SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Kkarolinaaaa wrote:Musze zamówić kojec..ta moja mała rozdziawa turla sie po calym domu, ona nie raczkuje tylko sie turla! z pleców na brzuch,z brzucha na plecy, z pleców na brzuch ...i tak przemierza trasy
Ja pierdziele ale jak ona to szybko robi! jak piłka.
Robi sie niebezpiecznie:P
-
Hej, pozdrawiamy z Lublina
Zdecydowaliśmy się na to mieszkanieZa półtora roku będziemy na swoim. Cieszę się choć pewnie mina mi nieco zrzednie kiedy zaczną się wydatki i spłacanie kredytu
Hehe Natalka dostała prezent na pół roczku - własny pokójaaaaga, 0na88, Agaata, lys, witaminkab, Zetka, jesslin87, mamasia, magda sz, Pulpecja, Martucha86, niecierpliwa, Paula_071, 5ylwia, Katarka, Maniuś, Amberla lubią tę wiadomość
-
apaczka wrote:Hej, pozdrawiamy z Lublina
Zdecydowaliśmy się na to mieszkanieZa półtora roku będziemy na swoim. Cieszę się choć pewnie mina mi nieco zrzednie kiedy zaczną się wydatki i spłacanie kredytu
Hehe Natalka dostała prezent na pół roczku - własny pokój
Apaczka, gratulacje, szybko poszło! Pochwal się ile metrówRozumiem, że to inwestycja w budowie?
Natalka coś je? Hubert miał dzisiaj dobry humor, ale wieczorem napad płaczu cholera wie dlaczego. Chyba te zęby
Od jutra wracamy do spacerów o 12.00, nie obchodzi mnie czy śpi o tej porze czy nie - ostatnio ze spaniem w dzień robi co mu się podoba i ja nie mogę tego ogarnąć. -
Agaata wrote:Zarezerwowaliśmy pobyt w Jastarni od 10 do 16 kwietnia, Mam nadzieję, że wypali. Ale super, już się nie mogę doczekać
My dzis zarezerwowalismy tydzień w Zakopcu i tydzień w Rabce. Ale to dopiero w lipcu. Potem mamy drugi urlop w sierpniu, jeszcze nie wiem gdzie i wesele. A w czerwcu chrzcinyOby do wiosny! Pozdrawiamy z Mazur!
apaczka, magda sz, Martucha86, Paula_071, Maniuś, Amberla lubią tę wiadomość
-
Zetka wrote:My dzis zarezerwowalismy tydzień w Zakopcu i tydzień w Rabce. Ale to dopiero w lipcu. Potem mamy drugi urlop w sierpniu, jeszcze nie wiem gdzie i wesele. A w czerwcu chrzciny
Oby do wiosny! Pozdrawiamy z Mazur!
Zetka a gdzie na Mazurach urzędujecie?
Mąż bierze tydzień urlopu w kwietniu i dwa tygodnie w czerwcu i dwa tygodnie we wrześniu
W czerwcu albo we wrześniu może jakąś Grecję zaliczymy, nie wiem jeszcze
Czekam aż zrobi się ciepło, bo na samą myśl o tym ubieraniu się na spacery robi mi się niedobrze.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 22:36
-
Agata, ja pochodzę z Mazur, więc tutaj przyjeżdżamy do mojego Taty i siorki
Byliśmy na zeszły weekend, zostawiliśmy starszego i dziś przyjechaliśmy. Mąż jutro w delegację, ja zostaje i wracamy w niedzielę do siebie do Gda. I urlop ma teraz tydzień, ale będziemy po Kaszubach jeździć.
Ja w tym roku odpuszczam chyba inne kraje, trochę się boją jak Misiek taki mały. Chociaż jeszcze zobaczymy.
Apaczka, gratulacje!apaczka, mamasia lubią tę wiadomość
-
Agaata wrote:Apaczka, gratulacje, szybko poszło! Pochwal się ile metrów
Rozumiem, że to inwestycja w budowie?
Natalka coś je? Hubert miał dzisiaj dobry humor, ale wieczorem napad płaczu cholera wie dlaczego. Chyba te zęby
Od jutra wracamy do spacerów o 12.00, nie obchodzi mnie czy śpi o tej porze czy nie - ostatnio ze spaniem w dzień robi co mu się podoba i ja nie mogę tego ogarnąć.W marcu 2017 mają zakończyć budowę, w maju odbiory. Decydowalismy się szybko bo szybko schodzą te mieszkania - cena jak na lokalizację jest dosyć atrakcyjna.
Natalka po południu zaczęła jeść. To już któryś dzień kiedy do 12 je b.słabo, wręcz wcale a dopiero po południu jest w miarę normalnie. Na szczęście u nas nie ma problemów z podróżami, cała drogę śpi z jedną pobudka na karmienieAgaata, 0na88, mamasia, magda sz, Paula_071, Amberla lubią tę wiadomość
-
Agaata wrote:Też się nad nim zastanawiam, ale podobno spory jest i koniecznie trzeba go przymierzyć do samochodu przed zakupem.
Spory powiadasz, hmmm to może być dupa bo my mamy taki średni samochód
Myślałam też nad BeSafe iZi Plus(nie ma Isofixa), ale wyczytałam że w samochodzie musi być długi pas, a my jakieś krótkie te pasy mamy.
Było zmienić ten złom (w sensie samochód) to życie byłoby prostsze ehh -
Na osiemgwiazdek tak gość pisze o combi x3:
"Samo siedzisko jest duże, dziecko ma miejsce i na nogi i dla siebie. Jednak coś za coś - combi zajmuje naprawdę sporo miejsca, chyba najwięcej ze wszystkich RWF. Czasami sprawę załatwia montaż na środku, czasami trzeba wziąć pod uwagę montaż z przodu. Z rzeczy przyjemnych: bardzo dobre tapicerki (szczególnie alcantara lub car interior) i regulowany zagłówek ze zintegrowanymi pasami."
Pewnie wielkościowo między x3 a x4 to nie ma różnicy.
Mi się wydaje, że mamy spory samochód, ale pojadę przymierzyć na wszelki wypadek.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 22:50
-
Nas nie bylo pol dnia. U nas slota, wiec wyskoczylismy sobie do Poznania, a co
Zabralismy sie z tatusiem, bo matka juz dostawala do glowy od siedzenia w domu. Dziecko podroz znioslo dobrze, wiec mozna z powodzeniem podrozowac dalej
Wy tu o kredytach - ponoc najgorsze pierwsze 10 lat, a pozniej juz z gorki. Ja bralam na 30 lat, 5 za nami, na poczatku splacalam po 3800, a teraz 2700 zl (uwielbiam jak spadaja stopy procentowe) Tylko my troche ponad pol miliona wzielismy
U nas teraz troche ciezko, bo jakies dwa lata temu stracilam super prace, a teraz zarabialam polowe tego co tam, na macierzynskim, to w ogole no comments. Dobrze, ze mam meza z glowa na karku i cudownych rodzicow, to jakos dajemy rade. Do tego mam cos w rodzaju poliso-lokaty dedykowanej do kredytu na wczesniejsza splate, wplacam tam wczesniej okreslona kwote (deklaruje sie skladki roczne, co roku mozna zwiekszac zalozona kwote, a po 3 latach mozna bylo zmniejszyc) one sobie tam pracuja i np moze sie okazac, ze odlozylam na tyle duzo, zeby splacic kredyt np.po 22 latach albo i nawet zdecydowanie szybciej
mamasia lubi tę wiadomość