X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ręke bym sobie dała uciąć że łosoś najzdrowsza ryba..

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotkaa wrote:
    a ręke bym sobie dała uciąć że łosoś najzdrowsza ryba..

Tak, jest bardzo zdrowy, ale właśnie ten wolno żyjący. Mówi się, że ten hodowlany to taki "kurczak na hormonach". Ostatnio nawet jak u mamy byłam, to mi przypomniała, żeby mi do głowy nie przyszło dawać hodowlanego łososia dziecku. Sama zresztą staram się go nie jeść, podobnie jak pangi czy tilapi. Ale żeby nie było, każdy robi jak chce - ja mówię, jak ja bede robila :-)

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotkaa wrote:
    Niecierpliwa 2 kg o wow poszalał hehe, ja kupuje 60 dkg to mamy na długi czas bo miedzy czasie podaje rybe i wołowine:)
    A jaką rybę podajesz i jak :-)?

bzkxskf.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pangi tez nie jadam ani tilapi, my w domu tylko dorsza albo morszczua, ale dorsz mi bardziej smakuje, tylko czy gdzies mozna kupic takiego lososia wolno zyjacego?

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • witaminkab Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Migotka musze bujać. Ładnie zasypia ok 20 idzie spać, jak zaśnie to ja przekladam. Tylko się zastanawiam czy juz nie czad zasypiać samej. W nocy jak się rozbudzi to robie tak piszesz. Kładę z nami i głaszcze po główce i zaśnie. Wieczorem jeszcze tak nie próbowałam.

mhsv3e5eug8d3245.png
    wnidvcqg5wbp23cu.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamasia wrote:
    A jaką rybę podajesz i jak :-)?

Obiadki rybne tylko sloikowe daje

mamasia lubi tę wiadomość

• Migotkaa Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamasia ja podaje rybe do zupy raz w tyg, kawałek rozmrażam taki pasek 2 cm, gotuje chwilke w wodzie i dodaje do zupy i blenduje, Szymcio uwielbia, a podaje dorsza

mamasia lubi tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja sie lenie od rana, powisiałam na tel z psiapsiółką, zrobiłam pedicure pełny, manicure prawie (malowanie zostawiam na wieczór), za oknem leje, mala juz ma drugą drzemkę (pewnie odsypia nockę), czekam na kuriera...

AgaSad - a jakie masz krzesełko i jaka spacerówkę kupiłas?

Aska87 - gratki! prawda, jaka to wygoda, jak dziecko samo zasypia?:-)

witaminkab-moja do czwartku tez zasypiała tylko w bujaku - od czwartku tak po prostu zaczełam ja na drzemkę kłaśc do łózeczka. do tego smok w dzioba, ulubiony kocyk do przytulenia, obok kolderka do miętolenia , właczona suszara i mala bardzo ladnie zasypia sama. spróbuj, może nie bedzie tak źle ;-)

hmmm ja do tej pory tez dawałam kilka razy rybę ze słoiczkowych dan, w tym tyg spróbuję zrobic sama

Migotka - a tego dorsza kupujesz świezego czy mrozonego???

ide chyba zrobic sobie drugą kawę, bo ledwo siedzę i na oczy widzę...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2016, 13:00

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabka ja daje mrozonego

Kuźwa kopnijcie mnie w dupe, siedze tu dalej zamiast co robić, łeb mnie boli, lenia mam..

zabka11 lubi tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabka a gdzie kupujesz batata? I pytanie czy mogę go zamrozić poporcjowany bo pewnie całego nie zuzyje

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotkaa wrote:
    Zabka a gdzie kupujesz batata? I pytanie czy mogę go zamrozić poporcjowany bo pewnie całego nie zuzyje

kupiłam w biedrze jedną szt - nie opłaca sie mrozić, ja z całego batata plus inne wrzywka robie zupkę na 3 dni.

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • Aska87 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja odkładam do łóżeczka jak już widzę że jest zmęczony i oczka trze, daje smoka okrywam, zabawka, pozytywka i smok to taki rytuał już mamy, wieczorem zawsze tak zasypia teraz w dzień robie tak samo i nawet bez wiekszego marudzenia zasypia.... tylko to dopiero 2 dni, ale mam nadzieje ze sie mu nie odwidzi :)

zabka11 lubi tę wiadomość

udało się w <3 9 <3 msc s
    SYNEK :*Patryk :* ur. 22.08.15 3170g 57cm 10 pkt :)
    relg3e5e4hiu7llr.png
    [*] 8.10.2016 7tc <3
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    poszlam na drzemka z mloda i wlasnie wstalam... jestem pewnie jedyna w pizamie i rozczochrana matka polka :)

ja tez podaje rybe ale sloiczkowa. Losos , dorsz i tunczyk - takie narazie jadla.

A jak dajecie Waszym dzieciom sloiczki te po 6-mc ( z kawalkami , nie gladka masa) to Wasze dzieci tez jakby cofa ? przy kazdej lyzeczce mam wrazenie ze zaraz wszystko zwroci , kiepsko nam idzie jedzenie nie gladkich mas ale nie poddaje sie..

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nie podaj e bo mój jak tylko poczuje jakąs grudkę w kaszce to pluje..

0na88 lubi tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja staram sie teraz troszeczkę mniej miksowac zupę, żeby cos tam było wyczuwalne...a zaczne rozdrabniać widelcem jak mala juz bedzie super sama siedziec.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2016, 13:54

0na88 lubi tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    0na88 wrote:
    poszlam na drzemka z mloda i wlasnie wstalam... jestem pewnie jedyna w pizamie i rozczochrana matka polka :)

ja tez podaje rybe ale sloiczkowa. Losos , dorsz i tunczyk - takie narazie jadla.

A jak dajecie Waszym dzieciom sloiczki te po 6-mc ( z kawalkami , nie gladka masa) to Wasze dzieci tez jakby cofa ? przy kazdej lyzeczce mam wrazenie ze zaraz wszystko zwroci , kiepsko nam idzie jedzenie nie gladkich mas ale nie poddaje sie..

W pizamie moze jedyna, rozczochrana nie ;)

Ja daje z kawalkami i juz ladnie przelyka, choc co jakis czas tez pojawi sie odruch wymiotny.

Generalnie ja juz pomalutku daje probowac wszystko a to kawalek buleczki, a to ryz czy kasze jak mam na obiad, nawet juz probowala juz parowki, bo mi wyrwala. Generalnie dziecko wszystkozerne, nie bylo czegos w kawałku co by nie smakowalo.

P.S Paula i Agata nie powinny tego czytac ;)

zabka11, Aska87, Paula_071, 0na88, magda sz, jesslin87, Amberla, Maniuś lubią tę wiadomość

• AgaSad Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jeszcze nie dawałam ryby Patrykowi ale chyba też zostanę przy słoiczkach, nie mam przekonania do tych biedronkowych ryb dla dziecka, choć sami często jemy ale na pewno są nafaszerowane jakimiś cudami.. u nas na osiedlu jest sklep ekologiczny i raz w tygodniu sprowadzają ryby tylko ceny kosmos, chyba nie opłaca się dla takiego małego kawałka.. ale w czwartek wybieram się tam po eko warzywa i mięsko i też będę gotować zupki..wogóle uwielbiam ten sklep ale nienawidzę ich cen..naprawdę na niektórych produktach to uważam że mocno przesadzają, ale fakt np wędliny są przepyszne i nie kosztują aż tak dużo bo w granicach 40-45 zł/kg.. a jakie słodycze mają, dziewczyny niebo w gębie!!

zabka ja kupiłam krzesełko Caretero Bistro podobnie jak niektóre z was, spacerówkę x-lander x- pulse - pojeździłam sobie tym wózkiem po sklepie i bardzo mi się spodobał, tyle że zamawiałam z nowej kolekcji i nigdzie we Wro nie mogłam zobaczyć tych nowszych modeli ale zakładam że powinny być jeszcze lepsze.. pewnie za jakiś czas i tak dokupię jakąś niedrogą parasolkę..hmm ciekawe gdzie ja to wszystko pomieszczę..

Witaminka ponoć najbardziej ludzka metoda nauki zasypiania to jest podnieś-połóż czyli kładziesz w łóżeczku, jak płacze bierzesz, uspokajasz i spowrotem żeby dziecko czuło że jest wszystko ok.. ja tak robiłam z Patrykiem - też jak zaczynał trzeć oczka to hop do łóżeczka, na początku płakał ale udawało się uspokoić płacz w łóżeczku, właśnie głaskaniem i smoczkiem, podnosiłam jak już wiedziałam że nie ma szans na uspokojenie.. może spróbuj właśnie na łóżku najpierw, ja na początku zostawałam przy małym dopóki nie zaśnie bo np po 10 min się budził i jak mnie nie widział to płakał, teraz jak jest już wystarczająco zmęczony to daję smoka i mogę wyjść.. a dziś to wogóle sukces po spał 1,5 godz - czytałam sobie książkę w jego pokoju i jak się przebudzał to tylko cii cii i spał dalej.. chyba pierwszy raz mu się zdarzyło bo dłużej to on tylko na spacerze pośpi niestety..

zabka11, magda sz lubią tę wiadomość

1usawn15ju6q9qwm.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz - przyszło krzesełko keter :-) jest zarąbiste, wprost idealne jak dla mnie., nieduże, zajmuje mało miejsca, kolorystycznie mi pasuje, no ideał po prostu :-)

magda sz lubi tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny ile czasu trzeba oswajać z glutenem? tzn kiedy mogę podać jakąś kaszkę zawierającą gluten?

0na88 lubi tę wiadomość

1usawn15ju6q9qwm.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz jakis czas temu podalam pelna porcje manny, a gluten podaje od 1.5 miesiaca

Edit mamy juz marzec, wiec prawie od 2

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2016, 15:17

‹‹ 3348 3349 3350 3351 3352 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ