SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
My cały czas jemy te kaszki 7zboz, sa bezcukrowe,dlatego je wybieram :)Klaruni smakująMigotkaa wrote:My też mamy w planach jechać z tesciami nad morze w sierpniu, Szymko bedzie miał skonczony rok ale nie wiem czy bedzie już chodził sam, powiem Wam, że tak we dwoje z dzieckiem rocznym to chyba cięzko wypocząć, no nie wiem ale jak sobie przypomnę swojego chrzesniaka jak miał rok i wypady z nim nad wodę to siedzenia było raczej mało he:)

Uffff ugotowałam barszcz,usmażyłam naleśniki,jutro tylko dokończę farsz bo grzyby sie moczą i obiad gotowy. Dla mnie będzie barszcz i gotowany kurczak plus warzywka.
My na przełomie czerwca/lipca jedziemy do Bułgarii.oczywisvie ze wzg na Klarę zatrzymujemy sie po drodze na nocleg. -
Dzień dobry, co tu taka cisza?
Moja mała wczoraj była strasznie marudna po południu, Co chwilę drzemka po 15 minut, sama nie wiedziała czy chce cycka czy chce spać. Mam nadzieję, ze te zęby się w końcu przebiją i będzie chwila spokoju.
Dziewczyny, doczekałam się. Noszę, przewijam, lulam, gadam, młoda uzależniona ode mnie, bo ojciec wiecznie w pracy. I co? Wczoraj wieczorem z bezzębnym uśmiechem powiedziała "tata". Żebym nie miała wątpliwości, powtórzyła potem kilka razy
lys, jesslin87, niecierpliwa, Weridiana, Maniuś, Amberla lubią tę wiadomość
-
Weridiana, ten przepis od Migotki wychodzi wilgotny, więc to pewnie ta maka.
U nas noc masakra. Jadl około 10-15 razy. Nie z głodu oczywiście. Budził się co godz, i tylko cycek go uspokoił. A o 4 jak go wzięłam to co około 20 minut się dosysal. Już nie wiem co robić. Wiem że powinniśmy go nosić i usypia bez tego cycka ale siły nie mamy. Z drugiej strony ja cycka już też nie mam siły dawać tyle. Za noworodka budził się 2-3 razy a teraz kosmos jakiś.
Weridiana, Amberla lubią tę wiadomość

-
Zetka ja też ostatnio sobie uświadomiłam, że jak była mniejsza to o wiele lepiej spała, były 2-3 pobudki o stałych porach a teraz? Nawet nie liczę i nie patrzę na zegarek. Już się pogodziłam, że dopóki karmię piersią tak pewnie będzie. Wiem, że Twój nie jest smoczkowy, może jednak by jakiegoś smoka zaakceptował? To by Wam pewnie pomogło.
-
zabka11 wrote:My cały czas jemy te kaszki 7zboz, sa bezcukrowe,dlatego je wybieram :)Klaruni smakują

Uffff ugotowałam barszcz,usmażyłam naleśniki,jutro tylko dokończę farsz bo grzyby sie moczą i obiad gotowy. Dla mnie będzie barszcz i gotowany kurczak plus warzywka.
My na przełomie czerwca/lipca jedziemy do Bułgarii.oczywisvie ze wzg na Klarę zatrzymujemy sie po drodze na nocleg.
ooo - my w koncu tez Bulgaria - Zlote piaski ale jednak samolot. Poczatek Wrzesnia , ewentualnie koniec Sierpnia . Hotel upatrzony - teraz czekamy na jakiegos fajnego lasta.

-
Weridiana to ten z przepisu wychodzi wilgotny, no pyyyszny, nawet nie pieke bo potrafie na raz pół opierniczyc..
Jezuu juz wiem jak sie czujecie jak jest tyle pobudek, do 3 non stop kwikał i od 6 znowu, pewnie nastepny zab bo to samo bylo w 2 tyg temu no poprostu identycznie
Weridiana lubi tę wiadomość
-
Wyjazd do Pragi rozwial wszystkie moje watpliwosci. Chociaz mieliśmy wynajęty apartament 60m to i tak nie czulam sie komfortowo. Teraz nad morze wybralismy domek dwupietrowy i kominkiem i klima - dziecko bedzie moglo dospac w wozku na tarasie, dzieki aneksowi cos mu gotuje (bedzie mial 10msc). Tam gdzie bede z mezem tez zwracalam uwage na to by byla pralka (tez wynajmujemy apartament), bo po pobycie z rodzicami pewnie masa ciuszkow bedzie brudna. I zeby byla winda, bez tego ani rusz. I dalej zabieramy lozeczko turystyczne, bo bym chyba musiala przy nim caly czas siedziec by nie spadl. Ale ja jestem nienauczona spać z Tomkiem, to fla tego.
W każdym badz razie polecam Wam wyjazd gdziekolwiek (nie do rodziny), wtedy sprawdźicie co jest niezbedna by zabrac i jakie warunki spelnia Wasze oczekiwania.13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
aaaa mamusie które zakupiły niekapka aventu tego co ja, wiecie jakie jaja nie ma do niego orginalnych ustników, bez sensu bo skoro robia kubek to ustniki tez powinni, ale mamy zamiennik z canpola, nawet musze sobie zrobić zdj żeby miec jak mój gryzli będzie tak gryzł te ustniki:)
Martucha86 lubi tę wiadomość
-
Kochane nastepny zlot na Filipinach samolot w dwie strony okolo 2 tys nocleg macie za free:)
tylko podróz na ta wys
tak bym chciala zeby tez wyjazd wypalil...wczoraj powiedzialam siostrze i tez jest bardzo za, jak wróci bedziemy myslec na co zaszczepic siebie i malego i kiedy.
Iwko dostal przy pierwszej pobudce okolo 22,30 butle na przemian z cyckiem, wypil prawie 90 ml plus cyc. potem obudził sie około 2 i to samo cyc plus 45 ml. juz nie pił tak chetnie, ale wyciagalam cyca i myk butle...
potem pobudka o 6 i cyc.
Bede go tak powoli przyzwyczajac....
Aska87, magda sz, jesslin87 lubią tę wiadomość

-
Hej:) a jaki masz kubek? Tez mam avent i ustnik jest wymienny (kupiłam zapas ).Migotkaa wrote:aaaa mamusie które zakupiły niekapka aventu tego co ja, wiecie jakie jaja nie ma do niego orginalnych ustników, bez sensu bo skoro robia kubek to ustniki tez powinni, ale mamy zamiennik z canpola, nawet musze sobie zrobić zdj żeby miec jak mój gryzli będzie tak gryzł te ustniki:)
-
Krzysiek juz tydzień w domu, jest cudownie jak oboje możemy zajmować się Małym
codziennie śpię do 8-9...luksus
!
Kiedy Małemu wychodziły jedynki wył w nocy co chwile a od tygodnia śpi piękne
! Dziś wstał o 6 po przespaniu całej nocy
!! Myślę nad przeniesieniem się do innego pokoju...zobaczymy jak będzie.
Jedno co słyszę ciągle to mamamama...dziś dwa razy zawołał mama mama jakby swidomie jakby wypowiadał słowo a nie sylaby. Myślę że wyczuł ze reaguje na to słowo i ciągle woła:)!
Codziennie pytam męża czy sobie to wymyśliłam czy Staś faktycznie woła MAMA...mąż potwierdza ze wola;)!
Oczywiście nagrałam jak krzyczy żeby mieć pamiątkę
!
Całuski
!
0na88, mamasia, Paula_071, Weridiana, magda sz, niecierpliwa, jesslin87, Maniuś, Amberla lubią tę wiadomość
-
Hej noc okropna mlody zasnal o 20 ja polozylam sie o 23 nie moglam zasnac a o polnocy moj syn zrobil sobie dwie godziny przerwy w spaniu padl o 2 po butli zeby 45 min pozniej obudzic sie na szczescie smok i tulenie ponoglo krecil sie o 5 o 6 i chwile przef 7 juz wstal masakra
Teraz fika w lozeczku moze zasnie padam na twarz
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2016, 10:40