SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata ciesze się że Hubert się w końcu przekonał:)

Agaata lubi tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka, Tefala się raczej sklada - odwracasz te "miski" do góry nogami - wkladasz jedną w drugą i nakladasz na ten mechanizm a na to kładziesz pokrywkę - i robi się dużo mniejszy.

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To może sie i skłąda, a nie wiem, jakies miski w srodku były ale wielkie to, nie wiem do czego porównac.. hm.. myśle ze długie na około 40 cm i dosc wysokie pewnie z 30 cm

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam taki:

http://www.agito.pl/parowar-tefal-vc-1017-inox-design-pl-344729-vc1017/pd/DQN0NMBBM/

Po złożeniu jest niewielki.

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata no to fajnie że się rozkręciło z jedzeniem :) ja liczę że te blw u nas się rozkręci. Z każdym dniem co raz bardziej jest zainteresowana jedzeniem.

Byliśmy na urodzinkach od 17 do 21. Ok 20 było mega marudzenie ale uspałam małą i koło 21 jak się obudziła zabraliśmy się do domku, cygańskie dziecko było prawie u każdego na rękach, najbardziej polubiła jednego wujka z długą brodą, ciągnęła go aż się zachodziła ze śmiechu :) Tort wyszedł pycha, no i wracałam pierwszy raz prowadziłam jak dziecko w aucie, mąż podpity siedział z nią z tyłu, ale jakoś bez stresu jechałam, "jedynie" kutasy straż miejsca wyjechała mi pod blokiem na trzeciego wymuszając pierwszeństwo i awaryjnie hamowałam...powinni dostać mandat!!!

Na urodzinach gadałam ze znajomymi bankowcami i maklerami i chodzą ploty że Getin bank upada dlatego może profilaktycznie jak któraś z Was ma tam oszczędności do przeleje na inne konto czy coś. Nie wiem jak z tym będzie ale zawsze przezorny ubezpieczony.

zabka11 lubi tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja spadam spac, mam nadzieje ze ta nocka bedzie lepsza

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 23:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jeszcze gotuje mieso w sosie, bo na obiad wyciagnelam dwa rodzaje miesa, taka bylam zakrecona. Kawe wypilam po poludniu, to mi sie spac nie chce ;) Poza tym robie pranie i troche ogarnelam po wierzchu.

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2016, 00:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie moge zasnąć,choć ciężki dzień za mną.od rana bolał mnie żołądek,przestało dopiero po południu po kroplach żołądkowych.
    Zaliczyliśmy dzis z Klara pierwszy spacer w spacerowce.

Niecierpliwa-co jeszcze wrzucałas do tej zupy z burakiem???

Magda sz- dzis noe mogłam sie opędzić od myśli o czekoladzie,torcie...dobrze ze nic takiego w domu nie było bo bym zeżarła.
    Kurczę chce kupić to krzesełko keter tylko fioletowe i nigdzie nie ma :(

Migotka-u mnie dzis tez ciężka nocka i w dzień mało spania-3xpo 20min.i tez bolała mnie dzis głowa.

Parowar fajna rzecz,tez sie nad nim zastanawiam...

Griszczanka-jak tam miałam dwa dni temu.powera do sprzątania dostałam jak wszyscy poszli spac;)

magda sz lubi tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • jesslin87 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2016, 00:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabka ją już widzę jak szybko przygotowuje obiady :D no i zdrowo bo wszystko na parze :) np ziemniaczki z piersią kurczaka i gotowany kalafior albo brokuły mniam mniam :D

zabka11 lubi tę wiadomość

74diqps6a69lyc94.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2016, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabka ja dalam staly zestaw czyli ziemniaki, marchew, seler, pietruszka korzen, natka, burak, piers z kurczaka i manna.

• Paula_071 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2016, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja buraki obieram zawsze w rekawiczkach, bo potem rak nie moge domyc. A jak go podac przy blw by dziecko nie wygladalo jak Indianin?:)
    Wczoraj wieczorem Tomek zjadl baaardzo duzo kalafiora, a potem jak go przebieralam w nocy to byla kupa.

Niecierpliwa, dlaczego u Was wychodzi sie godzine wczesniej z pracy?

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2016, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No matka karmiaca moze przyjsc godzine pozniej, wyjsc godzine wczesniej albo miec godzinna przerwe w ciagu dnia, a przeciez dyrektor nie sprawdza czy mleko kapie z piersi ;) a zaswiadczenie to od lekarza to czysta formalnosc. Ja osobiscie nie mam zamiaru z tego korzystac, bo ta godzina nic mi nie da, bo Julke zawiezc i odebrac i tak bedzie jechal maz.

0na88 lubi tę wiadomość

• Ewa123 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2016, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) niecierpliwa, a czy to można łączyć z urlopem wychowawczym? Gdybym poszła na 7 godzin do pracy zamiast 8(żeby uchronić się rok przed zwolnieniem, bo pisałam Wam, że kiepsko w firmie) to też przysługuje mi godzina na karmienie?

Ewa123
  • Ewa123 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2016, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi właśnie ta godzina dodatkowo dużo dała, żeby odebrać wcześniej dziecko że żłobka.. A gdybym mogła pracować 6 to w ogóle było by super. Orientujecie się jak to jest?

Ewa123
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2016, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc wam u nas sloneczko chyba idzie wiosna :-) miłego dnia

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2016, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa ja sie nie orientuje, to by trzeba bylo poszperac w necie, nie wiem czy to sie tyczy tez niepelnego wymiaru godzin, ja mysle ze tak, ale czy to tez jest godzina czy wtedy mniej pojecia nie mam

• AgaSad Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2016, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale wczoraj miałam super wieczór z przyjaciółkami, wyrwałam się przed 20, wróciłam i tak wcześnie bo ok północy.. mały obudził się tylko raz na smoczka więc tata też zadowolony że miał luz:) jeju jak mi brakuje spotkań z ludźmi i tego luzu że nie muszę śpieszyć się do domu..
    Za chwilę zabieram się za pakowanie bo dziś wracamy do Wro, pewnie znowu mały kilka dni będzie dawał czadu:( w czwartek idziemy na pierwsze Grodonki:) strasznie ciekawa jestem reakcji małego..

Widzę że kilka osób wprowadza pomału BLW.. ja póki mały nie będzie samodzielnie siedział to nie mam zamiaru.. mój musi mieć jednak pozycję lekko pochyloną i bałabym się że się zakrztusi.. z resztą w samej metodzie też zwracają na to uwagę, wręcz jest to bezwzględny warunek, ale pewnie coniektóre forumowe maluchy siedzą bardziej stabilnie..

A jeszcze miałam pytać o wasze pierwsze okresy bo nie wiem o co chodzi..miałyście taki normalny? bo ja od 3 dni lekkie plamienia i nie wiem czy to się tak długo rozkręca czy ten pierwszy może być taki dziwny..?

Ok, lecę się pakować..

1usawn15ju6q9qwm.png
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2016, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga ja miałam chyba pierwszy okres i on był bardzo skąpy, może 1.5 dnia lekkiego krwawienia i plamienie. Niebolesny. Zupełnie inaczej niż poprzednie okresy. Teraz niby 21 dzień kolejnego cyklu a owulki ani widu ani słychu ale podejrzewam, że wszystko musi się jakoś unormowć.

Zrobiłam dziś Natalce kaszkę kukurydzianą z bananem i śmiem twierdzić, że smakowała :-)

AgaSad lubi tę wiadomość

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2016, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha i ja miałam ze 2 dni plamienia przed okresem.

AgaSad lubi tę wiadomość

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2016, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj pierwszy okres nie bolesny slabe krwawienie ok 4 dni

AgaSad lubi tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
‹‹ 3339 3340 3341 3342 3343 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ