X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lys Wszystkiego Najlepszego! Szczęścia, Zdrówka, Pomyślności i Spełnienia Marzeń!

lys lubi tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego najlepszego lys! Więcej takich wpisów jak wczoraj wieczorem - myślę, że wszystko czego Ci życzę w nim zawarłaś :)

U nas noc ok, po raz pierwszy od dosyć dawna. Natalia obudziła się o 22 i 2 i o dziwo zjadła cycek, o 4 pobudka - myslałam, że na cycek ale nie, butelka z mlekiem też nie. Dostała smoka, włączyłam szumisia i spałyśmy do 6.30! :) Teraz ma drzemkę a jak się obudzi lecimy na ostatnie przełożone szczepienie na pneumokoki i wzw b.

Mamy kp zębate dzieciaczki czy podczas kamienia czujecie na sutku zębiska? Ja czuję i mam z tego powodu trochę dyskomfort :/

lys lubi tę wiadomość

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata wrote:
    Zetka, jak Misio zaczął siadać, to długo się jeszcze przewracał? Hubert wczoraj cały dzień siadał, wyciągał nóżki przed siebie, ale jeszcze mocno jest pochylony do podłogi i się po 30 sekundach przewraca.

Wiesz co, dokładnie nie wiem, ale np. jak byliśmy na mazurach około 20 lutego, to siadał już ale bardzo niestabilnie. A teraz już siedzi stabilnie od około poltora-2tyg. Więc to gibanie to chyba max tydzień mogło być. Ale takie siadanie co był mocno pochylony to jeszcze przed tym z tydzień pewnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2016, 08:59

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Apaczka, ja czuję ale nie zawsze. Ale mój ma tylko dolne póki co

apaczka lubi tę wiadomość

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde mój już 3tydzien ma dość spory katar. 2tyg na fenistilu, jak odstawilam to się pogorszyło. W pn bylam u lekarza osluchowo ok, mam podawać dalej fenistil tylko 3x8kr a ja dawałam 2x5kr. No i podobno 3tyg można fenistil. Kurde, od czego to że tak długo? :( zwykle to katar do 2 tyg.

A poza tym to Misiek bardzo ładnie przybrał. Waży 8200,wzrostu niedużo bo 68,5cm. Wszystko ok. Pani dr powiedziała że skoro sam staje, to widocznie jego układ kostny i zmysł równowagi jest na to gotowy. Ważne żeby też raczkowal.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2016, 08:57

Paula_071, Migotkaa lubią tę wiadomość

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • jesslin87 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Apaczka na początku jak był pierwszy dolny taki kłujący to czulam a teraz już ssie tak jak zawsze że nie czuje zębów. Chyba dziecko samo musi ogarnąć że cos się pojawiło nowego i jak układać język. Zresztą jak jest taki kłujący to pewnie też boli go język od niego jak już się wybije cały to karmienie powinno wrócić do normy. Przynajmniej u nas tak było :)

apaczka lubi tę wiadomość

74diqps6a69lyc94.png
  • jesslin87 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lys wszystkiego najlepszego :) żeby każdy dzień był cudowny a lili uśmiechnięta :)

lys lubi tę wiadomość

74diqps6a69lyc94.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny!
    Magda na razie m jest z nami, ma propozycje rozpoczęcia pracy od przyszłego tygodnia, ale jeszcze nie zdecydował czy podejmie. Znów się do niego przyzwyczaiłam i będzie mi bardzo smutno, jak wyjedzie.

9f7jtv73juycdhvl.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lys najlepszego!!!!!

lys lubi tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spróbuje nadrobić weekend:-)

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetka wrote:
    Wiesz co, dokładnie nie wiem, ale np. jak byliśmy na mazurach około 20 lutego, to siadał już ale bardzo niestabilnie. A teraz już siedzi stabilnie od około poltora-2tyg. Więc to gibanie to chyba max tydzień mogło być. Ale takie siadanie co był mocno pochylony to jeszcze przed tym z tydzień pewnie.

A, czyli generalnie wszystko ok :-) Bo on właśnie tak siedzi - nie siedzi, z jednej strony jest na dupce, nóżki wyciąga przed siebie, ale się pochyla mocno i ledwo się trzyma ;-) I teraz już widzę, że obczaił co to znaczy siadać, ale siedzieć jeszcze nie ma siły.

Zetka, 0na88 lubią tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    Dzięki dziewczyny!
    Magda na razie m jest z nami, ma propozycje rozpoczęcia pracy od przyszłego tygodnia, ale jeszcze nie zdecydował czy podejmie. Znów się do niego przyzwyczaiłam i będzie mi bardzo smutno, jak wyjedzie.

Lys, a nie ma najmniejszej szansy na jakąś sensowną pracę w Polsce? Albo gdzieś w Europie? W Niemczech, Francji, Wlk Brytanii? To w sumie niedaleko i moglibyście co dwa tygodnie nawet się widzieć - on by przylatywał albo Wy do niego.

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata wrote:
    A, czyli generalnie wszystko ok :-) Bo on właśnie tak siedzi - nie siedzi, z jednej strony jest na dupce, nóżki wyciąga przed siebie, ale się pochyla mocno i ledwo się trzyma ;-) I teraz już widzę, że obczaił co to znaczy siadać, ale siedzieć jeszcze nie ma siły.

Za 2tyg będzie siedział jak stary :)

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lys - samych wspanialosci !

Do przychodni wczoraj sie dodzwonilam ( mamy miec przy okazji 3-dawke wzw) ale nie bylo miejsc na zdrowe dziecko , dzis przez tel uslyszlalam to samo- jutro meza wysylam do nich bo jednak do przychodni kawalek, to ja zarejestruje. Telefonicznie nigdy mi sie nie udalo... a jak pojdzie sie osobiscie to nagle cud i miejsce jest.

Obnizylam wczoraj lozeczko , i zle mi sie dziecko odklada no ale przy moim wzroscie siedzacego psa to co sie dziwic ;-)

lys, Migotkaa lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry dziewczynki :)
    U mnie nocka meczaca, ale tak jak u Migotki, nie przez dziecko, tylko przeze mnie. Noca dopada mnie taki okropnie duszacy suchy kaszel, a dzisiaj, to juz przeszlam sama siebie. Ponad godzina kaszlu prawie ciagiem, juz plakalam, zaden syrop mi nie pomagal, w koncu maz znalazl te kropelki sinecod, troche pomogly, ale dalej mnie dusilo. Troche oko przymknelam i zas od nowa kaszel. Najgorsze, zebudzilam dziecko i meza, nikt sie nie wyspal. Maly zjadl w sumie w nocy trzy razy cyca, ale dzisiaj pospalismy prawie do 9-tej. Wszystko mnie boli, mam wrazenie, ze czuje kazda czesc ukladu oddechowego. No i mam taka chrype, ze hej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2016, 10:06

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy w ostatni weekend marca przedstawiamy zegarki? Czyli na sniadanie Wielkanocne wstajemy godzine szybciej?

Tomek teraz spi 2h a ja nie mogę zasnąć. I ten deszcz...

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lys najlepszosci :)

lys lubi tę wiadomość

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata wrote:
    Lys, a nie ma najmniejszej szansy na jakąś sensowną pracę w Polsce? Albo gdzieś w Europie? W Niemczech, Francji, Wlk Brytanii? To w sumie niedaleko i moglibyście co dwa tygodnie nawet się widzieć - on by przylatywał albo Wy do niego.

Na chwilę obecną nie bardzo, a w PL to raczej nigdy.

9f7jtv73juycdhvl.png
  • maaadzik1207 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lys najlepszego;))

lys lubi tę wiadomość

Rośnij kinderku ❤❤❤
    16udgywlq3r6pkjj.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy sie

Nocka nienajlepsza, ale tez w dużej mierze jestem sama sobie winna bo kładę sie po 24,jak mała mnie budzi o 3 i potem wstaje do Julci przed 7 to jestem nemo.
    Dzis kisimy sie w domu,za oknem szaro buro i cos pada...
    Mała wstała o 7 i teraz od pół godz spi.mam nadzieje ze dzis będzie miała lepszy dzień, bo ja mam ochotę odmóżdżyc sie trochę oglądając tv i oprócz odkurzania dzis nic nie robie.
    Wieczorem czeka mnie jeszcze rozliczenie VATu za materiały budowlane echhhh

Lys- wspaniałe wieści!!niech juz tak zostanie!!!jeszcze gdyby maz pracował gdzieś blisko to juz chyba by było idealnie?

Magda sz-nawet nie wiesz jak ci zazdroszczę ze od dzis masz mamę u siebie!!!mamy to chodzące anioły,zawsze można na nie liczyć!

chcebycmama, Paula_071, lys, magda sz, Amberla lubią tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
‹‹ 3388 3389 3390 3391 3392 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ