Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dzis robie dla malej cielecine , marchewke , natke pietruszki i zasypalam kaszka manna - zobaczymy, wymierze to do sloiczka dla dziecka 5 miesiecznego .

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaga ja mięsnych też daję póki co połowę słoiczka, więc może 2-3 dni mniej a później normalnie dawaj..

A i odnośnie odkładania do łóżeczka, my mamy tylko 2 poziomy łóżeczka i ja nie widzę siebie jakbym miała odłożyć śpiące dziecko.. chyba musiałabym wpaść tam razem z nim.. dlatego tymbardziej cieszę się że mały zasypia w łóżeczku, niestety smoczek musi być no ale cóż..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2016, 11:38

Paula_071, zabka11 lubią tę wiadomość

1usawn15ju6q9qwm.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z zaswiadczeniem o chrzcie w innej parafii nie powinno byc problemu , chyba ze we wlasnej parafii nie ma adnotacji ze przyjmowalo sie ksieza to moga sie rzucac .

Ja wydzwonilam wiekszosc kosciolow w Krakowie o to czy moja siostra po slubie cywilnym moze byc ta matka chrzestna i skonczylo sie ze moze zostac "swiadkiem chrztu" na chrzestna nie ma szans - spasowalam , bedzie swiadkiem chrztu.

Nawet machanie banknotem 200 zl nic nie dalo :(

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda a Maja jak godzinę z goła pupką siedzi to nie sika co chwilę? Ja na ledwo 15 minut kładę Lily na podkładzie i muszę jeszcze pilnować żeby się cała nie osikała.

Co do odruchu wymiotnego to Lily nie ma, ale jakoś nie dziwi mnie że niektóre dzieci mają, w końcu to nowe jedzenie wcale nie musi im smakować, a skoro dorośli mają odruch wymiotny jak uznają, że coś jest obrzydliwe to chyba dzieci też mogą? Czy chodzi o jakieś kwestie medyczne?
    Pamiętam, jak w przedszkolu miałam codziennie odruch wymiotny na myśl, że mam jeść pierogi (jakiekolwiek), jogurty, pić maślanki, kefiry, jeść kanapki (wtedy dawali z margaryną, a ja nie toleruję od zawsze). I zresztą nadal mam jak mi coś nie podejdzie.

Właśnie jadłam zupę kalafiorową z wczoraj i trzymałam małą na kolanach (zupa już zimna była), no i widzę, że Lily za każdym razem jak podnoszę łyżkę to wodzi za nią wzrokiem i obserwuje co z nią robię, po czym wyciąga rączki w kierunku talerza i próbuje złapać. Wczoraj tak zrobiła z jej zupką, złapała pojemnik i wylała połowę na siebie.

9f7jtv73juycdhvl.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula jak podać gluten w BLW ?

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mam pytanie co do mięsa. Jeszcze nie wprowadzałam, ale się zastanawiam, jak już podam załóżmy zupkę z mięsem drobiowym to ile czasu mam podawać to mięso zanim zmienię na inne mięso?
    Nie wiem czemu, ale mięso wydaje mi się dość ciężkie jeśli chodzi o trawienie i zastanawiam się czy układ pokarmowy ma jakoś przywyknąć do tego, czy po prostu lecimy normalnie jak z warzywami.

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    Paula jak podać gluten w BLW ?

Z tego co wiem, to skórkę od chleba można.

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak skórke od chleba

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Ewa123 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iys ja się nie bawiłam przy mięsie, jednego dnia dałam indyka, drugiego cielęcina, trzeciego królika-po łyżeczce małej, a cielęcina w sloiczki gerbera w jakiejś gotowej zupce. Nic nie było złego więc potem od razu poleciałam z koksem i zaczęłam jej dawać po łyżce. Z zoltkiem też nie wymyślalam - za pierwszym i drugim razem dostała pół żółtka, potem już normalnie całe dawałam do zupy. A ryby od razu cała porcje (w sloiczku). Raz kupiłam też dorsza w lidlu świeżego i sama przygotowałam z brokulami i ziemniakien, około łyżki stołowej i zjadla wszystko. Tylko ja się szczególnie nie pieszcze bo moja Córcia nie ma alergii żadnej ani specjalnie wrażliwego brzuszka. W sumie Lily ma problemy często to może taki luz, z jakim ja podeszłam do sprawy jest niewskazany... W ogóle podziwiam Was dziewczyny za to blw. Ja bym chyba umarła na zawał że strachu, że się zakrztusi, zacznie dlawic, utknie jej coś gdzieś głęboko i nie będę potrafiła jej pomóc. Ja mam stresa nawet jak podaje zupki z większymi kawałkami warzyw. Moje dziecko chyba do 18 będzie jeść papki...

lys lubi tę wiadomość

Ewa123
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jakie mięsko najpierw? Królik indyk? Cielecina?

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żółtko zasmakowalo juz dwa razy po pol dostal nastepnym razem dam osobno nie bede dziobala widelcem do zupki. No i raz ugutowalam manne i wyszly grudki mlody zjadl je trochę przerzuwal ale dal rade
    Wiec z zoltkiem powinien dac sobie rade

f2wlj44jgrn4a0f6.png

04.02.2014 - 7tc [*]
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lys nie chodzi o kwestie medyczne, po prostu zastanawiałam się czy Wasze tez tak mają ale widzę, że raczej nie. Hmmm to chyba kwestia smaku, nowej postaci pokarmu (papka) i tego, że jeszcze nie umie sprawnie połykać. Ja miałam niemal odruch wymiotny przy brokule ze słoiczka a ona zajadała ze smakiem ;)

Ofka super, zazdraszczam ;) Też bym chętnie wyjechała gdzieś daleko ale niestety mieszkanie, kredyt, praca...może kiedyś...

My też będziemy chrzcić nie w swojej parafii, mam nadzieję, że nie będzie problemów.

Moje dziecko kocha odkurzacz :D ledwo wyciągnęłam w oczach pojawił się błysk fascynacji a z ust dobyły się dźwięki prawdziwej radości :D nic tylko odkurzać przynajmniej w domu będzie porządek ;)

Weridiana, lys lubią tę wiadomość

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • Ewa123 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga a nie będzie za suche samo żółtko? Ja to w ogóle robię tak, że do zupki wbijam żółtko i zaparzam je w tej zupie, nie gotuje oddzielnie jajka

Ewa123
  • Ewa123 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Apaczka muffiny pycha, dzięki za przepis. Tylko zamiast 2 czekolad dałam 1,5 bo pół zjadłam wieczorem :) i dodałam żurawiny suszonej i orzechów włoskich mniammmm

apaczka, Paula_071, niecierpliwa, zabka11, Zetka, Amberla lubią tę wiadomość

Ewa123
  • Aska87 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja matka leń dzisiaj :P z racji tego że wzięłam ostatnio trochę roboty z biura do domu, papiery od tygodnia leżą i patrzą na mnie, to dziś dziecko uśpiłam na balkonie, podłączyłam drukarkę, włączyłam program ....... i siedzę na fb i na forum głupia matka :) jak tu się zabrać za robote ehhh

udało się w <3 9 <3 msc s
    SYNEK :*Patryk :* ur. 22.08.15 3170g 57cm 10 pkt :)
    relg3e5e4hiu7llr.png
    [*] 8.10.2016 7tc <3
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa123 wrote:
    Aga a nie będzie za suche samo żółtko? Ja to w ogóle robię tak, że do zupki wbijam żółtko i zaparzam je w tej zupie, nie gotuje oddzielnie jajka
    Zobacze najwyzej podam w obiadku

f2wlj44jgrn4a0f6.png

04.02.2014 - 7tc [*]
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny kiedy moge dorzucić troch emakaronu do zupy? orientuje sie któras od kiedy w słoiczkowych daniach jest?

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żółtko już jej ostatnio dałam, całe do zupki wrzuciłam i rozgniotłam widelcem, teraz jeszcze gluten, mięcho i ryby.
    No i kiedy pomidory można?

Aaa i miałam Was pytać wczoraj, ale zapomniałam. Kupiłam dynię kulinarną i co ja mam z tym zrobić? Część chciałam ugotować dla małej(?), a z reszty coś dla nas(?). Może znacie jakieś łatwe przepisy?

9f7jtv73juycdhvl.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotkaa wrote:
    dziewczyny kiedy moge dorzucić troch emakaronu do zupy? orientuje sie któras od kiedy w słoiczkowych daniach jest?

z hippa widziałam spaghetti po 7 miesiącu

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    żółtko już jej ostatnio dałam, całe do zupki wrzuciłam i rozgniotłam widelcem, teraz jeszcze gluten, mięcho i ryby.
    No i kiedy pomidory można?

Aaa i miałam Was pytać wczoraj, ale zapomniałam. Kupiłam dynię kulinarną i co ja mam z tym zrobić? Część chciałam ugotować dla małej(?), a z reszty coś dla nas(?). Może znacie jakieś łatwe przepisy?

Zupę - krem z dyni :-)

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
‹‹ 3331 3332 3333 3334 3335 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ