X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 6 marca 2016, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    Agata spróbuj z pieluchomajtkami może akurat? u mnie różnie z tym bywa ale czasami lepiej mi pieluchomajtki włożyć niż pieluszkę

A od ilu kg one są?

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 6 marca 2016, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pampersa 4 od 9-14 ale Maja waży w okolicach 9 i na nią są ciasne... a Baby Dream od 7kg

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 06:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    0na88 wrote:
    niecierpliwa - jak po wizycie u tesciow ? lepiej troche Julka reaguje?

Tak, dzis juz bylo zdecydowanie lepiej. Co prawda jak wchodza moi rodzice to za kazdym razem strzela usmiechy, a tam jest chlodna obojetnosc, no ale przynajmniej placzu nie ma albo inaczej dzis nie bylo ;) A Zoska jak??

• Pulpecja Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co tu dzisiaj taka cisza?

201508091565.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello Niecierpliwa u nas byl standar placz u babci na rekach a u dziadka odpychanie i placz usmialam sie bo mlody uspokoil sie u mnie nosiłam go na tygryska a on ulal slina z obiadkiem na co tesciowa ze ooo juz wiemy czemu tak plakal u nas na rekach brzuszek go męczył usmiechnelam sie tylko pod nosem to nic ze potem tez plakal ale to szczegół
    My pospalismy do 7 z przerwa o 5 na butle mlody na puzzlach matka kawe pije jutro druga rehabilitacja

Zetka lubi tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja bym chciała, żeby u dziadków płakała. Czasami sobie myślę, że chciałabym żeby się rozbeczała np. na widok dziadka. A ona niestety do każdego idzie i nie płacze.

201508091565.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bryy,
    Ja się witam, noc ciężka z cycem w buzi :/ a ja mam jakąś fazę że kładę się spać po 1 w nocy, coś mi się przestawiło.

Z dobrych info to w końcu zobaczyłam wagę zaczynającą się na 6 :D 69,5 czyli 6kg od 3 króli. Ja nie wiem jak to jest bo ostatnio zjadłam i pierogi i słodycze podjadam albo mi do przodu idzie albo spada raptownie w dół. Muszę zapytać się koleżanki dietetyczki.

Paula_071, AgaSad, Weridiana, jesslin87, zabka11, Maniuś, Amberla lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super Magda oby tak dalej ja mam 3 na plusie ale jestem przed okresem wiec zobacze po ale i tak juz sie wzielam za siebie marze o 64 kg czyli musze jakies kilka kilo zrzucic a dokladnie mininum 7 hehehe mlody od 10 min steka na kupe i bidulek sie meczy

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój płacze na widok teścia.. do babci już się przekonał ale na teścia nawet nie chciał spojrzeć.. dopiero po ok godzinie się oswaja.. a wogóle to coraz mniej wyobrażam sobie zostawienie go z teściową za te pół roku:( od kwietnia ma przyjeżdżać do nas 2 razy w tyg żeby brać małego na spacer i trochę z nim pobyć..
    Wsunęłam właśnie owsiankę, młody na macie już trze oczka ale o nie.. muszę go przemęczyć bo ostatnio usypianie trwa 40 minut albo i dłużej.. wczoraj wogóle nie poszedł wieczorem na drzemkę więc nie spał od 15 do 20 co rzadko mu się zdarza.. oczywiście wcale nie przełożyło się to na jakość nocki, budził się tak samo jak zwykle a o 6.45 pobudka..

1usawn15ju6q9qwm.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaSad ja tez tego nie widze, ale moja tesciowa nawet z takim pomyslem "oswajania" nie wyszla. Na spacerze byla z nami raz 3 tygodnie temu ;) Wiem, ze jeszcze jest zlobek, ale mam nadzieje, ze u babci jej bedzie lepiej

• Paula_071 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy Wasze dzieci jedza te kaszki Holle/Nominal same na wodzie? Moj pluje, nawet jak dodalam swojego mleka to nie byl w stanie tego przelknac. Dzisiaj chyba sprobuje ze zwykla manna. Albo owoc dodam.

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy:)
    U nas nocka po prostu cudowna, jak połozyłam go spac to obudził sie dopiero o 8,30, przszedł obudzic mnie mąz i z pytaniem " czy my sobie tak codziennie spimy" haha juz zazdrości, a to przeciez rózne są poranki:)
    Bleee pada, ze spaceru dupa ale pojedziemy w odwiedziny do pradziadków:)

Magda gratulacje z wagą:) Ja musze sie zawziąć bo przy męzu to on by mnie zaraz upasł

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To moj synus bedzie zostawal z moja mama, ale dla odmiany ten ja uwielbia. Babcia robi z siebie malpe jak nikt inny i wciaz przy niej sie smieje. Gorsza sprawa, ze przy niej jest strasznie pobudzony, nawet jak ledwo patrzy na oczy, to nie da sie go ululac, chyba, ze babcia zniknie z pola widzenia na dluzej. Haha bede wracac z pracy, a dziecko bedzie mi usypiac na stojaco ;)

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula ja co prawda nie znalazlam tych kaszek holle, ale podawalam mu bezcukrowe - kleik ryzowy i te kaszki bezmleczne porcja zboz. Tyle, ze ja robie mu na moim mleku i bardzo ladnie zajada.przypuszczam, ze na wodzie mogloby nie smakowac, w koncu to takie miaukie i nijakie. Moze rzeczywiscie dodanie owocow poskutkuje, choc ja pewnie dodalabym w takiej sytuacji kaszke do owocow.

Paula_071 lubi tę wiadomość

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatnio robilam manne na wodzie i dalam owoce, wpalaszowala mimo ze wczesniej tak gestych nie bardzo chciala jesc, takze teraz od czasu do czasu bede juz dawac porcje manny

Paula_071 lubi tę wiadomość

• 0na88 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa - dobrze ze juz lepiej , u nas na tesciow kamienna twarz - zero usmiechu, pelna powaga.

niecierpliwa lubi tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zreszta po wizycie u tesciow jestem zawsze bardziej zmeczona niz gdybym caly dzien w domu z dzieckiem siedziala - u nich na rekach czesto marudzi , potem placze a na koncu wyje , wiec co jakis czas musze ja zabierac i uspokajac.
    Wlasciwie wizyty u tesciow Zoska spedza u mnie na rekach ....wiec jestem zla , zmeczona - dziecko tez.
    u mojej matki jest w swoim zywiole , widac ze dobrze sie czuje w jej towarzystwie , jest radosna , strzela usmiechu i gaworzy. A i ja u mojej mamy mam wolne , mama zajmuje sie mala - a ja pije kawe albo ide sie polozyc . U niej odpoczywam.

Weridiana, zabka11, Amberla lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a u tesciow na pelnym etacie :)

zabka11 lubi tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • Aska87 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ile ja bym dała żeby Patryk na teściów histerią reagował :) no ale jak jest najedzony i wyspany to do każdego pójdzie :/

AgaSad, Pulpecja, zabka11, Amberla lubią tę wiadomość

udało się w <3 9 <3 msc s
    SYNEK :*Patryk :* ur. 22.08.15 3170g 57cm 10 pkt :)
    relg3e5e4hiu7llr.png
    [*] 8.10.2016 7tc <3
  • Ewa123 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane, u nas święto - Córcia spała do 8, nie wiem gdzie to zapisać! Paula, dobra ta Twoja koleżanka :) A tak w ogóle kiedy zamierzacie zacząć podawać dodatkowe posiłki poza obiadkiem? Mam właśnie na myśli takie normalne kanapeczki zamiast śniadania? Bo spotykam się z bardzo różnymi opiniami na ten temat, moha dr twierdzi, że tak 10 msc to już właśnie dziecko powinno jeść śniadanie "dorosłe", obiad z 2 dań i kaszke na kolacje a w międzyczasie cycka. Ja z kolei czytałam, że do roku jednak cycus powinien być podstawą. U nas jest zupka, deserek i kaszka mleczna na kolacje. Czy Wy planujecie w najbliższym czasie coś więcej wprowadzac?

AgaSad, magda sz lubią tę wiadomość

Ewa123
‹‹ 3377 3378 3379 3380 3381 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ