SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Pulpecja jak by się dało to nie kliknęłabym lubie tylko uwielbiam ! za post wyzej:)
Dokłądnie każde dziecko ma swój czas, Ona dla pewności idz i skonsultuj, ja tak poszłam jak miał pół roczku bo martwiło mnie że się nie obraca, to mi lekarka powiedziała że często rodzice czytają te wytyczne i pózniej by chciały żeby dziecko ksiązkowo siadało, wstawało, chodziło, a każde dziecko jest inne:)
Nie kazde dziecko będzie tak samo ruchliwe jak inne co nie oznacza że cos jest nie w porzadku:)
My mamy dwójkę dzieci w wieku 9 i 11 lat w rodzinie, moi najblizsi siostrzency i wlasnie pomiedzy nimi była taka ogromna róznica, jeden raczkował jak miał 8 miesiecy i chodził jak miał 9, ( jego młodsza siostra zdecydowanie będzie taka sama) ten młodszy był taki jak mój Szymko, grzeczny, nie ruchliwy, jak go połozyli tak leżał, usiadł tez dosyc pózno, ale zaczał raczkowac włąśnie z dupki jak juz potrafił samodzielnie siedziec, chodził przed roczkiem:)Amberla lubi tę wiadomość
-
Agaata spoko przeciez nie napisalam ze ćwiczy z nim zeby robil cos szybciej po prostu myslalm ze skoro tak fajnie mu idzie to nie widzi potrzeby dalszej stymulacji no ale fakt takie ogólnorozwojowe cwiczenia sa dobra sprawa nawet jako forma zabawy i spedzania czasu
No i wzamcniaja te nasze gumowe dzieciaczkiWiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2016, 12:08
Agaata lubi tę wiadomość
-
A odnośnie umiejętności dzieci to nie macie się czym stresować, że np wasze dzieci nie siadają itp mnie z tych obsesji wyleczył neurolog u którego byliśmy skontrolować asymetrię. Nie wiem jakie macie książeczki zdrowia ja mam np z dady i tam jest karta rozwoju psychoruchowego dziecka. Mi neurolog powiedział, żeby na koniec miesiąca usiąść i zaznaczyć w niej co moje dziecko potrafi, jeżeli nie opanował jakiejś umiejętności to dajemy mu jeszcze miesiąc natomiast jeżeli po tym miesiącu nadal nie zrobił postępu to dopiero wtedy idziemy na konsultację ale nie oznacza to, że dzieje się coś bardzo niedobrego bo musimy pamiętać że każde dziecko rozwija się indywidualnie.
A i powiedział że bardzo ważne jest aby od momentu kiedy dziecko zacznie raczkować postarać się go pilnować aby w przeciągu 6 tygodni nie zaczęło wstawać. Dzięki temu będzie miało zdecydowanie lepszą koordynację ruchową.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2016, 12:31
-
U nas noc wzgledna, Tomek obudzil sie o 6, chyba specjalnie by byc pierwszym, ktory zlozy mamusi zyczenia;) chwile pozniej wstal maz i pojechal na lotnisko. Wraca w sobote, do tego czasu jestem sama z Tomkiem. Zazdroszcze Ci Magda, ze do Ciebie przyjeżdża mama, moja jest teraz w sanatorium. W sobote idziemy na slub i obiad do mojego kuzyna, mam nadzieje, ze nie bede wygladac jak zombi;)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2016, 12:33
Agaata lubi tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
aaa wogóle to zapomniałam sie pochwalić, dzisiaj mąz przywitał mnie śniadaniem super extra razem z róża:) było mi bardzo miło bo na palcach u jednej reki moge policzyc kiedy to on przygototwał śniadanie, wszystko pieknie poukładane, moje ulubione bułki, postarał się
zjedlismy w trójkę w kuchni, no Szymonek patrzył hehe:)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2016, 12:40
AgaSad, niecierpliwa, Weridiana, jesslin87, mamasia, Paula_071, magda sz, Agaata, zabka11, Maniuś, sylwucha89, Amberla lubią tę wiadomość
-
Agaata wrote:Migotka, odebrałam endo, w domu przymierze, wyglądają zabójczo pięknie! Ja na spacerze, w Warszawie dzisiaj zimno o nieprzyjemnie, zazdroszczę pogody w Gda.
Agaata jak grube są te spodnie? wygodne na takie codzienne harce po domu?
We Wro leje, kisimy się w domu.. -
AgaSad wrote:Agaata jak grube są te spodnie? wygodne na takie codzienne harce po domu?
We Wro leje, kisimy się w domu..
Nie są zbyt grube, bardzo elastyczne, właśnie przymierzyłam i są tylko trochę za szerokie w pasie, wyglądają przepięknie i się teraz zastanawiam, czy jeszcze innego koloru nie dokupić -
Mnie dzis moje dziecko rozpieszcza, najpierw cudna noc, potem 1,5h spacer gdzie godzinke spala, a reszte pieknie obserwowala swiat az wesze podstep, ale piekny dzionek
witaminkab, Weridiana, mamasia, Paula_071, zabka11, lys, 0na88, Maniuś, sylwucha89, Amberla lubią tę wiadomość