SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
U mnie też tak ciągnie za sutka że szok. Ale on tak już od kilku mcy. A jak już jakiś glosniejszy/gwałtowniejszy dźwięk usłyszy, to się od razu gwałtownie odrywa ale oczywiście z cyckiem w buzi. Czasami mega boli. Ale i tak bardziej mnie boli jak ssie przez sen długo.
-
Apaczka, u mnie z waga też różnie. Raz więcej a raz mniej. On też się wirga na tej wadze że już jej nie wierzę. Mam nadzieję że z uszkami to nic poważnego.
A z nowości u nas, to dziś młody zaczął stawać. Podchodzi na kanapie do męża, opiera się o niego i staje. A jak mu nie pozwalamy to ryk.apaczka, jesslin87, Agaata, Weridiana, magda sz, mamasia, niecierpliwa, Amberla, witaminkab, aaaaga, Martucha86, Paula_071, 0na88, Maniuś lubią tę wiadomość
-
Zetka wrote:Apaczka, u mnie z waga też różnie. Raz więcej a raz mniej. On też się wirga na tej wadze że już jej nie wierzę. Mam nadzieję że z uszkami to nic poważnego.
A z nowości u nas, to dziś młody zaczął stawać. Podchodzi na kanapie do męża, opiera się o niego i staje. A jak mu nie pozwalamy to ryk.
Widzę, że Wasz Młody szalejeJeszcze chwila i będzie chodził.
Apaczka mam nadzieję, że z uszkami Natalki to nic poważnego.
Czy w ramach wprowadzania glutenu można domieszać trochę kaszy glutenowej do kaszy bezglutenowej? Ostatnio daję Hubertowi trochę kaszki ryżowej na śniadanie (2 łyżeczki) i zastanawiam się, czy nie dodać do tego tej glutenowej? -
Agata myślę że spokojnie możesz dodać.
Nie, do chodzenia to jeszcze daleka droga. Jeszcze jest bardzo giętki, ale uparty i wiadomo, na stojaka jest supersiedzenie już nie wystarczy. Starszy zaczął chodzić jak miał 10 mcy.
Maz dzisiaj ukleknal na tablet który był pod kołdrą i szybka poszła
-
Z uszkami to po prostu naturalna konsekwencja kataru u tak małego dziecka. Teraz na szczęście coś podjada. Zapowiada się ciekawa noc - karmienie co godzinę. Tak mi się marzy żeby już było normalnie, starsze dziecko, które je wszystko i śpi w nocy. Ale to chyba za jakieś pół roku najwcześniej...
-
Heja hooo:)
Doczytałam Was to teraz cos naskrobie:)
POszlismy z Szymciem na spacer, wybralismy dluga trase bo zapowiadała sięextra pogoda, jak sypneło takim gradem malutkim to szok i i na zmiane z deszczem, Szymkowi nic nie było bo zasłoniety i spał, matka niby kaptur na kaczan zarzuciła, ale w efekcie boli mnie gardło, ucieklismy do siostry bo mielismy bliżej:)
I tu szok, siostrzenica juz raczkuje, ale jaka zafascynowana tym, kreci się w koło wysoko na raczkach, przychodziła do szymonka zaczepiała go, pierwszy raz byli sobą zainteresowani, wczesniej to lezeli razem na macie ale jedno drugiego nie widziało, udawali że sie nie znali haha, a teraz łapia kontakt, no po prostu super:)
Co do endometriozy, moja znajoma usłyszała od lekaarza że nigdy nie bedzie miec dzieci, poszła do innego, jest mama 3 latka:)jesslin87, Zetka, mamasia, Amberla, witaminkab, Paula_071, Maniuś lubią tę wiadomość
-
Apaczka, a jak to wyglada w tych uszach?
Oj ja z jednej strony marzę żeby już roczek miał, ale z drugiej to boję się tego upływu czasu. Ale pamiętam że jak starszy miał roczek, to właśnie tak jakoś lepiej było bo już można sie jakoś dogadać. Choć mój starszy to od 3 mca przesypiał całe noce, za to brat nadrabia, bilans musi być
-
Błona bębenkowa lekko przekrwiona, refleks, który powstaje gdy pada na nią światło otoskopu trochę rozmyty, jakby nieostry. Co do upływu czasu to mnie też trochę przeraża . Także to, że wraz z nim wizja powrotu do pracy się przybliża...
Zetka lubi tę wiadomość
-
Jesslin z tym gryzieniem to tak jak Paula wspominała.
Ja nigdy nie czytałam porad, z Laura to była intuicja. Jak mnie ugryzla natychmiast wkladalam palec, stanowcze nie wolno , zdziwiona była ale poskutkowało. Najgorsze co możesz zrobić to nieme cierpienie. Nawet jak zacisnie mocniej dziąsła to nie pozwalaj. Palec do buzi, jeśli powtórzy to ty tez powtórz. U mnie nie trwało to długo, szybko się nauczyła. Karmiłam dwa lata i trzy miesiące i nie chodziłam pogryziona -
Żabka jak brzuch? Probowalas cole , pepsi? Podobno wódka z pieprzem jest dobra na historie żołądkowe
Ja zaliczylam wizytę u dentysty , mam już zamontowane wkręty i czekam na odlewjednak biały zrobię w pl bo w tej cenie zrobię zęba , kupię bilety i jeszcze coś zostanie
-
Dzięki weridiana ją tak będę robic, muszę go nauczyć że nie wolno. Dzisiaj jak mnie znowu ugryzł to się zdenerwowala schowalam cycka i powiedzialam że koniec karmienia bo mnie gryzie. To też nie rozwiązanie ale aż MJ łzy z bólu pociekly
Weridiana lubi tę wiadomość
-
Byliśmy dziś na ćwiczeniach w wodzie. Było super, mały sie chichral aż miło, a i matka trochę nogi poćwiczyla. Zajęcia trwały pół godzinki,a mi się wydawało, że dopiero weszłam, a już wychodzimy
magda sz, Weridiana, Martucha86, lys, Paula_071, Maniuś lubią tę wiadomość