Nieudane IVF? Czas na nowy plan.

Zatrzymaj się zanim spróbujesz kolejny raz. Zyskaj ekspercką analizę dotychczasowego leczenia i konkretne zalecenia. Wróć silniejsza.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alez Wam zazdroszcze tych planow wyjazdowych. Ja jestem taka powsinoga i na wyjazdach laduje akumulatory. Juz prawie rok nigdzie nie bylismy, ale w tym roku to bedzie na spontanie szukanie na ostatnia chwile. Julka spi, my juz zdazylismy obalic butelke wina, maz ma dzis dyzur nocny, wiec ja lece do wanny i spac. Spokojnej nocy!

Agaata lubi tę wiadomość

• lys Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lily wstaje o 6 lub 7 i chodzi spać o 19.30 lub 20. Ja bym oddała drzemki dzienne (są 2 lub 3) na rzecz przesypianych nocy, bo nadal jest dużo pobudek w nocy, a nad ranem cyc co chwilę :(

Jak dwie to:
    pierwsza koło 11 - pół godzinki
    druga koło 16 - do godziny

Jak trzy to :
    pierwsza między 9 a 10 jakieś pół godzinki (dziś było 10 min)
    druga między 12 a 13 jakieś pół godzinki,
    trzecia między 16 a 17 też pół godziny.

9f7jtv73juycdhvl.png
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas ze spaniem jest w miarę ok, przynajmniej dla mnie.
    Spi od ok 19.30, w nocy kilka pobudek na jedzenie. Wstaje 5.30-6.30. Pierwsza drzemka pół h 7-7.30, druga drzemka też pół h ok 10-10.30. 13 spacer i spi +- 2 h no i drzemka ok 16.30-17 pół h.

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • Aska87 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witaminkab wrote:
    Aska chodzę na basen. Tan jest salka i ćwiczymy. Super było. Od przyszłego tyg we czwartki o 17. 15 zł kosztuje, ale warto. Idziesz z nami?

hmm brzmi fajnie, ale kurde moje dziecko to od 17 to mega maruda :/ szkoda że nie do południa bo wtedy ma dobry humor z reguły :)

a jakie to ćwiczenia ? a byłaś na tych zajęciach na basenie kiedyś ? gdzieś kiedyś widziałam że były a teraz nie moge znaleźć nic na ten temat ....

udało się w <3 9 <3 msc s
    SYNEK :*Patryk :* ur. 22.08.15 3170g 57cm 10 pkt :)
    relg3e5e4hiu7llr.png
    [*] 8.10.2016 7tc <3
  • witaminkab Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W basenie nie byłam, a szkoda bo chciałbym. Jak nie będzie maruda to może się zdecydujesz. Dzieci są od 3 mcy do 1,5 roku. Niektóre dzieci bardzo marudzily, ale było nas kilka i nikt się nie przejmował.

Aska87 lubi tę wiadomość

mhsv3e5eug8d3245.png
    wnidvcqg5wbp23cu.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata wrote:
    My w czerwcu tez gdzieś się chyba jeszcze wybierzemy w Polsce i we wrześniu, ale planujemy Grecję albo Hiszpanię wtedy - ciekawe, czy się uda z Hubertem. Mąz ma tydzien urlopu w kwietniu i dwa tygodnie w czerwcu i dwa tygodnie we wrześniu :-) Musi odebrac tacierzyński i trochę zaleglego urlopu - w koncu dziecko drugi raz male nie bedzie, więc dobrze, żeby spędzal z nim teraz duzo czasu.

Nie byłam nigdy właśnie w Darłowku, szkoda, bo wszyscy mówią, że tam jest super. Ale Jastarnię też kocham - morze, zatoka i las - nic więcej mi nie potrzeba :-)

Ja sie nie nadaje na podroze autem tak daleko jak Hiszpania. Zreszta z małym dzieckiem to chyba trzeba sie gdzies zatrzymac po drodze? A do samolotu chyba z tymi zabawkami bym sie nie spakowala. Podziwiam Mamasie, ze wybiera sie fo Chorwacji. Ja sobie nie wyobrazam Tomka raczkujacego po kamieniach. Oboje bylibysmy chyba zmeczeni.
    A Darlowko bardzo lubie. Jak bylam mala to tam jezdzilam z rodzicami, moj maz tez. A odkad jestesmy razem (7 Lat) to jezdzimy tam co roku.

Tomek juz spi w nowym lozeczku. Super sprawa ten opuszczany bok. Ale widzialam w sklepie, ze na roznych wysokosciach sa dziurki w lozeczkach, dlatego niektore z Was narzekaja na wysokosc a niektore nie:) Stare lozeczko powedruje do rodzicow, jak mama będzie pomagac w opiece nad Tomkiem jak wroce do pracy to tam sie przyda.

mamasia lubi tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula, ja nawet nie myślę o Hiszpanii samochodem, no coś Ty :-) Szkoda by mi było czasu i nerwów. Planujemy wycieczkę samolotem. Wtedy dziecko będzie miało ponad rok, więc nie powinno być tak źle.

Paula_071 lubi tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi sie marzy Chorwacja ale wszystko zależy jak Maja będzie znosiła podróże. Do wakacji myślę że będzie już biegać więc szelki się kupi hehe i jakoś trzeba sobie radzić.

Ale Hiszpania też super brzmi :)

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Aska87 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witaminkab wrote:
    W basenie nie byłam, a szkoda bo chciałbym. Jak nie będzie maruda to może się zdecydujesz. Dzieci są od 3 mcy do 1,5 roku. Niektóre dzieci bardzo marudzily, ale było nas kilka i nikt się nie przejmował.

a trzeba się wcześniej zapisywać czy się przychodzi poprostu /

relg3e5e4hiu7llr.png
    [*] 8.10.2016 7tc <3
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do Chorwacji to nie jest jakoś strasznie daleko, więc samochodem myslę, że dalibyśmy radę. Natomiast Hiszpania to już kawal drogi i tu nawet nie myślę o takich podrożach niczym innym poza samolotem.

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weridiana już pisze, dopiero teraz zasiadłam bo Szymko połozony przed 21 pół godziny się chichrał i nie usnał, muaiałam go na rekach troche przytulić,
    Obnizyliśmy łózeczko, jak dla mnie to odkłada się ok, ale wiecie co Szymko jest zawidziony bo karuzela tak wysoko, nie dosięgnie misków a zawsze je łapał

Murzynek:
    1 kostka margaryny
    półtorej szklanki cukru (można dac mniej)
    8 łyżek wody
    1 cukier wanilinowy
    3 łyżki kakao
    Wszystko zagotować, pozostawić do ostygniecia

Dodać:
    4 całe jajka
    1 łyżeczkę proszku do pieczenia
    półtorej szklanki mąki pszennej

Całość wymiksować, wyłożyć na blaszkę keksówke
    Piec ok 50 min w temp 180 stopni

Weridiana lubi tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Aska87 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my mamy taką samą drogę praktycznie nad polskie morze czy do Chorwacji :) jako dziecko/młodzież rodzice wychodzili z założenia że lepiej do Chorwacji więc częściej tam jezdziliśmy niż nad Bałtyk..... z młodym też bym tam pojechała ale jednak plaże dla małych dzieci są lepsze u nas niż tam

relg3e5e4hiu7llr.png
    [*] 8.10.2016 7tc <3
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    apaczka wrote:
    Wow 8 h bez snu, to tak się da?! Moja dzisiaj nie spała od 15 i po kąpieli o 19 padła a z reguły jeszcze koło 17 ma pół h drzemki. No ale nie była maruda więc ok :)

Mamasia co za robotę ma Twój mąż, że w kółko wygrywa wyjazdy zagraniczne? Dla mnie bomba :D chyba pora zmienić branżę hehe
    W systemach komputerowych pracuje,a to wygrane ze szkoleń dot. Oprogramowania

apaczka lubi tę wiadomość

bzkxskf.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Ja sie nie nadaje na podroze autem tak daleko jak Hiszpania. Zreszta z małym dzieckiem to chyba trzeba sie gdzies zatrzymac po drodze? A do samolotu chyba z tymi zabawkami bym sie nie spakowala. Podziwiam Mamasie, ze wybiera sie fo Chorwacji. Ja sobie nie wyobrazam Tomka raczkujacego po kamieniach. Oboje bylibysmy chyba zmeczeni.
    A Darlowko bardzo lubie. Jak bylam mala to tam jezdzilam z rodzicami, moj maz tez. A odkad jestesmy razem (7 Lat) to jezdzimy tam co roku.

Tomek juz spi w nowym lozeczku. Super sprawa ten opuszczany bok. Ale widzialam w sklepie, ze na roznych wysokosciach sa dziurki w lozeczkach, dlatego niektore z Was narzekaja na wysokosc a niektore nie:) Stare lozeczko powedruje do rodzicow, jak mama będzie pomagac w opiece nad Tomkiem jak wroce do pracy to tam sie przyda.
    Paula,dlatego na wakacje zabieramy teściów i Tule by nas trochę odciazyli :-P

bzkxskf.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabka daj znać czy ta 7 zbóż smakowała Klarci:)
    my jedziemy na bananowej bo Szymonowi najbardziej podchodzi, nie trzeba go prosic a wieczorem róznie bywa jak jest zmęczony juz i jeszcze smak nie ten to musze sie niezle nagimnastykować żeby buzie otwierał

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też mamy w planach jechać z tesciami nad morze w sierpniu, Szymko bedzie miał skonczony rok ale nie wiem czy bedzie już chodził sam, powiem Wam, że tak we dwoje z dzieckiem rocznym to chyba cięzko wypocząć, no nie wiem ale jak sobie przypomnę swojego chrzesniaka jak miał rok i wypady z nim nad wodę to siedzenia było raczej mało he:)

Weridiana, 0na88 lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka, oo my tez :) Z moimi rodzicami mamy jechac nad morze :)

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weridiana, dzięki :)

Weridiana lubi tę wiadomość

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:

My wlasnie w łóżeczku mamy opuszczany bok i ma inne stopnie niz wiekszosc łóżeczek, ta najwyzsza wcale taka wysoka nie jest i nie ma szans zeby Pola sie podciagnela narazie. Obniżany bok jest wypas, jak była noworodkiem to cały czas było obniżone, nie zakładałam wtedy ochraniacza i tylko delikatnie głowe do góry unosiłam i juz ją widzialam (łóżeczko stoi równolegle do naszego łóżka, miejsca mama tylko tyle zeby wstać) teraz jest podwyższone cały czas,ale jak bedzie niżej materac to bedzie wygodniej jednak kłaść :)

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • witaminkab Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przychodzi się po prostu

Aska87 lubi tę wiadomość

mhsv3e5eug8d3245.png
    wnidvcqg5wbp23cu.png
‹‹ 3335 3336 3337 3338 3339 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking aplikacji ciążowych dla kobiet w ciąży

Jak wybrać najlepszą aplikację ciążową? Zapytałyśmy o to tysiące kobiet w ciąży i po porodzie odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja ciążowa to taka, która spełnia szereg wymagań – śledzi wagę z indywidualnymi normami, oferuje codzienne porady tworzone przez lekarzy, ma tryb połogu i naprawdę towarzyszy kobiecie przez całe 9 miesięcy. Wyniki rankingu w kilku aspektach nawet nas zaskoczyły.

CZYTAJ WIĘCEJ