X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aa chciałam powiedziec ze Szymko niezwykle zadowolony w foteliku, chyba dlatego ze jest przodem, ojca obserwuje non stop czy dobrze jedzie, póki co jezdzi odchylony mocno do tyłu:) mam nadzieje ze skonczyły sie histerie w foteliku

magda sz lubi tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkie spacerówki parasolki są tyłem do mamy :)

Lys, my byłyśmy i u gina i u chirurga dziecięcego bo nie dawało mi to spokoju jak jeden powiedział że jest ok a ja nie wierzyłam.
    Jeden i drugi lekarz powiedział że fakt wargi są trochę zrośnięte, chirurg powiedział o 5mm by się mógł przyczepić że za bardzo. Ale nie odbiega to od normy, cały kształt pochwy zmieni się w okresie dojrzewania. Zalecenia to był linomag i bardziej staranna higiena żeby sie stan zapalny nie zrobił. Wtedy miała ok 4mc powiedział że żadnej maści z hormonami nie przepisze bo za mała żeby szprycować ją hormonami. Rozklejać też nie ma co bo samo sie rozklei wraz z wiekiem córki i jeszcze kilka razy może się zrastać i rozklejać. Interwencja w takim wieku jakby się zrosło przy cewce i problem z oddaniem moczu. Obserwować i przemywać wodą przegotowaną bądz solą fizjologiczną i raz na jakiś czas linomag (2x w tyg) tez nie codziennie bo pipka nie oddycha i żeby smarować wokół zrośnięcia ale tak żeby się dostało do pochwy.
    Moja ma trochę zrośnięte wargi mniejsze do większych i mniejsze prawa do lewej od góry ok 1cm. Czasem jak widze ze bardziej czerwone to przemywam częściej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 17:29

lys lubi tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • witaminkab Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłyśmy u lekarza.Łusiek zdrowy. Kaszle bo idą żeby i krztusi się ślina. Jedyne co jej dolega to katar. No i zwolniła z wagą 300 g w 3 tyg. Cieszy mnie to bardzo :)

Paula_071, mamasia, jesslin87, apaczka, Zetka, Maniuś, Amberla lubią tę wiadomość

mhsv3e5eug8d3245.png
    wnidvcqg5wbp23cu.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata wrote:
    Proszę:

http://allegro.pl/show_item.php?item=5510847746&utm_source=google&utm_medium=cpc&ev_campaign=PLASma-LittleTikes
    Dziękować :-)

bzkxskf.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotkaa wrote:
    Niecierpliwa to w tej sp[aceróce można obrócić rączke?

Nie, nie ja mowie o tej duzej z camarelo, bo jezdzila przodem do mnie jak w gondoli, ale tez pojekiwalo, a jak zmienilismy ze mnie nie widzi to o niebo lepiej

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka, a mozna wozic takie male dziecko przodem do kierunku jazdy??

• Pulpecja Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Migotka, a mozna wozic takie male dziecko przodem do kierunku jazdy??
    Można, przecież niektórych fotelików nie montuje się tyłem.

201508091565.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Musze zamówić kojec..ta moja mała rozdziawa turla sie po calym domu, ona nie raczkuje tylko sie turla! z pleców na brzuch,z brzucha na plecy, z pleców na brzuch ...i tak przemierza trasy :P

Ja pierdziele ale jak ona to szybko robi! jak piłka.

Robi sie niebezpiecznie:P

magda sz, Paula_071, Agaata, mamasia, jesslin87, apaczka, Zetka, Maniuś, Amberla lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Martucha86 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    Czy oprócz niecierpliwiej Karoliny i Migotki nabył ktoś jeszcze większy fotelik?
    My mamy concord ultimax2 isofix.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 18:55

lys lubi tę wiadomość

5fo2vs9.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja muszę oddać kwiatki, mam jukę, która stoi na podłodze. Dzisiaj 15 sekund nieuwagi i wywalona ziemia z juki.... Uczepił się doniczki i powywalał ziemię, jak pomyślałam, że mógł na siebie to przewrócić, to mi się słabo zrobiło. Podbiegłam najszybciej jak się da, ale masakra... Już nie nadążam za jego pomysłami. Teraz kładzie się koło kanapy, głowę na podłodze trzyma i patrzy, czy kabli przypadkiem nie ma jakichś pod kanapą do zabawy... Ja pierdzielę. Nie nadążam. Zrypana jestem po całym dniu.

magda sz, Paula_071, mamasia, lys, jesslin87, Maniuś, Amberla lubią tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona88, ja powiedziałam, że pierniczę, nie będę siedzieć w domu tyle czasu. W ostatnie wakacje nie byliśmy nigdzie, a ja nie mogę tyle czasu kiblować w domu. Noclegi zarezerwowane, zaliczka wpłacona, więc jeśli tylko będziemy zdrowi to jedziemy w kwietniu :-) Mam nadzieję, ze będzie fajnie!

0na88, magda sz, Paula_071, mamasia, jesslin87, Maniuś, Amberla lubią tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata wspolczuje zwariowany wariat. Ale no pewnie za kazdy wybryk kochasz go jeszcze bardziej :) jakby nie bylo to inteligent z niego

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    Agata wspolczuje zwariowany wariat. Ale no pewnie za kazdy wybryk kochasz go jeszcze bardziej :) jakby nie bylo to inteligent z niego

To się w szkole okaże ;-) Póki co to kombinator.

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Lys, az dzis po kapieli poogladakam Julke dokladnie

lys lubi tę wiadomość

• Paula_071 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina, ja mam kojec i jestem zadowolona. Co prawda kojec podrozuje z Tomkiem jak tego dopadnie moc, ale przynejmniej z pokoju nie wyjdzie;) jak ktos chce moge na fb wrzucic.

Ja po wyjezdzie do Pragi wiem, ze 2 pokoje to minimum. I ze trzeba koniecznie zabrac jakies przescieradlo do rozlozenia na podlodze by nie jadl dywanu czy lizal paneli. I bez lozeczka turystycznego to wysikac sie nie mozna. Ciesze sie, ze jestem w domu.

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja juz zamówiłam przed chwila ten kojec:
    http://allegro.pl/kojec-drewniany-zagroda-bez-barierki-6-elementow-6-i5979443989.html

Łóżeczko turystyczne ma tesciowa u siebie w domu, wiec jak gdzies jechac to bedziemy brać od niej :)

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My wlasnie chyba tez wyciagniemy kojec, Maja a tak sie sama nie przemiszcza choc dzis odkryla ze mozna z brzucha na plecy i zaczela sie turlac ale to poczatki. Ale kojec przyda sie zeby odseprawowac siostry Maje i Sunie bo Maja ja wola i wyciaga rece do niej, ta leci i najchetniej by ja wycalowala i jak tylko nikt nie patrzy to ta probuje ja polizac. Mam nadzieje ze do kojca nie wskoczy... To taka sunia "blondynka" to moze nie wpadnie na to. Mam nadzieje z nikogo nie urazilam, sama jestem naturalna blon:)

mamasia, Paula_071 lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Karolina, ja mam kojec i jestem zadowolona. Co prawda kojec podrozuje z Tomkiem jak tego dopadnie moc, ale przynejmniej z pokoju nie wyjdzie;) jak ktos chce moge na fb wrzucic.

Ja po wyjezdzie do Pragi wiem, ze 2 pokoje to minimum. I ze trzeba koniecznie zabrac jakies przescieradlo do rozlozenia na podlodze by nie jadl dywanu czy lizal paneli. I bez lozeczka turystycznego to wysikac sie nie mozna. Ciesze sie, ze jestem w domu.
    PaUla no pewnie,ze wrzuć foto na fb :-)

bzkxskf.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata wrote:
    A ja muszę oddać kwiatki, mam jukę, która stoi na podłodze. Dzisiaj 15 sekund nieuwagi i wywalona ziemia z juki.... Uczepił się doniczki i powywalał ziemię, jak pomyślałam, że mógł na siebie to przewrócić, to mi się słabo zrobiło. Podbiegłam najszybciej jak się da, ale masakra... Już nie nadążam za jego pomysłami. Teraz kładzie się koło kanapy, głowę na podłodze trzyma i patrzy, czy kabli przypadkiem nie ma jakichś pod kanapą do zabawy... Ja pierdzielę. Nie nadążam. Zrypana jestem po całym dniu.
    Mój kombinator z kolei dziś sobie otworzył szufladę w komodzie, bo tak się gałka bawił. Ostatnio mąż pomonotował zabezpieczenia do gniazdek, a teraz trzeba jeszcze do szuflad

bzkxskf.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkarolinaaaa wrote:
    Musze zamówić kojec..ta moja mała rozdziawa turla sie po calym domu, ona nie raczkuje tylko sie turla! z pleców na brzuch,z brzucha na plecy, z pleców na brzuch ...i tak przemierza trasy :P

Ja pierdziele ale jak ona to szybko robi! jak piłka.

Robi sie niebezpiecznie:P

Lily tak samo. Też będzie mieć kojec.

9f7jtv73juycdhvl.png
‹‹ 3291 3292 3293 3294 3295 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ