SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Jako nagrodę pocieszenia mamy pierwszy ząbek - lewa dolna jedynka
niecierpliwa, Migotkaa, Agaata, AgaSad, Zetka, lys, aaaaga, zabka11, magda sz, Martucha86, Paula_071, małaMyszka, Weridiana, mamasia, jesslin87, witaminkab, Amberla, Maniuś lubią tę wiadomość
-
Objawy ząbkowania u nas - nie chce jeść (heheheeh dobre, no nie wiem czego to objaw ale u mojego dziecka ząb dopiero pierwszy a trudności z jedzeniem już ente)
- dziś rano śluzowa kupka,
- nie ślini się szczególnie,
- zagryza dolną wargę,
- w nocy pobudki na karmienie tak jak dotychczas.
Ogólnie sajgonu nie stwierdzam, pogodna i uśmiechnięta. Tylko przy piersi cyrkuje.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2016, 10:30
Agaata, lys, Weridiana, jesslin87, Amberla lubią tę wiadomość
-
I tak podziwiam, że zjadł. Ja jadam awokado tylko w paście na kanapkę z jajkiem, jogurtem naturalnym i szczypiorkiemAgaata wrote:Dzisiaj na śniadanie zblendowałam banana z awokado, szału z zachwytu nie było, ale w sumie jakos zjadł. Mam nadzieję, że polubi awokado, bo dużo wartości odżywczych ma.
zabka11 lubi tę wiadomość
-
Czytam Was dziewczyny, ale nie mam kiedy i siły pisać.
Misiek wstaje, już nie chce bawić się na brzuchu. Masakra. Łóżeczko obniżone na sam dół. Jak się budzi w nocy to od razu płacz i na nogi.
Nocki masakra. Nie jedzenie, tylko cycek.
Apaczka, ha próbuje smoka podać ale bez szans.
Gratulacje zabka
Lys, ja też dalej nie mam okresu.
Aaaaaga,i jak Arturem, byłas u lekarza?
Migotka, ba gardło polecam herbatę z imbirem i sokiem malinowym. Jak tylko coś czuję to na wieczór ja pije.
Agata, ja też mam mega bóle brzucha, mleko pije sporadycznie. Też muszę się przejść. Ale Hubert wymiata
Mój już ładnie siedzi. Ale teraz nic nie mogę zrobić bo muszę biegać i go z pionu do poziomu ściągać.
lys, Paula_071, Weridiana, jesslin87, Amberla lubią tę wiadomość

-
U nas ten pierwszy ząbek też jakoś bez cyrków.. tzn jedna nocka była taka że budził się co chwilę ale wtedy byłam u rodziców i zwaliłam to na zmianę miejsca więc w sumie nie wiem.. u nas najbardziej widocznym objawem jest gryzienie absolutnie wszystkiego, włącznie z zasysaniem skóry na ramieniu jak go noszę.. tak normalnie to też gryzie ale tak nie rzuca się jak szalony.. teraz idzie górna jedynka, przynajmniej tak mi się wydaje..
We Wro fajna pogoda na spacer tzn nie pada ale ten śnieg na chodnikach..wrr
Agata a kupowałaś awokado takie zwykłe czy jakieś bio? ja uwielbiałam awokado a w ciąży tak mnie odrzuciło że jeszcze nie jadłam.. jadłam zawsze z serkiem wiejskim..
A miałam Wam pisać i ciągle zapominam, kiedyś była rozmowa o suszonych pomidorach.. polecam jajecznicę z suszonymi pomidorami. najpierw podsmażamy pomidorki, później wrzucamy jajka.. jak dla mnie pyyycha..
Od wczoraj mam jakiegoś powera, chodzę i sprzątam.. dziś od rana już łazienkę i kuchnię ogarnęłam..jakiś syndrom wicia gniazda czy co..Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2016, 10:59
zabka11, Paula_071, Weridiana, jesslin87, Amberla lubią tę wiadomość

-
Ja z awokado robie cos a'la bruschette
Awokado jedna szalotka zabek czosnku i ponidor bez pestek bazylia oliwa siekam drobno wszystko nakladam na bagietke i podpiekam czasami z mozarella lub nakladam na juz podpieczona bagietke mniamWiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2016, 11:05
Zetka, Paula_071, Weridiana, Amberla lubią tę wiadomość
-
Brzmi pysznieaaaaga wrote:Ja z awokado robie cos a'la bruschette
Awokado jedna szalotka zabek czosnku i ponidor bez bestek bazylia oliwa siekam drobno wszystko nakladam na bagietke i podpiekam czasami z mozarella lub nakladam na juz podpieczona bagietke mniam
Widzę, że każda ma swój sposób na awokado
-
czesc w ten okropny bury dzien
za oknem snieg z deszczem brrrrr rano bylo bialo....znowu siedzimy w domu
normalnie na łeb dostanę, jeszcze mąz mi włansie napisał ze od dzis do piatku wpada po pracy na obiad i jedzie do znjaomych pomóc w malowaniu poddasza...i znowu bede sama ze wszytskim, w sobote tez bo maz jedzie z Julą na turniej...jestem wściekła!
potrzebuje gdzies wyjsc bo normalnie oszaleję...
i jeszcze jakby tego było mało, dziś nawiedziła mnie @@@@
wykończę się.
mała właśnie ucina sobie drzemkę, zaraz wstawie pranie, przygotuje wsyztsko do obiadu i bedziemy sie dalej kisic...
Aaaagata- z tego co piszesz wynika,ze Hubert zaczyna siadac - moja Julcia dokładnie tak samo robiła.
Aaaga - oj sprawdz to uszko i daj znac.
Giszczanka-współczuje zapalenia spojówek, oby szybko przeszło!
Zetka - oj to zaczęła sie ostra jazda u Ciebie, Misiek siedzi i stoi, to juz na sekunde nie można go z oczu spuścić.
AgaSad - syndrom wicia gniazda mówisz?
czy jest coś , o czym nie wiemy? 
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2016, 11:16
Weridiana lubi tę wiadomość
-
Zetka wrote:Żabka, współczucia. A mąż musi tym znajomym pomagać akurat teraz?
kończą poddasze i teraz etap malowania, obiecał im ze pomoże...
on juz taki jest ze wszytskim pomaga, tylko nie mi!Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2016, 11:22
-
No właśnie mój chyba zrozumiał że lekko nie jest i stara się mi bardzo pomagać i popołudniami w domu być. Wczoraj nawet zaproponował jak mnie po całym dniu zobaczył, a wczoraj był wyjątkowo na jakiejś biznesowej kolacji, że jutro weźmie home office. Mam nadziejęzabka11 wrote:kończą poddasze i teraz etap malowania, obiecał im ze pomoże...

on juz taki jest ze wszytskim pomaga, tylko nie mi!
zabka11, Weridiana, jesslin87, Amberla lubią tę wiadomość