SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Smrod kupy roznosi sie w promieniu ok 1m od dzicka. Jejć wczesniej ta kupka to byla cudowna w porownaniu do tego6 co jest teraz,moz3 drzewko wunder baum przy dupce przyczepie
Ja w urodziny mialam gosci rodzicow no i niespodziewanie wpadla przyjaciolka a w sobote rodzenstwo ma wpasc. Dla rodzicow przygotowalam viasto francuskie nadziewne miesem mielonym i to tak w warkocz sie zaplata,ekstra! Tanie,szybkie i bardzo dobre ! Qurrito i mega salatke,podam przepis to moze ktoras z was zasmakuje:)
- salata lodowa
-zurwaina sussona
-platki migdalow
-feta
-sos czosnkowy (ja robie tak ze ok 3/4 duzego jogurtu naturalnego +lyzka majonezu+ na oko ziola prowansalskie + 2 zabki czosnku.
Salate,zurawine i migadaly wymieszac ze soba,na wierzch fete i polac tym sosem.
Kkoooo(ko ko ko ko)cham ta salatke!aaaaga, jesslin87 lubią tę wiadomość
-
Ja uwielbiam taka salatke rukola roszponka troche lodowej suszone pomidory kapary albo czarne oliwki podprazony slonecznik lub dynia ewentualnie orzechy wloskie i vinegre z miodu musztardy sol pieprz ocet balsamiczny i ja daje tego oleju z suszonych pomidorow moze byc inny dowolny troche wody i polewam ta salate mniam
-
O agaa brzmi smacznie
tez robie sama vinegre- z miodu,oliwy,musztardy i soku z cytryny pycha!
Kiedys robilam makaron rurki+ suszone pomidory+ oliwki + pestki slonecznika + olej z pomidorow ekstraWiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2016, 11:56
0na88 lubi tę wiadomość
-
Z kolei mój mąż kupuje te mieszanki sałat i zjada wieczorem jak chipsy. Ja lubię sałaty ale z czymś, a jemu bez różnicy, może być tylko z oliwą, albo bez niczego i też dobre... Wyszykowałam się na spacer, ale pada. Nie chce mi się moknąć w deszczu, poczekam jeszcze chwilę.
-
Mniam mniam ale dobre salatki. Az wyprobuje na jutrzejsza imprezke pol roczniakowa
U rodzicow tez pogoda hujowa ale moze na chwile gdzies pojdziemy. Musze wrocic do diety bo waga stoi w miejscu od kad jestem u rodzicow bo a to kanapka a to zupa na udku, za duzo tluszczu i pszenicy i wczorak zjadlam pol czekolady! Zauwazylam ze tylkonw domu potrafie byc na diecie jallk mam z czego sobie gotowacdzis zjadlam rano jaglanke z jablkiem cynamonem, zurawina, migdalami, zaraz twarog z pumperniklem zjem a na obiad jeszcze nie wiem ale kasze ide ugotuje profilaktycznie zeby mi nie wepchali ziemniakow.
-
Agaata wrote:Ja jeszcze nie podawałam mięsa ani glutenu, więc kupy prawie, że nie śmierdzą - czasem troszkę, ale raczej niewiele. Za to konsystencja się zmieniła - nie są uformowane ale gęstsze.
Dziwne jest tez to, ze pomimo tego ze potrafi zjesc sporo ziemniaka czy dyni a dalej je piers co 3h.
Udalo mi sie zapisac Tomka do przychodni kolo nas. W koncu sie zwolnilo miejsce!
Ide dzisiaj do gina, w koncu cytologie zrobie.13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
Już wróciliśmy od lekarza. Natalia osluchowo czysta. Gardło zdrowe. Pani doktor obstawia jakiś wirus brzuszny (przez ten śluz w kupie) albo początek infekcji. Zalecenia na gorączkę paracetamol, do tego Lacid, wit C, wapno a na brzuszek Tasecan czy jakoś tak. Jakby z wyproznianiem było źle to nifuroksazyd i do szpitala. Natomiast jeżeli pojawi się katar albo chrypka to inhalacje. Na szczęście na razie to nic groźnego. Chodź martwi mnie ze po paracetamol ma nadal 38,2 st. Teraz biedna śpi. Dobrze ze że dziek Wam dwa tygodnie temu kupiłam inhalator
-
moja ma dzis wyjatkowo dobry dzien , bawi sie nawet grzecznie na macie i nie jeczy - pije ciepla kawe i patrze w tv - relax
dalam jej duzy sloiczzek , schabik ze sliwka - zjadla chetnie , zobacze czy zwroci jak tunczyka tez z duzego sloiczka.
edit: ooo juz jej sie znudzilo a nie skonczylam jeszcze dobrze posta pisac - kawa znow bedzie zimna !
-
Migotkaa wrote:aga89, a wysypki nie ma? moze to 3-dniowka, u mojej siostry corki przed gardłem mała miała tem 39,5 a po parecetamolu powyzej 38
Jak ja rano przebieralam to nie zauważyłam, lekarka ja ją badała to tez nie. Ale jak się tyko obudzi to ja jeszcze raz dokładnie obejrze. A jest tak wymeczona przez ta gorączkę ze śpi juz prawie 3 godziny! !! -
Paula_071 wrote:Tomka smierdza jak jasny gwint, chociaz je tylko warzywa, a wczoraj piewszy raz dostal kasze jaglana.
Dziwne jest tez to, ze pomimo tego ze potrafi zjesc sporo ziemniaka czy dyni a dalej je piers co 3h.
Udalo mi sie zapisac Tomka do przychodni kolo nas. W koncu sie zwolnilo miejsce!
Ide dzisiaj do gina, w koncu cytologie zrobie.
Hubert czesto je z piersi, ja tego nie liczę godzinowo, bo na żądanie daję. Ale tak jak wiadomo, warzywa nie zastępują mleka matki więc powinien jesc tyle samo mniej wiecej co przedtem.
Byłam na spacerze godzinkę, masakra, deszcz leje. Zmokłam jak cholera. Ale chociaż się przewietrzyliśmy. -
Paula_071 wrote:Tomka smierdza jak jasny gwint, chociaz je tylko warzywa, a wczoraj piewszy raz dostal kasze jaglana.
Ide dzisiaj do gina, w koncu cytologie zrobie.
Pola po po obiadku (ok 125g) po 2,5h-3h chce piers i nie uwazam ze to cos dziwnego..