X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula, dobre, dobre :-)
    A na parze gotujesz w zwykłym garnku? Bo są takie przeznaczone do gotowania na parze, niedrogie,a sprawdzają się. To tak jakbyś chciała coś szybkiego bez uruchamiania termomixa :-)

Paula_071 lubi tę wiadomość

201508091565.png
  • jesslin87 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    Jakbym się dowiedziała że jestem w ciąży z blizniakami mając już jedno dziecko to chyba chodziłabym do psychologa. Radość radością ale byłabym przerażona tym co będzie...Mam nadzieję że Bozia mi nie wynagrodzi nigdy w blizniakach :)

Ja chciałam pierwsze bliźniaki i też mam nadzieję że przy drugim Bóg mi nie zrobi psikusa... Jak to mówią uwazaj o co prosisz bo możesz to dostać... W najmniej odpowiednim momencie :)

Weridiana lubi tę wiadomość

74diqps6a69lyc94.png
  • jesslin87 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula od poniedziałku w biedronce będzie za 90 zł parowar. Nie znam tej firmy ale się skusze :)

74diqps6a69lyc94.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki. Tak, uzywalam garnka do gotowania na parze. Trafialo mnie, bo nie widzialam ile wody jest. Jutro zrobie w thermomiksie. Nie bede kupowac porowaru jak msm ten sprzet za ciezkie poeniadze co wszyscy kochaja a ja nie doceniam;)

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jesslin87 wrote:
    Paula od poniedziałku w biedronce będzie za 90 zł parowar. Nie znam tej firmy ale się skusze :)

Tez sie nad nim zastanawiam, chociaz jak co jakis czas gotuje Julce to fajnie mi sie gotuje w garnku, bo od razu mam wode, moge dorzucic manne, a w parowarze to trzeba bedzie osobno robic. Dzis gotowalam zupke z kurczakiem i burakiem, oj bardzo smakowala, wtrabila ponad 200ml i jeszcze sie ogladala, tylko ten burak to cholernie dlugo sie gotuje

• apaczka Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Spalilam znowu garnek gotujac na parze!!! Dramat. Juz sie odgrazalam, ze bede podawac dziecku papki gdy mama mi przypomniala, ze mam thermomix:)
    A cóż takiego jest w podawaniu papek, że się aż odgrażałaś? To by była wtopa jakby Tomkowi posmakowały papki... :D

niecierpliwa, Paula_071 lubią tę wiadomość

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • Martucha86 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy w czasie urlopu macierzyńskiego nalicza się urlop wypoczynkowy?
    Ktoś mi sugeruje ze nie...a byłam pewna że tak...nie jestem biegła w tym temacie. Ktoś coś :)?

5fo2vs9.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!
    Wróciliśmy od mojej mamy. Noc mielismy beznadziejną, budzil sie niezliczoną ilosc razy, więc pojechalam do mamy jak zombie. Ech... Plus jest taki, że Hubert nie jest zbyt problemowy, jesli chodzi o jazdę samochodem i większą czesc drogi w jedną i w drugą stronę przespal.

Mama ogladala Młodemu dziąsła i mówi, że generalnie idą dolne jedynki i górne jedynki i wygląda na to, że górne są bliżej... Ale żadne nie wygladają na takie, ktore miałyby w ciągu tygodnia wyjść... czyli jeszcze trudne noce raczej przed nami. Hubert jak mial 3 - 4 -5 miesięcy, to się budzil 1 raz w nocy. A teraz jest porazkowo. Oby to jakoś minęlo.

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martucha86 wrote:
    Czy w czasie urlopu macierzyńskiego nalicza się urlop wypoczynkowy?
    Ktoś mi sugeruje ze nie...a byłam pewna że tak...nie jestem biegła w tym temacie. Ktoś coś :)?

Nalicza się.

Martucha86, Paula_071, jesslin87, zabka11, Amberla lubią tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa i moje dziecko zaczęło jeść! Na śniadanie pół słoiczka deserku. A na obiad... cały sloiczek 125 g delikatnych jarzynek - zjedzone ze smakiem. Cóż za zdziwienie mnie wzięło jak to zobaczyłam.

Martucha86, Paula_071, aaaaga, magda sz, jesslin87, lys, zabka11, Weridiana, witaminkab, mamasia, Maniuś, Amberla lubią tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    apaczka wrote:
    A cóż takiego jest w podawaniu papek, że się aż odgrażałaś? To by była wtopa jakby Tomkowi posmakowały papki... :D

Smakuja mu:) ostatnio miksowalam krolika z warzywami, bo takie ścinki nie nadaja się na pierwsze podanie miesa i pieknie jadl. On w ogole je wszystko. Co ciekawe zawsze mu dawalam Zywca albo wode przygotowana, dzisiaj nalalam Krople Beskidu i sie skrzywil i nie chcial.
    A odgrazalam dlatego, ze jestem zachwycona moim bratankiem nauczonym jesc ns blw i jak mial 1,5 roku na stolowce na wakacjach z moimi rodzicami sam jadl sztuccami wszystko. Ja tez tak chce wychowac Tomka, by nie latać za nim z lyzeczka.

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martucha tak nalicza sie normalnie urlop :)
    Agata czyli ma tak jak moj Karolek, jednoskladnikowe sa blee, ale juz skomponowane sa pyszne ;) Nawet jak groszek wymieszalam z jarzynkam, to smakowalo :)

Martucha86 lubi tę wiadomość

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • Martucha86 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No! Czyli po macierzyńskim idę na urlop zaległy potem biorę trochę bieżącego i z dniem 1 września Staś idzie do żłobka a ja wracam do pracy. Taki mam plan i przestraszyłam się ze będę musiała go zmienić.

Paula_071, Zetka lubią tę wiadomość

5fo2vs9.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Griszanka wrote:
    Martucha tak nalicza sie normalnie urlop :)
    Agata czyli ma tak jak moj Karolek, jednoskladnikowe sa blee, ale juz skomponowane sa pyszne ;) Nawet jak groszek wymieszalam z jarzynkam, to smakowalo :)

Chyba u nas nie w tym rzecz, bo już wcześniej próbowałam ze skomponowanymi i nie szło. Od 3 tygodni dostaje coś innego niż pierś i chyba dopiero teraz zatrybił o co mi chodzi w ogóle ;-)

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jesslin87 wrote:
    Ja mam biedronkowy parowar od jakis 5-6 lat i sobie chwale. Polamalo mi sie pokretelko w ubieglym roku, ale nakrecam ostrzem noza i nadal dziala bez zarzutu. A woda skrapla sie na taka podstawke i mozna ja spokojnie wykorzystac. Zastanawialm sie czy kupowac ten parowar tefala, ale nie zaluje, ze kupilam ten.

jesslin87 lubi tę wiadomość

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Griszanka wrote:
    Ja mam biedronkowy parowar od jakis 5-6 lat i sobie chwale. Polamalo mi sie pokretelko w ubieglym roku, ale nakrecam ostrzem noza i nadal dziala bez zarzutu. A woda skrapla sie na taka podstawke i mozna ja spokojnie wykorzystac. Zastanawialm sie czy kupowac ten parowar tefala, ale nie zaluje, ze kupilam ten.

Ja mam parowar Tefala od 4 lat, jest bardzo dobry, nic sie nie popsulo, nie połamało a używamy go bardzo dużo, około 4-5 razy w tygodniu.
    Wg mnie przy zakupie parowaru warto zwrócić uwagę na kompaktowosc przechowywania - żeby się składał do małych rozmiarów, a nie stał taki duży ciągle.
    Myślę też, że lepsze są takie z mechanicznym pokrętłem do ustawienia czasu, bo przekręcasz i masz ustawione, a jak jest programator z guziczkami , to trzeba się bawić - tutaj akurat proste rozwiązanie jest najlepsze.
    Ten z Biedronki wygląda bardzo ok.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2016, 21:40

jesslin87 lubi tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Smakuja mu:) ostatnio miksowalam krolika z warzywami, bo takie ścinki nie nadaja się na pierwsze podanie miesa i pieknie jadl. On w ogole je wszystko. Co ciekawe zawsze mu dawalam Zywca albo wode przygotowana, dzisiaj nalalam Krople Beskidu i sie skrzywil i nie chcial.
    A odgrazalam dlatego, ze jestem zachwycona moim bratankiem nauczonym jesc ns blw i jak mial 1,5 roku na stolowce na wakacjach z moimi rodzicami sam jadl sztuccami wszystko. Ja tez tak chce wychowac Tomka, by nie latać za nim z lyzeczka.
    Paula, doskonale Cię rozumiem. Ja wprawdzie przy Tośce nawet nie słyszałam o blw, ale dawałam jej normalne rzeczy do jedzenia i przede wszystkim pozwalałam jeść samodzielnie i tak jak piszesz, rok, półtora i normalnie sama jadła, nie musiałam jej karmić.

201508091565.png
  • jesslin87 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz się zastanawialam czy mam stać o 8 rano pod biedronka hehe

Pulpecja, magda sz, zabka11, Paula_071, 0na88, Amberla lubią tę wiadomość

74diqps6a69lyc94.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesć kobitki:)

cięzki dzień dziś za mna. mały mało spał, połozyłam go jak zwykle na drzemke o 11 to okręcił się z pół godizny i nie usnał, wzięłam na rece to owszem na raczkach by spał, jak połozyłam to pospał 20 min i było tyle, na spacerze usnął poł godziny, na popołudniowa drzemke myślałam że będzie powtórka bo tez pół godziny w lozeczku i nie spał ale utuliłam na rekach i spał, o 18 sie przebudzil to położyłam sie z nim bo mnie tak łeb napierniczał ze nie mogłam oczu otworzyć, i tak usnęliśmy jeszcze i przyszedł mąż obudzić nas o 19, przez to nie dostał nic do jedzenia tylko dopiero kaszkę o 20, ostatn raz jadł owoca o 15:20, czyli moje dziecko nie jest takie przepadliste jak mama mysli..

Kurde nie wiem czy to przez to obnizone łożeczko tak długo usypia czy to jednak zęby.. pokręcił sie 20 min i usnał.. ja jestem padnięta, pewnie połoze sie wczesniej

Parowar, pewnie fajna rzecz, ja nie mam, u tesciowej przez 3 lata sie wylezał na blacie z tefala, ale nie gotowała w nim, strasznie duzy bo bym go wzieła, i wgole sie nie skłądał, jak sobie pomysle o jeszcze jednym graciole to mnie krew zalewa

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O niecierpliwa własnie musze spróbowac buraka podać Szymkowi

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
‹‹ 3338 3339 3340 3341 3342 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ