SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Niecierpliwa, jak jestem z mężem to ściągam częściej a sama nie potrafię. Czasami mi się Frida uda. Mi lekarka dała pelafen baby, takie kapsułki. Podaję od wczoraj. No i u nas działa fenistil. Jak tylko odstawienie, katar wraca.
Dziewczyny, ja bym nie sadzala dzieci. Jak dziecko jest gotowe, to samo usiądzie. Wtedy jego układ kostny zmysł równowagi jest na to gotowy. A jak się sadza dziecko to jest nadwyrezenie. Tak mi powiedziała pediatra i ortopeda. I takie jest moje zdanie.
Katarka, z tego co piszesz ja bym się nie przejmowała.
Nocka taka sobie.Migotkaa, Paula_071, zabka11 lubią tę wiadomość
-
Hej!
No i się nacieszyłam tym, że moje dziecko je - 1.5 doby! Od wczorajszego popołudnia znów była dieta cud. W nocy 2 razy zrobiła kupke gdzie normalnie nie robi nigdy. Do tego sporo pobudek ale nie na jedzenie tylko na smoka. Spałyśmy do 6.30. Oczywiście cyc nie a także butla nie. Zrobiłam kaszkę na moim mleku z dużą ilością owoców i ładnie jadła. Zauważyłam, że bardzo lubi owoce. Teraz siedzę z laktatorem a księżniczka śpi. Dziś rano stwierdziłam, że jak przetrwam ten pierwszy rok jej życia w jako takim zdrowiu psychicznym to chyba się upije i będę rzygać tęczązabka11, magda sz lubią tę wiadomość
-
Czesc
U nas nocka taka sobie.jak sie kładłam po 24 to mała zaczęła płakać...nic nie działało, dopiero mleko ja uspokoiło...pobudka o 6:30. Teraz drzemie a ja popijam kawkę.
Nastawiłam zupkę dla małej z batatem,ewidentnie nie smakuje jej z burakiem bo ostatnio jej zrobiłam i był jeden wrzask.
Dzis musze jechać z Klara po Julcie po 14,potem na 17 wieziemy Jule na tance i w międzyczasie odbieram zamowienie z olx. Kupiłam używana książeczkę miękka i zabawkę jabłko z lusterkami.
Moja waga spadadzis 54,8kg
czyli od 8 lutego spadło 2,7 kg
Migotkaa lubi tę wiadomość
-
Zetka wrote:Niecierpliwa, jak jestem z mężem to ściągam częściej a sama nie potrafię. Czasami mi się Frida uda. Mi lekarka dała pelafen baby, takie kapsułki. Podaję od wczoraj. No i u nas działa fenistil. Jak tylko odstawienie, katar wraca.
Dziewczyny, ja bym nie sadzala dzieci. Jak dziecko jest gotowe, to samo usiądzie. Wtedy jego układ kostny zmysł równowagi jest na to gotowy. A jak się sadza dziecko to jest nadwyrezenie. Tak mi powiedziała pediatra i ortopeda. I takie jest moje zdanie.
Katarka, z tego co piszesz ja bym się nie przejmowała.
Nocka taka sobie.
Zgadzam się z tym sadzaniem. Wg mnie dziecko może i pięknie siedzieć, ale to nie znaczy, że jego kręgosłup, stawy biodrowe są na to gotowe. Czytałam gdzieś, że siedzenie jest większym wysiłkiem dla stawów dziecka niż stanie i często przychodzi później niż stanie na nogach, dlatego nie warto sadzać dziecka.
Zetka, mam pytanie - Ty masz zdaje się obniżone łóżeczko na najniższy poziom? Czyli na 3 tak? Dajesz radę z odkładaniem? Bardzo niewygodnie jest? Ja muszę dzisiaj obniżyć, bo Hubert staje cały czas na nogi, łóżeczko stoi bardzo blisko szafy z lustrem i on się wychyla do tego lustra, stuka w nie, boję się, że wypadnie. A zazwyczaj jest tak, że on się budzi około 6.00 rano i się bawi w łóżeczku zabawkami, a mąż wstaje dopiero około 7.00 i go zabiera, więc wolałabym, żeby był bezpieczny jak się sam rano bawi. Fakt, że najczęściej jest w śpiworku (nie zawsze) ale ja mam bogatą wyobraźnię i się boję, że on nawet w śpiworku coś wykombinujeWolę móc rano jeszcze dospać chwilę jak on się bawi.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2016, 10:01
Zetka lubi tę wiadomość
-
Niecierpliwa Fenistil to lek antyalergiczny. Wskazania:
Leczenie objawowe alergicznych chorób skóry (pokrzywka, świąd w przebiegu atopowego zapalenia skóry, alergiczny wyprysk kontaktowy i wyprysk endogenny) oraz alergicznych chorób układu oddechowego (alergiczne zapalenie błony śluzowej nosa), alergii pokarmowej i polekowej. Łagodzenie świądu w przebiegu chorób zakaźnych (m.in. ospa wietrzna), a także łagodzenie objawów występujących po ukąszeniu owadów.
Niektórzy lekarze stosują go w katarze ponieważ jego działania niepożądane czyli wysuszanie śluzówki sa pomocne w łagodzeniu objawów kataru. Ja z racji tego, że uważam, że leków powinno się podawac jak najmniej nie pochwalam czegoś takiego. Jak dla mnie każda rzecz, którą podajemy dziecku niesie za sobą ryzyko działań niepożadanych, których nie da się czasem przewidzieć. To tylko moje zdanie oczywiście, rób tak jak zaleca Ci Twój pediatra. -
Paula ja mam nadzieję, że do mojego powortu do pracy w listopadzie to te przejścia będą historią bo nie wyobrażam sobie tak funkcjonować dłuższy czas...nawet nie kwestia zmęczenia bo jakoś się trzymam tylko ogólnie. Dziś od rana płacz i marudzenie, potoki sliny i gryzienie wszystkiego
Dałam jej paracetamol i położyłam spać, jest taka biedniutka, widać, że cierpi
-
Ja nie planuję wracać do pracy przed styczniem 2017, chyba, że trafi mi się jakaś super propozycja ( w co wątpię - wypadłam z obiegu). Tzn. do mojej starej pracy w ogóle nie wracam, ale od września do końca roku chciałabym się skupić na szukaniu czegoś sensownego i przy okazji pobyć jeszcze z Hubertem w domu.
-
apaczka wrote:Paula ja mam nadzieję, że do mojego powortu do pracy w listopadzie to te przejścia będą historią bo nie wyobrażam sobie tak funkcjonować dłuższy czas...nawet nie kwestia zmęczenia bo jakoś się trzymam tylko ogólnie. Dziś od rana płacz i marudzenie, potoki sliny i gryzienie wszystkiego
Dałam jej paracetamol i położyłam spać, jest taka biedniutka, widać, że cierpi
BiednaWspółczuję
Mam nadzieję, że jak te dwa dolne wyjdą to będzie chwila oddechu.
-
niecierpliwa - zdrówka dla Julki!! i to nie ja pisałam o fenistilu, tylko Zetka
Migotka- powodzenia na sesji! daj znać jak było!
moja dzis znów non stop marudzi. zupy zjadłą pół miseczki w wielkich bólach, wszedzie krzyczy, marudzi...nie mam siły...
mąż sie oczywiscie ewakuował pod pretekstem ze do sklepu, potem idzie do pracy i ma z głowy, a ja jak zwykle muszę dać radę...
chciałabym sobie na wiosne kupić buty sneakersymoze uda mi sie dzisiaj zajrzeć do sklepu, jak będę odwozić Julcię
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2016, 11:44
Zetka lubi tę wiadomość
-
Bry,
My po szczepieniu ostatnim wzw. Maja jak zwykle nie zczaiła się że w ogóle było kuj kujno ale waga mnie zdziwiła bo 8025 kg od 12 stycznia przybrała ok 400 gram..i to waga jak od 2 dni kupy nie ma..., także chyba niedługo największe kruszynki sierpniowe nas przegonią. Lekarka powiedziała że nie jest zle bo musi się i więcej ruszać no i zęby robią swoje i te przyrosty mogą takie być. Następna wizyta 6 maja zobaczymy jak będzie. Oczywiście kaszki mam zacząć dawać tylko jak..
chyba upiekę ciastko z kaszki żeby było w formie stałej i dam do rączki. Ostatnio wszystko chce zjadać co się jej da do rączki ale to są bardzo małe ilości.
Poszłam do apteki kupić vigantol bo się skończył babka napisała na recepcie że w tabl.. poprzednim razem też tak napisała ale farmaceutka w aptece nic nie powiedziała dała kropelki bez słowa a dziś nastałam się dokładnie 23 min w kolejce bo dziadek głuchy kupował reklamówkę leków, po czym aptekarz mówi mi że mam się wrócić do lekarza i niech poprawi tabl na kropelki. Pytam się go że chyba Pan zartuje, stoje tu tyle czasu z małym dzieckiem, dawka i firma się zgadza, nie raz kupiłam tutaj na taką samą receptę krople i nie było problemu, mam dać dziecku połknąć tabletkę? - Ja Pani nie sprzedam kropli! - To chuj Ci w dupę! no i wyszłam, mina gościa bezcenna i babek z kolejki ale nienawidzę takich formalistów, po prostu robot nie człowiek...
Musze Was ponadrabiać bo od wczoraj mam brakimamasia lubi tę wiadomość
-
Hej kochane moje
nareszcie udalo mi się Was nadrobić
uwielbiam być na bieżąco
U nas po staremu,mój Malutki jest cudownysmieje sie całymi dniami ostatnio,nocki tez ok...mamy pobudkę o 1-2 ale tylko podam butle i śpi dalej i czasem jeszcze na smoka ale nie zawsze,tak ze nie mogę narzekać
Mam nadzieje ze nie wypowiadam tego w zla godzinę!!!
I tu mam pytanie...kiedy dziecko nie powinno juz jeść w nocy???
We wtorek miał szczepienie i goraczkowal mi jeszcze wczoraj cały dzień,ale juz jest dobrze dzis
Z mężem mamy taki gorący czas jak w narzeczeństwie
Jednym słowiem,jestem szczęśliwa i spełnionai kocham moich mężczyzn
Za dwa tygodnie do Pl na Święta
Pozdrawiam Was dziewczynki moje
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2016, 11:52
niecierpliwa, aaaaga, jesslin87, 0na88, Migotkaa, witaminkab, mamasia, Paula_071, AgaSad, lys, Amberla lubią tę wiadomość