X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula ja to samo stwierdziłam bo w tym zawodzie trzeba wymyślać, a jak wymyślać jak się jest zombiakiem i do tego mysli- co robi teraz moje dziecko. Wygram konkurs na najgorszego pracownika roku :D

Zetka, Paula_071 lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepraszam Zabka, Wy mi sie od zawsze mylicie, a jak juz wiem jak wygladacie to w ogole, zawsze sie musze zastanowic, ktora to blondynka z dwiema corami, a ktora brunetka z chlopakami, stad dzisiejsza omylka, przepraszam ;)

zabka11, Zetka, Paula_071 lubią tę wiadomość

• magda sz Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aa i co do siadania i stania, to jak zrobiła jej próbę trakcji to Maja zamiast usiąść wstała ku zaskoczeniu pani dr, powiedziała że tak już dzieci mają że chcą być do przodu, powiedziała że Maja raczkować nie będzie że obrała inny tor co nie znaczy że jest on nieprawidłowy. Ale żeby unikać sytuacji w których dziecko się podnosi do stania, jeszcze ma na to czas więc nadal mamy się bawić na dywanie i mogę się wstrzymać z wkładaniem do łóżeczka kilka tygodni bo tam wiadomo najlepsze pole do popisu żeby stać. Kręgosłup swoją drogą ale często przez wczesne wstawanie dzieciom się nóżki krzywią i pozniej trzeba rehabilitować. Co do siadania to pochwaliła że ładnie trzyma równowagę. Ważyłyśmy też na siedząco bo nie dała się położyć, wierzgała i waga nie mogła się doliczyć heheh

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poszłam sobie na Bazar na Olkuskiej kupić warzywka - kupiłam 4 marchewki małe, 2 pietruszki, 2 buraki, 1 selera, natkę pietruszki i szczypiorek, 2 pomidory, 1 kg ziemniaków i 1 batata - zapłaciłam 36 zł, później w mięsnmym kupiłam 100g schabu cielęcego - zapłaciłam 10 zł... 46 zł za warzywka i kawałeczek mięsa na zupkę - nieźle! Muszę chyba poprosić mamę, żeby mi cielęcinkę załatwiła od tego Pana od którego ona kupuje od lat... I warzywa chyba też stamtąd przytaszczę, bo idzie zwariować! No nic, gotuję zupę dla Huberta, zobaczymy co z tego będzie ;-)

Migotkaa lubi tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co ja dzis przezylam. Julka miala goraczke 38,5. O 13 wypila mleko, potem dopajalam ja woda i przed 15 karmilam ja deserkiem. Juz konczyla i zaczal ja meczyc odrywajacy kaszel i nagle poszla taka fontanna, ktorej nawet opisac sie nie da. Szlo buzia i nosem. Oddechu zlapac nie umiala, zaczelam ja szybko wypinac z fotelika i przechylilam w kierunku podlogi. W wymiocinach byl fotelik, pies, ja, dywan i cala Julka, nawet wlosy. Na sama mysl robi mi sie slabo tej jej miny patrzyla na mnie z takim przerazeniem w oczach a ja stalam przez pierwsze sekundy jak slup, potem juz poszlo instynktownie. Na szczescie byli moi rodzice, bo sama to bym nie wiedziala za co sie chwycic.

• apaczka Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rany, jakie ceny :-/ ja też dziś po raz pierwszy ugotowałam sama zupkę i wyszła pyszna nawet pomimo tego, że bez przypraw, o wiele smaczniejsza niż mdłe słoiczki. Kupiłam warzywa w zwykłym warzywniaku - dynie, pietruszkę i marchewkę. Do tego kawałek indyka, pół łyżeczki oleju i kaszki orkiszowej. Oby mojemu niejadkowi posmakowało a jak nie to sama zjem ;-)

Paula_071 lubi tę wiadomość

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Dziewczyny co ja dzis przezylam. Julka miala goraczke 38,5. O 13 wypila mleko, potem dopajalam ja woda i przed 15 karmilam ja deserkiem. Juz konczyla i zaczal ja meczyc odrywajacy kaszel i nagle poszla taka fontanna, ktorej nawet opisac sie nie da. Szlo buzia i nosem. Oddechu zlapac nie umiala, zaczelam ja szybko wypinac z fotelika i przechylilam w kierunku podlogi. W wymiocinach byl fotelik, pies, ja, dywan i cala Julka, nawet wlosy. Na sama mysl robi mi sie slabo tej jej miny patrzyla na mnie z takim przerazeniem w oczach a ja stalam przez pierwsze sekundy jak slup, potem juz poszlo instynktownie. Na szczescie byli moi rodzice, bo sama to bym nie wiedziala za co sie chwycic.
    Współczuję, biedna Juleczka :-(

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • jesslin87 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedna Julka :( i bardzo Ci wspolczuje, musiała się najesc mnóstwo strachu :(

74diqps6a69lyc94.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj biedna Julcia i mama obie najadly się strachu

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    apaczka wrote:
    Rany, jakie ceny :-/ ja też dziś po raz pierwszy ugotowałam sama zupkę i wyszła pyszna nawet pomimo tego, że bez przypraw, o wiele smaczniejsza niż mdłe słoiczki. Kupiłam warzywa w zwykłym warzywniaku - dynie, pietruszkę i marchewkę. Do tego kawałek indyka, pół łyżeczki oleju i kaszki orkiszowej. Oby mojemu niejadkowi posmakowało a jak nie to sama zjem ;-)

Ceny chore, nie będę chodziła na bazar tylko do zwykłego warzywniaka, bo przeginają na maksa.
    Zupka moja też bez przypraw, dałam 1 ziemniaka, 1 marchewkę, pół pietruszki, kawałeczek selera i pod koniec trochę natki. Wyszła pyszna, dla mnie bez porównania ze słoiczkami. Też nie dałam przypraw. Ale to co mi smakuje wcale nie musi smakować Młodemu :/

Niecierpliwa współczuję :/

Paula_071 lubi tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa a gorączka spadła?

1usasg185gkausx0.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szykuję się na występy dzisiaj dla odmiany moja córka tańczy :-) występ szkolnego zespołu, trenowala dzielnie ,
    Emma przy cycku i jak tu się umalowac hmmm

mamasia, lys, jesslin87 lubią tę wiadomość

1usasg185gkausx0.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po sesji, trwała godzinę, ale ile trzeba było sie naskakac to ja pierduu, czułam sie jak po fitnesie, szymk oprzy drugiej stylizacji się rozkrzyczał ale udało sie go uspokoić i zrobić do końca:)
    Oczywiście w stroje ledwo wchodził

mamasia, Weridiana lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa współczuje, biedne Wy<przytulam>

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata, ceny naprawde chore, ja kupuje na rynku ale cenny normalne, a i zdarzyło mi sie kupic czasem w biedrze i Szymonowi nic nie jest:)
    A smak zupy ze słoika a takiej domowej to nie do porównania:)

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotkaa wrote:
    Agata, ceny naprawde chore, ja kupuje na rynku ale cenny normalne, a i zdarzyło mi sie kupic czasem w biedrze i Szymonowi nic nie jest:)
    A smak zupy ze słoika a takiej domowej to nie do porównania:)

Dla mnie słoiczkowe dania nie są zbyt pyszne, ale Delikatne Jarzynki Gerbera się bronią, nawet sama dałabym radę je zjeść ;-)

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa współczuje, nie ma nic gorszego jak chore dziecko i to tak małe że nie wiesz co boli, jak pomóc i jeszcze to rzyganie :/ robisz inhalacje i oklepujesz? to na pewno pomoże na kaszel i odrywanie wydzieliny. Zdrówka Julka!

Próbowałam podać z mamą zupkę z kaszką, ale z łyżką nie ma co podchodzić, dałam jej do rączki łyżeczkę to ją oblizywała ale zupka była wszędzie w promieniu 1,5 metra o fotelika. Pediatra powiedziała że mamy próbować dosłownie wszystkiego aż mała załapie nawet kosztem ścian w warzywkach

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • 5ylwia Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dzisiaj byliśmy na szczepieniu, w przychodni był malusieńki chłopczyk od którego wzroku nie mogłam oderwać! Taka kruszynka! Wydawało mi się, że Oliwier nigdy nie był aż tak mały, a okazało się, że to dzieciątko ważyło 3900, a my wyszliśmy ze szpitala 2800!!! Jestem w szoku :) teraz klusek waży 8700 i pani doktor pytała co zrobiłam z jego szyją ;-) taki jest okrągły :) kiedy moje dziecię tak szybko urosło?

Odnośnie siadania, mamy nie sadzać mimo, że Oli już chwilę siedzi posadzony.. Ale ma dojść do tego sam.

Pamiętacie, że jakiś czas temu wybierałam się na trampoliny? Trochę mi zeszło ale wczoraj dotarłam na zajęcia ;-) ambitnie poszłam do grupy zaawansowanej i myślałam, że zdechnę :-p dzisiaj wszystko mnie boli.. Od czasów ciąży to była moja pierwsza aktywność fizyczna więc nie ma co się dziwić! Zajęcia super! Lubię taki wycisk :) po powrocie miałam energię żeby posprzątać, poprasować i zrobić porządek w rzeczach małego! Oby tak dalej ;-) bo ostatnio wieczorem tylko kanapa i tv..

Niecierpliwa współczuję stresu :(

apaczka, lys, jesslin87, Weridiana, Amberla lubią tę wiadomość

• Agaata Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hubert zjadł moją zupkę normalnie, więc dobrze jest - będę mu częściej gotowała :-) Jutro dodam cielęcinkę i zobaczymy czy też posmakuje.

Zetka, Paula_071, lys, jesslin87, Weridiana, Amberla lubią tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas zupka też dała radę :-) zostało jeszcze na jutro

Zetka, Agaata, Paula_071, lys, jesslin87, Weridiana, Amberla lubią tę wiadomość

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
‹‹ 3393 3394 3395 3396 3397 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ