SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
0na88 wrote:niecierpliwa - jak po wizycie u tesciow ? lepiej troche Julka reaguje?
Tak, dzis juz bylo zdecydowanie lepiej. Co prawda jak wchodza moi rodzice to za kazdym razem strzela usmiechy, a tam jest chlodna obojetnosc, no ale przynajmniej placzu nie ma albo inaczej dzis nie bylo
A Zoska jak??
-
Hello Niecierpliwa u nas byl standar placz u babci na rekach a u dziadka odpychanie i placz usmialam sie bo mlody uspokoil sie u mnie nosiłam go na tygryska a on ulal slina z obiadkiem na co tesciowa ze ooo juz wiemy czemu tak plakal u nas na rekach brzuszek go męczył usmiechnelam sie tylko pod nosem to nic ze potem tez plakal ale to szczegół
My pospalismy do 7 z przerwa o 5 na butle mlody na puzzlach matka kawe pije jutro druga rehabilitacja
Zetka lubi tę wiadomość
-
Bryy,
Ja się witam, noc ciężka z cycem w buzi
a ja mam jakąś fazę że kładę się spać po 1 w nocy, coś mi się przestawiło.
Z dobrych info to w końcu zobaczyłam wagę zaczynającą się na 6
69,5 czyli 6kg od 3 króli. Ja nie wiem jak to jest bo ostatnio zjadłam i pierogi i słodycze podjadam albo mi do przodu idzie albo spada raptownie w dół. Muszę zapytać się koleżanki dietetyczki.
Paula_071, AgaSad, Weridiana, jesslin87, zabka11, Maniuś, Amberla lubią tę wiadomość
-
Super Magda oby tak dalej ja mam 3 na plusie ale jestem przed okresem wiec zobacze po ale i tak juz sie wzielam za siebie marze o 64 kg czyli musze jakies kilka kilo zrzucic a dokladnie mininum 7 hehehe mlody od 10 min steka na kupe i bidulek sie meczy
-
Mój płacze na widok teścia.. do babci już się przekonał ale na teścia nawet nie chciał spojrzeć.. dopiero po ok godzinie się oswaja.. a wogóle to coraz mniej wyobrażam sobie zostawienie go z teściową za te pół roku:( od kwietnia ma przyjeżdżać do nas 2 razy w tyg żeby brać małego na spacer i trochę z nim pobyć..
Wsunęłam właśnie owsiankę, młody na macie już trze oczka ale o nie.. muszę go przemęczyć bo ostatnio usypianie trwa 40 minut albo i dłużej.. wczoraj wogóle nie poszedł wieczorem na drzemkę więc nie spał od 15 do 20 co rzadko mu się zdarza.. oczywiście wcale nie przełożyło się to na jakość nocki, budził się tak samo jak zwykle a o 6.45 pobudka..

-
Witamy:)
U nas nocka po prostu cudowna, jak połozyłam go spac to obudził sie dopiero o 8,30, przszedł obudzic mnie mąz i z pytaniem " czy my sobie tak codziennie spimy" haha juz zazdrości, a to przeciez rózne są poranki:)
Bleee pada, ze spaceru dupa ale pojedziemy w odwiedziny do pradziadków:)
Magda gratulacje z wagą
Ja musze sie zawziąć bo przy męzu to on by mnie zaraz upasł
-
To moj synus bedzie zostawal z moja mama, ale dla odmiany ten ja uwielbia. Babcia robi z siebie malpe jak nikt inny i wciaz przy niej sie smieje. Gorsza sprawa, ze przy niej jest strasznie pobudzony, nawet jak ledwo patrzy na oczy, to nie da sie go ululac, chyba, ze babcia zniknie z pola widzenia na dluzej. Haha bede wracac z pracy, a dziecko bedzie mi usypiac na stojaco
-
Paula ja co prawda nie znalazlam tych kaszek holle, ale podawalam mu bezcukrowe - kleik ryzowy i te kaszki bezmleczne porcja zboz. Tyle, ze ja robie mu na moim mleku i bardzo ladnie zajada.przypuszczam, ze na wodzie mogloby nie smakowac, w koncu to takie miaukie i nijakie. Moze rzeczywiscie dodanie owocow poskutkuje, choc ja pewnie dodalabym w takiej sytuacji kaszke do owocow.
Paula_071 lubi tę wiadomość
-
zreszta po wizycie u tesciow jestem zawsze bardziej zmeczona niz gdybym caly dzien w domu z dzieckiem siedziala - u nich na rekach czesto marudzi , potem placze a na koncu wyje , wiec co jakis czas musze ja zabierac i uspokajac.
Wlasciwie wizyty u tesciow Zoska spedza u mnie na rekach ....wiec jestem zla , zmeczona - dziecko tez.
u mojej matki jest w swoim zywiole , widac ze dobrze sie czuje w jej towarzystwie , jest radosna , strzela usmiechu i gaworzy. A i ja u mojej mamy mam wolne , mama zajmuje sie mala - a ja pije kawe albo ide sie polozyc . U niej odpoczywam.
Weridiana, zabka11, Amberla lubią tę wiadomość

-
ile ja bym dała żeby Patryk na teściów histerią reagował
no ale jak jest najedzony i wyspany to do każdego pójdzie
AgaSad, Pulpecja, zabka11, Amberla lubią tę wiadomość
-
Hej kochane, u nas święto - Córcia spała do 8, nie wiem gdzie to zapisać! Paula, dobra ta Twoja koleżanka
A tak w ogóle kiedy zamierzacie zacząć podawać dodatkowe posiłki poza obiadkiem? Mam właśnie na myśli takie normalne kanapeczki zamiast śniadania? Bo spotykam się z bardzo różnymi opiniami na ten temat, moha dr twierdzi, że tak 10 msc to już właśnie dziecko powinno jeść śniadanie "dorosłe", obiad z 2 dań i kaszke na kolacje a w międzyczasie cycka. Ja z kolei czytałam, że do roku jednak cycus powinien być podstawą. U nas jest zupka, deserek i kaszka mleczna na kolacje. Czy Wy planujecie w najbliższym czasie coś więcej wprowadzac?
AgaSad, magda sz lubią tę wiadomość
Ewa123