X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aska87 wrote:
    no ja też zrobiłam wielkie oczy ;) u nas mąż dostaje pensji 1200 i się cieszy że w ogóle dostaje
    a wydawać 5 tys miesięcznie na sam kredyt i opiekunke to ja sobie nie wyobrażam nawet :/

Beznadzieje to jest, że są takie różnice w Polsce jeśli chodzi o poziom zarówno zarobków jak i wydatków. Powinno być bardziej jednolicie.

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Aska87 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata wrote:
    Beznadzieje to jest, że są takie różnice w Polsce jeśli chodzi o poziom zarówno zarobków jak i wydatków. Powinno być bardziej jednolicie.

no beznadzieja .... mieszkanie nasze kosztowało tyle samo co mój brat w krk kupił a czynsz to chyba nawet większy płacimy a zarobki nawet 10 razy mniejsze
    no tylko fakt trzeba było też iść na studia inżynierskie :)

udało się w <3 9 <3 msc s
    SYNEK :*Patryk :* ur. 22.08.15 3170g 57cm 10 pkt :)
    relg3e5e4hiu7llr.png
    [*] 8.10.2016 7tc <3
  • jesslin87 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Manius tak się cieszę a ten lekarz to powinien poczuc się przez chwilę jak matka czekając na dziecko i uslyszy taka informacje.

Maniuś lubi tę wiadomość

74diqps6a69lyc94.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maniuś aż mi łezka poleciała :) Niech Sara się zdrowo chowa.

Poszłam spać po 2..., ciagle patrzyłam się jak mała śpi... tak mi ten czas zapiernicza, tylko kartki w kalendarzu przewijam. Nie chcę niczego przegapić, musze napatrzeć się i zapamiętać te chwile bo wiem że ani się obejrzę a usłyszę- mamo wyprowadzam się do narzeczonego. Wczoraj ciągle myślałam nad drugim czy nie zacząć działać jakoś w czerwcu ale za dużo na nie.
    Problem ten sam co u Apaczki- potrzebne większe lokum a żeby było większe lokum to kredyt. Mąż wynajmuje 3 pokojowe mieszkanie na Targówku ale kuzwa za Chiny tam nie zamieszkam, szef ma tam jedną z firm i często tam bywałam i to nie dla mnie. Nie wiem na cholerę to wynajmować bo całe gówno za wynajem, sprzedałabym to kredyt byłby mniejszy ale to mieszkanie po jego dziadkach a ma jeszcze brata i się jają z podziałem. A tak to 300-350 tys chcemy wziąć na 20 lat to wychodzi rata ok 1500 zł. Plus taki że jak wynajmę swoje mieszkanie w którym obecnie mieszkamy to będę na czysto bo za wynajem opłacę kredyt i czynsz ale z wynajmem to różnie jest. Brakuje nam "trochę" żeby mieć połowę na dom ale jeszcze wykończenie :/ No i nie liczę że pojdziemy do panstwowego żłobka ani przedszkola więc 1700 na jedno dziecko, jak będzie mała różnica wieku to 3500 zł na przedszkole i żłobek plus kredyt....kuzwa mac słabi mi.

Maniuś lubi tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i Natalko -Apaczki z okazji pół roczku dużo apetytu na cyca i zdróweczka :)

apaczka, jesslin87 lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lęcę na łowy do ciucha :) jak sie chce mieć dom to trzeba zacząć oszczędzać hehe

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    Lęcę na łowy do ciucha :) jak sie chce mieć dom to trzeba zacząć oszczędzać hehe
    i to jest prawidłowy tok myślenia :-)
    ja też już siedzę na allegro i łowię. Ostatnio sobie pooglądałam zdjęcia małej Tośki, jakie miała fajne ubranka, a ja to wszystko pooddawałam, dlatego teraz muszę siedzieć i szukać okazji :-)

201508091565.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata wrote:
    A na 35 lat nie da rady? My mamy 35 lat i rata w zależności od kursu Euro 1700-1800 zł. Ja Ci powiem, że ten kredyt nas jakoś w ogóle nie wzrusza - po prostu to odliczyliśmy od comiesięcznych dochodów i traktujemy te pieniądze jakbyśmy ich nie mieli.

Mamy mentalnie dokładnie to samo, jakbym tej kasy nie miała. U nas rata około 2500zl w zależności o CHF. Mamy na 30 lat, ale już splacone prawie 9 lat :) do tego przedszkole mieliśmy prywatne to tysiąc szedł, a mąż miał wtedy gorsza pracę niż teraz. Za rok czy dwa, planujemy drugi kredyt na dom, wtedy za oba będzie pewnie z 5tysi rata. Ale to mieszkanie wynajmiemy. Takie czasy niestety.

Ruszam na Mazury do Niedzieli. Potem mąż ma urlop tydzień, to będziemy gdzieś kursować w pobliżu :)

apaczka lubi tę wiadomość

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj to odwrotnie. W nocy budzi sue co 1,5h i tylko jak zje to zasypia. Pochlania takie ilosci mleka, ze jestem w szoku. Ale najwyrazniej ciumkanie cycka mu pomaga zniesc bol. Mam w domu Camilie to podam mu, zobaczyny czy to coś warte. Zeby zadzialac z podwojna sila dostanie tez kaszke wieczorem. Marzy mi sie 3 godziny snu ciagiem.

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetka wrote:
    Mamy mentalnie dokładnie to samo, jakbym tej kasy nie miała. U nas rata około 2500zl w zależności o CHF. Mamy na 30 lat, ale już splacone prawie 9 lat :) do tego przedszkole mieliśmy prywatne to tysiąc szedł, a mąż miał wtedy gorsza pracę niż teraz. Za rok czy dwa, planujemy drugi kredyt na dom, wtedy za oba będzie pewnie z 5tysi rata. Ale to mieszkanie wynajmiemy. Takie czasy niestety.

Ruszam na Mazury do Niedzieli. Potem mąż ma urlop tydzień, to będziemy gdzieś kursować w pobliżu :)

Dokładnie tak samo - planujemy w ciągu dwóch lat wziąć kolejny kredyt i zmienić mieszkanie na większe, a to zostawić na wynajem. Poza tym mieszkaniem mamy jeszcze jedno, które jest wynajmowane i nie powiem, mamy z tego prawie na ratę co miesiąc.

Zetka lubi tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zarezerwowaliśmy pobyt w Jastarni od 10 do 16 kwietnia, Mam nadzieję, że wypali. Ale super, już się nie mogę doczekać :-)

Paula_071, niecierpliwa, jesslin87, apaczka, Martucha86, mamasia, Zetka, Maniuś, Amberla lubią tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda Twoja Maja miała sklejone wargi mniejsze prawda? Napisz mi proszę jakie zalecenia dostaliście.

Bylismy dziś u ginekologa dziecięcego - prywatnie, bo zwolniło się miejsce. To co mnie martwiło czyli pogrubiona/spuchnięta błona śluzowa przy łechtaczce Pani doktor uznała za mało istotne, raczej do obserwacji niż jakiegoś leczenia, ale okazało się że mała ma sklejone wargi sromowe do połowy. Noż kurde zabijcie mnie bo ja nie mam pojęcia jak to się stało, że ja tego nie zauważyłam :( - przez to zrobiła się infekcja.
    Pani doktor powiedziała, że synechia to częsta przypadłość małych dziewczynek z powodu braku estrogenów. Zaleciła krople dicortineff i smarowanie warg na przemian linomagiem i maścią z wit. A. Do tego mycie płynem do higieny intymnej dla dzieci.
    No i ta maść z wit A mnie jakby niepokoi, bo jest na niej jak byk napisane nie stosować na błony śluzowe.
    Wiem też ze niektórzy lekarze przepisuja maść z estrogenami żeby zapobiec nawrotom. My nie dostaliśmy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 15:57

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zostawilam ladowarke od kompa w Pradze :((

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Praga , Jastarnia - zazdroszcze , Flakoniki Wy ! :)

moze i ja pomecze meza o jakis nawet jednodniowy wyjazd, co by otoczenie zmienic.

wzielam dziecko na spacer , spala 1,5 godziny w wozku wiec skoczylam do biedronki i kupilam jogolino gruszkowe innych smakow nie bylo , to chyba jogurt jest po 6 m-cu.

Wzielam ze soba tez psa i to byl blad , bo pies mial juz dosc chodzenia...wiec musialam go wrzucic do kosza pod wozek bo stal jak osiol i nie chcial sie ruszyc w drodze powrotnej. Pojemne te kosze , tylko leb wystawal :)

dziecko sie wyspalo i od razu przestalo jojczec , musze chyba przesunac karmienie o pol godziny wczesniej to moze zje bez marudzenia.

Paula_071, niecierpliwa, aaaaga, magda sz, Laura, mamasia, Katarka, Maniuś, Amberla lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona widzisz jak dziecko grzeczne to pies sie buntuje:)
    My bylismy na spacerku 2 h, na poczatku troche kropiło ale to nic, ciepło było jak nie wiem, miałam kurtke zimowa i krótki rekawek pod spodem a i tak mi było gorąco, mały sie zdrzemnął z 40 min, reszte grzecznie siedział

My kredytu mamy 50 tys i gówniana rata bo rozpisana na 28 lat po 250 zł, ale odkłądamy na osobne konto żeby spłącić po 8 latach bo wczesniej nie mozemy bo przez tyle lat nam dopłacają
    Zperspektywy czasu to jak bym miała kupowac mieszkanie drugi raz to pewnie kupiłabym w nowym budownictwie, chociaz u nas buduje sie bardzo mało bo i mieścina mała
    Kiedyś myślelismy sie przeprowadzic do innego wiekszego miasta, ale jak juz kupilismy mieszkannie to siedzimy na dupie, zreszta nie wiem czy bym tak umiała daleko od rodziny gdzie musiałabym liczyc tylko na siebie i męza..

aaa ostatnio mój mąż powiedział że swojego dziecka nie puści na studia bo sami zrobilismy i nasze dyplomy lezą w pudełeczku, tak naprawde to co teraz robimy nie wymaga studiów magisterskich, ja mówie męzowi czemu tak mówisz a on mi powiedział żeby najpierw nauczył się zawodu jakiegoś z którego będzie kasa a potem może iśc na studia jak będzie chiał

0na88 lubi tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maniuś ciesze sie razem z Toba! i jak tu wierzyć lekarzom ?

Maniuś lubi tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde Lys to na co zwrocic uwage z tymi wargami??

Ona padlam flakoniki Wy :D

Odwrocenie spacerowki to byl starzal w dyche, jak mnie nie widzi to nic nie marudzi. Nawet bylysmy dzis na dwoch spacerach - szok. Wstapilam do biedry i kupilam kostium kapielowy z pumy jednoczesciowy, w decathlonie zawsze mi cos w kazdym nie pasowalo, a tu bez mierzenia jak ulal :D
    Mysle jeszcze nad zakupem rowerka stacjonarnego

apaczka lubi tę wiadomość

• Migotkaa Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa to w tej sp[aceróce można obrócić rączke?

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa trzeba obserwować i zwracać uwagę jak wyglada wejście do pochwy czy po rozchyleniu warg dużych mniejsze tez się rozchylaja na całej długości. U małej brzegi warg sromowych mniejszych od strony odbytu się nie rozchylaly. Ja zawsze tak ostrożnie pielegnowalam te okolice ze tego nie zauważyłam. Dopiero jak lekarka mi dziś pokazała to zakumalam o co chodzi.
    Lekarka je rozkleiła / rozdzielila i teraz musimy dbać o to by się znów nie skleiły a niestety to ma charakter nawracajacy . W
    Wszelakie podrażnienia i infekcje temu sprzyjaja.

9f7jtv73juycdhvl.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy oprócz niecierpliwiej Karoliny i Migotki nabył ktoś jeszcze większy fotelik?

9f7jtv73juycdhvl.png
‹‹ 3290 3291 3292 3293 3294 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ