X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata ja czasem wychodzę bez wózka, biorę małą na ręce, pochodzę troszkę i siadam albo na ławkę albo na huśtawkę, zeby tylko chwile pooddychać świeżym powietrzem. Oglądamy wtedy wszystko z bliska- drzewka, gałązki, pieski itp.

Ja dziś mam w planie do lidla się z małą przejść zobaczyć te ciuszki, choć tyle kupiłam w tym miesiącu ciuszków że mąż mnie zabije. Ale kupię też brokuła i inne warzywka do gotowania dla małej

U nas noc taka-o, po 21 sama zasnęła, o 2:46 z zegarkiem w ręku od kilku dni jest pierwsza pobudka, no i pozniej tak co godzinę aż do pobudki ale dziś jakieś święto bo do 9 dała pospać.

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata wrote:
    Migotka, bryzol bardzo lubię, sama bym zjadła. :-) Ja mam dzisiaj obiad na zimno - kasza jaglana z suszonymi pomidorami, czarnymi oliwkami, ziarnami słonecznika, oliwą i natką pietruszki :-)
    :-)

Jakie porcje owoców i warzyw podajecie? Tzn ile mniej więcej gramów owoców dziennie i ile gramów warzyw. I ile łyżeczek kaszy Wasze dzieci zjadają w ciągu dnia?
    .
    I taka kasza najadacie sie z mezem? My musimy miec mieso albo rybe:)

Tomek zjada ok. Pol marchewki, pol pietruszki i pol ziemniaka. Jesli dynia to ok 140g, ale ona jest z woda. Jabka troche pociumka, ale bez szalu, bardziej ssie. Kaszy nie daje. Raz zrobilam na wodzie to nie chcial, raz na moim mleku to tak rozrzedzilo ze chyba tylko mleko wypil.

Tomek wstal o 6 i znowu spi druga godzine.

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata ja narazie daję mniej więcej pół słoiczka tego małego czyli ok 60-70 g owoców, warzywa w postaci zupki warzywnej albo z mięsem i też podobnie..
    wczoraj dałam więcej ale młody zwymiotował obiadkiem więc póki co zostaję przy takich porcjach. Kasze dodaję tylko w ramach wprowadzania glutenu tzn mniej więcej łyżeczkę do obiadu, innych narazie nie podaję, przymierzam się do kleiku ryżowego i chyba na dniach spróbuję..

1usawn15ju6q9qwm.png
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina Ty się zastanawiasz nad biznesem to może coś takiego. Dzisiaj widziałam samochod firmy zajmującej się 'elektroniczną i mechaniczną ochroną domów przed kunami ' I to w Warszawie, gdzie oni tu kuny mają :-D tylko najpierw wypadałoby dowiedzieć się jak wygląda populacja kun w Twojej okolicy.

Wracam z Lidla z nową dostawą ciuchów :-)

Paula_071 lubi tę wiadomość

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bryzol to mięso, wieprzowe bądz wołowe co kto lubi, rozbija się je na takie jakby kotlety i wrzuca na goracy olej żeby szybko zamknęły sie włokna, ja robię tak: Rozbijam schab, przyprawiami obsmażam na gorącym tłuszczu, pózniej polewam sosem cebulowym wlasnej roboty:)

Jezuuu moja ględa usnęła, ciekzo bylo zrobić ten sops, a chcialam przed spaniem bo musiałam zblendować

Agata mój je owoców cały mały słoiczek chyba ze wypada jedno mleko to dostaje ten duzy 190 g, a zupy je ok 180 ml, sprawdzałam dziś specjalnie jak podgrzewałam:)

Karolina ja bym zrobiła sledzie po japonsku jesli ma to byc na zimno, albo sałatke grecką, a na ciepło moze takie trójkąciki z ciasta francuskiego z pieczarkami, serem, szpinakiem albo jakims farszem warzywnym i do tego jakiś sosik fajny:)

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a co to dzis w lidlu jest hmm? musze zobaczyc na gazetke

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wczoraj babcia dostarczyła nam dostawe ciuchów z lumpka, fajne na lato podkoszulki koszulki:) Ale wiecie co cena na metce za towar w dniu dostawy 16 zł czy 14 za podkoszulek to troche przesada jak dla mnie, ale moja mama łowi to za złotówke ha:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 10:53

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szkoda z enie na krótki rekaw te body, na długi jestesmy obkupieni:)

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    apaczka wrote:
    Karolina Ty się zastanawiasz nad biznesem to może coś takiego. Dzisiaj widziałam samochod firmy zajmującej się 'elektroniczną i mechaniczną ochroną domów przed kunami ' I to w Warszawie, gdzie oni tu kuny mają :-D tylko najpierw wypadałoby dowiedzieć się jak wygląda populacja kun w Twojej okolicy.

Wracam z Lidla z nową dostawą ciuchów :-)

Apaczka Ty się nie śmiej bo we Wro notorycznie kuny przegryzają kabelki przy akumulatorze i nie tylko, nasze auto było już w naprawie przez te dziadygi:) tak samo w moim starym aucie jest wygryziona ogromna dziura w klapie bagażnika, włażą tam w nocy i grzeją się.. tyle że ja mieszkam w willowej okolicy i tych kun jest sporo u nas, myślę że w Wawie jest podobnie..

apaczka, magda sz lubią tę wiadomość

1usawn15ju6q9qwm.png
  • Ewa123 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, Agata moja mała je pół sloiczka owoców (z łaska, śpiewy i cuda wianki odstawiam żeby zjadla), około 120 gr obiadu, 130 gr kaszy gęstej, łyżeczka. Macie jakiś przepis na ciasto, które zawsze wychodzi i się szybko bardzo robi?

Ewa123
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pochwalilam sie ze moje dziecko nie je w nocy a tu psikus i o 5.00 karmienie.

30 min gotujecie krolika a ja kuzwa 2 godziny ,wiedzialam ze nedzna ze mnie kuchara

co by tu jeszcze, poklocilam sie ze starym i mam swiety spokoj :)

magda sz, zabka11 lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    0na88 wrote:
    Pochwalilam sie ze moje dziecko nie je w nocy a tu psikus i o 5.00 karmienie.

30 min gotujecie krolika a ja kuzwa 2 godziny ,wiedzialam ze nedzna ze mnie kuchara

co by tu jeszcze, poklocilam sie ze starym i mam swiety spokoj :)

A nie sprawdzalas czy jest miekko szybciej?:)

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaa wiecie co w gotowaniu zup wszystko było by ok gdyby nie to gotowanie miessa, no wolowince czy cielecine trzeba gotowac ok 40 min

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Aska87 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a skąd Wy bierzecie mięso do zup ? takie zwykłe z biedry czy jakieś specjalne? my dalej tylko słoiczkowi a wypadało by zrobić kolejne podejście do gotowania, ostatnio pluł dalej niż widział moimi warzywkami pfff

udało się w <3 9 <3 msc s
    SYNEK :*Patryk :* ur. 22.08.15 3170g 57cm 10 pkt :)
    relg3e5e4hiu7llr.png
    [*] 8.10.2016 7tc <3
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupuje w małym sklepie mięsnym:)

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj synus wlasnie zasnal - druga drzemka :)
    Moj dostaje teraz pol sloiczka obiadku - jeszcze te male gerberki i 1/3 owockow, no wczoraj poszlo pol sloiczka jablek z jagodami.

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    apaczka wrote:
    Dziewczyny od dzisiaj w Lidlu ubranka dziecięce :)

i zabezpieczenia do gniazdek, szuflad. Agata chyba Ci się przyda :P

My mamy wszystkie gniazdka i szuflady już dawno zabezpieczone :-P Do tego zaklejoneparapety (bo mamy takie niskie nad podłogą) i rogi mebli :-)

apaczka lubi tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    A nie sprawdzalas czy jest miekko szybciej?:)

ja sie na kroliku kompletnie nie znam , a mialam te nozki czy tam udka z koscia - i czekalam az mieso latwo odejdzie mi od kostki ;-) nastepnym razem juz nie bede tyle gotowac :D

mialam ambitne plany zapisac sie na fitnesss , ba ! nawet maz mi kazal chodzic , kupil karnet , mial mi dokupic jakis dres i mialam miec wychodne polaczone ze spalaniem kcal, a tu dupa bo kolejne zlecenie ma..... dzis przyszedl mi na otarcie lez rowerek stacjonarny , wolalabym wyjsc do ludzi na ta godzine no ale zostaje mi pedalowanie w domu.

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja pierduuu jak mi sie nic nie chce, siedze i trzymam sie za głowe,

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona moja siostra ostatnio miała królika to mówiła że tak długo sie gotował że wiecej go za darmo nie chce

0na88 lubi tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
‹‹ 3322 3323 3324 3325 3326 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ