X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata ciesze się że Hubert się w końcu przekonał:)

Agaata lubi tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka, Tefala się raczej sklada - odwracasz te "miski" do góry nogami - wkladasz jedną w drugą i nakladasz na ten mechanizm a na to kładziesz pokrywkę - i robi się dużo mniejszy.

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To może sie i skłąda, a nie wiem, jakies miski w srodku były ale wielkie to, nie wiem do czego porównac.. hm.. myśle ze długie na około 40 cm i dosc wysokie pewnie z 30 cm

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam taki:

http://www.agito.pl/parowar-tefal-vc-1017-inox-design-pl-344729-vc1017/pd/DQN0NMBBM/

Po złożeniu jest niewielki.

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata no to fajnie że się rozkręciło z jedzeniem :) ja liczę że te blw u nas się rozkręci. Z każdym dniem co raz bardziej jest zainteresowana jedzeniem.

Byliśmy na urodzinkach od 17 do 21. Ok 20 było mega marudzenie ale uspałam małą i koło 21 jak się obudziła zabraliśmy się do domku, cygańskie dziecko było prawie u każdego na rękach, najbardziej polubiła jednego wujka z długą brodą, ciągnęła go aż się zachodziła ze śmiechu :) Tort wyszedł pycha, no i wracałam pierwszy raz prowadziłam jak dziecko w aucie, mąż podpity siedział z nią z tyłu, ale jakoś bez stresu jechałam, "jedynie" kutasy straż miejsca wyjechała mi pod blokiem na trzeciego wymuszając pierwszeństwo i awaryjnie hamowałam...powinni dostać mandat!!!

Na urodzinach gadałam ze znajomymi bankowcami i maklerami i chodzą ploty że Getin bank upada dlatego może profilaktycznie jak któraś z Was ma tam oszczędności do przeleje na inne konto czy coś. Nie wiem jak z tym będzie ale zawsze przezorny ubezpieczony.

zabka11 lubi tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja spadam spac, mam nadzieje ze ta nocka bedzie lepsza

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 23:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jeszcze gotuje mieso w sosie, bo na obiad wyciagnelam dwa rodzaje miesa, taka bylam zakrecona. Kawe wypilam po poludniu, to mi sie spac nie chce ;) Poza tym robie pranie i troche ogarnelam po wierzchu.

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2016, 00:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie moge zasnąć,choć ciężki dzień za mną.od rana bolał mnie żołądek,przestało dopiero po południu po kroplach żołądkowych.
    Zaliczyliśmy dzis z Klara pierwszy spacer w spacerowce.

Niecierpliwa-co jeszcze wrzucałas do tej zupy z burakiem???

Magda sz- dzis noe mogłam sie opędzić od myśli o czekoladzie,torcie...dobrze ze nic takiego w domu nie było bo bym zeżarła.
    Kurczę chce kupić to krzesełko keter tylko fioletowe i nigdzie nie ma :(

Migotka-u mnie dzis tez ciężka nocka i w dzień mało spania-3xpo 20min.i tez bolała mnie dzis głowa.

Parowar fajna rzecz,tez sie nad nim zastanawiam...

Griszczanka-jak tam miałam dwa dni temu.powera do sprzątania dostałam jak wszyscy poszli spac;)

magda sz lubi tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • jesslin87 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2016, 00:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabka ją już widzę jak szybko przygotowuje obiady :D no i zdrowo bo wszystko na parze :) np ziemniaczki z piersią kurczaka i gotowany kalafior albo brokuły mniam mniam :D

zabka11 lubi tę wiadomość

74diqps6a69lyc94.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2016, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabka ja dalam staly zestaw czyli ziemniaki, marchew, seler, pietruszka korzen, natka, burak, piers z kurczaka i manna.

• Paula_071 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2016, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja buraki obieram zawsze w rekawiczkach, bo potem rak nie moge domyc. A jak go podac przy blw by dziecko nie wygladalo jak Indianin?:)
    Wczoraj wieczorem Tomek zjadl baaardzo duzo kalafiora, a potem jak go przebieralam w nocy to byla kupa.

Niecierpliwa, dlaczego u Was wychodzi sie godzine wczesniej z pracy?

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2016, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No matka karmiaca moze przyjsc godzine pozniej, wyjsc godzine wczesniej albo miec godzinna przerwe w ciagu dnia, a przeciez dyrektor nie sprawdza czy mleko kapie z piersi ;) a zaswiadczenie to od lekarza to czysta formalnosc. Ja osobiscie nie mam zamiaru z tego korzystac, bo ta godzina nic mi nie da, bo Julke zawiezc i odebrac i tak bedzie jechal maz.

0na88 lubi tę wiadomość

• Ewa123 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2016, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) niecierpliwa, a czy to można łączyć z urlopem wychowawczym? Gdybym poszła na 7 godzin do pracy zamiast 8(żeby uchronić się rok przed zwolnieniem, bo pisałam Wam, że kiepsko w firmie) to też przysługuje mi godzina na karmienie?

Ewa123
  • Ewa123 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2016, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi właśnie ta godzina dodatkowo dużo dała, żeby odebrać wcześniej dziecko że żłobka.. A gdybym mogła pracować 6 to w ogóle było by super. Orientujecie się jak to jest?

Ewa123
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2016, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc wam u nas sloneczko chyba idzie wiosna :-) miłego dnia

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2016, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa ja sie nie orientuje, to by trzeba bylo poszperac w necie, nie wiem czy to sie tyczy tez niepelnego wymiaru godzin, ja mysle ze tak, ale czy to tez jest godzina czy wtedy mniej pojecia nie mam

• AgaSad Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2016, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale wczoraj miałam super wieczór z przyjaciółkami, wyrwałam się przed 20, wróciłam i tak wcześnie bo ok północy.. mały obudził się tylko raz na smoczka więc tata też zadowolony że miał luz:) jeju jak mi brakuje spotkań z ludźmi i tego luzu że nie muszę śpieszyć się do domu..
    Za chwilę zabieram się za pakowanie bo dziś wracamy do Wro, pewnie znowu mały kilka dni będzie dawał czadu:( w czwartek idziemy na pierwsze Grodonki:) strasznie ciekawa jestem reakcji małego..

Widzę że kilka osób wprowadza pomału BLW.. ja póki mały nie będzie samodzielnie siedział to nie mam zamiaru.. mój musi mieć jednak pozycję lekko pochyloną i bałabym się że się zakrztusi.. z resztą w samej metodzie też zwracają na to uwagę, wręcz jest to bezwzględny warunek, ale pewnie coniektóre forumowe maluchy siedzą bardziej stabilnie..

A jeszcze miałam pytać o wasze pierwsze okresy bo nie wiem o co chodzi..miałyście taki normalny? bo ja od 3 dni lekkie plamienia i nie wiem czy to się tak długo rozkręca czy ten pierwszy może być taki dziwny..?

Ok, lecę się pakować..

1usawn15ju6q9qwm.png
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2016, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga ja miałam chyba pierwszy okres i on był bardzo skąpy, może 1.5 dnia lekkiego krwawienia i plamienie. Niebolesny. Zupełnie inaczej niż poprzednie okresy. Teraz niby 21 dzień kolejnego cyklu a owulki ani widu ani słychu ale podejrzewam, że wszystko musi się jakoś unormowć.

Zrobiłam dziś Natalce kaszkę kukurydzianą z bananem i śmiem twierdzić, że smakowała :-)

AgaSad lubi tę wiadomość

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2016, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha i ja miałam ze 2 dni plamienia przed okresem.

AgaSad lubi tę wiadomość

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2016, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj pierwszy okres nie bolesny slabe krwawienie ok 4 dni

AgaSad lubi tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
‹‹ 3339 3340 3341 3342 3343 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ