SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Agata no to fajnie że się rozkręciło z jedzeniem
ja liczę że te blw u nas się rozkręci. Z każdym dniem co raz bardziej jest zainteresowana jedzeniem.
Byliśmy na urodzinkach od 17 do 21. Ok 20 było mega marudzenie ale uspałam małą i koło 21 jak się obudziła zabraliśmy się do domku, cygańskie dziecko było prawie u każdego na rękach, najbardziej polubiła jednego wujka z długą brodą, ciągnęła go aż się zachodziła ze śmiechu
Tort wyszedł pycha, no i wracałam pierwszy raz prowadziłam jak dziecko w aucie, mąż podpity siedział z nią z tyłu, ale jakoś bez stresu jechałam, "jedynie" kutasy straż miejsca wyjechała mi pod blokiem na trzeciego wymuszając pierwszeństwo i awaryjnie hamowałam...powinni dostać mandat!!!
Na urodzinach gadałam ze znajomymi bankowcami i maklerami i chodzą ploty że Getin bank upada dlatego może profilaktycznie jak któraś z Was ma tam oszczędności do przeleje na inne konto czy coś. Nie wiem jak z tym będzie ale zawsze przezorny ubezpieczony.
zabka11 lubi tę wiadomość
-
Ja nie moge zasnąć,choć ciężki dzień za mną.od rana bolał mnie żołądek,przestało dopiero po południu po kroplach żołądkowych.
Zaliczyliśmy dzis z Klara pierwszy spacer w spacerowce.
Niecierpliwa-co jeszcze wrzucałas do tej zupy z burakiem???
Magda sz- dzis noe mogłam sie opędzić od myśli o czekoladzie,torcie...dobrze ze nic takiego w domu nie było bo bym zeżarła.
Kurczę chce kupić to krzesełko keter tylko fioletowe i nigdzie nie ma
Migotka-u mnie dzis tez ciężka nocka i w dzień mało spania-3xpo 20min.i tez bolała mnie dzis głowa.
Parowar fajna rzecz,tez sie nad nim zastanawiam...
Griszczanka-jak tam miałam dwa dni temu.powera do sprzątania dostałam jak wszyscy poszli spac;)
magda sz lubi tę wiadomość
-
Ja buraki obieram zawsze w rekawiczkach, bo potem rak nie moge domyc. A jak go podac przy blw by dziecko nie wygladalo jak Indianin?

Wczoraj wieczorem Tomek zjadl baaardzo duzo kalafiora, a potem jak go przebieralam w nocy to byla kupa.
Niecierpliwa, dlaczego u Was wychodzi sie godzine wczesniej z pracy?13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
No matka karmiaca moze przyjsc godzine pozniej, wyjsc godzine wczesniej albo miec godzinna przerwe w ciagu dnia, a przeciez dyrektor nie sprawdza czy mleko kapie z piersi
a zaswiadczenie to od lekarza to czysta formalnosc. Ja osobiscie nie mam zamiaru z tego korzystac, bo ta godzina nic mi nie da, bo Julke zawiezc i odebrac i tak bedzie jechal maz.
0na88 lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny
niecierpliwa, a czy to można łączyć z urlopem wychowawczym? Gdybym poszła na 7 godzin do pracy zamiast 8(żeby uchronić się rok przed zwolnieniem, bo pisałam Wam, że kiepsko w firmie) to też przysługuje mi godzina na karmienie?
Ewa123 -
Ale wczoraj miałam super wieczór z przyjaciółkami, wyrwałam się przed 20, wróciłam i tak wcześnie bo ok północy.. mały obudził się tylko raz na smoczka więc tata też zadowolony że miał luz:) jeju jak mi brakuje spotkań z ludźmi i tego luzu że nie muszę śpieszyć się do domu..
Za chwilę zabieram się za pakowanie bo dziś wracamy do Wro, pewnie znowu mały kilka dni będzie dawał czadu:( w czwartek idziemy na pierwsze Grodonki:) strasznie ciekawa jestem reakcji małego..
Widzę że kilka osób wprowadza pomału BLW.. ja póki mały nie będzie samodzielnie siedział to nie mam zamiaru.. mój musi mieć jednak pozycję lekko pochyloną i bałabym się że się zakrztusi.. z resztą w samej metodzie też zwracają na to uwagę, wręcz jest to bezwzględny warunek, ale pewnie coniektóre forumowe maluchy siedzą bardziej stabilnie..
A jeszcze miałam pytać o wasze pierwsze okresy bo nie wiem o co chodzi..miałyście taki normalny? bo ja od 3 dni lekkie plamienia i nie wiem czy to się tak długo rozkręca czy ten pierwszy może być taki dziwny..?
Ok, lecę się pakować..

-
Aga ja miałam chyba pierwszy okres i on był bardzo skąpy, może 1.5 dnia lekkiego krwawienia i plamienie. Niebolesny. Zupełnie inaczej niż poprzednie okresy. Teraz niby 21 dzień kolejnego cyklu a owulki ani widu ani słychu ale podejrzewam, że wszystko musi się jakoś unormowć.
Zrobiłam dziś Natalce kaszkę kukurydzianą z bananem i śmiem twierdzić, że smakowała
AgaSad lubi tę wiadomość

no i zdrowo bo wszystko na parze