SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Migotkaa wrote:agata kaszke dostaje na noc, a o 18 mleko, tylko czasem jak przespi i mleko je o 18.30 to potem kaszka mu kiepsko idzie po 20.. myslałam o jakims jogurcie, serku, włąsnie nie wiem kiedy by to możn apodać i jaki
Szymon dzisiaj taka ględa że go nie poznaje, usnał, spadam sie ogarniac to pojdziemy na pole jak wstanie bo pierdolca dostane w domu jak by miał tak ględzić
Ja zawsze myślałam, ze można jogurty w granicach 10 miesiąca, a moja koleżanka podaje 8 miesięcznej córce, bo pediatra jej kazała. Ale chyba raz w tygodniu. -
a kiedy dziecko bedzie moglo jesc juz "wszystko" w sensie to co my ?
na poczatku myslalam ze roczne dziecko to juz normalnie moze wcinac to co my,pomijajac grzyby czy super ciezkostrawne rzeczy - marzy mi sie ze na wakacjach bedzie jadla juz normalnie.
-
0na88 wrote:a kiedy dziecko bedzie moglo jesc juz "wszystko" w sensie to co my ?
na poczatku myslalam ze roczne dziecko to juz normalnie moze wcinac to co my,pomijajac grzyby czy super ciezkostrawne rzeczy - marzy mi sie ze na wakacjach bedzie jadla juz normalnie.
To pewnie też zależy co jesz normalnie. Bo jeśli jesz kasze i trochę mięsa, czy ziemniaki z mięsem na obiad to raczej prędzej niż później będzie mogło jeść. Ale jak zjadasz maca, popijasz colą, później robisz tajski makaron z krewetkami, to jeszcze trochę potrwaPulpecja, 0na88, Paula_071, Katarka, mamasia, Amberla lubią tę wiadomość
-
Ja specjalnie pojechalam wczoraj do eclerka, ale kaszek holle nie bylo.
W Carffurze jest promocja 30% na zabawki fishera, duzo obiadkow i deserkow w dobrych cenach (nie kupowalam, zeby nie bylo, choc teraz zaluje), kupilam 2 butelki aventa 260ml w cenie jednej, te super jogurciki, body, flipsy i tyle grzechow pamietamaaa oballe roznorakie sa tez w promocji generalnie cala gazetka jest poswiecona maluchom
mamasia lubi tę wiadomość
-
Hahaha tylko
To daj mu np duzy sloik deserku z jakimis platkami owsianymi ok 16 i do 19 powinien spokojnie wytrzymac, a podejrzewam ze i kaszke chetnie zje, on jest duzy chlopak wiec krzywdy mu nie zrobisz
Ja dawalam 160mm o 13.30, potem pol deserku o 15.30, 120 mm o 17.30 i 160mm ok 20, a teraz daje 13.30 mleko, ok 16 caly deser i o 19 200ml mm i spokojnie wytrzymuje -
Ja myślę, ze jogurt naturalny można spokojnie wcześniej podawać jeżeli dziecku nic nie jest po nim. Roczne dzieci zazwyczaj już jedzą normalne obiady, oczywiście dostosowane do wieku. Ja sobie mogę w knajpie wziąć zupę grzybową i sałatkę z krewetek; dziecku pewnie wzięłabym jakąś zupkę typu krupnik czy pomidorowa, albo ziemniaczki z duszonym mięskiem i buraczki np.
Moja jak tak dalej pójdzie to będzie żyłą powietrzem i miłością do cycka. Poszła spać - nadal bez jedzenia - od 7.30. Bo podstępem wciśniętych 10ml mm nie liczę.0na88, witaminkab, jesslin87, Amberla lubią tę wiadomość
-
ja ostatnio wpadłam do biura w odwiedziny i sie dowiedzialam ze nasza klientka co razem ze mna rodzila, kilka godz roznicy dzieci maja to swojej juz od dawna krowie mleko daje zamiast mm, no a w tlusty czwartek to nawet paczka dala
a ja sie boje przyznac pediatrze ze sloiczki dajemy od 4,5 miesiaca dziecka, a za takie jedzenie to juz bysmy razem z drzwiami chyba z gabinetu wylecieli
0na88, magda sz lubią tę wiadomość
-
czesc babolki
jakos od walentynek nie mam czasu na forum.w poniedzialek Julcia pojechala do kuzynki na ferie,wiec musialam ja spakowac itp. do tego mielismy pół roczku Klaruni.
robiłam w sobote ciasto magdy sz "niebo w gębie" - pyyyyszne choc ta masa z mascarpone wyszła mi troche rzadka...czyzbym za długo miksowala????
wczoraj bylam na szczepieniu wzw b z Klarunią - była bardzo dzielna, zniosła prawie bez płaczu ukłucie.wazy 7720g , obwód główki 43,5cm, zębów ani widu ani słychu.
kolejne szczepienie po roczku, tylko jeszcze na przełomie marca/kwietnia idziemy na pneumokoki i potem po 6 tyg druga dawka - zalezy mi, zeby zaszczepić mała przed wyjazdem w czerwcu na wakacje.
poza tym półtora tyg na diecie, cwicze codziennie z chodakowska -albo skalpel, albo skalpel wyzwanie, wczoraj cwiczyłam "ekstra figura" - efekty: 1,3kg mniej na wadze, duuzo mniejszy brzuch i boczki i ogolnie lepsze samopoczucie.
dzis planuje upiec pasztet z soczewicy, tylko musze zakupic płatki owsiane i otręby.
właśnie usypiam mała, dwa prania zrobione, trzecie sie kończy, musze pocwiczyc i biore sie za gotowanie.magda sz, mamasia, Amberla lubią tę wiadomość
-
Pulpecja wrote:Aśka, tak na dobrą sprawę, to nic pediatrze do tego jak karmisz swoje dziecko, pod warunkiem, ze dziecko jest zdrowe oczywiście.
no niby tak ale ostatnio mialam 30 min wyklad zeby nie dokarmiac mm wiec juz boje sie cokolwiek powiedziec bo nigdy z gabinetu nie wyjdziemy, a my juz na samym mm i sloiczkach teraz to sie nie przyznaje nawetPulpecja lubi tę wiadomość
-
Na poczatku myslalam, ze to przypadek, ale po 3 razie to chyba raczej nie. Co drugi dzien Jull je obiadek tak, ze nie musze jej niczym zabawiac, bez wiercenia i otwiera buzie lyzeczka za lyzeczka, a to wtedy kiedy w obiadku jest cale zoltko. Chyba mam jajcozerce.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 12:15
Pulpecja, jesslin87, 0na88, Katarka, mamasia, Amberla lubią tę wiadomość