X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata, Apaczka może Wam się przyda dzwoniłam po basenach i tak
    Kasprzaka- 32 stopni woda 90 cm
    Potocka- 33 stopnie woda 90cm
    Warszawianka- 28 stopni - ten basen rekreacyjny duży, małe oczko 60 cm- 32stopnie
    no i Prime 32 stopnie i tam jest chyba 140 cm

i cały tydzien takie same temp.
    We wtorek idziemy na Kasprzaka po pracy męża :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2016, 12:19

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata wrote:
    Zetka szalejecie! Bardzo fajne pomysły na trasę wakacyjną, uwielbiam takie klimaty!
    My w tamtym roku trochę skromniej, ale byliśmy właśnie we Włoszech autem, wyjeżdżaliśmy o 18.00 z Warszawy, około 1 w nocy byliśmy w Wiedniu, tam nocleg, później spacer po Wiedniu i obiad, plus obowiązkowo kawka. O 17.00 wyjechaliśmy z Wiednia i o 23.00 byliśmy nad Jeziorem Garda - tam też nocleg i kolejny dzień byczyliśmy się nad jeziorem a po południu wyruszyliśmy dalej - dokładnie do Toskanii, byliśmy w Certaldo - niedaleko San Gimignano - tam tydzień urzedowaliśmy w agroturystyce- w międzyczasie wypad do Sieny i Florencji i okoliczne toskańskie miasteczka plus Dolina Val D'Orcia, Chianti itp. Po tygodniu pojechaliśmy nad morze - dokładnie do Pietrasanty - stamtąd jeżdziliśmy do Pizy, do Cinque Terre i po okolicy. Po tygodniu powrót z postojem na dwa dni w Wenecji. I z Wenecji to już bez noclegu jechaliśmy do Polski. Super było ! :-)

Edit: dwa lata temu! W tamtym roku kiblowałam w domu z brzuchem!

Oj czadowo. Ja właśnie trochę żałuję że nie tam pojedziemy, ale my te Alpy bardziej pod Jaska bo tam mnóstwo atrakcji dla dzieci. A gdzie nad jeziorem Garda mieliście nocleg, pamiętasz może? I w ogóle możesz coś polecić w tamtych okolicach właśnie do oglądania?

My mieliśmy super wycieczkę jak zrobiliśmy objazdowke po Fr, Hiszp i do Monako. Całe Lazurowe, Nicea, Cannes, ST Tropem, Prowansja i Route de vins w Alzacji. Tam bym mogła mieszkać.

Weridiana lubi tę wiadomość

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie Pulpecja. Ja też miałam doła, a teraz jest lepiej. Do it :)

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiek przyciąl sobie to miejsce między usteczkami a górnym dziaslem. Buuuu. Tak krew leciała. Bidulka zasnął na mnie.
    Kończymy dziś 7 mcy, ale ten czas leci. Nawet nie mam jak foto zrobić.
    O 17 idziemy na wizytę na dzieci zdrowe.

lys, Migotkaa, Weridiana, Paula_071, jesslin87, witaminkab, zabka11, Amberla lubią tę wiadomość

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetka wow:) super trasa, chyba pkaż emojemu męzowi bo on dalej sie cyka żeby pojechac z małym nad morze bo mówi ze za mały:)

magda sz, Zetka, jesslin87, Amberla lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bylysmy na rehabilitacji, ale o zadnych cwiczeniach mowy nie bylo, Julka odprawila taka histerie od razu po przekroczeniu progu sali. Przez 30 minut nie bylo sposobu aby ja uspokoic. W srode mamy cwiczenia z wlasciwa fizjo, bo to byla kierowniczka, ktora ocenia dziecko na 1 spotkaniu, wiec chybj Julka dostala pale z wykrzyknikiem. Po zajeciach nawet kobieta z rejestracji wyleciala pomoc mi ja uspokajac, zebym mogla sie ubrac. Jak tylko opuscilysmy osrodek zasnela i wstala w wybitnym nastroju. Jedyne co mi zdazyla pokazac to jak ja ubierac - mam to robic na siedzaco, balansowac posladkami, zeby cialo pracowalo. Jej zdaniem nie jest zle, a na siedzenie ma czas, jedyne co to ze blokuje sie jak ma byc obrocona na prawy bok. Oby w srode bylo lepiej.

Zetka super plany wakacyjne, moj maz cos przebakuje o wyjezdzie na Wegry, ale poki co nic nie planujemy.

Agaata lubi tę wiadomość

• Griszanka Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie w rodzinie chyba zas bedzie sierpniowe dzieciatko. Cos niechcacy podslyszslam, ale pewnosci nie mam. W kazdym razie moj maly bylby wujkiem ;)

magda sz, Weridiana, Paula_071, Zetka, jesslin87, zabka11, Maniuś, Amberla lubią tę wiadomość

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa przepraszam Cię ale się śmieje z Julki, rośnie Wam panna z charakterem, nie ma co!

niecierpliwa, Paula_071, Zetka, jesslin87, zabka11, Amberla lubią tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mi szczena odbila sie od podlogi, bo nigdzie na zadnej wizycie tak sie nie zachowala, a jeszcze szlam w ulewie, bez parasolki, mialam plaszcz dzianinowy, wiec juz mialam nerwa, ale przeciez cwiczenia wazna sprawa wiec dylalam!

Agata no niestety charakterek ma po mamusi, no coz lekko nie bedzie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2016, 14:30

Weridiana, Agaata, Pulpecja, Paula_071, jesslin87, zabka11, Amberla lubią tę wiadomość

• Agaata Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tiaa, ćwiczenia są bardzo ważne dla mamusi, a Julka ma inne priorytety :-P

niecierpliwa, lys, jesslin87, zabka11, Amberla lubią tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetka z planami wakacyjnymi to rzeczywiście trzeba patrzeć nie to co nam się podoba ale dzieciom ;-) ja uwielbiam odosobnione miejsca powiedzmy bezludne ale z małą nie da rady zaraz się nudzila , mówię tu o laurze. Fajna była wycieczka dwa lata temu, Paryż i lazurowe wybrzeże, Laura starsza. Teraz nawet nie myślę o dalekich podróżach bo to dla mnie męczące no chyba ze samolot ;-)

Dodatkowo finansowo tez będzie ciężej bo koniec macierzyńskiego :-(
    Muszę po lecie bardziej ambitnie podejść do sprawy i zacząć pracować jako nauczyciel a nie asystent. Żabka zainspirowalas mnie ;-)

Pulpecja będzie dobrze nie ty jedna masz doła, czasem myślę spakować się i wyjechać do pl tam bym miała babcię do pomocy ale nic więcej , a najchętniej to bym się z Europy wyprowadziła może jak Ofka . Chyba jednak wolałabym kraje rozwijające się jak kanada itp

Pulpecja, zabka11 lubią tę wiadomość

1usasg185gkausx0.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Młoda ma kolejną drzemkę -już trzecią. Czy to dziecko nie mogłoby się raz porządnie wyspać?
    Zrobiłam jej jedzonko z cielęcinki, batata, pora, zwykłego ziemniaka i cukinii. Chyba smakowało. Może nie zjadła nie wiadomo ile, ale jadła. Czy wasze dzieci też niezależnie od tego co i ile zjedzą potrzebują jeszcze piersi od razu po tym? Nie chodzi raczej o picie, bo daję jej wodę z doidy, ale jak już się naje i napije to odwraca głowę, ale domaga się piersi.
    Zrobiłyśmy w końcu z Tosią przegląd jej ubrań; jak to dziecko rośnie! część oczywiście za mala, a część oddaje, bo jej się nie podoba :-/ na zakupy już tylko z nią, bo nigdy nie wiadomo co jej będzie odpowiadać.

Weridiana, zabka11 lubią tę wiadomość

201508091565.png
  • ekropka Ekspertka

Wysłany: 7 marca 2016, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny:)

mam pytanie za 100 punktów: czy Wasze dzieciaczki przy wychodzeniu ząbków robiły kupkę ze śluzem? Lidka dziś już 3 kupy puściła w pieluchę, no i ta ostatnia ze śluzem.. a jeszcze tydzień temu męczyłyśmy się z zaparciami. w diecie w sumie nic nowego oprócz kawałeczka kaszy manny. oby to nie przez gluten... dziewczyny poradźcie :)

myblrs2.png
    zljss1v.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tomek z checia zjadl manne. Matka kupuje Holle za 15 zl a dziecko woli zwykla kasze za 3zl.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2016, 17:15

Pulpecja, Zetka, lys, jesslin87, Weridiana, zabka11, Amberla lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój nie robił że ślubem, ale chyba Natalka Apaczki tak.

Pulpecja, ja cyca daje około pół godz po posiłku albo godz. Ale tak się zastanawiam jak to dziecko się domaga, po czym poznajesz, bo mojego to w zasadzie sama dostawiam. Jak dam od razu to też oczywiście nie odmowi :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2016, 15:58

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetka wrote:
    Mój nie robił że ślubem, ale chyba Natalka Apaczki tak.

Pulpecja, ja cyca daje około pół godz po posiłku albo godz. Ale tak się zastanawiam jak to dziecko się domaga, po czym poznajesz, bo mojego to w zasadzie sama dostawiam. Jak dam od razu to też oczywiście nie odmowi :)
    Szuka jak ją na ręce biorę, a jak ja odłożę np. na matę to marudzi tak jak do jedzenia. Po takim obiadku nie je wprawdzie dużo, ale coś tam ciągnie. Nie chcę jej tego zabierać, ale z drugiej strony, żeby jej to w nawyk nie weszło :-/ bo wtedy będzie dupa z zostawieniem jej chociażby z tatusiem, bo po każdym jedzeniu będzie tez chciała cycka.

Zetka lubi tę wiadomość

201508091565.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ekropka wrote:

mam pytanie za 100 punktów: czy Wasze dzieciaczki przy wychodzeniu ząbków robiły kupkę ze śluzem? Lidka dziś już 3 kupy puściła w pieluchę, no i ta ostatnia ze śluzem.. a jeszcze tydzień temu męczyłyśmy się z zaparciami. w diecie w sumie nic nowego oprócz kawałeczka kaszy manny. oby to nie przez gluten... dziewczyny poradźcie :)
    Z tego, co pamiętam, któraś z dziewczyn pisała, że lekarz samym śluzem w kupie kazał się nie przejmować.

201508091565.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój robił ze sluzem

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ekropka wrote:

U nas jest wicej kupek, są śluzowate i mają kwaśny zapach. Przed zębami robiła kupkę raz na kilka dni a teraz kilka razy dziennie.

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój też chce cyca.. a dziś to nie wytrzymał aż zrobię mu obiad i musiałam go nakarmić.. rano nie zdążyłam zrobić warzyw na parze więc wrzuciłam po spacerze a ten taki głodny że koniec.. ciekawe czy wogóle zje bo nie potrafię tego zblendować na gładką masę.mój to chyba nie nadaje się na blw bo musi mieć wszystko na krem..

1usawn15ju6q9qwm.png
‹‹ 3379 3380 3381 3382 3383 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ