X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Griszanka, z telefonu nie wejde na linka ktory wrzucilas (chociaz pokazywalas mi jak to sie robi), ale to chyba ten kojec zamowilam. Mi sie sprawdza:)

Tomkowi idzie 6 ząb. Jeszcze tylko 22 i moze sie wyspie...

magda sz, Martucha86, Zetka, mamasia, Katarka, Maniuś, Amberla lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pulpecja wrote:
    Aśka, tak na dobrą sprawę, to nic pediatrze do tego jak karmisz swoje dziecko, pod warunkiem, ze dziecko jest zdrowe oczywiście.

Z jednej strony tak, ale z drugiej, jak się trafili rodzice, którzy w porozumieniu z tym znachorem zagłodzili chłopca, to każdy pytał gdzie był pediatra i lekarze i opieka społeczna. Lepiej żeby chociaż trochę lekarz starał się to kontrolować no i uświadamiał trochę rodziców, bo niestety nie wszyscy są wyedukowani - i tym sposobem dziecko dostaje krowie mleko jak ma 2 czy 3 miesiące, albo pączki, krem rafaello czy inne takie...
    Oczywiście tu nie chodzi o to, żeby lekarz się wtrącał czy dziecko dostaje marchewkę z ziemniakiem czy bez ziemniaka. No ale jak usłyszy, że pączka dostaje to wypadałoby, żeby się zainteresował.

Wyszykowałam się na spacer, a Hubert zasnął. Wczoraj zdychałam z niewyspania to fikał, dzisiaj ja chcę iśc na spacer, to on śpi. Nie możemy się zgrać.

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Griszanka, z telefonu nie wejde na linka ktory wrzucilas (chociaz pokazywalas mi jak to sie robi), ale to chyba ten kojec zamowilam. Mi sie sprawdza:)

Tomkowi idzie 6 ząb. Jeszcze tylko 22 i moze sie wyspie...

Mleczaków to chyba jest 20 :-) Więc szybciej się wyśpisz.

Paula_071, magda sz, Maniuś, Amberla lubią tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pogoda beznadziejna, spacer po moscie Karola zaluczony, wracamy do domu:)

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata wrote:
    Z jednej strony tak, ale z drugiej, jak się trafili rodzice, którzy w porozumieniu z tym znachorem zagłodzili chłopca, to każdy pytał gdzie był pediatra i lekarze i opieka społeczna. Lepiej żeby chociaż trochę lekarz starał się to kontrolować no i uświadamiał trochę rodziców, bo niestety nie wszyscy są wyedukowani - i tym sposobem dziecko dostaje krowie mleko jak ma 2 czy 3 miesiące, albo pączki, krem rafaello czy inne takie...
    Oczywiście tu nie chodzi o to, żeby lekarz się wtrącał czy dziecko dostaje marchewkę z ziemniakiem czy bez ziemniaka. No ale jak usłyszy, że pączka dostaje to wypadałoby, żeby się zainteresował.

Wyszykowałam się na spacer, a Hubert zasnął. Wczoraj zdychałam z niewyspania to fikał, dzisiaj ja chcę iśc na spacer, to on śpi. Nie możemy się zgrać.
    no tak, lekarz powinien pytać jak zywione jest dziecko, ale nie ma prawa ingerować czy karmię mm czy piersią, albo wykłady, żeby nie dokarmiać. Niech się buja.

niecierpliwa lubi tę wiadomość

201508091565.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurde kupiłam na olxie niechodki adidasy i Szymkowi sie noga nie zmiesci bo ma za grubaaaaaaaa, ja pierduuuuuuuu

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ech ja już nie wiem o co kaman mojemu dziecku. W sumie to nikt nie wie bo ostatnio nawet pytałam się swojego szefa prof. dr hab i też nie ma pomysłu...Od tygodnia nie ma za bardzo apetytu, pół biedy jak nocą nadrabia. Dziś w nocy był płacz w trakcie każdego karmienia. W dzień to samo, zaczyna ssać bardzo nerwowo, rzuca się a następnie po 30 sekundach już koniec, płacz i za Chiny nie da sie nakarmić :( W końcu odciągnęłam i dałam jej w doidy to wypiła może z 50 ml :/ To było ok 11 a wcześniej jadła w nocy lub nad ranem...Dzisiaj kończy 6 miesięcy a mi się płakać chce, ile to jeszcze potrwa? Wieczorem jedziemy do rodziców męża, trzeba sie spakować, w chałupie sajgon. Po południu idziemy do dewelopera, myślimy nad kredytem ale przeraża mnie to, że miesiąc w miesiąc trzeba będzie płacić min 2200 a jak stopy wzrosną to nawet 3000. Do tego opłacenie opiekunki dla Natalki dopóki nie pójdzie do przedszkola też z 2000 miesięcznie.

Z pozytywów to jedynie Natalka waży 6980 czyli mimo swojej diety przybrała całkiem ok :)

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Apaczka a zęby jej nie wychodza?

Dla mnie kwoty przerażające.. ale u nas na podkarpaciu zarabia sie o wiele mniej, pewnie dlatego

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Maniuś Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamy Sarę!!! Cała i zdrową <3 :) <3 i wazy 3530 a miała być taka malutka 2700...

niecierpliwa, Pulpecja, witaminkab, Agaata, Aska87, zabka11, apaczka, jesslin87, magda sz, aaaaga, 0na88, Martucha86, Zetka, Paula_071, lys, Migotkaa, Kkarolinaaaa, 5ylwia, mamasia, Katarka, Griszanka, Amberla lubią tę wiadomość

zrz69vvjbeicd46f.png
    Synek 19.08.2015 ❤️
    Synek 05.05.2017 ❤️
  • witaminkab Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka ja daje właśnie kaszkę na wodzie z owocami. Żadnych innych deserkow nie przewiduje jak na razie. Sprawdza się świetnie, Łucja lubi.

mhsv3e5eug8d3245.png
    wnidvcqg5wbp23cu.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Apaczka to my w dwojke nawet takiego dochodu nie mamy jak u Ciebie rata plus opiekunka ;)

apaczka lubi tę wiadomość

• Pulpecja Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maniuś wrote:
    Mamy Sarę!!! Cała i zdrową <3 :) <3 i wazy 3530 a miała być taka malutka 2700...
    Super!!! Widzisz, najgorzej to trafić na jakiegoś durnia. A co się dziewczyna nadenerwowała to jej.

Maniuś, jesslin87, Paula_071 lubią tę wiadomość

201508091565.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    apaczka wrote:
    Ech ja już nie wiem o co kaman mojemu dziecku. W sumie to nikt nie wie bo ostatnio nawet pytałam się swojego szefa prof. dr hab i też nie ma pomysłu...Od tygodnia nie ma za bardzo apetytu, pół biedy jak nocą nadrabia. Dziś w nocy był płacz w trakcie każdego karmienia. W dzień to samo, zaczyna ssać bardzo nerwowo, rzuca się a następnie po 30 sekundach już koniec, płacz i za Chiny nie da sie nakarmić :( W końcu odciągnęłam i dałam jej w doidy to wypiła może z 50 ml :/ To było ok 11 a wcześniej jadła w nocy lub nad ranem...Dzisiaj kończy 6 miesięcy a mi się płakać chce, ile to jeszcze potrwa? Wieczorem jedziemy do rodziców męża, trzeba sie spakować, w chałupie sajgon. Po południu idziemy do dewelopera, myślimy nad kredytem ale przeraża mnie to, że miesiąc w miesiąc trzeba będzie płacić min 2200 a jak stopy wzrosną to nawet 3000. Do tego opłacenie opiekunki dla Natalki dopóki nie pójdzie do przedszkola też z 2000 miesięcznie.

Z pozytywów to jedynie Natalka waży 6980 czyli mimo swojej diety przybrała całkiem ok :)

Apaczka, współczuję, że Natalka tak robi. A powiedz, uwzględniasz to, że te dzieci już teraz bardzo krótko jedzą? Mój potrafi 2-3 minuty ssać i dziękuję. dzisiaj zdecydowanie nie chce jeść, ani banana nie chciał ze słoiczka, ani mleka mojego. Dziwny w ogóle był, śpi drugi raz, co ostatnio się nie zdarzało... Ja myślę, że zęby mu dokuczają, może Natalce też. W ostateczności możesz spróbować zadzwonić do Piątkowskiej, może akurat będzie miała jakiś pomysł, kto wie.

Co do kredytu - duuuża Wam ta rata wychodzi, my płacimy 500 zł mniej miesięcznie, z tym, że na 35 lat. No cóż, wolę to oddać na spłatę kredytu, niż wynajmować od kogoś mieszkanie.

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sama już nie wiem. Biorę pod uwagę zęby ale nie ślini się jakoś bardzo, coś jest jakby w miejscu dolnej dwójki ale czy będzie z tego ząb to nie jestem pewna. Za parę dni się okaże.

Mnie też przerażają te kwoty...ja wbrew temu ile się mówi o zarobkach w moim zawodzie też nie mam kokosów. Pewnie za kilka lat jak skończę speckę będzie lepiej, musi być, a póki co to średniawo.

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maniuś wrote:
    No to niezły baran z tego lekarza.
    Gratulacje!!!!

Maniuś, jesslin87, Paula_071, Amberla lubią tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata wrote:
    Apaczka, współczuję, że Natalka tak robi. A powiedz, uwzględniasz to, że te dzieci już teraz bardzo krótko jedzą? Mój potrafi 2-3 minuty ssać i dziękuję. dzisiaj zdecydowanie nie chce jeść, ani banana nie chciał ze słoiczka, ani mleka mojego. Dziwny w ogóle był, śpi drugi raz, co ostatnio się nie zdarzało... Ja myślę, że zęby mu dokuczają, może Natalce też. W ostateczności możesz spróbować zadzwonić do Piątkowskiej, może akurat będzie miała jakiś pomysł, kto wie.

Co do kredytu - duuuża Wam ta rata wychodzi, my płacimy 500 zł mniej miesięcznie, z tym, że na 35 lat. No cóż, wolę to oddać na spłatę kredytu, niż wynajmować od kogoś mieszkanie.
    Wtedy w grudniu do niej dzwoniłam, w sumie było podobnie jak teraz. Opowiadała mi o tym strajku przy piersi. Teraz a przynajmniej dzisiaj i w nocy to wygląda jakby jej to sprawiało ból albo coś dolegało, nie wiem. Poza jedzeniem jest dosyć ok, moze nie ma najlepszego humoru ale daje radę. Teraz spi już 1.5h. Byłam z nią dzisiaj na pobraniu krwi bo pediatra nam kazała zrobić morfologię i żelazo, zobaczymy.

No duża, 30 lat :/ Kredyt ok 490 tys, oczywiście w złotówkach.

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    apaczka wrote:
    Wtedy w grudniu do niej dzwoniłam, w sumie było podobnie jak teraz. Opowiadała mi o tym strajku przy piersi. Teraz a przynajmniej dzisiaj i w nocy to wygląda jakby jej to sprawiało ból albo coś dolegało, nie wiem. Poza jedzeniem jest dosyć ok, moze nie ma najlepszego humoru ale daje radę. Teraz spi już 1.5h. Byłam z nią dzisiaj na pobraniu krwi bo pediatra nam kazała zrobić morfologię i żelazo, zobaczymy.

No duża, 30 lat :/ Kredyt ok 490 tys, oczywiście w złotówkach.

A na 35 lat nie da rady? My mamy 35 lat i rata w zależności od kursu Euro 1700-1800 zł. Ja Ci powiem, że ten kredyt nas jakoś w ogóle nie wzrusza - po prostu to odliczyliśmy od comiesięcznych dochodów i traktujemy te pieniądze jakbyśmy ich nie mieli.

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Aska87 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotkaa wrote:
    Apaczka a zęby jej nie wychodza?

Dla mnie kwoty przerażające.. ale u nas na podkarpaciu zarabia sie o wiele mniej, pewnie dlatego

no ja też zrobiłam wielkie oczy ;) u nas mąż dostaje pensji 1200 i się cieszy że w ogóle dostaje
    a wydawać 5 tys miesięcznie na sam kredyt i opiekunke to ja sobie nie wyobrażam nawet :/

udało się w <3 9 <3 msc s
    SYNEK :*Patryk :* ur. 22.08.15 3170g 57cm 10 pkt :)
    relg3e5e4hiu7llr.png
    [*] 8.10.2016 7tc <3
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my mamy kredyt we frankach i nawet jak dwukrotnie wzrosła cena franka to i tak rata jest o jakieś 500 zł niższa niż proponowali nam w złotówkach.

0na88 lubi tę wiadomość

201508091565.png
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata wrote:
    A na 35 lat nie da rady? My mamy 35 lat i rata w zależności od kursu Euro 1700-1800 zł. Ja Ci powiem, że ten kredyt nas jakoś w ogóle nie wzrusza - po prostu to odliczyliśmy od comiesięcznych dochodów i traktujemy te pieniądze jakbyśmy ich nie mieli.
    Słuszne podejście, ja w sumie też mam takie. My sie właściwie liczyliśmy, że pewnie z 2500 wyniesie rata ale teraz jak co do czego to cykam trochę. Przez kilka lat będzie nam ciężko, trzeba będzie zacisnąć pasa. Heh także nie wiem czy wpadnę na zlot ;) Co do 35 lat to jeszcze musimy się konkretnie w bankach dowiedzieć, to była na razie taka symulacja.

Paniusia wstała z drzemki i zjadła jak człowiek. Wystarczyło tylko na forum naskarżyć i proszę jaki efekt ;)

Paula_071, mamasia lubią tę wiadomość

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
‹‹ 3289 3290 3291 3292 3293 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ