X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotkaa wrote:

Kurna wysłąłam męza do biedry po pieluchy to mowi ze wszystko wykupione, a promocja od dzis

Ja kupowałam koło 13 i u mnie było sporo. Ale z tego co wiem oni w tygodniu mają kolejne dostawy i uzupełniają asortyment.
    Poszłam do Biedry z wózkiem, myślałam, że wrzucę karton na spód jak ostatnio. Tylko ostatnio byłam z gondolą, która była wyżej niż spacerówka. I ten karton nie chciał teraz wejść. Musiałam wyciągnąć pampersy z kartonu i wrzucić do koszyka, bo inaczej chyba w zębach musiałabym go tachać;)

Migotkaa, Zetka, zabka11, Amberla lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Martucha86 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ekropka wrote:
    cześć dziewczyny:)

mam pytanie za 100 punktów: czy Wasze dzieciaczki przy wychodzeniu ząbków robiły kupkę ze śluzem? Lidka dziś już 3 kupy puściła w pieluchę, no i ta ostatnia ze śluzem.. a jeszcze tydzień temu męczyłyśmy się z zaparciami. w diecie w sumie nic nowego oprócz kawałeczka kaszy manny. oby to nie przez gluten... dziewczyny poradźcie :)
    Staś robił brzydkie śluzowe kupy. Po wybiciu się jedynek wszystko wróciło do normy :)

5fo2vs9.png
  • jesslin87 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja rano kupilam 2 opakowania a jak dostane moja wypłatę to może kupie jeszcze jedno. Potem mam jeszcze opakowanie 5 bo dostalam i i 2 opakowania pantsow 4. Ale jak będzie siadał to chce kupić nocnik i uczyć go zyc bez pampkow tym bardziej że jak robi kupe to mówi eee eee bo tak od małego go nauczylam więc może się uda.

74diqps6a69lyc94.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobiłam pół Skalpela... z ledwością... kurcze, wstyd się przyznać, ale nigdy nie byłam w gorszej formie! Wiosna idzie, czas się trochę ogarnąć.

Magda, Ty kupowałaś ostatnio te elastyczne spodnie w H&M? Dzisiaj sobie wrzuciłam do koszyka dwie pary, przymierzyłam w domu i są trochę za małe, one się rozciągają, czy zostają takie same cały czas? Bo są minimalnie za małe i nie wiem czy wymieniać, czy dać spokój?

Weridiana, Zetka lubią tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc mamuski

jakos dzis szybko minał mi dzien, nie zdązyłam od rana zajrzec na belly.
    wczoraj bylam z mezem w kinie wieczorem, wrocilismy po 23...na szczescie mala obudzila sie o 6 na mleko i potem spalysmy jeszcze do 9 :-)
    potem codzienna krzątanina, nauka z Julcią, kurs na tańce, szybkie zakupy z Klarą i dzień minął.
    dzis ćwiczyłam po raz drugi PX90 na brzuch - ale hardcore! - postaram sie zgodnie z ideą ćiwczyc co drugi dzien plus oprócz tego robie codziennie kilka ćw z mel b. nieskromnie musze przyznac ze widac juz pewne efekty - bardziej płaski brzuch, zmniejszony cellulit :-) to mnie motywuje do dalszego dzialania i dietki :-)

Migotka - zaraz wrzucam udka do marynaty Twojej musztardowej - będzie obiad na jutro ;-)

lecę poczytac co u was slychac :-)

Weridiana, Migotkaa lubią tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też zrobiłam obiad na jutro, mąż się właśnie ze mnie nabija, że "ugotowałam obiad" - makaron z pesto :-P Ale co mam zrobić, jak uwielbiam ten zestaw. Makaron świeży z Lidla i pesto - właśnie znalazłam dobre pesto z niezłym składem - marka Carrefour.

magda sz, zabka11 lubią tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeju oczywiście mój mały aferował się do końca, kąpiel w ryku, zasnął ale po 10 min obudził się z płaczem i tak co chwilę, albo jakiś skok rozwojowy albo te ząbki bo już od kilku dni tak mamy.. do tego śpi i coś przeżywa przez sen, chlipie w łóżeczku i co chwilę włącza się niania - zawsze boję się o niego jak tak śpi, nie wiem dlaczego tak się dzieje:( taki biedny jest wtedy, malutki no..
    Zrobiłam Chodakowską i zdycham.. ja też mam koszmarną kondycję:(

1usawn15ju6q9qwm.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaSad wrote:
    jeju oczywiście mój mały aferował się do końca, kąpiel w ryku, zasnął ale po 10 min obudził się z płaczem i tak co chwilę, albo jakiś skok rozwojowy albo te ząbki bo już od kilku dni tak mamy.. do tego śpi i coś przeżywa przez sen, chlipie w łóżeczku i co chwilę włącza się niania - zawsze boję się o niego jak tak śpi, nie wiem dlaczego tak się dzieje:( taki biedny jest wtedy, malutki no..
    Zrobiłam Chodakowską i zdycham.. ja też mam koszmarną kondycję:(

Aga, Ty zrobiłaś Chodakowską, a ja zrobiłam pół Chodakowskiej i przerwałam, bo inaczej jutro nie dam rady raczkować za Hubertem :-P Więc Ty mi tu o kiepskiej kondycji nie opowiadaj :-D :-P

AgaSad, Zetka lubią tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • jesslin87 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agasad znam to jak mój tak poplakuje to najchętniej wzielabym go na ręce i tulila całą noc. Byleby czuł się bezpiecznie i nie przeżywał tak niczego... :(

AgaSad lubi tę wiadomość

74diqps6a69lyc94.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata wrote:
    Aga, Ty zrobiłaś Chodakowską, a ja zrobiłam pół Chodakowskiej i przerwałam, bo inaczej jutro nie dam rady raczkować za Hubertem :-P Więc Ty mi tu o kiepskiej kondycji nie opowiadaj :-D :-P
    Jeszcze trochę raczkowania z Hubertem i Chodakowska nie będzie ci potrzebna :-)

Agaata, Migotkaa, Weridiana, Zetka, jesslin87, Paula_071, zabka11, Maniuś, Amberla lubią tę wiadomość

201508091565.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jesslin87 wrote:
    Agasad znam to jak mój tak poplakuje to najchętniej wzielabym go na ręce i tulila całą noc. Byleby czuł się bezpiecznie i nie przeżywał tak niczego... :(
    Ja mam to samo, jak kwikal przy zabkAchto odrazu ldowal u mamusi w lozku

Weridiana, jesslin87 lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podawałyście już dzieciakom szpinak? Ja dzisiaj dałam szpinak z ziemniaczkami Holle ze słoiczka i dodałam cukinię swoją - początkowo dramat - bardzo się krzywił, później trochę marudził, ale nawet zjadł. Ciekawa jestem, czy się przekona do tego smaku i będzie jadł tak chętnie jak delikatne jarzynki :-)

Weridiana lubi tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moj krolik zjadl tylko polowe porcji kaszki na noc, zrobilam mu mleko ale nie chcial, zobaczymy czy mu wystarczy do rana..

Zabka zycze smacznego w takim razie:)

Kurde martwie sie tymi paznokietkami Szymcia,mam nadzieje ze to mu minie, maz mi dzis powiedzial ze to moze od skarpetek bo my zakladam takie strasznie dopasowane, glupia jaaaa

Rano mam nie wstawac bo moje chlopaku maja mu zrobic sniadanko do lozka hih :)

Weridiana, zabka11, Maniuś, Amberla lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata nie podawalam ale kupie ten kostkowany mrozony i bede wrzucac do zupy

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 23:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata Twój Hubert to jak 1,5 Chodakowskiej więc i tak mi brakuje do Ciebie..
    No biedny ten mój malec, w sumie uświadomiłam sobie że od piątku mieliśmy codziennie gości, w pt moja przyjaciółka pół dnia, w sb teściowie, w niedzielę kuzynka a dziś wpadł mój brat - Patryk tak się go wystraszył że oczywiście był ryk.. chyba wszystko skumulowało się dzisiaj:( do tego ja mam jakiś nerwowy dzień i on chyba to czuje.. wkurza mnie że nie mam na nic czasu.. muszę iść do fryzjera, na jakieś zakupy skoczyć,, a już nie wspomnę o tym że dostałam od męża na gwiazdkę pakiet masaży do Tołpy - ważny do końca marca i tez kużwa nie mam kiedy iść!!!a codziennie o nich marzę:)
    pytam męża na kiedy mam się umawiać to jak zwykle ma jakiś sajgon w robocie ostatnio.. a i jeszcze dentysta mnie czeka.. wrr za dużo tego..

1usawn15ju6q9qwm.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 23:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pulpecja moja tez domagała się cycka za każdym razem , po prostu wyciagala rączki, przytulala się i szukała piersi z otwartą buźka :-) teraz tez to robi ale już nie tak intensywnie tzn nie musi być to tak od razu po jedzonku :-) zgadzam się z Griszanka ze to minie

Z karmieniem piersią jak sama wiesz zależy od dziecka jeden sam się odstawi a inny będzie walczył do końca ;-)

Pulpecja, AgaSad lubią tę wiadomość

1usasg185gkausx0.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 23:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jutro idę do dentysty... Półtora roku nie byłam, ciekawe jakie kwiatki wyjdą...

Weridiana, Migotkaa lubią tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 23:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weridiana wrote:
    Pulpecja moja tez domagała się cycka za każdym razem , po prostu wyciagala rączki, przytulala się i szukała piersi z otwartą buźka :-) teraz tez to robi ale już nie tak intensywnie tzn nie musi być to tak od razu po jedzonku :-) zgadzam się z Griszanka ze to minie

Z karmieniem piersią jak sama wiesz zależy od dziecka jeden sam się odstawi a inny będzie walczył do końca ;-)
    ona chyba z tych walczących...

idę spać, bo codziennie sobie obiecuję, że położę się wcześniej, a potem siedzę nie wiadomo do której. Głupia ja. Dobranoc.

Weridiana lubi tę wiadomość

201508091565.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 23:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz czekam na starszą, pojechała ze szkoły na przedstawienie do teatru wieczorową porą :-) będzie przed północą, już dzwoniła ze niesamowite War Horse czytała książkę, widziała film a teraz sztuka no sama jestem ciekawa relacji :-)

Pulpecja lubi tę wiadomość

1usasg185gkausx0.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 06:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziec poszedl spac o 20.30, o 4 budze sie ide do niej zobaczyc, ladnie spi to se mysle jeszcze na chwilke sie poloze, bo ok 5 najpozniej butelka. Maz wstal o 6 przeniosl mi ja do lozka i tez sie nie zbudzila. Dzien Kobiet czy co? :D

Pulpecja, 0na88, Weridiana, mamasia, Paula_071, Zetka, zabka11, Maniuś, Amberla lubią tę wiadomość

‹‹ 3381 3382 3383 3384 3385 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ