X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    trzymamy:)

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamusie zebatych dzieci, używacie szczoteczki ? Jak to dbać o te maluśkie ząbki?

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • witaminkab Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry! Ja się pięknie wyspałam bo mąż zabrał rano Łucje. Mam lekkie zakwasy po wczorajszych ćwiczeniach :)
    Dziś jadę na ten panieński co kiedyś pisałam. Ciesze się, ale dziwnie mi ze zostawiam mała na tyle godzin.
    Aaa i Łucja umie raczkowac do przodu! Na razie zrobi 3 raczki, ale jest postęp. Musze nagrać i Wam wrzucić!

mamasia, Martucha86, aaaaga, Aska87, magda sz, jesslin87, Maniuś, Amberla lubią tę wiadomość

mhsv3e5eug8d3245.png
    wnidvcqg5wbp23cu.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasza noc tez masakra. Rzucała się po całym łożku . Chciała spać na boku z cyćem przy buzi ale jej nie wychodziło to szumisia za plecy jej dałam ale jej nie pasowało . Wyszło na to ze musiałam ręka trzymać żeby się nie obróciła na plecy ale tez puścić gdy już będzie chciała spać na plecach. I tak do 7 rano. W ogóle jęczy od wczoraj cały czas bez przerwy.

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Paula, a mozesz podac namiar na ten apartament??
    http://www.bursztynowekomnaty.com

niecierpliwa lubi tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny..u nas nocki też nienajlepsze, mały budzi się dość często, zazwyczaj wystarcza tylko smoczek no ale wstać trzeba i dalej takie spanie na raty.. przed zaśnięciem tak się tarabani w łóżeczku, tarza się jakby swędziały go plecy, rzuca głową i zasypia w jakiejś dziwacznej pozycji.. widać już zarys 2 jedynki więc chyba te ząbki mu nie dają spokoju ale w sumie w dzień jest ok, nie marudzi i nie płacze..
    Co do wyjazdów to ja też jestem ciekawa jak będą wyglądały wakacje z małym, ja jestem przyzwyczajona do wyjazdów bo co 2-3 tyg jedziemy na tydzień do moich rodziców, pakowanie mam już opanowane do perfekcji no ale jednak wyjazd w zupełnie obce miejsce to trochę inaczej.. u nas testem przed wakacjami będzie week majowy, wtedy mniej więcej obczaję co jest potrzebne a co nie..
    Paula ja myślę że ten apartament to świetny pomysł, też ciągle myślę że takie rozwiązanie na wakacje jest duże lepsze niż zwykły pokój hotelowy no tyle że wyżywienie musiałoby być we własnym zakresie..

1usawn15ju6q9qwm.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaSad, sniadania i kolacje to dla mnie nie problem, a obiad na miescie:)

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.gazetawroclawska.pl/wiadomosci/brochow-i-ksieze/a/trojaczki-w-szpitalu-na-brochowie-oliwia-jagoda-i-iga-pierwsze-od-20-lat-zdjecia-film,9440709/

Jak dobrze, ze ani w mojej ani meza rodzinie nie bylo mnogich ciaz. Kocham Tomka, ale milosc do trzech ciezko udzwignac, zwlaszcza w nocy gdy do dyspizycji sa tylko 2 piersi;)

0na88, Zetka lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my po spacerze , spacerowka sie spisala - choc spieprzylam ta sprzaczke czy jak sie to tam nazywa... co w plecakach do regulacji jest, i wypad mi ten pasek . Z racji tego ze jestem beznadziejna w takie robotki, zwiazalam jej jedna szelke - poczekam az stary wroci to moze to naprawi. Aaaa i mialam problem z podnozkiem , dopiero jak do domu dotarlam to sie zorientowalam ze nogi Zosce zwisaly a raczej opierala je tylko o nakladke na woezek. Musze poszukac jak to sie tam robi ...

Paula_71 - oj zgadzam sie , ja sobie blizniakow nie moge wyobrazic a co dopiero trojaczki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2016, 13:57

mamasia, jesslin87 lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj synek zasmakowal w miesku :) Jarzynki z indykiem byly pychaaaaa. Zagrzalam pol sloiczka, zjadl i jeszcze sie domagal, w akompaniamencie krzyku musialam odgrzewac reszte sloiczka. Dziecko zachwycone.

mamasia, Martucha86, Paula_071, jesslin87, Amberla lubią tę wiadomość

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wczoraj dostałam okres.. a było tak pięknie.. no ale w planach drugie dziecko więc w sumie dobrze bo musiałabym na siłę małego od cyca odstawiać..
    Mąż się śmieje że jak trafią nam się trojaczki to nagle staniemy się rodziną wielodzietną.. żarty się go trzymają no..

0na88, mamasia, magda sz, Martucha86, Paula_071, jesslin87, Weridiana, Maniuś, Amberla lubią tę wiadomość

1usawn15ju6q9qwm.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka to Ty miałaś jęczmień? Dziś rozmawiałam z przyjaciółką, używa pół roku odżywki z L,biotica i dostała po pół roku jakiegoś uczulenia, jęczmień się jej zrobił że na oko nie widziała bo była spuchnięta bulwa. Jak używasz tego to odstaw bo być może jesteś uczulona. Ja używałam 2 lata non stop i nic mi nie było ale pewnie są osoby uczulone.

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No u nas noc masakryczna ale nie przez Maję bo ta o dziwo sama zasnęła o 21:30 i obudziła się na cyca o 5 więc szok. Ale moi sąsiedzi żule dali taki popis że modliłam się żeby się pozabijali i byłby spokój... Od kiedy tu mieszkam nie dali tak czadu. Zaczęło się że o 22 przyszli do nich znajomi którzy na schodach obok nas się wywalili i rozbili butelkę wódy....pozniej muzyka na fula, 10 razy leciała - Z twarzą Marylin Monroe...o 3 zaczeła się awantura, leciały takie bluzgi, latały naczynia, meble, kurwy to była spacja w ich zdaniach. No i tak się darli na siebie do 6....Sąsiadka darła się jak opętana KONIEC, KONIEC co chwila. No padaka. Rano miałam ochotę wziąć wiertarę i dziury w ścianie powiercić żeby im pokazać. No ale jakby nie było musiałam od nich wziąć tortownicę którą pożyczyli miesiąc temu i zaczęłam o 9 nawalać dzwonkiem hehehh, sąsiadka tłumaczyła się że to nie oni się tak kłócili tylko ich goście którzy spali u nich.. Masakra co trzeba mieć we łbie żeby przyjść do kogoś i zrobić w nocy 3 wojnę światową?

Zbieramy się zaraz na urodzinki faceta mojej przyjaciółki, nie wiedziałam co kupić i w sumie czasu nie miałam bo spontanicznie wczoraj dostałam zaproszenie że robi urodziny więc zrobiłam torta.

Maja dziś złożyła wypowiedzenie z pracy na cały etat i przeszła na pół :D hehe dobre i to.

Miłej soboty kochane

Paula_071, mamasia, Weridiana, Amberla lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakbym się dowiedziała że jestem w ciąży z blizniakami mając już jedno dziecko to chyba chodziłabym do psychologa. Radość radością ale byłabym przerażona tym co będzie...Mam nadzieję że Bozia mi nie wynagrodzi nigdy w blizniakach :)

Paula_071, jesslin87 lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dxiewczynki wychodzi na to, ze po raz pierwszy sloiczek z indykiem zaspokoil glod mojego dziecka i zastapil posilek mleczny. Przerwa w cycowym mleczku 5:12. Dumna jestem z mojego maluszka i plakac mi sie chce, bo to oznacza, ze bedzie mnie potrzebowal co raz mniej chlip chlip.
    I przez ostatnie dwa dni jak sie ciska i chce, zebym go wziela, wychodzi mu takie mmmaaammmaaa. Przyjmujemy, ze to pierwsze slowo :p

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cos w tej suszonej sliwce musi byc. Karol wczoraj zjadl pol sloiczka i zrobil cztery duze kupy.

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na forum weekendowa cisza :)

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja padaaaaaaaam..
    mały po południu spał 20 min i na spacerze poł godziny, teraz zasnal na rekach

Magda to byl falszywy alarm z tym jeczminiem:)

magda sz, jesslin87 lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spalilam znowu garnek gotujac na parze!!! Dramat. Juz sie odgrazalam, ze bede podawac dziecku papki gdy mama mi przypomniala, ze mam thermomix:)

Pulpecja lubi tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malz na meczu sciagnelam dziadków na kawe zebym trochę odsapnela no to wlasnie dziecko spi mi na rekach
    Jutro jedziemy do kuzyna Artura który ma dwa i pol miesiaca

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
‹‹ 3337 3338 3339 3340 3341 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ