X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • witaminkab Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy królik jest jakoś wybitnie zalecany dla dzieci? Bo dla mnie zjeść królika to jak zjeść kota i nie jestem przekonana czy dam Łucji.
    Spacer zaliczony, na 17 idę na ćwiczenia z dzieckiem, a wieczorkiem wpadają siostry z facetami. Dziś mąż był ostatni raz w pracy i dwa tyg urlopu, ciesze się jak dziecko na święta!

0na88, zabka11, Zetka, Maniuś lubią tę wiadomość

mhsv3e5eug8d3245.png
    wnidvcqg5wbp23cu.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy ktoras z Was podawała juz dziecku awokado? Mam w domu i zamierzam generalnie podać, ale jeszcze się zbieram. Macie jakieś doświadczenia w tym temacie?

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Aska87 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witaminkab wrote:
    Czy królik jest jakoś wybitnie zalecany dla dzieci? Bo dla mnie zjeść królika to jak zjeść kota i nie jestem przekonana czy dam Łucji.
    Spacer zaliczony, na 17 idę na ćwiczenia z dzieckiem, a wieczorkiem wpadają siostry z facetami. Dziś mąż był ostatni raz w pracy i dwa tyg urlopu, ciesze się jak dziecko na święta!
    a gdzie chodzisz na takie cwiczenia :) ?

udało się w <3 9 <3 msc s
    SYNEK :*Patryk :* ur. 22.08.15 3170g 57cm 10 pkt :)
    relg3e5e4hiu7llr.png
    [*] 8.10.2016 7tc <3
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata wrote:
    Odruchu wymiotnego raczej nie zaobserwowałam, raczej skrzywiona mina jakbym mu podała cytrynę, czy coś takiego.
    U nas teraz to wygląda tak, że dzielę na pół słoiczek deserku 125g i podaję na dwa dni - do tego robię na małej ilości wody dwie łyżeczki do herbaty kaszki - Młody zjada 3/4 takiego dania, reszty nie chce, mniej więcej w połowie jedzenia zaczyna się marudzenie, więc jemy trochę na przymus. To też zależy co podam - gruszka mu wyjątkowo smakuje, banany z Gerbera - nie wiem czy w dwa dni zjadł pół słoiczka łącznie (chyba nie). Jabłka też średnio wchodzą.

Co do obiadków - wczoraj zjadł 60g marchewki pomieszanej z cukinią - więcej nie chciał. I w sumie codziennie mniej więcej tak to wygląda, że na obiad zjada 50-60g. I tyle mamy jedzenia na cały dzień.

Wczoraj dałam bardzo mały kawałek gruszki do siatki, żeby zobaczyć, czy się przyjmie - cmokał na całe mieszkanie i opierniczyl cały kawałek. Obawiam się, że moje dziecko będzie niepapkowe i jak wprowadzę mięso i żółtko, to później zacznę podawać w kawałkach częściej jedzenie, może to się sprawdzi.

Echh dzisiaj miałam beznadziejną noc - o 5.30 Młody się obudził chyba 5 raz na karmienie, zobaczyłam, że przesikał pieluchę, więc poszłam mu zmienić - i to był koniec spania... Szalał w łóżku do 6.20 aż mąż wstał i go zabrał na puzzle. O 8.00 mąż wychodził do pracy, to go do mnie przyniósł, a ja i tak nie miałam siły się podnieść. Teraz Młody śpi a ja nie mogłam zasnąć przy nim, a czuję się jak zombie. Chciałabym znowu noce z 1 - 2 pobudkami. I chciałabym wiosnę...

Pulpecja, takie objawy jak opisujesz u nas są od dawna - ze 2 miesiące minimum - a zębów nie ma. Hubert się potwornie ślini (Apaczka może potwierdzić), wpycha zabawki do buzi, wyrywa mi łyżeczkę podczas karmienia i ją gryzie. Mam nadzieję, że te noce to ząbkowanie i chociaż na chwile minie, jak pierwsze zeby wyjdą, bo jak to nie zeby tylko taki etap i będzie trwał najblizsze dwa lata, to chyba palnę sobie w łeb ;-)
    U nas dziś też podobna nocka,tyle,że o 5 wymieklam i wzięłam małego do łóżka,obwinelam się rogalem,położylam go na nim i tak na siedząco pospalam do 7,ale nie wiem czy łącznie ze 4h snu wyjdą

bzkxskf.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas dzis była piękna pogoda! normalnie jak na wiosne, po czymjak doszłam pod blok to sypnęło sniegiem haha:)

królik podbno najlepszy na alergie, ne wiem ja mojemu dziecku nie podawalam bo nie bede gotowac kota w garnku haha

Ja podawałam dorsza Szymonkowi, ale musze kupic łososia kawałek:)

Szymko śpi, biorę sie za sprzatanie:)

tapirek lubi tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wysłałam męza po rekawiczki dla Szymona bo przy kombinezonie ma a przy kurtce nie a czasem pasuje zalozyć cos na łapki jak siedzi, jak spi to mu wkłądam w spiworek, pokazałam wczesniej an internecie jak to wyglada, ciekawe co przyniesie haha:)

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecko odsypia nocke,o 11 godzina drzemki i teraz od 15.20 śpi,jesteśmy na spacerze,a mi palce zgrabialy z zimna od przewijania forum :-)

Ewa123 lubi tę wiadomość

bzkxskf.png
  • Ewa123 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tez drzemka. Panna urządza jakiś strajk glodowy.. Na spiocha jej 2 razy wcisnelam cyca, zjadla pół sloiczka suszonej śliwki i to by było na tyle. Obiad, który rano ugotowalam był według damy oblesny i nie nadawał się do jedzenia także musiałam zupke wylać.. Takze Apaczka myślę, że Natalka ma konkurencję w kategorii największego niejadka na tym forum :(

mamasia lubi tę wiadomość

Ewa123
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny poratujcie przepisem na murzynka please

Migotka to byl twoj?

1usasg185gkausx0.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula a jak robisz ciasto z dyni?

rybe podalam lososia bardzo jej smakowal, szkocki ale tez z hodowli, podobno najlepsze z morza te dziko zyjace

dzisiaj zupa jarzynowa wlasnej roboty, smakowala, no moja do niejadkow nie nalezy

1usasg185gkausx0.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dzisiaj na śniadanie była Gruszka Wiliamsa z Gerbera - zjedzone 1/4 słoiczka i 1/3 łyżeczki kaszki glutenowej.... Na obiad zjadł 40 g brokuła. I to by było na tyle. Apaczka jak widzisz nie tylko Natalka ma takie "ogromne" porcje :-)

apaczka lubi tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lys ja robie taki krembz dyni
    dynia
    4 średnie ziemniaczki imbir curry
    cebula – 1 duza lub 2 średnie sol pieprz
    oliwa z oliwek słonecznik
    bulion z warzyw ewentualnie kostka rosołowa (ok 1 l )
    śmietana
    Dynie , ziemniaki i cebule kroimy w kostkę. Na rozgrzanej patelni na oliwie szklimy cebule następnie dodajemy dynie i ziemniaczki. Smażymy ok 15 -20 minut doprawiamy mala łyżeczką curry. Następnie dodajemy podsmażone produkty do garnka z bulionem. Gotujemy wszystko do miękkości dodajemy starty imbir sol i pieprz do smaku. Całość miksujemy na jednolity krem.
    na patelni prażymy słonecznik posypujemy i na talerzu kleks smietany lub jogurtu naturalnego
    My juz w domu Artur mial pierwszy raz kontakt z psem zero reakcji

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2016, 17:26

lys, mamasia, Weridiana lubią tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wracamy z Askota, kupilismy lozeczko z opuszczanym bokiem, bo moje rece by umarły od odkladania go, zelaszcza jak przez tydzien bede sama gdy maz pojedzie do Frsncji. Tylko słabo mi jak pomysle o skrecaniu go. I kupilismy lezaczek na wyprzedaży za 59zl (ze175) i przedluzacz do raczki w spacerowce za 19zl (z 68zl). I maz wczoraj kupil lampe do pokoju Tomka, bo przeciez dziecko ma tylko zarowke wiszaca caly czas. Oglaszam wydana wyplate.

Ps. I jeszcze zapłaciłam zaliczke za wakacje nad morzem. Bede jesc Tomka kaszki chyba. Dobrze, ze przed swietami firma szybciej robi wyplate.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2016, 17:41

niecierpliwa, mamasia, zabka11, Zetka, Maniuś, Amberla lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa... i jestem słomianą wdową,bo Mąż dziś pojechał na szkolenie do W-wy i w poniedziałek też ma w Warszawie drugie szkolenie. Głupio mu jednak było na tyle nas zostawić i jutro wróci ok. 13, a w niedzielę o 16 wyjeżdża i będzie w poniedziałek po 22. Wczoraj też mnie poinformował, że wygrał znowu wyjazd tym razem pięciodniowy (5-10.03) na narty w Alpy do Włoch. Pierw myślałam, że to ściema za mój ginekologiczny żarcik, ale jednak nie. Całe szczęście, że nie jest fanem sportów zimowych to nie było mu tak ciężko zrezygnować. Dobrze, że udało się przekazać wycieczkę koledze i nie przepadnie dla nieznajomego. Ale, żeby nie było... nie zrezygnował przeze mnie :) już dostałam info, że wygrał i oddał :) tylko, że niby głównym powodem było to, że nie chce nas znów na tyle zostawiać, a tak naprawdę to słabo jeździ na nartach i pewnie wśród innych uczestników wstydziłby się swoich "umiejętności" - ot, taki mój mężczyzna dobry :)

magda sz, apaczka, 0na88, Martucha86, zabka11, Paula_071, Zetka, Maniuś, Amberla lubią tę wiadomość

bzkxskf.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Wracamy z Askota, kupilismy lozeczko z opuszczanym bokiem, bo moje rece by umarły od odkladania go, zelaszcza jak przez tydzien bede sama gdy maz pojedzie do Frsncji. Tylko słabo mi jak pomysle o skrecaniu go. I kupilismy lezaczek na wyprzedaży za 59zl (ze175) i przedluzacz do raczki w spacerowce za 19zl (z 68zl). I maz wczoraj kupil lampe do pokoju Tomka, bo przeciez dziecko ma tylko zarowke wiszaca caly czas. Oglaszam wydana wyplate.

Ps. I jeszcze zapłaciłam zaliczke za wakacje nad morzem. Bede jesc Tomka kaszki chyba. Dobrze, ze przed swietami firma szybciej robi wyplate.

Gdzie jedziecie nad morze? I kiedy? My od 10 do 16 kwietnia do Jastarni. Też zapłacona zaliczka.

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    heja :-)

Julcia na tancach, maz w pracy, za godzinke muszę z Klarusią po Julcie jechac.
    wieczorem mam w planie cwiczenia i posmazenie naleśników na jutrzejsze krokiety. chce tez nastawic dzis barszcz i przygotowac farsz.

mi tez ciezko sie odklada mala do obnizonego lozeczka - ale od wczoraj klade ja na drzemki do lozeczka plus suszarka i zasypia :-) do tej pory bujalam w bujaku i odkladalam do lozeczka, ale teraz to prawie awykonalne, wiec zmieniam strategie usypiania w dzien ;-) zobaczymy jak nam dalej pójdzie.
    panokcie obcinamy na zywca na polsiedzaco :-)

Migotka- ja wlasnie dzis kupilam te deserki w rossmanie i kaszke bobovite 7 zboz.

weridiana - dobrze ze oczkiem malej wszytsko w porzadku.

które z sierpniowych dzieciaczkow nie ma jeszcze ząbków??? bo widze ze zaczyna sie wysyp. u nas wciaż niccccccc.

Weridiana, Paula_071 lubią tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • Aska87 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zabka11 wrote:

które z sierpniowych dzieciaczkow nie ma jeszcze ząbków??? bo widze ze zaczyna sie wysyp. u nas wciaż niccccccc.

u nas też cisza z zebami jeszcze :) mam nadzieję że przyjdą z nienacka że nawet nie zauważymy hehe

zabka11, Weridiana lubią tę wiadomość

relg3e5e4hiu7llr.png
    [*] 8.10.2016 7tc <3
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My nie mamy zebow ;)

• Aska87 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a nie wiem czemu się tak martwiłam że Patryk się nie obraca....przewinięcie go dziś i poprawne zapięcie pampersa awykonalne ....nagle się mu obroty spodobały :) ciekawe czy jutro jeszcze będzie pamiętał

Weridiana lubi tę wiadomość

relg3e5e4hiu7llr.png
    [*] 8.10.2016 7tc <3
  • lys Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My teŻ nie mamy żębów choć mi się wydaje od co najmniej miesiąca że zaraz będą :/

9f7jtv73juycdhvl.png
‹‹ 3333 3334 3335 3336 3337 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ