polkach w sklepach bez cukru znalazlam tylko kleik ryzowy. Dzisiaj moze wyciagne meza do Wroclawia, to kupilabhm te Holle.
Aska, a ile placilas za te kaszki w E.Leclerc? Zastanawiam sie czy nie lepiej zamowic na allegro.
-
agata kaszke dostaje na noc, a o 18 mleko, tylko czasem jak przespi i mleko je o 18.30 to potem kaszka mu kiepsko idzie po 20.. myslałam o jakims jogurcie, serku, włąsnie nie wiem kiedy by to możn apodać i jaki
Szymon dzisiaj taka ględa że go nie poznaje, usnał, spadam sie ogarniac to pojdziemy na pole jak wstanie bo pierdolca dostane w domu jak by miał tak ględzić