SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Agata ja czasem wychodzę bez wózka, biorę małą na ręce, pochodzę troszkę i siadam albo na ławkę albo na huśtawkę, zeby tylko chwile pooddychać świeżym powietrzem. Oglądamy wtedy wszystko z bliska- drzewka, gałązki, pieski itp.
Ja dziś mam w planie do lidla się z małą przejść zobaczyć te ciuszki, choć tyle kupiłam w tym miesiącu ciuszków że mąż mnie zabije. Ale kupię też brokuła i inne warzywka do gotowania dla małej
U nas noc taka-o, po 21 sama zasnęła, o 2:46 z zegarkiem w ręku od kilku dni jest pierwsza pobudka, no i pozniej tak co godzinę aż do pobudki ale dziś jakieś święto bo do 9 dała pospać. -
Agaata wrote:Migotka, bryzol bardzo lubię, sama bym zjadła.
Ja mam dzisiaj obiad na zimno - kasza jaglana z suszonymi pomidorami, czarnymi oliwkami, ziarnami słonecznika, oliwą i natką pietruszki
Jakie porcje owoców i warzyw podajecie? Tzn ile mniej więcej gramów owoców dziennie i ile gramów warzyw. I ile łyżeczek kaszy Wasze dzieci zjadają w ciągu dnia?
.
Tomek zjada ok. Pol marchewki, pol pietruszki i pol ziemniaka. Jesli dynia to ok 140g, ale ona jest z woda. Jabka troche pociumka, ale bez szalu, bardziej ssie. Kaszy nie daje. Raz zrobilam na wodzie to nie chcial, raz na moim mleku to tak rozrzedzilo ze chyba tylko mleko wypil.
Tomek wstal o 6 i znowu spi druga godzine.13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
Agata ja narazie daję mniej więcej pół słoiczka tego małego czyli ok 60-70 g owoców, warzywa w postaci zupki warzywnej albo z mięsem i też podobnie..
wczoraj dałam więcej ale młody zwymiotował obiadkiem więc póki co zostaję przy takich porcjach. Kasze dodaję tylko w ramach wprowadzania glutenu tzn mniej więcej łyżeczkę do obiadu, innych narazie nie podaję, przymierzam się do kleiku ryżowego i chyba na dniach spróbuję..
-
Karolina Ty się zastanawiasz nad biznesem to może coś takiego. Dzisiaj widziałam samochod firmy zajmującej się 'elektroniczną i mechaniczną ochroną domów przed kunami ' I to w Warszawie, gdzie oni tu kuny mają
tylko najpierw wypadałoby dowiedzieć się jak wygląda populacja kun w Twojej okolicy.
Wracam z Lidla z nową dostawą ciuchówPaula_071 lubi tę wiadomość
-
Bryzol to mięso, wieprzowe bądz wołowe co kto lubi, rozbija się je na takie jakby kotlety i wrzuca na goracy olej żeby szybko zamknęły sie włokna, ja robię tak: Rozbijam schab, przyprawiami obsmażam na gorącym tłuszczu, pózniej polewam sosem cebulowym wlasnej roboty:)
Jezuuu moja ględa usnęła, ciekzo bylo zrobić ten sops, a chcialam przed spaniem bo musiałam zblendować
Agata mój je owoców cały mały słoiczek chyba ze wypada jedno mleko to dostaje ten duzy 190 g, a zupy je ok 180 ml, sprawdzałam dziś specjalnie jak podgrzewałam:)
Karolina ja bym zrobiła sledzie po japonsku jesli ma to byc na zimno, albo sałatke grecką, a na ciepło moze takie trójkąciki z ciasta francuskiego z pieczarkami, serem, szpinakiem albo jakims farszem warzywnym i do tego jakiś sosik fajny:) -
A wczoraj babcia dostarczyła nam dostawe ciuchów z lumpka, fajne na lato podkoszulki koszulki:) Ale wiecie co cena na metce za towar w dniu dostawy 16 zł czy 14 za podkoszulek to troche przesada jak dla mnie, ale moja mama łowi to za złotówke ha:)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 10:53
-
apaczka wrote:Karolina Ty się zastanawiasz nad biznesem to może coś takiego. Dzisiaj widziałam samochod firmy zajmującej się 'elektroniczną i mechaniczną ochroną domów przed kunami ' I to w Warszawie, gdzie oni tu kuny mają
tylko najpierw wypadałoby dowiedzieć się jak wygląda populacja kun w Twojej okolicy.
Wracam z Lidla z nową dostawą ciuchów
Apaczka Ty się nie śmiej bo we Wro notorycznie kuny przegryzają kabelki przy akumulatorze i nie tylko, nasze auto było już w naprawie przez te dziadygi:) tak samo w moim starym aucie jest wygryziona ogromna dziura w klapie bagażnika, włażą tam w nocy i grzeją się.. tyle że ja mieszkam w willowej okolicy i tych kun jest sporo u nas, myślę że w Wawie jest podobnie..apaczka, magda sz lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny, Agata moja mała je pół sloiczka owoców (z łaska, śpiewy i cuda wianki odstawiam żeby zjadla), około 120 gr obiadu, 130 gr kaszy gęstej, łyżeczka. Macie jakiś przepis na ciasto, które zawsze wychodzi i się szybko bardzo robi?Ewa123
-
Pochwalilam sie ze moje dziecko nie je w nocy a tu psikus i o 5.00 karmienie.
30 min gotujecie krolika a ja kuzwa 2 godziny ,wiedzialam ze nedzna ze mnie kuchara
co by tu jeszcze, poklocilam sie ze starym i mam swiety spokoj
magda sz, zabka11 lubią tę wiadomość
-
0na88 wrote:Pochwalilam sie ze moje dziecko nie je w nocy a tu psikus i o 5.00 karmienie.
30 min gotujecie krolika a ja kuzwa 2 godziny ,wiedzialam ze nedzna ze mnie kuchara
co by tu jeszcze, poklocilam sie ze starym i mam swiety spokoj
A nie sprawdzalas czy jest miekko szybciej?13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
a skąd Wy bierzecie mięso do zup ? takie zwykłe z biedry czy jakieś specjalne? my dalej tylko słoiczkowi a wypadało by zrobić kolejne podejście do gotowania, ostatnio pluł dalej niż widział moimi warzywkami pfff
-
apaczka wrote:Dziewczyny od dzisiaj w Lidlu ubranka dziecięce
i zabezpieczenia do gniazdek, szuflad. Agata chyba Ci się przyda
My mamy wszystkie gniazdka i szuflady już dawno zabezpieczoneDo tego zaklejoneparapety (bo mamy takie niskie nad podłogą) i rogi mebli
apaczka lubi tę wiadomość
-
Paula_071 wrote:A nie sprawdzalas czy jest miekko szybciej?
ja sie na kroliku kompletnie nie znam , a mialam te nozki czy tam udka z koscia - i czekalam az mieso latwo odejdzie mi od kostkinastepnym razem juz nie bede tyle gotowac
mialam ambitne plany zapisac sie na fitnesss , ba ! nawet maz mi kazal chodzic , kupil karnet , mial mi dokupic jakis dres i mialam miec wychodne polaczone ze spalaniem kcal, a tu dupa bo kolejne zlecenie ma..... dzis przyszedl mi na otarcie lez rowerek stacjonarny , wolalabym wyjsc do ludzi na ta godzine no ale zostaje mi pedalowanie w domu.