X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lys, bardzo się cieszę, że sytuacja już jest stabilna, że Lily czuje się lepiej i dzięki temu i Lily i Wy macie łatwiej :-) Oby tak dalej! :-)

lys lubi tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata wrote:
    No widzisz, od razu lepiej! Mam nadzieję, że będzie fajnie! :-)
    Ja też mam nadzieję :-) myślałam o wypadzie na kilka dni do Paryża i Disneylandu, ale jednak trochę za drogo by nas to wyniosło, a dla Miśki to i tak niewielka frajda. Postawiłam więc na mój ukochany Bałtyk :-) w lecie też chyba dwa tygodnie ad morzem spędzimy.

Lys, widzisz, będzie coraz lepiej. Moja też mnie wkurza z tym jedzeniem, też najchętniej chciałaby być non stop zabawiana, ale właśnie to jest takie normalne :-) wystarczy, ze zrobi coś fajnego, uśmiechnie się i już mi nerwy przechodzą. Dobrze, ze się u was robi coraz lepiej, cieszę się.

lys, Paula_071 lubią tę wiadomość

201508091565.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pulpecja w Łebie byliśmy w takim parku Jurassic czy jakoś tak z dinozaurami i kinem 4d warto polecam zwłaszcza dla dzieci :-)

Migotkaa ja używam Toujours (Lidl) 3 od 6-9kg. Emma waży 8,5 ale te pieluchy są dość duże.

Pulpecja lubi tę wiadomość

1usasg185gkausx0.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lys wreszcie! Niezmiernie sie ciesze :)

lys lubi tę wiadomość

• Agaata Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pulpecja wrote:
    Ja też mam nadzieję :-) myślałam o wypadzie na kilka dni do Paryża i Disneylandu, ale jednak trochę za drogo by nas to wyniosło, a dla Miśki to i tak niewielka frajda. Postawiłam więc na mój ukochany Bałtyk :-) w lecie też chyba dwa tygodnie ad morzem spędzimy.

Lys, widzisz, będzie coraz lepiej. Moja też mnie wkurza z tym jedzeniem, też najchętniej chciałaby być non stop zabawiana, ale właśnie to jest takie normalne :-) wystarczy, ze zrobi coś fajnego, uśmiechnie się i już mi nerwy przechodzą. Dobrze, ze się u was robi coraz lepiej, cieszę się.

Paryż faktycznie dość drogo wychodzi, poza tym z takim malutkim dzieckiem jak Misia to mogłóoby to być męczące bardzo. Łeba super, ja akurat lubię Łebę :-) My za miesiąc jedziemy nad morze, ciekawe czy będziemy mieć jako taką pogodę.

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nawiązując do Łeby to mój mąż kupił mi tam ładny pierścionek na 13 rocznicę :-) mam więc sentyment do tej miejscowości ;-)

zabka11, Pulpecja, jesslin87, Paula_071, Zetka, mamasia, sylwucha89, Maniuś, Amberla lubią tę wiadomość

1usasg185gkausx0.png
  • jesslin87 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My lecimy w lipcu do siostry do Niemczech i chciałam zaliczyć heide park. W sumie Maks będzie już miał 10 miesięcy. Wózek bierzemy że sobą a mąż nie jest pasjonatem kolejek. Tylko co on by tam jadł. Nie wiem pewnie się okaże z czasem jak to będzie. Tam w Niemczech dawaja do gazet rabaty na heide park jak dobrze pamiętam to kiedyś było 2 w cenie 1 także moglibyśmy pojechac. Ja bym bardzo chciała :)

Weridiana lubi tę wiadomość

74diqps6a69lyc94.png
  • jesslin87 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lys super że w końcu jest u was lepiej :) może jej naprawdę brakowało ojca? Może czuła że powinien być ktoś jeszcze oprócz mamy.

lys lubi tę wiadomość

74diqps6a69lyc94.png
  • jesslin87 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj miałam taki dzień że mam dosyć. Jeczal i był marudny cały dzień. Zęby na 100% bo po posmarowaniu dziaselek widać było poprawe. Ostatnio jak urzadzal takie cyrki to trwały dwa dni i po nich był ząb. Także jeszcze jutro i może w końcu wyjdzie kolejny ząb.

Ofka chyba kupie te bransoletki z bursztynow bo mnie zęby wykoncza :(

74diqps6a69lyc94.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czyje dzieciaczki nie mają jeszcze zębów?

Hubert póki co zero zębów na wierzchu ;-) I w sumie jeszcze bym chciała żeby chociaż z miesiąc te zęby poczekały, będzie mniej czasu na gryzienie mnie ;-)

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jesslin87 wrote:
    Lys super że w końcu jest u was lepiej :) może jej naprawdę brakowało ojca? Może czuła że powinien być ktoś jeszcze oprócz mamy.

Nie nie, to nie to :) pierwsze 2 miesiące mąż był w domu (na szczęście bo bym się chyba zapłakała z rozpaczy). To było stricte zdrowotne.
    Jednak trzeba przyznać, że mała najlepiej czuje się w zestawie "mama, tata i ja". Oczywiście jak tylko widzi tatę to wyciąga łapki i mąż musi ją wziąć na ręce bo inaczej z miejsca ryk. A jak już jest u tatusia to zadowolona łypie na mnie okiem z triumfalnym uśmiechem "patrz mamo".

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2016, 22:28

Weridiana, jesslin87, magda sz, aaaaga, Paula_071, mamasia, Martucha86, sylwucha89, Maniuś, Amberla lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata wrote:

Hubert póki co zero zębów na wierzchu ;-) I w sumie jeszcze bym chciała żeby chociaż z miesiąc te zęby poczekały, będzie mniej czasu na gryzienie mnie ;-)
    Życzę Wam jeszcze wielu bezzębnych karmień. U nas ząbek to zuo, mimo, że malusi to ostry. Natalka teraz zjadła ładnie pierś, kto wie o co jej chodzi ;-) a z butli super pije i chyba jej się podoba :-)

Lys super!pamiętam jak kilka mcy temu czekałyśmy aż to napiszesz :-D Today is The Day :-D

lys, Agaata, Weridiana, jesslin87, Paula_071, Zetka, sylwucha89, Maniuś, Amberla lubią tę wiadomość

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • Katarka Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U Nas nie ma zabkow jeszcze.

Agata wczesniej napisalas, ze Hubert jest jeszcze troche odgieciowy. Co to znaczy?

lb17w98.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilunia też bezzębna :) i Julka Niecierpliwej i chyba Laura Katarki.

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Katarka Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    Lilunia też bezzębna :) i Julka Niecierpliwej i chyba Laura Katarki.

Dokladnie :D

lys lubi tę wiadomość

lb17w98.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lys super że u Was lepiej, chyba wszystkie forumowe ciotki czekały na taką wiadomość:)

My też własnie zarezerwowaliśmy week majowy w Polanicy Zdr.. mam nadzieję że nie będzie śniegu:0

Jesslin heide park rewelka, byłam kilka lat temu i bardzo miło wspominam..

Weridiana, Pulpecja, lys, jesslin87, Paula_071, Amberla lubią tę wiadomość

1usawn15ju6q9qwm.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofka gdzie jestes?

Dziewczyny a jak wasze dzieci reaguja na zwierzaczki i vice versa?

1usasg185gkausx0.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata wrote:

my nie mamy zębów i nie widzę, żeby dziasełka były obrzmiałe czy opuchnięte...

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarka wrote:
    U Nas nie ma zabkow jeszcze.

Agata wczesniej napisalas, ze Hubert jest jeszcze troche odgieciowy. Co to znaczy?

Robił i czasami jeszcze robi mostki, odginał zbyt mocno głowę do tyłu leżąc na brzuchu, noszony w pionie odginał główkę, jak miał z 1,5 miesiaca to lezac na brzuszku odginal mocno glowe i przewracal sie na plecy . Dlatego poszlismy na rehabilitacje. Jakie inne objawy, skutki ma to odgiecie to nie wiem. Jeszcze czasem fizjo wspomina ze troche sie odgina ale juz mało.

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weridiana moja jest bardzo zainteresowana kotem, szuka go wzrokiem podekscytowana, jak ma okazje to próbuje złapać za sierść czy ogon. Kot też chce nawiązać z dzieckiem relację, ale jest przestraszony i zachowuje dystans. 2-3 razy zrobił małej "baranka", ale generalnie się jej boi i wystarczy, że mała krzyknie głośniej i kici ucieka w popłochu ;)

Weridiana, Zetka lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
‹‹ 3386 3387 3388 3389 3390 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ