X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lys Wszystkiego Najlepszego! Szczęścia, Zdrówka, Pomyślności i Spełnienia Marzeń!

lys lubi tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego najlepszego lys! Więcej takich wpisów jak wczoraj wieczorem - myślę, że wszystko czego Ci życzę w nim zawarłaś :)

U nas noc ok, po raz pierwszy od dosyć dawna. Natalia obudziła się o 22 i 2 i o dziwo zjadła cycek, o 4 pobudka - myslałam, że na cycek ale nie, butelka z mlekiem też nie. Dostała smoka, włączyłam szumisia i spałyśmy do 6.30! :) Teraz ma drzemkę a jak się obudzi lecimy na ostatnie przełożone szczepienie na pneumokoki i wzw b.

Mamy kp zębate dzieciaczki czy podczas kamienia czujecie na sutku zębiska? Ja czuję i mam z tego powodu trochę dyskomfort :/

lys lubi tę wiadomość

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata wrote:
    Zetka, jak Misio zaczął siadać, to długo się jeszcze przewracał? Hubert wczoraj cały dzień siadał, wyciągał nóżki przed siebie, ale jeszcze mocno jest pochylony do podłogi i się po 30 sekundach przewraca.

Wiesz co, dokładnie nie wiem, ale np. jak byliśmy na mazurach około 20 lutego, to siadał już ale bardzo niestabilnie. A teraz już siedzi stabilnie od około poltora-2tyg. Więc to gibanie to chyba max tydzień mogło być. Ale takie siadanie co był mocno pochylony to jeszcze przed tym z tydzień pewnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2016, 08:59

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Apaczka, ja czuję ale nie zawsze. Ale mój ma tylko dolne póki co

apaczka lubi tę wiadomość

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde mój już 3tydzien ma dość spory katar. 2tyg na fenistilu, jak odstawilam to się pogorszyło. W pn bylam u lekarza osluchowo ok, mam podawać dalej fenistil tylko 3x8kr a ja dawałam 2x5kr. No i podobno 3tyg można fenistil. Kurde, od czego to że tak długo? :( zwykle to katar do 2 tyg.

A poza tym to Misiek bardzo ładnie przybrał. Waży 8200,wzrostu niedużo bo 68,5cm. Wszystko ok. Pani dr powiedziała że skoro sam staje, to widocznie jego układ kostny i zmysł równowagi jest na to gotowy. Ważne żeby też raczkowal.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2016, 08:57

Paula_071, Migotkaa lubią tę wiadomość

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • jesslin87 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Apaczka na początku jak był pierwszy dolny taki kłujący to czulam a teraz już ssie tak jak zawsze że nie czuje zębów. Chyba dziecko samo musi ogarnąć że cos się pojawiło nowego i jak układać język. Zresztą jak jest taki kłujący to pewnie też boli go język od niego jak już się wybije cały to karmienie powinno wrócić do normy. Przynajmniej u nas tak było :)

apaczka lubi tę wiadomość

74diqps6a69lyc94.png
  • jesslin87 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lys wszystkiego najlepszego :) żeby każdy dzień był cudowny a lili uśmiechnięta :)

lys lubi tę wiadomość

74diqps6a69lyc94.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny!
    Magda na razie m jest z nami, ma propozycje rozpoczęcia pracy od przyszłego tygodnia, ale jeszcze nie zdecydował czy podejmie. Znów się do niego przyzwyczaiłam i będzie mi bardzo smutno, jak wyjedzie.

9f7jtv73juycdhvl.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lys najlepszego!!!!!

lys lubi tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spróbuje nadrobić weekend:-)

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetka wrote:
    Wiesz co, dokładnie nie wiem, ale np. jak byliśmy na mazurach około 20 lutego, to siadał już ale bardzo niestabilnie. A teraz już siedzi stabilnie od około poltora-2tyg. Więc to gibanie to chyba max tydzień mogło być. Ale takie siadanie co był mocno pochylony to jeszcze przed tym z tydzień pewnie.

A, czyli generalnie wszystko ok :-) Bo on właśnie tak siedzi - nie siedzi, z jednej strony jest na dupce, nóżki wyciąga przed siebie, ale się pochyla mocno i ledwo się trzyma ;-) I teraz już widzę, że obczaił co to znaczy siadać, ale siedzieć jeszcze nie ma siły.

Zetka, 0na88 lubią tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    Dzięki dziewczyny!
    Magda na razie m jest z nami, ma propozycje rozpoczęcia pracy od przyszłego tygodnia, ale jeszcze nie zdecydował czy podejmie. Znów się do niego przyzwyczaiłam i będzie mi bardzo smutno, jak wyjedzie.

Lys, a nie ma najmniejszej szansy na jakąś sensowną pracę w Polsce? Albo gdzieś w Europie? W Niemczech, Francji, Wlk Brytanii? To w sumie niedaleko i moglibyście co dwa tygodnie nawet się widzieć - on by przylatywał albo Wy do niego.

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata wrote:
    A, czyli generalnie wszystko ok :-) Bo on właśnie tak siedzi - nie siedzi, z jednej strony jest na dupce, nóżki wyciąga przed siebie, ale się pochyla mocno i ledwo się trzyma ;-) I teraz już widzę, że obczaił co to znaczy siadać, ale siedzieć jeszcze nie ma siły.

Za 2tyg będzie siedział jak stary :)

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lys - samych wspanialosci !

Do przychodni wczoraj sie dodzwonilam ( mamy miec przy okazji 3-dawke wzw) ale nie bylo miejsc na zdrowe dziecko , dzis przez tel uslyszlalam to samo- jutro meza wysylam do nich bo jednak do przychodni kawalek, to ja zarejestruje. Telefonicznie nigdy mi sie nie udalo... a jak pojdzie sie osobiscie to nagle cud i miejsce jest.

Obnizylam wczoraj lozeczko , i zle mi sie dziecko odklada no ale przy moim wzroscie siedzacego psa to co sie dziwic ;-)

lys, Migotkaa lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry dziewczynki :)
    U mnie nocka meczaca, ale tak jak u Migotki, nie przez dziecko, tylko przeze mnie. Noca dopada mnie taki okropnie duszacy suchy kaszel, a dzisiaj, to juz przeszlam sama siebie. Ponad godzina kaszlu prawie ciagiem, juz plakalam, zaden syrop mi nie pomagal, w koncu maz znalazl te kropelki sinecod, troche pomogly, ale dalej mnie dusilo. Troche oko przymknelam i zas od nowa kaszel. Najgorsze, zebudzilam dziecko i meza, nikt sie nie wyspal. Maly zjadl w sumie w nocy trzy razy cyca, ale dzisiaj pospalismy prawie do 9-tej. Wszystko mnie boli, mam wrazenie, ze czuje kazda czesc ukladu oddechowego. No i mam taka chrype, ze hej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2016, 10:06

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy w ostatni weekend marca przedstawiamy zegarki? Czyli na sniadanie Wielkanocne wstajemy godzine szybciej?

Tomek teraz spi 2h a ja nie mogę zasnąć. I ten deszcz...

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lys najlepszosci :)

lys lubi tę wiadomość

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata wrote:
    Lys, a nie ma najmniejszej szansy na jakąś sensowną pracę w Polsce? Albo gdzieś w Europie? W Niemczech, Francji, Wlk Brytanii? To w sumie niedaleko i moglibyście co dwa tygodnie nawet się widzieć - on by przylatywał albo Wy do niego.

Na chwilę obecną nie bardzo, a w PL to raczej nigdy.

9f7jtv73juycdhvl.png
  • maaadzik1207 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lys najlepszego;))

lys lubi tę wiadomość

Rośnij kinderku ❤❤❤
    16udgywlq3r6pkjj.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy sie

Nocka nienajlepsza, ale tez w dużej mierze jestem sama sobie winna bo kładę sie po 24,jak mała mnie budzi o 3 i potem wstaje do Julci przed 7 to jestem nemo.
    Dzis kisimy sie w domu,za oknem szaro buro i cos pada...
    Mała wstała o 7 i teraz od pół godz spi.mam nadzieje ze dzis będzie miała lepszy dzień, bo ja mam ochotę odmóżdżyc sie trochę oglądając tv i oprócz odkurzania dzis nic nie robie.
    Wieczorem czeka mnie jeszcze rozliczenie VATu za materiały budowlane echhhh

Lys- wspaniałe wieści!!niech juz tak zostanie!!!jeszcze gdyby maz pracował gdzieś blisko to juz chyba by było idealnie?

Magda sz-nawet nie wiesz jak ci zazdroszczę ze od dzis masz mamę u siebie!!!mamy to chodzące anioły,zawsze można na nie liczyć!

chcebycmama, Paula_071, lys, magda sz, Amberla lubią tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
‹‹ 3388 3389 3390 3391 3392 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ